Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBiała Azlia wrote:A na Jaczewskiego już rodziłaś wcześniej? Bo wiem, że Lubartowską chwaliłaś. Ja dalej na Kraśnicką zdecydowana, ale wrazie jakby mnie odesłali z braku miejsc to Jaczewskiego albo Lubartowska. Na Kraśnickej szybko do donu wypisują. Moja koleżanka po cesarce dwa dni wyszła 😊
Nie rodziłam a byłam nastawiona aby tam rodzić , ale ze względu na brak miejsc mnie odesłali do szpitala na Lubartowskiej , jakoś w Marcu rodziła na Staszica taka moja inna znajoma ona jest z Lublina , drugi raz tam rodziła i pisła mi że z Jaczewskiego ze 3 Panie do nich przysłali gdyż miejsc nie mieli , mój mąż jaki siostra uważają aby tam od razu jechać na Lubartowską ja mam mieszane odczucia chciałabym i tu i tu , ale muszę w końcu się zdecydować który może rozmowa z ginem mi pomorze w wyborze .
Nistera Moje ogromne gratulacje ❤❤❤ , jej ja też taki poród bym chciała . Witaj okruszku na świecie ❤❤❤.Biała Azlia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuper,bardzo sie ciesze ze masz dzięki temu lepszy humor
Wszystkim zycze udanych porodow,szkoda mojej energii zeby ja tu marnowac. Bo za jakis czas kazdy wroci do normalnego zycia pracy i kto bedzie mial czas na forum. Kazdy tutaj z nudow siedzial zeby w ciazy czas szybciej lecial.
I my pozdrawiamy i życzymy szybkich rozwiazan
I nie myslcie ze ktos usuwa konto za waszą spraw-az tak sobie nie schlebiajcie.Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySamari gratuluję decyzji, trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść
Nistera! Super wieści, bardzo Ci gratuluję, tak jak dziewczyny pisały to wspaniałe czytać o tak krótkich i bezproblemowych porodach dają dużo nadzieiWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 12:09
Pani Moł lubi tę wiadomość
-
Samari, która pewnie i tak tu bez konta bedziesz zaglądać, ale myśmy wcale nie były tu z nudów, to Ty mając dwójkę dzieci mieszkałaś 24h na dobe na necie a my się świetnie teraz nudzimy gdzie indziej bez Ciebie i teraz jak już wszystko rozwaliłas mogłaś darować sobie wielkie usuwanie
Pantera, napisz na privPani Moł, Pantera, Szczesliwa ledwo zywa, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySamari, kazdy wie ze z przyczajki i tak będziesz podglądać a za jakiś czas pękniesz i powrocisz jak bumerang nie z nami te numery!
No nie wiem, z listopadówkami 2017 mamy zamknięte forum do dzis i to jest bezcenne źrodlo matczynej wiedzy i wymiany mysli. Szczerze to takie grupy bardzo dużo dają po porodzie, wymiana doawiadczen itp. Są nawet spotkania w realu. Ale zeby tak bylo, zeby wrzucac zdjecia dziecka z twarzą itp to trzeba miec do siebie wzajemnie zaufanie. A Ty nam to poczucie zaufaniani "bezpieczenstwa" tu na bbf zabralas
Zycze Ci wszystkiego najlepszego! Oraz odrobiny autorefleksji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 12:12
-
Bibs, gratuluję
Nistera, wow ale Ty to sprawy załatwiłaś ekspersowo! Gratuluję i bardzo się cieszę, że pierwszy Tymuś już na świecie
Ja dzisiaj idę wieczorem mojego małego skrzata podejrzeć, czop zaczął od kilku dni się pojawiać, więc ciekawe co tam gin dzisiaj powie.
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Samari szkoda, ze dopiero teraz jak rozwalilas forum.
Poza tym kto to wie, ile Twoich wcielen tu jeszcze jest...
Nie ma zadnej pewnosci, ze Samari nie kryje siw pod jakims innym nickiem.
A próśb na nie odpisywanie Samari bylo tak wiele...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 12:47
-
nick nieaktualnyPantera wrote:Trochę rzeczywiście przykro że forum się rozpadło, szczególnie teraz, gdy porody i nowe doświadczenia z maleństwami.
Stałe dawne bywalczynie korzystacie z innego miłego forum czy tylko fb?
Ja korzystam właśnie z tego forum na FB co jestem z innymi dziewczynami tu z tego wątku i tu czasem wpadam .
Fikus Mocne kciuki za wizytę ✊✊✊✊ , mi to czop trochę już w 34/35 tc odchodził tak tyci tyci , u nas już 39 tc a czop to chyba ostatnio w Poniedziałek widziałam na wkładce tak tyci tyci , więc mogę się jeszcze tak turlać Bóg jeden wie ile , gdyż Dominik ani myśli o wychodzeniu .Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 12:27
Fikus, Pantera lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Opis mojego porodu
Od rana badanie rozwarcie i miałam 3cm i założony balonik tzw cewnik foleya
Chodziłam z nim pół dnia łydki mi odpadaly a on nie chciał wypaść mój gin zdjął go i zbadał ok 15 było 5 do 6cm rozwarcia
No i o 16 byłam już na porodówce dostałam oxy, przebito pęcherz a potem coś jeszcze na rozwinięcie akcji bo na porodówke szłam bez skurczy no i skurcze bardzo mocno dosyć częste nawet nie zdążyłam nic przeciwbólowego dostać bo rozwarcie szybko postepowalo zaczął się kolejny etap porodu parcie które trwało chyba tylko 2min i o to przyszła na świat moja Maja. Nawet nie byłam nacieta tylko małe otarcie na 2 szewki. Bolało mocno ale współpracowałam z położna w miarę i szybko poszło bo poród trwał 1h i 13min
Nistera gratulacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 13:08
Asiul, Biała Azlia, Veri, Menka888, Szczęśliwa Mamusia, Pantera, Fikus, Pani Moł, Rudzik1, Milka1991, Agata :), Bibs lubią tę wiadomość
-
Szczęśliwa Mamusia wrote:Ja korzystam właśnie z tego forum na FB co jestem z innymi dziewczynami tu z tego wątku i tu czasem wpadam .
Fikus Mocne kciuki za wizytę ✊✊✊✊ , mi to czop trochę już w 34/35 tc odchodził tak tyci tyci , u nas już 39 tc a czop to chyba ostatnio w Poniedziałek widziałam na wkładce tak tyci tyci , więc mogę się jeszcze tak turlać Bóg jeden wie ile , gdyż Dominik ani myśli o wychodzeniu .
Byłam teraz w łazience i na wkładce zauważyłam w końcu trochę czopa! Wreszcie coś się zaczyna dziać 😃Pantera, Szczęśliwa Mamusia, Fikus, Biała Azlia, Bibs lubią tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Ale Wam zazdroszczę tych ekspresowych porodów. Mój pierwszy trwał 22,5 godziny czego 4 godziny było partych.
Gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusiom😘😘😘
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*)