X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri nie wiem czy to Cię pocieszy ale poród sn sprzyja karmieniu od razu po, szybszemu obkurczaniu macicy i szybszemu powrotowi do sylwetki :)
    Niezależnie od długości regeneracji w połogu, z tym bywa różnie.

Veri lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agao Moje ogromne gratulacje ❤, witaj Szymonku na świecie ❤, sama po sobie wiem jaki poród może być trudny , ale ten trud i ból jest wart tego szczęścia ❤.

Słodka Mocne kciuki ✊✊✊✊.

Hej hej hejo 😊😊.

Wczoraj Grześ miał egzamin z bierzmowania , zdał 💪💪💪💪💪💪💪💪 jestem z niego taka dumna ❤❤ nie było tak wcale prosto ale najważniejsze że dal radę 💪💪💪 . Bierzmowanie odbędzie się 16 maja o 18.00 to już tuż tuż . Ciekawa jestem czy do tego czasu urodzę czy nadal będę się turlać , a u nas już 39 tc tak 39 a Dominik siedzi w zaparte wczoraj to trzy razy zauważyłam tyci tyci czopu i nic dalej nie było , ani skurczy a mały już tak się wypycha że strasznie mnie to boli .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 12:02

Biała Azlia, Veri, Agata :), slodka100, Glendolina, Pantera, Oleander, Paula_071, Rudzik1, Bibs, ago91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też opisy porodów nie przeszkadzają czy straszą. Jestem ciekawa. Wiem, że ja to inaczej przeżyję 😊

Szczęśliwa Mamusia, Bibs lubią tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy czytalam opisy porodow namietnie. Wszystkich, tych dobrych i zlych. Wiedzialam ze i tak kazdy to po swojemu przezywa, ma inny prog bolu, inne cialo i okolicznosci. Chcialam tylko jak najwiecej informacji wyciagnac co sie moze dziac, wiec jakikolwiek opis jest w sumie pouczajacy.

Slodka trzymaj sie dzielnie : )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 09:45

Biała Azlia, Oleander, Rudzik1, Szczęśliwa Mamusia, Bibs lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera jak tam? Dzieje aię coś u Ciebie? 😊

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jadę na kolejne ktg oby coś się ruszyło

Oleander, Biała Azlia, Bibs, xKlaudiax lubią tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani widu ani słychu, właśnie czekam na lekarza po ctg na którym ani jednego skurczybyka nie było 😂
    Ja z 1 synem miałam 5 godzin partych bo się wstreciuch chował, dopiero jak ukucnełam to wypadł 😂 Ale nie życzę nikomu takich długich partych , pamiętam jak się cieszyłam jak się parte zaczęły bo wkoło każda pisała że 3 parte i dziecko jest na świecie, w jakim ja byłam błędzie..... 😂😂😂😂😂

Biała Azlia, Szczęśliwa Mamusia, Bibs, Pantera, Glendolina lubią tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie,nie ma co sie spierac i udowadniac kto ma.lepiej czy ciezej. Kazdy czlowiek porod przechodzi indywidualnie i nie da sie tego ani wyczytac z opisów ani zaplanowac. Jaki by nie byl zawsze konczy sie tak samo- wydaniem dziecka na swiat :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale uparciuchy te nasze dzieciaki 😂

Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia, Bibs lubią tę wiadomość

• Bibs Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też nie przeszkadzają opisy porodów,chętnie je czytam.
    Ja mam dziś wizyte na 15.20 zupełnie nie wiem czego mam się spodziewać :) W razie czego pakujemy ze sobą do auta torbę do szpitala, bo ostatnio po badaniu czop mi zaczął odchodzić,takie to wszystko tam jest już wrażliwe, a teraz zobaczymy czy i na ile rozwarcie się powiększyło :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• Fikus Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wręcz chętnie czytam opisy porodów, zarówno tych ciężkich jak i szybkich. Dzięki temu chociaż wiem, co może się przydarzyć, ale nie biorę tego do siebie.

Każdy poród jest inny, każdy odbiera go też inaczej. Ja zawsze sobie powtarzam, że jaki by mój poród nie był to jest to ok. jeden dzień "męki" a potem ogromne szczęście i już i tak nie będę pamiętać co się działo ;)

Szczęśliwa Mamusia, Biała Azlia, Bibs lubią tę wiadomość

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Wami mi tez opisy czy nawet jak siostra mi mówi o swoich porodach czy wrsod swoich kokezanek itp mi to nie przeszkadza, w końcu sama 4 razy SN urodziłam i bede rodzic po raz 5 i każdy mój poród był inny , też były takie chwile gdzie serce mi zamarło przy Gabrysi tak miałam , ale widać ktoś tam nad nami czuwał i moja kochana żyła ❤❤,
    chyba do końca życia będę to pamiętać , ale najważniejsze było dla mnie to że przeżyła ,
    że oddychała moja kochana 7 letnia córeczka ❤❤ .

Pantera, Veri lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis swietujemy nasze pierwsze cudowne 2 tygodnie razem 😻😻😻😻❤❤❤❤

xKlaudiax, Szczęśliwa Mamusia, Glendolina, slodka100 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak mam grupę krwi na nazwisko panieńskie to się doczepią na porodówce? Czy po prostu powtórzą w razie czego? Nie mam kompletnie siły jechać na badania już i się zastanawiam czy może nie będzie problemu jak będę miała kartonik ze starym nazwiskiem?

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul wrote:
    Dziewczyny czy jak mam grupę krwi na nazwisko panieńskie to się doczepią na porodówce? Czy po prostu powtórzą w razie czego? Nie mam kompletnie siły jechać na badania już i się zastanawiam czy może nie będzie problemu jak będę miała kartonik ze starym nazwiskiem?

Będą mieć problem, a przynajmniej powinni.

Asiul lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul wrote:
    Hej ja teraz mniej na belly :) no powinnaś mieć z nowym. Powinnaś mieć potwierdzony wynik, czyli zrobiony dwa razy.

Asiul lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul wrote:

Ja tez mialam grupe krwi oznaczona raz wlasnie na nazwisko panienskie sprzed 7 lat,spisali to normalnie do dokumentow i dodatkowo sobie powtorzyli w szpitalu i niw robilam drugi raz, ani tez nie powtarzalam badan z 1 trymestru typu hiv czy inne nikt sie nie czepiał

Asiul lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Puszku, czy po prostu jest Cię mniej w Internecie, czy macie jakieś inne forum, bo zauważyłam że nie ma tu już połowy dziewczyn :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, po cc, kiedy jadłyście słodycze, soki ? Bo mi w 3 dobie zabraniają 😕 może dlatego, że byłam pod narkozą ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul wrote:

Ja właśnie tak miałam grupę krwi na moje panieńskie nazwisko , mój Pan gin wcisnął mi że niby mi to przepiszą bo PESEL i adres się zgadzał , tak jasne nie przepisali mi , a ja i tak na własną rękę zrobiłam . Więc nalepiej zrób ☺ , np jutro rano podskocz do lab i z głowy .

Asiul lubi tę wiadomość

‹‹ 1260 1261 1262 1263 1264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ