Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej! Fajnie dziewczyny, że tak uspokajacie w tym temacie
Co mi się nocy stało, dopadł mnie tak okropny ból pleców, nie wiem czemu tak nagle w nocy, bo ogolnie to od wizyty u fizjoterapeuty nie bolały ani razu. Mąż masował i w końcu zasnęłam.. Mam nadzieję że mnie przyjmie fizjo przed porodem jeszcze
Kolejny piękny dzień przed nami, wczoraj w domku, a dziś jedziemy na randkeIzka37, Pantera, xKlaudiax lubią tę wiadomość
-
A u nas słaba noc bo tak wiało i wieje że nie dało sie porządnie wyspać. Jeszcze mnie temat kp nie dotyczy ale od czasu starań już się nie krepuje w wyrażaniu opini na głos w sposób jasny. Niech mi tylko ktoś coś skomentuje. Może teraz tak mówię ale mam nadzieję że hormony mnie nie zmiękczą.
A tak poza tym poza niskim brzuchem(w końcu czuje żebro) zero objawów ale w sumie to od dziś ciąża donoszona.
Miłego dnia wam życzę, oby u was była lepsza pogoda niz u nas!
Oleander-randka;)super pomysł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 08:27
-
nick nieaktualnyOoo Samari, ja od dziecinstwa wysluchuję na temat tego co jem a czego nie i co to za dziwy na moim talerzu
czy to w szkole, czy to w pracy, no w zasadzie wszędzie. No i nieśmiertelne "a skąd wiesz, że salata nie czuje???"
Pamiętam pierwszą swoją wizytę u wtedy jeszcze przyszlych teściow, ktorzy rozpalili grilla a na grillu kiełba, karkówka i ryba (taka zlowiona samodzielnie). Moj T.im mówił,że ja bezmięsna ale uznali, że przeciez z grilla to kazdy lubi i zjea jak powiedzialam, że nydyrydy, ani rybki ani kiełby to zaniemowili
hehe.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHey;) ja wczoraj miałam takie piękne regularne skurcze. Cały dzień. Bolały, dawały nadzieję. Poskakalam na piłce, bzyknelam się z nadzieja, że się rozbuja, A po seksach przeszlo;) moja Dzidzia jest niewyganialna;)
majowka, wolnego dużo, A nie ma pogody i nie wiadomo co robić. Nawet na spacer się nie da wybrac. Mogłabym rodzic, byłoby zajecie;D
Miłego dnia;)
No i rozpakowywac się! Maj już!już pora, żeby codziennie jakaś miała swój dzien;)
lipiec 2018 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny! Mam pytanie do znajacych sie na kosmetykach bo ja jestem zielona. Chce kupic jakis krem dla niemowlaka z filtrem mineralnym.
Znalazlam cos takiego, ze niby polecane ale nie jestem na 100% przekonana bo ta marka kojarzy mi sie z emolientami, ktore jak wiadomo dla zdrowej skory sa bez sensu. Nigdy noe uzywalam i poki nie ma potrzeby wole uniknac. Czy ktos kto sie zna, moze przeczytac sklad i sie wypowiedziec?
https://www.apteka-melissa.pl/produkt/emolium-suncare-mineralny-spray-ochronny-spf50-100-ml,37084.html
Pantera Ty chyba masz te zle skladniki ogarniete, co?
-
nick nieaktualnySłodka, dzieciaczki już nas uczą cierpliwosci;) Ale spokojnie, kiedyś urodzimy:)
Miałam już kilka kryzysów, że chce teraz i juz. I widzę, że nic się nie da zrobić. Seks nie pomaga, schody nie pomagają, żaden ruch, nawet masowalam suty wczoraj. Obrzydliwe! Nigdy wiecej;D Teraz postanowiłam leżeć i pachnieć i czekac;)
Dalej mam trochę nadzieję, że się samo ruszy. Bym chciała poczuć te emocje, kiedy się w domu zaczęło, Mój panikuje, A ja w bólach zachowuje zimną krew. Wycieczka do szpitala itd. Taka mam wizję. A się skończy pod kroplowka w 42tc;D
A to już niedługo tez;) -
nick nieaktualnyPani mol
Haha no to faktycznie wkurzajace, rety nie wiem czemu ludzie sobie szukaja problemow i wszedzie sie wtracaja,lubisz jesc salate to na zdrowie ktos lubi karkowke to niech je
Ja ci powiem cos z czego wszyscy zawsze sie smieja i glupio komentuja, ja lubie zjesc twarog ze szczypiorkiem na slono i do tego parówke albi kielbaske na cieplo i zawsze glupie gadanie co ja jem -
iwwk wrote:4me, polecam tę analizę http://www.srokao.pl/2016/06/filtry-przeciwsoneczne-z-apteki.html ja kupuję Dermedic Baby, sunbrella spf 50
dermedic mam na drugim miejscu. Generlanie nie przekonuje mnie troche w tych filtrach mineralnych koniecznosc zastosowania okolo 1 lyzeczki kremu na twarz! To jest jakis hardcore
podobno dopiero wtedy mineralne dzialaja... Nawet sroka to potwierdzila...
Emolium mi ktos polecal, ze niby troche lepiej sie rozsmarowywuje ale właśnie nie wiem czy sklad nie kicha. A sroka o tym konkretnym produkcie nic nie napisala.
-
4me ja się interesuję kosmetykami z dobrym składem ale z filtrami to ciężko o dobry skład. Tlenek czy dwutlenek tytanu zawsze będzie dyskusyjny ale to składnik konieczny. Najwazniejsze by unikać PEGów, parabenów, propylen glicol, mineral oil/parafina, dimethicone w składzie.
Ja się zdecydowałam na Derma spf30. Okropnie bieli, skóra wygląda dziwnie.
Dla malucha to i tak filtr sporadycznie, bo lepiej osłaniać parasolką bez filtra i wystawiać nóżkę czy rączkę by wit D się wytwarzała4me, Izka37 lubią tę wiadomość
-
Kurcze dziewczyny Wy tu już o porodach a u mnie dopiero 36 tc skończony
Lekarz ostatnio straszył, a tu nic się nie dzieje, ja się czuję super, więc pewnie z wcześniejszego rozwiązania nici
Mam nadzieję, że już na dniach u was coś się zacznie, żebyście nie musiały się długo męczyćlipiec 2018, Pantera, xKlaudiax, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Ja już po pierwszym KTG i wizycie
36t2d
Pisały się skurcze na 40-80, ale nie odczuwałam ich. Podobnie bylo na tym etapie w pierwszej ciąży a urodziłam w dzień terminu.
U Was też w zapisach skurcze są jakby skorelowane z ruchami dziecka i skokiem jego tętna?
Poza tym bez zmian - szyjka miękka ale to raczej już normalne na tym etapieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 12:04
Oleander lubi tę wiadomość
-
u mnie juz 37 tydzien plus 3 dni:) Tez wolalabym, zeby mala przyszla na swiat wczesniej niz pozniej:) dzis ide do lekarza na usg, zobaczymy jak mala rosnie, czy jednak trzeba bedzie wywolywac i w ogole co tam w brzuchu sie dzieje:)
dziewczyny mam takiego lenia ostatnio, ze szok:) wiem, ze powinnam sie ruszac ale najchetniej siedzialabym w domku, jadla pysznosci i tyle:)
wczoraj wybralam sie na 2 godzinny spacer, jak wrocilam to padlam ze zmeczenia.
tak bardzo nie moge sie juz jej doczekac:)
Ale tak jak pisalyscie wczesniej...to tylko kilka dni, ewentualnie kilka tygodni:) i dopczekamy sie w koncu!xKlaudiax, Izka37 lubią tę wiadomość
malaKsiezniczka 20.05.2019 -
Uaaa dziewczyny ale nasz watek to jakis wyjatkowy jest rzeczywiscie
zadna sie przed terminem nie rozpakowala, kwiecien praktycznie spokojny poza dziewczynami z CC i Ciachem z Agatka. Normalnie niezle te nogi zaciskacie
Fikus, Oleander, Pantera, Veri lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny