X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. No to ładnie nam się weekend zakończył :D

Glendolina serdeczne gratki ! :* wspaniale że masz to za sobą i mimo tego całego bólu opisalas to w dość przyjemny sposób. To córka ma zdrowe plucka jak tak krzyczy :)

Ago, Słodka kciukasy. Kolej na Was.
    U mnie cisza więc umawiam się jutro na paznokcie haha a dziś piekę szarlotkę. Trzeba jakoś zabijać czas :D

Glendolina, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee to ja nie dałam takiego opisu porodu ;)

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolina, ogromne gratulacje i zdrówka dla Was ☺️

Glendolina lubi tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolina, cudownie! Az sie wzruszyłam!! Odpoczywaj! :)

Ciasteczko, no to dawajjj opis rozleglejszyyy!

• iwwk Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolina gratulację ! Dzielna byłaś :) Piękny opis porodu, aż mi się świeczki pojawiły w oczach jak czytałam jak malutka już była z Wami :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glandolina gratulacje! Duzo zdrowka i spokoju dla Was teraz.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mumoftwo Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny!

A ja ciągle czekam, aż coś się ruszy..

f2w3vfxm2ace54m7.png

l22nvcqgnwwqjptj.png

l22ndf9h0baemvap.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mumoftwo wrote:
    Gratulacje dziewczyny!

Ooo łał ty juz masz niezly wynik. Nie chca Cie juz do szpitala klasc na obserwcje? Konsultowalas sie z lekarzem?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mumoftwo współczuję. Najlepiej jak się samo zacznie jednak. Tyle czekania. Oby jak najszybciej..

• Chusy Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dory dzielna z ciebie rybka : ) Odpoczywaj i ciesz sie mala Iga <3

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolina Witamy kolejne małe szczęście ❤❤, ogromne gratulacje dla Ciebie wracaj szybko do pełni sił.
    mumoftwo wrote:
    Gratulacje dziewczyny!

Oby jak najszybciej cosik ruszyło, wiem jakie to czekanie potrafi być trudne .

agao O ja Cię kochana no wreszcie 😘❤❤, trzymam mocno kciuki✊✊✊✊✊ i powodzenia 💪💪💪, może już tulisz synka daj jak coś znać 😉.

Słodka Mocne kciuki, za dalszy rozwój sytuacji ✊✊✊ .

Witam się po weekendzie , okropna majówka i paskudna pogoda mojej siostrze to nawet warzywa pomarzły , dziś u mnie zaledwie 6 stopni i co chwile ciepła było , a tu znów w kurtce zimowej trzeba chodzić 🙊🙉🙈 . Dziś synek ma egzaminy z bierzmowania 😱😱 niby nic ale stres jest teraz to się zacznie nowenna do Ducha Świętego , nabożeństwa majowe , tu nauka i jeszcze mają ćwiczyć ustawienia w kościele syn już ma tego dosyć . Byłam dziś po załatwiać parę spraw i ledwo żyję , u mnie też na razie ani widu ani słuchu porodu jedynie co dziś zauważyłam to znów tyci tyci tego czopu , jak tak dalej będzie to znów po terminie będę rodzić 🙊🙉🙈 coś Dominikowi nie śpieszno chyba że nagle mnie weźmie na co w głębi ducha liczę .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 09:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam już nastawiona na wywoływanie. Tak byłam pewna, że przenoszę. A to jak grom z jasnego nieba. Szczęśliwa, u Ciebie też tak może być;) może Dominik poczuje maj i wyjdzie z ciekawosci;)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago,Slodka

Jak u was ??:) ✊✊✊✊✊

Glendi

No widzisz doczekalas sie i ty,o bolu szybko zapomnisz zobaczysz :)

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolina wrote:
    Mumoftwo współczuję. Najlepiej jak się samo zacznie jednak. Tyle czekania. Oby jak najszybciej..
    Gratulacje! Poród bajka. Ale nie rozumiem, że podali Ci coś w zyle, a Ty nie wiesz co... A co do szycia, trzeba odczekać 7-10 min po podaniu miejscowego, to nie będzie boleć.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolina wrote:
    Ja byłam już nastawiona na wywoływanie. Tak byłam pewna, że przenoszę. A to jak grom z jasnego nieba. Szczęśliwa, u Ciebie też tak może być;) może Dominik poczuje maj i wyjdzie z ciekawosci;)

Oby oby tak było 😊😉 bo ja już na prawdę mam dosyć tego czekania .

• Kainna Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom. Jesteście dzielne :)
    Ja odezwałam się tu chyba dwa razy tylko, ale czytam na bieżąco z wypiekami na twarzy ;)
    U mnie termin na 22 maja, ale to w teorii bo od 27 tc chodzę z krótką szyjką i pessarem. W czwartek wieczorem jadę na ściągnięcie i ciekawa jestem jak sytuacja się rozwinie. Brzuch się spina od dawna, ale Od jakiegoś czasu mam bóle okresowe. Po przygotowaniach do Świąt, mały wiercił w szyjce i sprawiał mi tym okropny ból, ale przeszlo.w drugi dzien świąt pojawil się różowy śluz i w popłochu pakowaliśmy torbę do szpitala, ale wszystko ucichło :)

Szczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa, Chusy, Pantera, Nistera, Pani Moł, xKlaudiax lubią tę wiadomość

0d1y9jcgy3ya46tp.png
  • Veri Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolina, gratulacje!😍 Dzięki za szczegółowy opis porodu i fajnie, że de facto wszystko poszło sprawnie.

A przypomnij proszę czy miałaś wcześniej jakieś objawy? Bo u mnie nic się nie dzieje. Brzuch mega wysoko (aż mnie poddusza), czopa nie widziałam, bóli jako takich brak i zastanawiam się jakie mam szanse na poród o czasie 😉

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szpitalu czy potrzebnie jechałam? Sama nie wiem może dla własnego spokoju tak bo zostawiaja mnie i dostałam już antybiotyk na dodatni gbs. Jednak jak dojechaliśmy to skurcze się wyciszyly i teraz to tylko sporadycznie Ale mam takie uderzenia gorąca i czerwona buzię że ho. No i rozwarcie na 2cm a nie miałam wcale. Jak do jutra nic się nie wydarzy to będę mieć indukcje bo będzie mój lekarz więc ogólnie pewnie ze wolałabym być w domu z dziećmi jeszcze miałam dziś do sklepu po kocyk dla malej no ale tak przynajmniej wiem że antybiotyk zostal podany w odpowiednim momencie

Ago co u ciebie?

Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, Nistera lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago, Słodka szybkiego porodu.
    Glendolina super opis.

Ja po wizycie. Szyjka wysoko. Poród sie nie zapowiada. Mam dużo łazić po schodach 😂 i gbs tym razem wyszedł mi ujemny. Następna wizyta w terminie czyli w piątek.

Veri coś mi się wydaje, że u Ciebie może być podobnie bo ja też mam tyle objawów co nic 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 11:52

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słodka Dobrze że jednak jesteś w szpitalu , jak coś to w razie czego jesteś pod stałą opieką , kontrolą 2 cm to już coś , trzymam mocno kciuki aby samo się zaczęło ✊✊✊ .

agao No właśnie co tam i jak tam u Was jakieś postępy ? .

Biała Azlia Mnie mój Pan gin to nie zbadał wcale gin , a jak mu wspomniałam kiedyś na wizycie że takie gluty/galaretę zauważyłam to mi odparł że tam wszystko szczeslnie zamknięte , a nawet tam nie zaglądał 🙈🙉🙊 , tak na oko to babka wróżyła 😝😝😝 , ja wizytę mam zaraz po Tobie w Sobotę 11 Maja na 7.20 się zapisałam modlę się o jakiś cud , albo cokolwiek bo już mam dość tego czekania .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 12:05

Biała Azlia lubi tę wiadomość

‹‹ 1255 1256 1257 1258 1259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ