X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena wrote:
    aktyde no tak mi się wydaje że głodny bo nic nie działa by się uspokoił jak dam cyca to może z godzinę wisieć jak dam mm to zje całe 90ml :/ Na wadze przybiera w ciągu niecałych 3 tygodni kilogram. Nie wiem może ja źle odbieram jego sygnały :/

No to głodny nie jest. Mi mówili, że moja głodna, bo ryczala, zamknęli napy, jak w miesiąc 2 kg przybrała na samym kp. Ból istnienia ma do dziś ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Bibs Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2019, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka91 wrote:
    Nie wiem skąd takie informacje że nan optipro + ma oleine, wrzucam zdjęcie składu z butelki.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/821e68f19a6b.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b4abe3353d4.jpg

NAN optipro plus 1 ma zmieniony skład i faktycznie nie zawiera oleju palmowym o, patrzyłam na stary produkt. Więc przepraszam za wprowadzenie w błąd :)

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy z domu. Pierwsze dni w domku za nami no mała narazie pochłania cały mój czas. Właśnie już 2,5h walczę z nią by zasnęła no ale ta ciągle cyc i cyc co ja odloze do łóżeczka bo przysnela przy cycku z przerwami na srajdki jak tyle je.

Gratuluję nowym mamusiom i trzymam kciuki za następne dziewczynki które czekają na swój poród.

Pani Moł, Biała Azlia, Veri, Paula_071, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kto nam zamyka ten tydzien?? Dziś jakieś porody się zapowiadają? :D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U mnie cisza. Tylko stopy mi bardziej spuchły. Lekkie bóle miesiączkowe i spinanie brzucha, które na ktg wczoraj zapisywały się na poziomie 80. No ale przez cały dzień może coś sie rozwinie. Prostalgaldyny dostarczone 😜

• Pantera Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena tak właśnie wygląda zazwyczaj KP w pierwszych tygodniach :)
    Tzn u mnie bylo identycznie, caly dzien na cycu i płacz (każde karmienie min 50min), ale noce za to przespane.
    Nigdy sie nie złamałam i nie podałam mm.
    Póki dziecko prawidłowo przybiera na wadze jest OK.
    Ja wtedy w UK kontrolowałam wagę córki, była na 2 centylu, ale tam była taka opinia położnych środowiskowych, ze jeśli waga rośnie prawidłowo i dziecko jest na siatce, to lepiej nie podawać mm, bo mm zwiększa ryzyko alergii w przyszłości.

Może po prostu karm ile potrzebuje w ciągu dnia i jak dlugo potrzebuje, po 3 mcu juz się wszystko normuje

• Veri Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy hemoroidy, które wyszły po porodzie mają szansę się jakoś schować, czy to już tak zostanie?

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri u mnie sie wszystko schowalo.

Veri lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Bibs Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na całe szczęście jak na razie mała je regularnie co 2,5-3h, naje się i idzie spać, chyba że nie może zrobić kupki to czuwa pomiędzy karmieniami i popłacze ale po masażu brzuszka ból i płacz mija. Ja boję się zastoju więc budzę ja jak sama się nie obudzi.

Pierwsza strona wygląda super :) Az się łezka w oku kręci :)

Ale paskudna pogoda. Dziewczyny te które niedawno urodziły kiedy planujecie wychodzić, lub kiedy wyszłyście na pierwsze spacery?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2019, 11:19

• ago91 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibs w szpitalu pediatra przy wypisie mówiła że po tygodniu pierwszy spacer na pół godziny. I tak myślę że koło środy już pójdziemy

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • Bibs Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Bibs w szpitalu pediatra przy wypisie mówiła że po tygodniu pierwszy spacer na pół godziny. I tak myślę że koło środy już pójdziemy

No to super, mam nadzieję że zrobi się ładnie to też tak pod koniec tygodnia wyjdziemy.

• Fikus Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma może fotelik Maxi Cosi Rock? Chciałam wyprać do niego wkładkę, ale są w niej jakieś twarde elementy, których nie da się wyciągnąć. W sklepie mówili, że można prać, instrukcja też mówi o praniu, ale martwię się, że te twarde elementy ze środka się rozwalą :-/ macie jakieś doświadczenia tego typu?

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma może fotelik Maxi Cosi Rock? Chciałam wyprać do niego wkładkę, ale są w niej jakieś twarde elementy, których nie da się wyciągnąć. W sklepie mówili, że można prać, instrukcja też mówi o praniu, ale martwię się, że te twarde elementy ze środka się rozwalą :-/ macie jakieś doświadczenia tego typu?
    Pierwszy raz słyszę o takim 😮

Ale to jest nowy ze sklepu? Jesli tak to ja bym sobie podarowała pranie. Golego dzieciaka i tak nie bedziesz w tym wozić. Poczekaj moze az zasika pierwszy raz
    😆

Fikus lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my już prawie 3h nie śpimy tylko ciągle cyc ach... Zapowiada się ciężka nocka tj wczoraj

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 03:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus wrote:
    My mamy pebble plus, kupiliśmy od bliskich znajomych, mam pewność, że bezwypadkowy i wypralam co się dało zgodnie z filmem
    https://youtu.be/K-g8E_Yhbxc
    Normalnie w pralce

Fikus lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rock jest dokładnie taki jak Pebble Plus, różni się właśnie tylko i wyłącznie tą wkładką. Jest kupiony w sklepie, więc chyba sobie odpuścimy pranie, ale jakby ktoś wiedział coś więcej to byłoby super ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 07:37

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 23:47

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik1 wrote:
    Ja też się zastanawiam nad praniem fotelika. Mam maxi Cosi Pebble Plus i w tej wkładce dla niemowlaka są takie twarde części. Fotelik jest nowy, ale sprzedawca powiedział mojemu mężowi żeby go wcześniej wyprać przed użyciem.
    U nas nic się nie działo. Przed uderzeniami wstrząsy absorbuje ten styropian, więc pokrowiec, wkładki są tylko częściami dla wygody.

Rudzik1 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opowiem jak było u mnie.
    W piątek rano (37+4) byłam na ktg, zapisywały się skurcze 120-130 co 10-12 minut których nie czułam. Położna radziła by sprawdzić czy szyjka się nie skróciła. Koło 15 poszłam do Luxmedu, lekarz powiedział, że szyjka długa, zamknięta, nie widać porodu, ale dał mi skierowanie do szpitala, skoro były rano skurcze. Stwierdziłam, że bez sensu w weekend leżeć w szpitalu i wróciłam do domu. Koło 23 dostałam mega drgawek, trzeslam się okropnie, chociaż zimno mi nie było. Koło 12 zasnęłam na godzinę i znowu obudziłam się trzęsąc. Dostałam też biegunki. Zadzwoniłam po tatę by został z synem i pojechałam z mężem do szpitala. Tam szyjka dalej długa i zamknięta, a skurcze na ktg 150-170 co 2-3 minuty, których ja nie czułam. Po 3h pod ktg i ciągłych zapisów skurczy postanowili zrobić CC. I tak na świecie z nami jest Mikołaj :) po 8h od cięcia wstałam i muszę stwierdzić, że czuje się dużo lepiej niż po pierwszym CC.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 08:59

Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, Szczesliwa ledwo zywa, Rudzik1, Fikus, Biała Azlia, Pani Moł, Veri lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej 😁😁.

Wczoraj wreszcie było czuć prawdziwą wiosnę 😁 , w krótkim rękawie wyszliśmy na spacer , za to dziś okropnie zimno znów musiałam kurtki cieplejsze wyjąć w końcu trzech ogrodników 😝😝 .
    Jak widać nadal nie urodziłam i coś czuję że prędzej Dominika wyganiać będą niż on sam wyjdzie . Jestem ostatnio zła jak osa ,
    wszystko mnie złości i denerwuje i te pytania z rodziny i wśród znajomych a urodziłaś jeszcze jesteś w dwupaku , a co to ode mnie zależy trzeba czekać a jakie mam wyjście .

Trzymam mocno kciuki , za wizyty 😉😉.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 09:16

‹‹ 1274 1275 1276 1277 1278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ