Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBiala Azlia, tak, bo cukrzyca i waga dzidzi duza plus stan po cc w pazdzierniku 2017, początkowo mialam już iść do szpitala w 38+0 ale dał dr dzidziutkowi jeszcze czas do namysłu czy jednak nie zechce wychodzic. No ale cukry mi spadly, czyli wydolność łożyska się zmniejsza
-
nick nieaktualnyNW no wlasnie chorerna cukrzyca. Ja się za bardzo wagą nie martwię.bo sama do kruszynek nie należę zobaczymy co to będzie, jestem jeszcze ciągle na vbac nastawiona szkoda, że nie mogę daktyli ani ananasow. Jedynie ostre wpierdzielam, podobno moze spowodować skircze
Nw i ja za Cię trzymam mocno kciuk! -
Kurcze a u mnie im bliżej porodu tym skurcze się wyciszaja
Waga małej na dziś 4709g.
W poniedziałek kolejne ktg i wizyta z usg a w czwartek konsultacja w celu umówienia się do szpitala na indukcje lub cesarke u lekarza, który dyzuruje w szpitalu, w zależności jak on zdecyduje. W końcu cos już zaczyna się dziać.
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
nick nieaktualnyMenka888 wrote:Kurcze a u mnie im bliżej porodu tym skurcze się wyciszaja
Waga małej na dziś 4709g.
W poniedziałek kolejne ktg i wizyta z usg a w czwartek konsultacja w celu umówienia się do szpitala na indukcje lub cesarke u lekarza, który dyzuruje w szpitalu, w zależności jak on zdecyduje. W końcu cos już zaczyna się dziać.
Wow serio na prawdę Cie podziwiam 4700 i SN moja siostra cioteczną synka urodziła z waga 4600 i SN i mi nie raz mówiła ze łatwiej jej poszedł ten pierwszy poród przy drugim się " trochę męczyła ".
Ale ponuro wczoraj wieczorem u nas deszcz padał , no i jutro juz wizyta moja siostra to w szoku była ze tak wcześnie jade na 7.20 u mojego giną zawsze są opóźnienia ostatnio jak miałam na 7.40 to weszlam o 8.44 a była tez Pani z godz 7.20, i 7.30 kiedyś to na 8 miałam i po 10.00 dopiero weszłam 😱🙈🙉🙊. Jak mnie wczoraj okropnie głowa bolała dziś juz jest lepiej kaszy nawet wychowawczy nie w przedszkolu mojej Gabryś i się pytają kiedy urodzę 🙈🙉🙊, Dominik bierze przykład z Ani i czeka na Bóg jeden wie co może do terminu mój termin według USG się zbliża a mam na 19 Maja a według ostatniej @ na 21, mi to niektórzy z rodziny mówią ze urodzę 20 Maja tak jak Gabrysię a skąd ja mam to wiedzieć kiedy zechce to wyjdzie ale już mam dosyć tego czekania .
Trzymamy mocno kciuki za wizyty✊✊✊, może któraś mamusia będzie dziś rodzić kto wie 😉.Pantera lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej. Ja po wizycie. Jutro mam się zgłosić na ip jeśli dziś nic nie ruszy. Pani dr twierdzi że do 14 maja urodzę😊 Zbadała mi szyjkę pogmerała. Dalej mam dużo chodzić. Ach może coś w końcu się zacznie.
Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, ago91 lubią tę wiadomość
-
Paula, masz zdjęcie może z ktg? Ciekawa jak wyglądają skurcze które mogą o czymś świadczyć u mnie też były ostatnio często i wysoko, Ale wszyscy twierdzą że do porodu daleko
Menka, powiem Ci że niezły hardcore próbować naturalnie, chociaż może się okazać ze wcale takiej wagi nie ma dziecko, no ale mimo wszystko :o
Znajoma urodziła 4700 syna niedawno, dała radę ale prognozowali 3500 dlatego nie było cesarki
Azila powodzenia! To już końcówka więcWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 10:26
Biała Azlia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBiała Azlia wrote:Hej. Ja po wizycie. Jutro mam się zgłosić na ip jeśli dziś nic nie ruszy. Pani dr twierdzi że do 14 maja urodzę😊 Zbadała mi szyjkę pogmerała. Dalej mam dużo chodzić. Ach może coś w końcu się zacznie.
Oj coś czuję że wcześniej ode mnie urodzisz 😁😉 a ja jutro mam wizytę , a raczej kontrol przepływów . Trzymam mocno kciuki ✊✊✊ , i jak coś powodzenia 💪💪💪 .
Paula_071 Wow 😱 spore się piszą te skurcze u Ciebie , co położna lub doktor mówił na to?.
Jej dajcie mi trochę tych skurczy 😉😁 , jak będę się turlać do 42 tc , to chyba siłą małego wyjmę z tego brzucha 😝😝😝 .
Biała Azlia lubi tę wiadomość
-
Położna mówi, że to nie są skurcze porodowe, ale przepowiadające. Mam zapis, jak będę w domu mogę zrobić zdjęcie. Ja muszę zacisnąć nogi, bo dopiero 15.05 moja mama wraca z sanatorium, a chciałam, by pomogła przy synku.
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Dziewczyny my dzisiaj wychodzimy do domu. Czujemy się obydwie bardzo dobrze. Karmienie o dziwo idzie całkiem nieźle, jest nadzieja, że się uda.
Trzymam kciuki za następne mamusie
Menka Ty jak urodzisz SN tego "wielkoluda" to będziesz SuperMenka hihiChusy, Szczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa, Menka888, Milka1991, Rudzik1, Pantera, ago91, NW, Biała Azlia, Agata :), Pani Moł, Veri lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBibs wrote:Dziewczyny my dzisiaj wychodzimy do domu. Czujemy się obydwie bardzo dobrze. Karmienie o dziwo idzie całkiem nieźle, jest nadzieja, że się uda.
Trzymam kciuki za następne mamusie
Menka Ty jak urodzisz SN tego "wielkoluda" to będziesz SuperMenka hihi
Ale super ❤❤ , nie ma to jak w domu ❤❤mam nadzieje że pogoda chociaż , u Was ładna bo u nas właśnie pada deszcz 🙈🙉🙊 . -
Spróbuje sn bo bardzo chciałam ale nie wiem czy dam radę, bo pierwsza córkę z waga 3340g ledwo urodziłam po 22,5 godz porodu. Najwyżej skończy się cc ale przynajmniej będzie na tzw cc na "ciepło", a może akurat się uda. W czwartek lekarz że szpitala mnie zbada, zobaczymy jak y niego wyjdzie... 🤔
Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, Pantera, Biała Azlia lubią tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Wczoraj miałam ktg to skurcze rzadsze i wlasciwie byl tylko 1 większy, tydzień temu na ktg miałam takie co 4min i do 80 dochodziły, nieodczuwalne.
Lekarz na wejściu stwierdził że brzuszek sie obniżył (a mi się wydawało że od miesiąca jest nisko).
Wyczuł na badaniu, że główka mocno napiera.
Z ktg powiedział, ze młody tak się dużo rusza bo to objaw przed porodem takiego niepokoju (?) Hmm cokolwiek to znaczy.
Termin z usg 12tc mam na 28.05, obstawiam że może się coś wykluć ok 18-19.05 w nast weekend ale wiadomo ze dziecko samo zdecyduje najwyżej zrobi mi prezent na urodziny ja tez takim prezentem dla mojego Taty jestem
Wtedy byłaby zachowana tradycja rodzinnaSzczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Pu mnie też jak urodzi się 19.05 to będzie prezent urodzinowy dla tatusia
U niektórych z nas może ruszyć cis w ten weekend 18-19 maja bo będzie pełnia 😁Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Menka, super, że chociaż chcesz poczekać na akcję. Tak jak piszesz cc zawsze zdążą zrobić. A ten wyrzut wszelkich hormonów podczas rozkreconej akcji ponoć dużo daje i Maluszkowi i nam.
Ja dziś w nocy myślałam, że już pojedziemy na porodówkę. Na wieczór dopadła mnie śmiertelna zgaga (taką miałam raz - przed pierwszym porodem). Nawet mąż aż się pytał, czy coś się szykuje
Uciekłam na kanapę, bo nie mogłam się ułożyć, aby usnąć. Zaczęło mnie czyścić, to nawet sms do siostry wysłalam, aby miała tel przy sobie, jakby trzeba było do starszaka przyjść. Jakieś skurcze się zaczęły, ale ta zgaga tak mnie wymęczyła, że pogadałam z Malutką, że dziś jeszcze nie, że zmęczona jestem i że niech na weekend poczeka i ok 3 wszystko ucichłoMenka888, Biała Azlia, Szczęśliwa Mamusia, Pani Moł lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny