X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendobry ! Ja codziennie się budzę z paroma wiadomościami typu :"Hej, jak tam? " i to od osób które za bardzo się nie interesowały do tej pory więc wiem że tak naprawdę interesuje je tylko czy urodziłam.. otóż nic się nie zapowiada:( oprócz nocnych problemów zoladkowych nie zauważyłam żadnego czopu skurczy i wgl a termin na piątek..Dziś ostatnia wizyta zobaczymy co powie gin. Może coś się skrocilo może jest jakieś rozwarcie sama tego nie stwierdze. Czuje tylko jakieś poddenerwowanie.
    U nas wczoraj rano 20 stopni potem koło 15 burza i mega wiatr i nagle 8. Najgorsze takie skoki bo odrazu jakiś katar i czułam takie przewianie w kościach. Wzięłam profilaktycznie tabletkę rutinoscorbinu

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa ledwo żywa Ja pierwszy termin mam według USG , a wypada to na tą Niedzielę 19 Maja , u mnie tak jak u Ciebie cisza jak makiem zasiał , mówiłam gin aby może pidejrzal itp itd ale on chyba bardziej wie co jest ważne i co ma robić .
    Masakra z ta pogoda wczoraj gorąco jak nie wiem 22 stopnie a dziś u mnie tyle co u Ciebie 8 stopni i jak tu nie być chorym . Dużo zdrowia 😁😉.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 11:29

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie jakoś nikt nie wypisuje czy urodziłam, ani nic w tym stylu, a zaczynam właśnie 40tc. Jeszcze cały tydzień do terminu. A do 42tc 3tygodnie ;P

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, mimo że skończyło się CC, fajnie że się nie namęczyłaś i dobrze się czujesz :)

Co do porodu to u mnie lekarz tak straszył, a nic się nie dzieje, dlatego ja odliczam dni do końca 42tc co by się nie nastawiać, zresztą to już tylko miesiąc, a jak mały zechce wcześniej wyjść to tym lepiej :D

Jedynie co mi przeszkadza to spanie w nocy, brzuch mi się tak napina, że całą noc jest jak kamień i przez to jest mi strasznie niewygodnie ;/

Do mnie od czasu do czasu moje bliskie koleżanki piszą jak tam, jak się trzymamy, ale są to takie bardzo miłe pytania, bo one też nie dawno urodziły swoje pierwsze dzieci. Moja siostra jakiś czas temu mówiła, że będzie do mnie codziennie dzwonić i sprawdzać co i jak, ale na szczęście po kilku dniach przestała :P a moja mama pojechała na 2 tygodnie teraz nad morze i jak dzwoni to tylko mówi, że muszę wytrzymać z porodem do czasu jak wróci, a wraca chyba 5 dni przed moim terminem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 11:30

Szczęśliwa Mamusia, Paula_071 lubią tę wiadomość

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • Kainna Debiutantka

Wysłany: 13 maja 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki, żeby się zaczęło. Chociaż jak tak sobie przypominam to wsłuchiwanie się w swoje cialo i ten dreszczek niepewności był całkiem fajny. A jak już poczułam pierwszy skórcz i intuicja mówiła, że zaczynam rodzić to emocje sięgnęły zenitu. Byłam opanowana, nie moglam powstrzymać uśmiechu, ale z emocji cała dygotałam😊
    My nadal w szpitalu. Kajtek ma żółtaczkę.
    Normalnie z takim poziomem bilirubiny wypuszczają, ale u nas mimo fototerapii od soboty wolno spada. Do tego jej przyczyną jest przeciwstawna grupa krwi. Jeszcze dwie doby...
    Kajtek jest cudowny. Je i śpi pod lampą. Myślałam ze takie dzieci to tylko w opowieściach istnieją bo pierwszy syn jest bardzo wymagajacy. Ja się tu w szpitalu lepiej wysypiam z noworodkiem, niż mąż w domu opiekujac się 11 miesięcznym niemowlakiem😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 11:38

Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, Biała Azlia, Pani Moł, Paula_071, Veri lubią tę wiadomość

0d1y9jcgy3ya46tp.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dobrze że wszystko się skończyło bezpiecznie dla Ciebie i maleństwa.
    Cc zrobili z uwagi na dreszcze skoro skurczy i tak nie czułaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś znowu byłam na ip. Wiem już że w czwartek mnie kładą na oddział jak się wcześniej nie zacznie. Z postępów to mam skróconą szyjkę i rozwarcie na palec 😁 niech sie rozwiera dalej.
    Wcziraj skorzystaliśmy z pięknej pogody i był długi spacer i długa przejażdżka gdzie mnie wytrzęsło. W nicy chyba poczułam pietwszy skurcz bo mnie ból brzucha obudził.
    Te nasze dzieci chyba na pełnię czekają.

Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, dostalam skierowanie i jutro wskakuję do szpitala. Zobaczymy czy będzie opcja indukcji czy cc. Synek ma ok.3770 juz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł, Biała Azila Powodzenia moje drogie 💪💪i mocne kciuki✊✊✊✊ , jej jak ja Wam tak pozytywnie zazdroszczę ja już modlę się o cokolwiek , niech nawet i wywołują dosyć mam już tego mojego uparciucha .

Biała Azlia lubi tę wiadomość

• NW Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moł, a co ciekawego lekarz wypisał Ci na skierowaniu?
    Wszystko głównie przez cukrzycę?
    Waga jeszcze nie taka straszna ;)
    Trzymam kciuki za dobre rozwiazanie. Czekam z niecierpliwością na wieści, co Wam zaproponują

1usap07w8e5qgit9.png
    qdkkvcqgfnfmlhsw.png

Wysłany: 13 maja 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja zgłaszam się dziś na ip. Dostałam skierowanie przez ciśnienie 150/100 będą obniżać jeśli się nie uda to indukcja😫 gin zaczął mnie pocieszać że jutro się zobaczymy jak tylko zobaczył moja mine:P

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szcześliwa ledwo żywa może to taki jednorazowy skok. Ostatnio u mojej gin miałam 155/100 a za pare minut już 113/80. Mówiła też położna, że przed porodem czasem sie podnosi ciśnienie. Dawaj znać co wyszło.
    Mój mały waży 3200 +/- 500g. Łożysko 2 stopień, przepływy prawidłowe. Już najwyższa pora wyjść. Ja wiem, że mu tam dobrze ale nogi mam już jak kołki tak spuchły. Będę dziś ananasa próbować😊 Jak nie ruszy to może mnie chociaż przeczyści bo ostatnio ciężko z 2...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 17:42

Wysłany: 13 maja 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie już druga wizyta gdzie mam ponad 150;/ bo w domu to tak na granicy 140/90.
    Ja mam tak opuchnięte jak swinskie ratki...trzymanie w górze, moczenie, jakieś maści nic nie daję. Nawet myślałam że to początek tego zatrucia ciazowego Wiec może dobrze że mnie już poloza. Ananasa jadłam efekty chyba faktycznie tylko przeczyszczajace:p

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    Paula dobrze że wszystko się skończyło bezpiecznie dla Ciebie i maleństwa.
    Cc zrobili z uwagi na dreszcze skoro skurczy i tak nie czułaś?

CC dlatego, że skurcze trwały kilka godzin a szyjka w ogóle się nie otwierała. Pierwszą ciążę miałam zakończona CC, więc blizna mocno się naciągała od skurczy i było ryzyko że może pęknąć.

Pantera lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ladnie mi sie tutaj wpitalajom przed kolejke z tymi indukcjami :D

Powodzenia dziewczyny <3!

Szczesliwa ledwo zywa, aktyde85, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku, mam pytanie jeśli jeszcze tu zagladasz, bo bardzo się denerwuje i nie wiem co robić...

Czy lekarz może ocenić czy wody sa zielone podczas badania USG?

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    Puszku, mam pytanie jeśli jeszcze tu zagladasz, bo bardzo się denerwuje i nie wiem co robić...

Czy lekarz może ocenić czy wody sa zielone podczas badania USG?
    Nie może :(

Paula_071 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie wiem jakim cudem dziś mój lekarz stwierdził, że wody sa zielone po badaniu usg, mówił coś o mętnosci...
    Dopiero po powrocie do domu zaczęłam się nad tym głowic i martwić...

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    To nie wiem jakim cudem dziś mój lekarz stwierdził, że wody sa zielone po badaniu usg, mówił coś o mętnosci...
    Dopiero po powrocie do domu zaczęłam się nad tym głowic i martwić...
    O kurczaki to moze i moze? 😮 Ale nie wiem czy metny równa sie zielony... Kurde nie slyszalam o takich cudach jak rozpoznanie zielonych wod przez USG.
    To na moj chlopski rozum powinien Ci ciaze rozwiazac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 22:15

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy jutro nie iść na IP 🤔

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
‹‹ 1275 1276 1277 1278 1279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ