X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Witam się w naszym miesiącu! Chociaż już tyle forumowych maleństw na świecie <3 U nas piękna pogoda, słońce i czyste niebo, no cudnie :) też będziemy korzystać z pogody, w piątek ma być już ochłodzenie i deszcz. Mąż ma wolne całą majówkę, co się nie zdarza nigdy ;) także bardzo miły czas się zapowiada.
    Udanego, słonecznego weekendu wszystkim! <3

Izka37, Agata :), Veri lubią tę wiadomość

• Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cc, jak spicie/ spalyscie na początku, bo ja póki co boję się inaczej jak na plecach, ale nigdy nie spałam tak i mnie bolą, ciężko zasnąć, ale wiadomo, jak się jest bez snu przez dwa dni to nie ważne w jakiej pozycji i tak się zaśnie. Nie wiem tylko czy już mogę na boku, mam wrażenie że mi brzuszek wypycha ten szew jak się tak położę... Teraz jest 4 doba po.

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja ustawiam się pierwsza, ponieważ dzisiaj mam termin z miesiączki 😆 a myślałam, że jednak w kwietniu urodzę, eh

ago91, Menka888 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka91 wrote:
    Dziewczyny po cc, jak spicie/ spalyscie na początku, bo ja póki co boję się inaczej jak na plecach, ale nigdy nie spałam tak i mnie bolą, ciężko zasnąć, ale wiadomo, jak się jest bez snu przez dwa dni to nie ważne w jakiej pozycji i tak się zaśnie. Nie wiem tylko czy już mogę na boku, mam wrażenie że mi brzuszek wypycha ten szew jak się tak położę... Teraz jest 4 doba po.

Ja na lewym boku delikatnoe podtrzymujac na poczatku brzuch spalam od 3 doby a na prawym boku dopiero 2 dni temu za mocno bolalo, dzis mam 8 dobe po to bez problemu spie juz na orawo lewo.

Polecam podtrzymac brzuch jak bedziesz sie obracac to bedzie mneij bolec na poczatku dyskomfort ale pozniej bedzie okej

Kruszynka91 lubi tę wiadomość

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w maju! Przywitało nas słonko i dość fajna pogoda.
    Na wczorajszym ktg zapisały się aż dwa skurcze:) takie około 70 a tak to cisza.
    Udanej majówki wszystkim!

xKlaudiax, Oleander lubią tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xKlaudiax wrote:
    No to ja ustawiam się pierwsza, ponieważ dzisiaj mam termin z miesiączki 😆 a myślałam, że jednak w kwietniu urodzę, eh
    Też myślałam że Szymek będzie kwietniowy:(

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Też myślałam że Szymek będzie kwietniowy:(
    To jesteśmy tylko dwa dni różnicy miedzy sobą :D moze ty pierwsza :>

ago91 lubi tę wiadomość

• Nistera Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh ja to już od 17tc rodzę i.jakos mi słabo idzie 😂 Wczorajsze sexy też nic nie pomogły. 😂😂😂

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawzięte te nasze dzieci, nie chcą wychodzić :D

ago91 lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym powiedziała, ze wpisuja się w statystki większości porodów :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 11:48

Paula_071, Oleander, Pantera lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena z tym wedzidelkiem to faktycznie kiepsko masz, u nas bez problemu, przyszedł laryngolog, zabrali ja na kilka sekund i wróciła, dalej spala.
    W ogóle co chwila ja klują, plastrów milion, ciekawe jak ja to wszystko oderwe potem.

Kruszynka ja w 3 dobie czyli dziś spałam już na boczkach, pytałam położnej, mówiła że śmiało :) a też się bałam że coś pęknie ale nie, było lepiej niż na płasko i duzo łatwiej potem wstać w ogóle.

Kruszynka91 lubi tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja bym powiedziała, ze wpisuja się w statystki większości porodów :P
    może i tak, no ale dwa tygodnie temu spokojnie mogłyby już wyjść :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri wrote:
    Ciacho, co u Ciebie w ogóle? Jak malutki? Jak Ty się czujesz?
    U mnie Ok / nogi jak u słonia, brzuch nie boli juz tak tylko ogromny jest, była położna teraz .. mamy problem z ssaniem młodego i długa walka ;( ja ściągam ile da radę ale ledwo 50 ml zbiorę .. i podaje butle mam taka specjalna dla dzieci z medeli na ćwiczenie jego ssania.
    Młody przybrał od wczoraj 20 gram. Jest cudowny :) sika co tylko zdejmiesz mu pieluszkę - ale mamy przygody ;) wróciliśmy wczoraj po 17. Wiec ogarniamy sie :) mamy baby hug kupiony wczoraj przez przypadek nowy za 700 w sklepie bo mieli promo :)
    A tak to śpi w dostawce super sie sprawdza :) teraz tylko nauczyć go ssać (ma problemy z odruchem i językiem).

Agata :), Veri lubią tę wiadomość

• Pantera Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również witam się w maju - najpiękniejszym miesiącu i w dodatku Naszym :)

Z tymi terminami porodu to wszystkie moje przyjaciółki, kuzynki i znajome urodziły w dzień terminu lub kilka dni po :)

xKlaudiax lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho

Kup sobie herbate Femaltiker-pomaga na laktacje, ja pierwszy dzień dswslam piers cos tam lecialo a kolejne trzy doby po cc nie miałam pokarmu... pilam ta herbate maly jadl mm Nan optipro plus a ja laktator i rozkrecalam, teraz z jednej piersi scoagne okolo 80 ml z dwoch razem ponad 100 ! Najwazniejszs jest nastawienie,bo pokarm jest ppniekad w glowie i nie stresuj sie bedzie dobrze trzymam kciuki za was ✊✊✊🐤

Ja od piatku zaczynam przystawiac do piersi spowrotem,nie chce sciagac i karmoc bo za duzo czasu to zajmuje mam nadzieje ze zakonczy sie sukcesem :)

• 4me Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    U mnie Ok / nogi jak u słonia, brzuch nie boli juz tak tylko ogromny jest, była położna teraz .. mamy problem z ssaniem młodego i długa walka ;( ja ściągam ile da radę ale ledwo 50 ml zbiorę .. i podaje butle mam taka specjalna dla dzieci z medeli na ćwiczenie jego ssania.
    Młody przybrał od wczoraj 20 gram. Jest cudowny :) sika co tylko zdejmiesz mu pieluszkę - ale mamy przygody ;) wróciliśmy wczoraj po 17. Wiec ogarniamy sie :) mamy baby hug kupiony wczoraj przez przypadek nowy za 700 w sklepie bo mieli promo :)
    A tak to śpi w dostawce super sie sprawdza :) teraz tylko nauczyć go ssać (ma problemy z odruchem i językiem).
    Twoj mlody powienien pierwszego dnia zjesc 10 ml za jednym razem plus kazdego kolejnego dnia dodatkowe 10ml czyli jesli to jest np 4 doba to 40ml itd az do 10doby kiedy stajesz na dluzszy czas na 100ml.takze 50ml to bardzo dobry wynik!
    Nie pamiętam dokladnie tego schematu - sprawdz sobie na googlach.

Wiadomo tez, ze przy KP na żądanie to zmierzyć sie tego nie da a dziecko podobno mlekiem mamy sie przejsc nie moze.

Jesli chodzi o ilość nie panikuje zatem bo jest ok. Bedzie lepiej jeśli bedziesz odciagac/mlody bedzie jadl.

Co do przystawiania-nie chce sie wymadrzac bo przyczyn moze byc wiele :( od tego, ze zle przystawiacie, ze dziecko ma cos z wedzidelkiem albo najzwyczajniej w świecie jest leniuszek i woli butle bo szybciej leci i sie nie nameczy a dostanie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 17:35

Paula_071, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Veri Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho, fajnie że Wy już w domku i powoli się ogarniacie. Mam nadzieję, że mały się nauczy i ladnie zacznie ssać. Trzymam kciuki!

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho jeszcze jedno- tak na pocieszenie ;) pamietasz moja opowiesc o zalamce z karmieniem i checia poddania sie po tygodniu? W szpitalu juz? Co mi przyslali psychologa, ktorego splawilam bo ich zdaniem chec zakonczenia KP to byl ku temu dobry powód?

Wrocilam do domu, poukladalam sobie wszystko w domu na spokojnie i po kilku dniach wszystko ruszylo... Karmilam pozniej pol roku i spokojnie moglabym dluzej. Nie poddawaj sie jeśli Ci na tym zależy ! ;)

A jeśli sie nie uda to MM to naprawde nie koniec świata!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 22:25

Oleander, Pani Moł, Agata :), lipiec 2018, Veri, Paula_071, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz taki plan, że jak mi nie bryknie kp po dobroci to się skonsultuję z bardzo chwaloną CDL. W szpitalu też jest, ale mam już z nią swoje doswiadczenia ;) (zadnych pozytywnych niestety); poza tym myślę,że tak jak mowi 4me, dobrze też pracować nad tym w domu bo już się jest o wieeeele spokojniejszą, bez presji, stresu że pobyt się przedłuża itp.

I dokladnie, w razie czego mm to nie koniec swiata! :) mpja córka caly czas byla dokarmiana mm, po 6msc przeszla już calkiem na mm + rozszerzanie diety i OLABOGA! Nic jej nie bylo ;) żadnych klopotow brzuszkowych, zdrowa, duza i wesola. Nie świeci w ciemnosci, jak pewnie sobie myslą laktoświrki, uważające że mm to samo zło. Normalnie i zdrowo się rozwija.

Oleander lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to prawda ze najlepiek laktacja sie zajac bez stresu w domu, a bezsensu gadanie olac. Ka rodzilam 3 dziecko i po cc nie mialam pokarmu teraz i co mlody musial cos jesc i jak szlam po mm to byly teksty "a mamusia co"?to tylko sie usmiechalam bralam mm i wracalam na sale,po co mialam sie przejmowac gadaniem obcych ludzi ? Znam swoj organizm,laktacja i nas teraz piekna z obu piersi na raz sciagne 150 ml! Takze dziewczyny glowa do gory :)

Moja corcia od 3 miesiąca tez byla na mm i jakos nie przywiązuje do tego wagi byla najedzona i zadowolona i to jest najwazniejsze. Powiedzcie same czy nam stale ktos zaglada do talerza i pyta co jemy ? Jemy to co uwazamy za stosowne-tak samo z karmieniem. Trzymam kciuki za nasze rodzace, czy ktos jest na posterunku-rozladunku.?? Halo,halo 2 maja mamy !!😹😹😹😹😹

Milego dnia

‹‹ 1240 1241 1242 1243 1244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ