Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySlodka
Ty wielorodka jestes to na 2 parcia urodzisz tego klopsika swojego
A ja na piersiach i klatce mam wyspke tak swedzaca ze szok,uczulil mnie winogron czerwony ! Nieprawdopodobne....cala ciaze go jadlam a dzis ewidentnie po tym.. masakra !slodka100 lubi tę wiadomość
-
U mnie dziś na ktg słabsze skurcze niż ostatnio, głowa jeszcze nie w kanale rodnym waga 4562g
Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, Paula_071, Pani Moł lubią tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
nick nieaktualnyMenka888 wrote:U mnie dziś na ktg słabsze skurcze niż ostatnio, głowa jeszcze nie w kanale rodnym waga 4562g
Wow 😱😱😱😱😱 ale waga będziesz mieć CC czy SN . Trzeba czekać ja też czekam , a jak na razie dziś tyci tyci czopu mi tak z trzy razy poszło chyba za bardzo dzisiaj się na chodziałam . -
Mój lekarz twierdzi, że waga ponad 4500g nie jest wskazaniem do cc więc czekam aż się akcja rozwinie sama.
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKiedys Puszek pisala ze u wielorodki duza waga nie jest wskazaniem do cc a Menka to chyba drugie dziecko o ile dobrze pamietam?
Puszek jak zle mowie to popraw
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 18:31
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsiul wrote:Dziewczyny które już rodziły kiedyś lub teraz, czy np.na dzień przed porodem czułyście się jakoś "dziwnie"? Jakiś niepokój, dreszcze?
Wiesz co ciąża to inaczej np moja ciocia jakoś na tydzień góra dwa przed porodem wszystko sprzątała tzw syndrom wicia gniazda , ja normalnie się czułam jedynie to miałam już tej końcówki serdecznie dość i domyślania się czy to już .Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 18:25
Asiul lubi tę wiadomość
-
Rok temu rodziłam pierwszego synka. W dniu terminu czyli 30 maja zatrzymali mnie w szpitalu po ktg, bo według lekarza słabo czułam ruchy, moim zdaniem były typowe dla mojego bobasa. Zero jakiegokolwiek bólu, spinanie delikatne i tak na patologii się bujałam tydzień z rozwarciem 3cm.
5 czerwca mialam mieć intuicję, której bardzo nie chcialam, więc Za radą lekarza masowałam brodawki kręcac przy tym biodrami, aż rozbujałam laktacje. Chodziłam z krokomierzem po terenie szpitala po 10km dziennie.
4 czerwca po południu, poczułam pierwsze nieśmiałe skurcze. Usmiechalam się do siebie bo to było coś nowego, czego wcześniej nie czulam, poza tym czułam się normalnie.
Około 22 nasiliły się ale były nieregularne. Na KTG nie bylo ich widać. Położna powiedziala że nic sie nie dzieje, a to widocznie straszaki... ja tracilam nadzieję że samo się zacznie.
Kolo 24 skurcze dosyć mocne, w trakcie których nie bardzo mogłam się skupić. Lekarz zbadał i wysłał na porodówkę, bo glowka była bardzo nisko.
Jak przyjechał mąż koło 2 w nocy, to bolało juz potwornie, ale rozwarcie stało w miejscu. Ja spanikowana tym bólem chciałam wracać na patologię, mówiąc, że chcę się wyspać, że ja jednak dzisiaj nie rodzę, kazałam mężowi wracać do domu
Z tego wszystkiego skurcze się wyciszyły, a ja drzemałam na łóżku porodowym, mąż spał na worku sako.
O godzinie 4 rano skurcze ruszyły na nowo. Mocne, regularne. Poszłam pod prysznic. Z nową energią i na spokojnie znosilam każdy skyrcz choć krzyżowe są naprawdę wredne. Na KTG pisaly się na max 60%. Prosilam o znieczulenie, ale niestety anastezjolog był poza zasięgiem.
Okolo godziny 7 rozwzrcie było juz pełne, co mnie mega zdziwiło że tak szybko Potem godzina partych.... o 8.15 synek był z nami, a na kroplówkę z oxy miałam jechać tego dnia o 8 rano Urodziłam chyba ze strachu przed indukcją Bylo naprawdę ciężko, ale bardzo miło wspominam cały poród.
I teraz sobie myślę, że każdy dzień w brzuchu widocznie był mu potrzebny. Miał ważyć ponad 4kg, a tydzień po terminie urodził się z wagą 3400.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 18:36
Oleander, Szczęśliwa Mamusia, Pantera, Veri, Biała Azlia, Glendolina, Pani Moł lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Samari0702 wrote:Kiedys Puszek pisala ze u wielorodki duza waga nie jest wskazaniem do cc a Menka to chyba drugie dziecko o ile dobrze pamietam?
Puszek jak zle mowie to popraw
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
nick nieaktualnyU mnie usg w szpitalu 2700 a młody wyszedł 2740 czyli trafiony
Chusy / śliczna prośba o poprawkę / na 1 stronie - jakby co mój młody miał 2740 gram dziękuje ❤️❤️❤️
Dziś było ważenie i było 2800! Jest dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 20:04
Chusy, Menka888, Glendolina, Pani Moł, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość