Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymumoftwo, Veri Ogromne Gratuluję witajcie słoneczka ❤❤❤.
Paula_071 Mocne kciuki moja droga ✊✊✊ i powodzenia 💪💪💪.
agao Może do położnej środowiskowej zadzwoń, zawsze coś poradzi Ania i moje dzieci oprócz synka Grzesia były na Bebiko i nic takiego nie było .
Jestem już w domu masakra 2 godziny opóźnienia 🙉🙊🙈 , przepływy oki z sercem jaki tętnem wszystko dobrze , no i co czekamy dalej nic nie mówił o wywoływaniu także ten kolejna wizyta za tydzień a raczej USG będę tak się teraz turlać do 42 tc .
ago91, Biała Azlia, Veri, mumoftwo lubią tę wiadomość
-
Szczęśliwa Mamusia wrote:mumoftwo, Veri Ogromne Gratuluję witajcie słoneczka ❤❤❤.
Paula_071 Mocne kciuki moja droga ✊✊✊ i powodzenia 💪💪💪.
agao Może do położnej środowiskowej zadzwoń, zawsze coś poradzi Ania i moje dzieci oprócz synka Grzesia były na Bebiko i nic takiego nie było .
Jestem już w domu masakra 2 godziny opóźnienia 🙉🙊🙈 , przepływy oki z sercem jaki tętnem wszystko dobrze , no i co czekamy dalej nic nie mówił o wywoływaniu także ten kolejna wizyta za tydzień a raczej USG będę tak się teraz turlać do 42 tc .
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgo, bebilon i bebiko to różne mleka są.
Staraj sie wyłapać moment kiecy ta kupa wychodzi, czy to wlasnie przy bąkach, noworodki często kupkę robią "na uśmiechu" takim specyficznym - widac po minie - i od razu po kupie przebieraj bo kupa odparzy. Potem chwilę zaczekaj zanim zalozysz.pieluszkę, osusz delikatnie skórę (papierowym ręcznikiem np) i suchą posmaruj linomagiem. Jak kupa będzie dluzej w pieluszce to zawsze niestety odparzy tę delikatną skórę dlatego wazne, zeby kupy przebierać od razu i chwilę powietrzyć pupkę zawsze.
Kupa może być żółta, to normalne. Przy mm mogą też się zdarzać grudki mleka w kupce.ago91, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/442022426863.jpg
To takie typowe kolory w pierwszych dniach ale ilosc kupek jest bardzo indywidualna, dziecko kp moze wcale nie zrobic caly dzien i to tez normalne, a moze być co pieluszkę, a tym bardziej przy dokarmianiu mm, poki robi i siku i dwójkę i ladnie je to wszysyko git.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 10:16
ago91, Szczęśliwa Mamusia, Biała Azlia, Veri lubią tę wiadomość
-
Ago nasza Mia robi też kupke co przebieranie, rzadko kiedy są same siuski, kupka jest musztardowa myślę że nie masz się czym martwić, to raczej dobry znak ❤️
ago91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ago, co do mleka popatrz może na skład. Olej palmowy lub oleina palmowa powodują pienienie i gazy w jelitkach. My stosowalismy w 2 dobie nan optipro plus i tam nie ma tego w składzie. Mała ma kupki w normie, wtedy miała 4 dziennie, teraz jedziemy na piersi i ma 1 dziennie.
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
Dzisiaj przez CC o 11:56 urodził się Mikołaj, 3160g, 51cm ssak i fan mleka jak brat
Szczesliwa ledwo zywa, Lady_Dior, Biała Azlia, 4me, Rudzik1, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, Agata :), ago91, mumoftwo, puszek369, Veri, Pani Moł, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 gratuluję serdecznie :* Zdrowia i radości
-
nick nieaktualny
-
Kruszynka91 wrote:Ago, co do mleka popatrz może na skład. Olej palmowy lub oleina palmowa powodują pienienie i gazy w jelitkach. My stosowalismy w 2 dobie nan optipro plus i tam nie ma tego w składzie. Mała ma kupki w normie, wtedy miała 4 dziennie, teraz jedziemy na piersi i ma 1 dziennie.
NAN z tego co kojarzę ma oleine, jedyne mleko które ja znam i nie jest na oleju palmowym to bebilon profutura. Nam służyło to mleko. -
ago91 wrote:Dziewczyny mam takie pytanie. Bo większość z Was wie juz z grupy że karmię Szymka mm, piersią też próbuje cały czas ale laktakcja słabo wygląda u mnie, tylko i wyłącznie przez nakładki i Szymek bardzo się denerwuje zaraz płacze. Właściwie tego mojego mleka to on nic nie zjada coś tam lyknie ale to żadne jedzenie. W szpitalu dostawał bebilon i takie też mu daje w domu. Chodzi o to że robi cały czas kupki, co pierdnie to kupa może nie jest jej dużo ale co zmiana pampersa jest kupa. W dodatku pojawiło się wczoraj odparzenie, od tego czasu staram się zmieniać pieluszki co godzinę dwie żeby te kupki nie odparzaly bardziej. Myślałam już nawet że to może biegunka ale przecież bolał by go brzuszek i by płakał a on wcale nie płacze, ładnie zjada butelkę, nie ma problemu z robieniem tej kupy, tylko co chwilę słyszę że pierdzi i pewnie wtedy wychodzi kupka. Ona jest koloru żółtego coś bardziej jak musztarda. NA stronie bebilonu pisza że taka kupa może być po mm i mieć kolor jajecznicy. Wyczytałam też że niektóre dzieci wyprozniaja się właśnie po każdym karmieniu albo i raz dwa dziennie i że to nic złego. Ale jednak martwię się tym, może coś podpowiecie?
Kolory to tak jak Pani Mol pisala- to nie brąz zdecydowanie
Moj maly robil kupe przy kazdym! Jedzeniu. Nie było zmiluj.
I od razu trzeba przebierać. Jak juz masz odparzenia to nie zadne ochronne masci a juz na odparzenia np bepanthen baby (ale nie ekstra bo ten jest tylko ochronny).