Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej! Fajnie dziewczyny, że tak uspokajacie w tym temacie
Co mi się nocy stało, dopadł mnie tak okropny ból pleców, nie wiem czemu tak nagle w nocy, bo ogolnie to od wizyty u fizjoterapeuty nie bolały ani razu. Mąż masował i w końcu zasnęłam.. Mam nadzieję że mnie przyjmie fizjo przed porodem jeszcze
Kolejny piękny dzień przed nami, wczoraj w domku, a dziś jedziemy na randkeIzka37, Pantera, xKlaudiax lubią tę wiadomość
-
A u nas słaba noc bo tak wiało i wieje że nie dało sie porządnie wyspać. Jeszcze mnie temat kp nie dotyczy ale od czasu starań już się nie krepuje w wyrażaniu opini na głos w sposób jasny. Niech mi tylko ktoś coś skomentuje. Może teraz tak mówię ale mam nadzieję że hormony mnie nie zmiękczą.
A tak poza tym poza niskim brzuchem(w końcu czuje żebro) zero objawów ale w sumie to od dziś ciąża donoszona.
Miłego dnia wam życzę, oby u was była lepsza pogoda niz u nas!
Oleander-randka;)super pomysł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 08:27
-
nick nieaktualnyOoo Samari, ja od dziecinstwa wysluchuję na temat tego co jem a czego nie i co to za dziwy na moim talerzu czy to w szkole, czy to w pracy, no w zasadzie wszędzie. No i nieśmiertelne "a skąd wiesz, że salata nie czuje???"
Pamiętam pierwszą swoją wizytę u wtedy jeszcze przyszlych teściow, ktorzy rozpalili grilla a na grillu kiełba, karkówka i ryba (taka zlowiona samodzielnie). Moj T.im mówił,że ja bezmięsna ale uznali, że przeciez z grilla to kazdy lubi i zje a jak powiedzialam, że nydyrydy, ani rybki ani kiełby to zaniemowili hehe. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHey;) ja wczoraj miałam takie piękne regularne skurcze. Cały dzień. Bolały, dawały nadzieję. Poskakalam na piłce, bzyknelam się z nadzieja, że się rozbuja, A po seksach przeszlo;) moja Dzidzia jest niewyganialna;)
majowka, wolnego dużo, A nie ma pogody i nie wiadomo co robić. Nawet na spacer się nie da wybrac. Mogłabym rodzic, byłoby zajecie;D
Miłego dnia;)
No i rozpakowywac się! Maj już! już pora, żeby codziennie jakaś miała swój dzien;)lipiec 2018 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny! Mam pytanie do znajacych sie na kosmetykach bo ja jestem zielona. Chce kupic jakis krem dla niemowlaka z filtrem mineralnym.
Znalazlam cos takiego, ze niby polecane ale nie jestem na 100% przekonana bo ta marka kojarzy mi sie z emolientami, ktore jak wiadomo dla zdrowej skory sa bez sensu. Nigdy noe uzywalam i poki nie ma potrzeby wole uniknac. Czy ktos kto sie zna, moze przeczytac sklad i sie wypowiedziec?
https://www.apteka-melissa.pl/produkt/emolium-suncare-mineralny-spray-ochronny-spf50-100-ml,37084.html
Pantera Ty chyba masz te zle skladniki ogarniete, co?
-
nick nieaktualnySłodka, dzieciaczki już nas uczą cierpliwosci;) Ale spokojnie, kiedyś urodzimy:)
Miałam już kilka kryzysów, że chce teraz i juz. I widzę, że nic się nie da zrobić. Seks nie pomaga, schody nie pomagają, żaden ruch, nawet masowalam suty wczoraj. Obrzydliwe! Nigdy wiecej;D Teraz postanowiłam leżeć i pachnieć i czekac;)
Dalej mam trochę nadzieję, że się samo ruszy. Bym chciała poczuć te emocje, kiedy się w domu zaczęło, Mój panikuje, A ja w bólach zachowuje zimną krew. Wycieczka do szpitala itd. Taka mam wizję. A się skończy pod kroplowka w 42tc;D
A to już niedługo tez;) -
nick nieaktualnyPani mol
Haha no to faktycznie wkurzajace, rety nie wiem czemu ludzie sobie szukaja problemow i wszedzie sie wtracaja,lubisz jesc salate to na zdrowie ktos lubi karkowke to niech je
Ja ci powiem cos z czego wszyscy zawsze sie smieja i glupio komentuja, ja lubie zjesc twarog ze szczypiorkiem na slono i do tego parówke albi kielbaske na cieplo i zawsze glupie gadanie co ja jem -
iwwk wrote:4me, polecam tę analizę http://www.srokao.pl/2016/06/filtry-przeciwsoneczne-z-apteki.html ja kupuję Dermedic Baby, sunbrella spf 50
Emolium mi ktos polecal, ze niby troche lepiej sie rozsmarowywuje ale właśnie nie wiem czy sklad nie kicha. A sroka o tym konkretnym produkcie nic nie napisala.
-
4me ja się interesuję kosmetykami z dobrym składem ale z filtrami to ciężko o dobry skład. Tlenek czy dwutlenek tytanu zawsze będzie dyskusyjny ale to składnik konieczny. Najwazniejsze by unikać PEGów, parabenów, propylen glicol, mineral oil/parafina, dimethicone w składzie.
Ja się zdecydowałam na Derma spf30. Okropnie bieli, skóra wygląda dziwnie.
Dla malucha to i tak filtr sporadycznie, bo lepiej osłaniać parasolką bez filtra i wystawiać nóżkę czy rączkę by wit D się wytwarzała4me, Izka37 lubią tę wiadomość
-
Kurcze dziewczyny Wy tu już o porodach a u mnie dopiero 36 tc skończony Lekarz ostatnio straszył, a tu nic się nie dzieje, ja się czuję super, więc pewnie z wcześniejszego rozwiązania nici
Mam nadzieję, że już na dniach u was coś się zacznie, żebyście nie musiały się długo męczyćlipiec 2018, Pantera, xKlaudiax, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Ja już po pierwszym KTG i wizycie 36t2d
Pisały się skurcze na 40-80, ale nie odczuwałam ich. Podobnie bylo na tym etapie w pierwszej ciąży a urodziłam w dzień terminu.
U Was też w zapisach skurcze są jakby skorelowane z ruchami dziecka i skokiem jego tętna?
Poza tym bez zmian - szyjka miękka ale to raczej już normalne na tym etapieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 12:04
Oleander lubi tę wiadomość
-
u mnie juz 37 tydzien plus 3 dni:) Tez wolalabym, zeby mala przyszla na swiat wczesniej niz pozniej:) dzis ide do lekarza na usg, zobaczymy jak mala rosnie, czy jednak trzeba bedzie wywolywac i w ogole co tam w brzuchu sie dzieje:)
dziewczyny mam takiego lenia ostatnio, ze szok:) wiem, ze powinnam sie ruszac ale najchetniej siedzialabym w domku, jadla pysznosci i tyle:)
wczoraj wybralam sie na 2 godzinny spacer, jak wrocilam to padlam ze zmeczenia.
tak bardzo nie moge sie juz jej doczekac:)
Ale tak jak pisalyscie wczesniej...to tylko kilka dni, ewentualnie kilka tygodni:) i dopczekamy sie w koncu!xKlaudiax, Izka37 lubią tę wiadomość
malaKsiezniczka 20.05.2019 -
Uaaa dziewczyny ale nasz watek to jakis wyjatkowy jest rzeczywiscie zadna sie przed terminem nie rozpakowala, kwiecien praktycznie spokojny poza dziewczynami z CC i Ciachem z Agatka. Normalnie niezle te nogi zaciskacie
Fikus, Oleander, Pantera, Veri lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny