Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Menka888 wrote:Puszku, mam pytanie jeśli jeszcze tu zagladasz, bo bardzo się denerwuje i nie wiem co robić...
Czy lekarz może ocenić czy wody sa zielone podczas badania USG?
Na usg nie oceni się koloru płynu owodniowego. Jedyna opcja jest amnioskopia, do tego potrzeba amnioskopu ew jeżeli jest wątpliwość, to w szpitalu można rozważyć przebicie blon płodowych, ale to się robi przy nieciekawym zapisie ktg, gdzie chcemy kończyć ciaze i sprawdzamy czy trzeba cc bo zielony płyn czy rodzimy sn. Co lekarz mówił? Czemu jeszcze nie wysłał Cię do szpitala z podejrzeniem makrosomii...Menka888 lubi tę wiadomość
-
Ja również nawet bym sie nie zastanawiała tylko wybrala sie do szpitala.
Dziwi mnie wogole postawa twojego lekarza. Ze przy tak duzym dziecku ty nie jestes jeszcze w szpitalu.
O porodzie sn nawet bym nie myślała.Menka888, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
puszek369 wrote:https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Amnioskopia
Na usg nie oceni się koloru płynu owodniowego. Jedyna opcja jest amnioskopia, do tego potrzeba amnioskopu ew jeżeli jest wątpliwość, to w szpitalu można rozważyć przebicie blon płodowych, ale to się robi przy nieciekawym zapisie ktg, gdzie chcemy kończyć ciaze i sprawdzamy czy trzeba cc bo zielony płyn czy rodzimy sn. Co lekarz mówił? Czemu jeszcze nie wysłał Cię do szpitala z podejrzeniem makrosomii...
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Ile tej wagi ci teraz wychodzi?
Sory ale on jest jakis nienormalny jak ci kaze rodzic tak duze dziecko.
Zielone wody rozwiazuje sie natychmiast i nie da sie tego stwierdzic po usg. Tylko po przebiciu pecherza albo jak odejda same.
Veri lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyChusy wrote:No to niech sam sobie rodzi prawie 5 kilosowe dziecko -.-' Kurde porabany jest, ja bym zmieniala lekarza, spytaj o opinie jak podejdziesz na IP, niech cie wybadaja dokladnie.
Popieram ja sama jako wieloródka nie chciałabym rodzić SN tak dużego dziecka.
Skonsultuj się z innymi lekarzami w, sprawie tej wagi jaki wód.
Hej hej 😊😊😊.
Ale pogoda jak na jesień nie na wiosnę wczoraj padało dziś to juz leje jak z cebra 🙉🙊🙈, nie dziwne się ze mały nie chce wyjść jak tu za oknem szaro i ponuro . No i witam się w 40 tc tak w 40 tc 🙉🙊🙈 , jeszcze do Czerwca będę z tym moim uparciuchem chodzić , nic nie widać nawet czopu jedynie czasem mam takie kłucie jakby skurcz w pipi , ale na pewno to nie skurcze porodowe może jakieś straszaki , dziś rano taki lekki kłucie/skurcz mnie złapał i tyle nic więcej mowie Wam prędzej będą wyganiac małego niż samo się zacznie w Sobotę z moim finem to omówię wi nie chce chodzić w ciąży Bóg jeden wie ile mały się rusza aż nad to wypina się , często ma czkawki za dobrze mu w brzuszku .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 12:40
Pantera, Agata :), Rudzik1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzczesliwa ledwo zywa wrote:No a ja na wyjście dla małego nie mam takich ciepłych ciuchów i cienka czapeczke. Mąż będzie musiał coś dowieźć
Napisz mu co i jak i niech szuka ja jak coś nawet i kombinezon taki ciepły schowałam wiem szaleństwo , ale skąd my mamy wiedzieć jaka pogoda będzie , tego się jak widać nie przewidzi . -
Biała Azlia wrote:Szczęśliwa ledwo żywa lekarze mają już jakiś plan na Ciebie?
Tak, zdecydowali o indukcji. Zaczęli od żelu mam leżeć 2 godz potem balonik i na końcu oxy. Matko jak to szybko się wszystko dzieje..Szczęśliwa Mamusia, Bibs, Biała Azlia, Agata :), Veri, Chusy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzczesliwa ledwo zywa wrote:Tak, zdecydowali o indukcji. Zaczęli od żelu mam leżeć 2 godz potem balonik i na końcu oxy. Matko jak to szybko się wszystko dzieje..
Powodzenia moja droga💪💪💪💪💪 i mocne kciuki ✊✊✊✊✊.
Zapisałam się dziś na KTG na 18.00 wiem że np piszące się skurcze jeszcze o niczym nie świadczą , ale wolę mieć pewność że z małym wszystko oki jadę na 18.00 do takiej naszej pobliskiej prywatnej przychodni że też wcześniej się nie zapytałam 🙈🙊🙉 , ale lepiej późno niż wcale 😊.