X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Fajnie dziewczyny, że tak uspokajacie w tym temacie :)
    Co mi się nocy stało, dopadł mnie tak okropny ból pleców, nie wiem czemu tak nagle w nocy, bo ogolnie to od wizyty u fizjoterapeuty nie bolały ani razu. Mąż masował i w końcu zasnęłam.. Mam nadzieję że mnie przyjmie fizjo przed porodem jeszcze
    Kolejny piękny dzień przed nami, wczoraj w domku, a dziś jedziemy na randke :D

Izka37, Pantera, xKlaudiax lubią tę wiadomość

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas słaba noc bo tak wiało i wieje że nie dało sie porządnie wyspać. Jeszcze mnie temat kp nie dotyczy ale od czasu starań już się nie krepuje w wyrażaniu opini na głos w sposób jasny. Niech mi tylko ktoś coś skomentuje. Może teraz tak mówię ale mam nadzieję że hormony mnie nie zmiękczą.
    A tak poza tym poza niskim brzuchem(w końcu czuje żebro) zero objawów ale w sumie to od dziś ciąża donoszona.
    Miłego dnia wam życzę, oby u was była lepsza pogoda niz u nas!
    Oleander-randka;)super pomysł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 08:27

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Samari, ja od dziecinstwa wysluchuję na temat tego co jem a czego nie i co to za dziwy na moim talerzu ;) czy to w szkole, czy to w pracy, no w zasadzie wszędzie. No i nieśmiertelne "a skąd wiesz, że salata nie czuje???" ;)
    Pamiętam pierwszą swoją wizytę u wtedy jeszcze przyszlych teściow, ktorzy rozpalili grilla a na grillu kiełba, karkówka i ryba (taka zlowiona samodzielnie). Moj T.im mówił,że ja bezmięsna ale uznali, że przeciez z grilla to kazdy lubi i zje :D a jak powiedzialam, że nydyrydy, ani rybki ani kiełby to zaniemowili ;) hehe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł a to mięso z grilla to nie mięso? 😱 haha dobre 😂😂
    Izka oo super! U nas donoszona będzie 6 maja :)

Izka37 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Pani Moł a to mięso z grilla to nie mięso? 😱 haha dobre 😂😂
    Izka oo super! U nas donoszona będzie 6 maja :)
    Haha! Noo wiesz, zalozyli ze tskiego rozgociucha z rosołu to może nie jem ale na grillowane to się ma pewno skuszę :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj trochę podziałaliśmy 😏😝 może coś ruszy haha
    O randce też myślimy, może przed porodem zdążymy, skoro tak się przedłuża 🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey;) ja wczoraj miałam takie piękne regularne skurcze. Cały dzień. Bolały, dawały nadzieję. Poskakalam na piłce, bzyknelam się z nadzieja, że się rozbuja, A po seksach przeszlo;) moja Dzidzia jest niewyganialna;)
    majowka, wolnego dużo, A nie ma pogody i nie wiadomo co robić. Nawet na spacer się nie da wybrac. Mogłabym rodzic, byłoby zajecie;D
    Miłego dnia;)
    No i rozpakowywac się! Maj już!;) już pora, żeby codziennie jakaś miała swój dzien;)

lipiec 2018 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, rodzmy już 😁

Glendolina, Izka37 lubią tę wiadomość

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolina myślę identycznie jak ty no kurcze idealny czas na rodzenia a tu cisza

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Mam pytanie do znajacych sie na kosmetykach bo ja jestem zielona. Chce kupic jakis krem dla niemowlaka z filtrem mineralnym.

Znalazlam cos takiego, ze niby polecane ale nie jestem na 100% przekonana bo ta marka kojarzy mi sie z emolientami, ktore jak wiadomo dla zdrowej skory sa bez sensu. Nigdy noe uzywalam i poki nie ma potrzeby wole uniknac. Czy ktos kto sie zna, moze przeczytac sklad i sie wypowiedziec?

https://www.apteka-melissa.pl/produkt/emolium-suncare-mineralny-spray-ochronny-spf50-100-ml,37084.html

Pantera Ty chyba masz te zle skladniki ogarniete, co?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka, dzieciaczki już nas uczą cierpliwosci;) Ale spokojnie, kiedyś urodzimy:)
    Miałam już kilka kryzysów, że chce teraz i juz. I widzę, że nic się nie da zrobić. Seks nie pomaga, schody nie pomagają, żaden ruch, nawet masowalam suty wczoraj. Obrzydliwe! Nigdy wiecej;D Teraz postanowiłam leżeć i pachnieć i czekac;)
    Dalej mam trochę nadzieję, że się samo ruszy. Bym chciała poczuć te emocje, kiedy się w domu zaczęło, Mój panikuje, A ja w bólach zachowuje zimną krew. Wycieczka do szpitala itd. Taka mam wizję. A się skończy pod kroplowka w 42tc;D
    A to już niedługo tez;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani mol

Haha no to faktycznie wkurzajace, rety nie wiem czemu ludzie sobie szukaja problemow i wszedzie sie wtracaja,lubisz jesc salate to na zdrowie ktos lubi karkowke to niech je :)

Ja ci powiem cos z czego wszyscy zawsze sie smieja i glupio komentuja, ja lubie zjesc twarog ze szczypiorkiem na slono i do tego parówke albi kielbaske na cieplo i zawsze glupie gadanie co ja jem :D

• iwwk Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, polecam tę analizę http://www.srokao.pl/2016/06/filtry-przeciwsoneczne-z-apteki.html ja kupuję Dermedic Baby, sunbrella spf 50

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 10:22

Glendolina, 4me, Pani Moł lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    4me, polecam tę analizę http://www.srokao.pl/2016/06/filtry-przeciwsoneczne-z-apteki.html ja kupuję Dermedic Baby, sunbrella spf 50
    Widzialam,dzięki :) dermedic mam na drugim miejscu. Generlanie nie przekonuje mnie troche w tych filtrach mineralnych koniecznosc zastosowania okolo 1 lyzeczki kremu na twarz! To jest jakis hardcore :D podobno dopiero wtedy mineralne dzialaja... Nawet sroka to potwierdzila...

Emolium mi ktos polecal, ze niby troche lepiej sie rozsmarowywuje ale właśnie nie wiem czy sklad nie kicha. A sroka o tym konkretnym produkcie nic nie napisala.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja się interesuję kosmetykami z dobrym składem ale z filtrami to ciężko o dobry skład. Tlenek czy dwutlenek tytanu zawsze będzie dyskusyjny ale to składnik konieczny. Najwazniejsze by unikać PEGów, parabenów, propylen glicol, mineral oil/parafina, dimethicone w składzie.
    Ja się zdecydowałam na Derma spf30. Okropnie bieli, skóra wygląda dziwnie.
    Dla malucha to i tak filtr sporadycznie, bo lepiej osłaniać parasolką bez filtra i wystawiać nóżkę czy rączkę by wit D się wytwarzała

4me, Izka37 lubią tę wiadomość

• Fikus Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny Wy tu już o porodach a u mnie dopiero 36 tc skończony :P Lekarz ostatnio straszył, a tu nic się nie dzieje, ja się czuję super, więc pewnie z wcześniejszego rozwiązania nici :P

Mam nadzieję, że już na dniach u was coś się zacznie, żebyście nie musiały się długo męczyć :)

lipiec 2018, Pantera, xKlaudiax, Paula_071 lubią tę wiadomość

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po pierwszym KTG i wizycie :) 36t2d
    Pisały się skurcze na 40-80, ale nie odczuwałam ich. Podobnie bylo na tym etapie w pierwszej ciąży a urodziłam w dzień terminu.

U Was też w zapisach skurcze są jakby skorelowane z ruchami dziecka i skokiem jego tętna?
    Poza tym bez zmian - szyjka miękka ale to raczej już normalne na tym etapie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 12:04

Oleander lubi tę wiadomość

• lipiec 2018 Znajoma

Wysłany: 2 maja 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie juz 37 tydzien plus 3 dni:) Tez wolalabym, zeby mala przyszla na swiat wczesniej niz pozniej:) dzis ide do lekarza na usg, zobaczymy jak mala rosnie, czy jednak trzeba bedzie wywolywac i w ogole co tam w brzuchu sie dzieje:)
    dziewczyny mam takiego lenia ostatnio, ze szok:) wiem, ze powinnam sie ruszac ale najchetniej siedzialabym w domku, jadla pysznosci i tyle:)
    wczoraj wybralam sie na 2 godzinny spacer, jak wrocilam to padlam ze zmeczenia.
    tak bardzo nie moge sie juz jej doczekac:)
    Ale tak jak pisalyscie wczesniej...to tylko kilka dni, ewentualnie kilka tygodni:) i dopczekamy sie w koncu!

xKlaudiax, Izka37 lubią tę wiadomość

malaKsiezniczka 20.05.2019
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uaaa dziewczyny ale nasz watek to jakis wyjatkowy jest rzeczywiscie :P zadna sie przed terminem nie rozpakowala, kwiecien praktycznie spokojny poza dziewczynami z CC i Ciachem z Agatka. Normalnie niezle te nogi zaciskacie :D

Fikus, Oleander, Pantera, Veri lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipiec też mam lenia strasznego! Ale u mnie to tak jest, że im mniej mam do zrobienia, to tym mniej mi się chce w ogóle ruszać ;)

‹‹ 1241 1242 1243 1244 1245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ