X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Veri Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję tu zostać, więc jak Fikus pisze - wspólnymi siłami damy radę... chyba 😉

My też mamy szary. Co za sztampa 😂😂

Biała Azlia, Fikus, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera gratuluje !!!! ❤️❤️❤️Dużo zdrówka !! 😘😘😘😘

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy czarny wózek dla dziewczynki 😁 jest przepiękny i tatuś zadowolony dumnie wozi i jak będzie syn kolejny to się wpasuje idealnie 😍❤️

Biała Azlia, Szczęśliwa Mamusia, Paula_071 lubią tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:

Pantera, napisz na priv :)

Mary Jane

Wysłałam Ci zaproszenie, abym mogła napisać na priv

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 06:32

• Nistera Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem jak to zrobiłam ale ufajcie swoim imstynkta. Ja o 3.40 poczułam pierwszy delikatny skurcz, po chwili drugi więc włączyłam apke do skurczy i wychodziły co 3 min , stwierdziłam że to nie możliwe bo zazwyczaj zaczyna się co 10 😂 po jakiś 15 minutach były już co 1 min więc poszłam pod prysznic bo przecież to nie realne żeby od razu dostać skurcze co 1 min, prysznic nie pomógł ale ja dalej nie wierzyłam ze to juz więc na spokojnie spakowałam torbę obudziłam męża, uszykowalam synowi ciuchy do przedszkola, mąż jeszcze napił się kawy , poszedł auto przeparkowac także wszystko na luzie , skurcze nie były aż takie mocne, o 5.20 byliśmy na porodowce, i ledwo zdążyłam spodnie ściągnąć jak zaczęły się parte. 30 min i mały był z nami. Do samego końca nie wierzyłam ze te moje skurcze to te właściwe, cały czas myślałam że to straszaki 😂😂😂

Biała Azlia, Rudzik1, Veri, Szczęśliwa Mamusia, Ciasteczko777, Milka1991, puszek369, Bibs, Pantera, Agata :), Chusy, Paula_071 lubią tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Nistera poród marzenie 😊

Veri lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    Mają jeszcze piękne zielone
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d33e2ee2cd40.jpg

Ale przepiękny 😍😍😍,
    i ten w kolorze bieli z brązem tez super ❤❤.

I ja również uwielbiam kolor zielony a zielony to ponoć kolor nadzieji.

Ja jak coś też jestem z Wami ☺.

Biała Azlia, Menka888 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy bardzo ładnie uporządkowana pierwsza strona. Wszystko bardzo czytelne 😊

Chusy, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• Fikus Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Nistera, zazdroszczę!!!!! Boski poród :D

Moja siostra miała podobny, ale to był chyba jej 3 poród. Obudziła męża w nocy, że to już, a on na to, że musi się napić kawy :P Nie pozwoliła mu się tej kawy napić, pojechali do szpitala, tam jej mąż poszedł do automatu z kawą i podszedł do niego lekarz i mówi coś na zasadzie: Pan jest ojcem? To szybciutko jak Pan chce być przy porodzie, bo zaraz będzie już po wszystkim. Ogólnie cała akcja w szpitalu może trwała 40 min :D

Co do wózków to wydaje mi się, że szarych pewnie będzie najwięcej, bo są najbardziej praktyczne. Mój wózek był też w wersji czarnej i bardzo mi się podobał, ale mąż stwierdził, że czarny jest za ciemny i wszystko będzie na nim widać, stąd padło na szary.

Ten zielony wózek co Menka wysłała jest śliczny, ale jak znam mojego męża to by marudził, że jest zbyt babski :P wiecie złoty stelaż, lśniące elementy i pewnie nie chciał by z nim chodzić... Ale ja bym była szczęśliwa z takim wózeczkiem :D

Biała Azlia, Szczęśliwa Mamusia, Menka888 lubią tę wiadomość

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus też dobra historia z Twoją siostrą. Ciekawe czy u pierworódek się takie zdarzają 😊

• Nistera Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas w zasadzie 3 porod to może dlatego.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała Azlia wrote:
    Fikus też dobra historia z Twoją siostrą. Ciekawe czy u pierworódek się takie zdarzają 😊

Wszystko jest moja droga możliwe , np ja jak rodziłam po raz pierwszy to poród ekspress już w karetce miałam bóle parte a taki Pan pielęgniarz do mnie , żebym tylko nie parła jak cały czas miałam czucie jak na 💩💩💩 to jak tu nie przeć .

My to mamy wszystko w czerwieni jeden wózek spacerowy czerwony w takie kółka , drugi czerwono - czarny , jeden samochód czerwony taki traktorek do koszenia trawy czerwony, kosiarka czerwona , i drugi samochód pomalujemy na czerwono 😝😝 .

Biała Azlia lubi tę wiadomość

• Pantera Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Nistera jestem pod wrazeniem :) taki poród to marzenie :)
    Dobrze kojarzę że pierwsze dziecko u Ciebie długo się rodziło?

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus wrote:
    Wow Nistera, zazdroszczę!!!!! Boski poród :D

Moja siostra miała podobny, ale to był chyba jej 3 poród. Obudziła męża w nocy, że to już, a on na to, że musi się napić kawy :P Nie pozwoliła mu się tej kawy napić, pojechali do szpitala, tam jej mąż poszedł do automatu z kawą i podszedł do niego lekarz i mówi coś na zasadzie: Pan jest ojcem? To szybciutko jak Pan chce być przy porodzie, bo zaraz będzie już po wszystkim. Ogólnie cała akcja w szpitalu może trwała 40 min :D

Co do wózków to wydaje mi się, że szarych pewnie będzie najwięcej, bo są najbardziej praktyczne. Mój wózek był też w wersji czarnej i bardzo mi się podobał, ale mąż stwierdził, że czarny jest za ciemny i wszystko będzie na nim widać, stąd padło na szary.

Ten zielony wózek co Menka wysłała jest śliczny, ale jak znam mojego męża to by marudził, że jest zbyt babski :P wiecie złoty stelaż, lśniące elementy i pewnie nie chciał by z nim chodzić... Ale ja bym była szczęśliwa z takim wózeczkiem :D
    A ten niebieski z rama z różowego złota wybrał mój mąż bo najbardziej mu się podobał i już nie może doczekać się pierwszego spaceru :D

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    A ten niebieski z rama z różowego złota wybrał mój mąż bo najbardziej mu się podobał i już nie może doczekać się pierwszego spaceru :D

Menka, masz fajnie :P mój na pewno by marudził, dlatego my mamy bardzo prosty wózek, ale mimo wszystko mi też się bardzo podoba, dobrze się prowadzi i od początku oboje wiedzieliśmy, że to ten :)

Ja właśnie wróciłam z wizyty, młody trochę przystopował z wagą, waży ok. 3 kg. Szyjka się skróciła do 7 mm i gin mówi, ze wszystko się trzyma na słowo honoru, więc czekamy i zobaczymy czy spotkamy się na kolejnej wizycie za 2 tygodnie :)

Pani Moł, Milka1991, Bibs, Biała Azlia, Paula_071, Veri, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka, sliczny wóz! Zielony tez mi sie na max podoba.

Menka888 lubi tę wiadomość

• ago91 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny maluszków:*

Dziś wychodzimy do domu, jak będę miała chwilkę wieczorkiem to opiszę wam mój poród :)

Pantera, Menka888, Fikus, Biała Azlia, Pani Moł, Bibs, Paula_071, Agata :), Rudzik1, Szczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa, Milka1991, Nistera lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, od dziś mamy donoszoną ciążę <3

Milka1991, Biała Azlia, Szczęśliwa Mamusia, Agata :), Paula_071, Ciasteczko777, Nistera, ago91 lubią tę wiadomość

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus wrote:
    Dzień dobry, od dziś mamy donoszoną ciążę <3
    Super. Dobrze się trzymają te majowe dzieci 😊

Fikus lubi tę wiadomość

• Pantera Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    U nas też donoszona :)
    Zaraz idę na ktg i wizytę
    Ale tu teraz spokojnie :)

Fikus, Biała Azlia, Szczęśliwa Mamusia, Agata :), Ciasteczko777, Nistera, ago91 lubią tę wiadomość

‹‹ 1267 1268 1269 1270 1271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ