X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. No to ładnie nam się weekend zakończył :D

Glendolina serdeczne gratki ! :* wspaniale że masz to za sobą i mimo tego całego bólu opisalas to w dość przyjemny sposób. To córka ma zdrowe plucka jak tak krzyczy :)

Ago, Słodka kciukasy. Kolej na Was.
    U mnie cisza więc umawiam się jutro na paznokcie haha a dziś piekę szarlotkę. Trzeba jakoś zabijać czas :D

Glendolina, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee to ja nie dałam takiego opisu porodu ;)

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolina, ogromne gratulacje i zdrówka dla Was ☺️

Glendolina lubi tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolina, cudownie! Az sie wzruszyłam!! Odpoczywaj! :)

Ciasteczko, no to dawajjj opis rozleglejszyyy!

• iwwk Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolina gratulację ! Dzielna byłaś :) Piękny opis porodu, aż mi się świeczki pojawiły w oczach jak czytałam jak malutka już była z Wami :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glandolina gratulacje! Duzo zdrowka i spokoju dla Was teraz.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mumoftwo Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny!

A ja ciągle czekam, aż coś się ruszy..

f2w3vfxm2ace54m7.png

l22nvcqgnwwqjptj.png

l22ndf9h0baemvap.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mumoftwo wrote:
    Gratulacje dziewczyny!

Ooo łał ty juz masz niezly wynik. Nie chca Cie juz do szpitala klasc na obserwcje? Konsultowalas sie z lekarzem?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mumoftwo współczuję. Najlepiej jak się samo zacznie jednak. Tyle czekania. Oby jak najszybciej..

• Chusy Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dory dzielna z ciebie rybka : ) Odpoczywaj i ciesz sie mala Iga <3

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolina Witamy kolejne małe szczęście ❤❤, ogromne gratulacje dla Ciebie wracaj szybko do pełni sił.
    mumoftwo wrote:
    Gratulacje dziewczyny!

Oby jak najszybciej cosik ruszyło, wiem jakie to czekanie potrafi być trudne .

agao O ja Cię kochana no wreszcie 😘❤❤, trzymam mocno kciuki✊✊✊✊✊ i powodzenia 💪💪💪, może już tulisz synka daj jak coś znać 😉.

Słodka Mocne kciuki, za dalszy rozwój sytuacji ✊✊✊ .

Witam się po weekendzie , okropna majówka i paskudna pogoda mojej siostrze to nawet warzywa pomarzły , dziś u mnie zaledwie 6 stopni i co chwile ciepła było , a tu znów w kurtce zimowej trzeba chodzić 🙊🙉🙈 . Dziś synek ma egzaminy z bierzmowania 😱😱 niby nic ale stres jest teraz to się zacznie nowenna do Ducha Świętego , nabożeństwa majowe , tu nauka i jeszcze mają ćwiczyć ustawienia w kościele syn już ma tego dosyć . Byłam dziś po załatwiać parę spraw i ledwo żyję , u mnie też na razie ani widu ani słuchu porodu jedynie co dziś zauważyłam to znów tyci tyci tego czopu , jak tak dalej będzie to znów po terminie będę rodzić 🙊🙉🙈 coś Dominikowi nie śpieszno chyba że nagle mnie weźmie na co w głębi ducha liczę .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 09:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam już nastawiona na wywoływanie. Tak byłam pewna, że przenoszę. A to jak grom z jasnego nieba. Szczęśliwa, u Ciebie też tak może być;) może Dominik poczuje maj i wyjdzie z ciekawosci;)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago,Slodka

Jak u was ??:) ✊✊✊✊✊

Glendi

No widzisz doczekalas sie i ty,o bolu szybko zapomnisz zobaczysz :)

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolina wrote:
    Mumoftwo współczuję. Najlepiej jak się samo zacznie jednak. Tyle czekania. Oby jak najszybciej..
    Gratulacje! Poród bajka. Ale nie rozumiem, że podali Ci coś w zyle, a Ty nie wiesz co... A co do szycia, trzeba odczekać 7-10 min po podaniu miejscowego, to nie będzie boleć.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolina wrote:
    Ja byłam już nastawiona na wywoływanie. Tak byłam pewna, że przenoszę. A to jak grom z jasnego nieba. Szczęśliwa, u Ciebie też tak może być;) może Dominik poczuje maj i wyjdzie z ciekawosci;)

Oby oby tak było 😊😉 bo ja już na prawdę mam dosyć tego czekania .

• Kainna Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom. Jesteście dzielne :)
    Ja odezwałam się tu chyba dwa razy tylko, ale czytam na bieżąco z wypiekami na twarzy ;)
    U mnie termin na 22 maja, ale to w teorii bo od 27 tc chodzę z krótką szyjką i pessarem. W czwartek wieczorem jadę na ściągnięcie i ciekawa jestem jak sytuacja się rozwinie. Brzuch się spina od dawna, ale Od jakiegoś czasu mam bóle okresowe. Po przygotowaniach do Świąt, mały wiercił w szyjce i sprawiał mi tym okropny ból, ale przeszlo.w drugi dzien świąt pojawil się różowy śluz i w popłochu pakowaliśmy torbę do szpitala, ale wszystko ucichło :)

Szczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa, Chusy, Pantera, Nistera, Pani Moł, xKlaudiax lubią tę wiadomość

0d1y9jcgy3ya46tp.png
  • Veri Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolina, gratulacje!😍 Dzięki za szczegółowy opis porodu i fajnie, że de facto wszystko poszło sprawnie.

A przypomnij proszę czy miałaś wcześniej jakieś objawy? Bo u mnie nic się nie dzieje. Brzuch mega wysoko (aż mnie poddusza), czopa nie widziałam, bóli jako takich brak i zastanawiam się jakie mam szanse na poród o czasie 😉

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szpitalu czy potrzebnie jechałam? Sama nie wiem może dla własnego spokoju tak bo zostawiaja mnie i dostałam już antybiotyk na dodatni gbs. Jednak jak dojechaliśmy to skurcze się wyciszyly i teraz to tylko sporadycznie Ale mam takie uderzenia gorąca i czerwona buzię że ho. No i rozwarcie na 2cm a nie miałam wcale. Jak do jutra nic się nie wydarzy to będę mieć indukcje bo będzie mój lekarz więc ogólnie pewnie ze wolałabym być w domu z dziećmi jeszcze miałam dziś do sklepu po kocyk dla malej no ale tak przynajmniej wiem że antybiotyk zostal podany w odpowiednim momencie

Ago co u ciebie?

Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, Nistera lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago, Słodka szybkiego porodu.
    Glendolina super opis.

Ja po wizycie. Szyjka wysoko. Poród sie nie zapowiada. Mam dużo łazić po schodach 😂 i gbs tym razem wyszedł mi ujemny. Następna wizyta w terminie czyli w piątek.

Veri coś mi się wydaje, że u Ciebie może być podobnie bo ja też mam tyle objawów co nic 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 11:52

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słodka Dobrze że jednak jesteś w szpitalu , jak coś to w razie czego jesteś pod stałą opieką , kontrolą 2 cm to już coś , trzymam mocno kciuki aby samo się zaczęło ✊✊✊ .

agao No właśnie co tam i jak tam u Was jakieś postępy ? .

Biała Azlia Mnie mój Pan gin to nie zbadał wcale gin , a jak mu wspomniałam kiedyś na wizycie że takie gluty/galaretę zauważyłam to mi odparł że tam wszystko szczeslnie zamknięte , a nawet tam nie zaglądał 🙈🙉🙊 , tak na oko to babka wróżyła 😝😝😝 , ja wizytę mam zaraz po Tobie w Sobotę 11 Maja na 7.20 się zapisałam modlę się o jakiś cud , albo cokolwiek bo już mam dość tego czekania .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 12:05

Biała Azlia lubi tę wiadomość

‹‹ 1255 1256 1257 1258 1259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ