X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibs wrote:
    Kruszynka to wypisz wymaluj jak u nas. Jak uda się pospać ok 6h pomiędzy karmieniami to czuję się super. Wszystko zależy czy zrobi kupę w nocy czy nie, jak nie to śpi jak mops. Dziś też dokładnie jak Ty zaspalam bo obudziłam się po ponad 4h przerwy i myślałam, że mi piersi pekna.

Czy jak noworodek KP robi kupy rzadziej niż 1 raz na dobę to powinnam się martwić?

Każde maleństwo ma inny metabolizm np moja Ania to głównie dużo siku robiła niż 💩💩💩 , a kupki były raz na dwa trzy dni o ile pamięć mnie nie myli ,
    obserwuj i patrz czy nie napina brzuszka lub nie marudzi czy płacze przy tym jak 💩💩💩 robi , albo jakoś inaczej się zachowuje nie spokojnie , czy brzuszka nie pręży jak zauważysz cokolwiek , co by Cię zaniepokoiło to zawsze do położnej możesz zadzwonić i się zapytać .

• Bibs Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia no dokładnie, siku robi dużo a kupę tylko wczoraj i dzisiaj jak na razie nie zrobiła czyli tak jak Twoja córka. Przy robieniu jest niespokojna i myślę, że brzuszek ja boli. Poczekam, w piątek położna, zobaczymy co powie.

Widzę, że Twój maluch na świat się nie pcha, woli w brzuszku u mamy...zobaczysz, że może zacząć się niespodziewanie. Wiele kobiet nie ma objawów a tu nagle zaczyna się akcja.

Trzymam kciuki za wszystkie nierozpakowane mamusie :)

Szczęśliwa Mamusia, Biała Azlia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na jutro rano do cięcia :) mialo byc dzis ale grafik cesarek pelniutki ;)

Szczęśliwa Mamusia, Bibs, Biała Azlia, Veri lubią tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibs dziecko na piersi może robić kupke zarówno co karmienie jak i też w tygodniu. Jak brzuszek miękki, niebolesny to nie masz się czym martwić :)

Szczęśliwa Mamusia, Bibs lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibs wrote:
    Szczęśliwa mamusia no dokładnie, siku robi dużo a kupę tylko wczoraj i dzisiaj jak na razie nie zrobiła czyli tak jak Twoja córka. Przy robieniu jest niespokojna i myślę, że brzuszek ja boli. Poczekam, w piątek położna, zobaczymy co powie.

Widzę, że Twój maluch na świat się nie pcha, woli w brzuszku u mamy...zobaczysz, że może zacząć się niespodziewanie. Wiele kobiet nie ma objawów a tu nagle zaczyna się akcja.

Trzymam kciuki za wszystkie nierozpakowane mamusie :)

Nie dziękuję 😊😘 powiem Ci że ja już o cokolwiek się modlę , aby sie zaczęło żeby wody mi nagle odeszły nie chce znów że tak powiem " męczyć " się na porodówce przy Ani całą noc mnie męczyli , i KTG , USG , kroplówki z oksy szły jedna za drugą , a skurcze spadały i rosły potem mnie odłączyli w końcu od tej kroplówki i sama z siebie przysiady robiłam zawołałam szybko położną i mówię że czuje parcie jak na 💩💩💩 szybko na łóżko a tam już główkę było widać ledwo na ten tzw samolot weszłam , trzy parte i miałam Anię przy sobie choć " wymęczyli " mnie jak nie wiem to warto było dla takiego cudu ❤❤ .

Muszę jakoś wytrzymać ,
    i nie myśleć o tym choć nie jest to łatwe .

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pewnie czeka wywoływanie. Nic cisza zero objawów...😒 Co za uparciuch. Zobaczę co mi jutro powiedzą w szpitalu.

Pani Moł dobrze, że wiesz na czym stoisz😊

Milka1991, Pani Moł lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia a ile po terminie urodziłaś Anię?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała Azlia wrote:
    Mamusia a ile po terminie urodziłaś Anię?

To był 40 i 5 tc termin porodu miałam na 7 Kwietnia 2017 roku a Anię urodziłam 13 Kwietnia , termin minął ciąża donoszona i na KTG jeździłam co 2 lub 3 dni , tam lekarze mi mówili kiedy mam przyjechać no i na którymś z rzędu KTG Ani zaczęło tętno skakakć było nawet i do 200 wiec stwierdzili że mnie zostawią hak juz byłam na Lubartowskiej to tam Pani doktor do mnie dlaczego wcześniej się nie zgłosiłam , jak wszystko było dobrze KTG itp to po co miałam tam się zgłaszać , jakby było coś nie tak to by mnie już wcześniej zostawili na obserwacji .

Biała Azlia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia widzisz każdy szpital ma swoje jakieś wytyczne. U mnie się też niby nic nie dzieje, ale już będą kłaść na oddział. Może spróbuję dziś tych przysiadów jak u Ciebie zadziałały 😁

Szczęśliwa ledwo żywa co u Ciebie?

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Biała Azalia to jutro na oddział? Ja mam się zgłosić we wtorek rano w 40t5d podobnie jak Ty. I zastanawiam się czy od razu ruszą z wywołaniem...no chyba że urodze wcześniej Haha ale nic na to nie wskazuje

Szczęśliwa Mamusia, Biała Azlia lubią tę wiadomość

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    10.2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała Azlia wrote:
    Mamusia widzisz każdy szpital ma swoje jakieś wytyczne. U mnie się też niby nic nie dzieje, ale już będą kłaść na oddział. Może spróbuję dziś tych przysiadów jak u Ciebie zadziałały 😁

Szczęśliwa ledwo żywa co u Ciebie?

Spróbuj nic nie zaszkodzi , może coś podziałają ✊✊✊😁 .

Może mój PAN gin tez wyśle mnie na szpital no nic trzeba czekać do Soboty i w Sobotę wszystko się
    rozstrzygnie.

Mileczko Ja też tak sądzę że u mnie będzie tak jak, u Ciebie zmówiły się nasze dzieci i tyle , ja też nie łudzę się że w ogóle coś samo z siebie ruszy .

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Milka jutro na oddział. Jak byłam w szpitalu w 28 tygodniu to była dziewczyna po terminie. Dali jeszcze jej szansę jeden dzień żeby samo ruszyło. No ale niestety. Założyli jej balonik i po tym poszła rodzić. Ciekawe co u mnie zrobią. Też ciągle mam nadzieję, że samo ruszy hehe.

Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• Kainna Debiutantka

Wysłany: 15 maja 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibs wrote:
    Kruszynka to wypisz wymaluj jak u nas. Jak uda się pospać ok 6h pomiędzy karmieniami to czuję się super. Wszystko zależy czy zrobi kupę w nocy czy nie, jak nie to śpi jak mops. Dziś też dokładnie jak Ty zaspalam bo obudziłam się po ponad 4h przerwy i myślałam, że mi piersi pekna.

Czy jak noworodek KP robi kupy rzadziej niż 1 raz na dobę to powinnam się martwić?

Moj pierwszy syn, jest rekordzistą w nierobieniu kupy. Robił średnio co tydzień. Raz zdarzyło się 16 dni bez. Byliśmy wtedy nawet na usg brzuszka ale wszystko było dobrze. Nie cierpiał z tego powodu, byl spokojmy, a brzuszek miał miekki. Do lekarza poszliśmy dwa razy bo się mega martwilismy.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

0d1y9jcgy3ya46tp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała Azlia wrote:
    Tak Milka jutro na oddział. Jak byłam w szpitalu w 28 tygodniu to była dziewczyna po terminie. Dali jeszcze jej szansę jeden dzień żeby samo ruszyło. No ale niestety. Założyli jej balonik i po tym poszła rodzić. Ciekawe co u mnie zrobią. Też ciągle mam nadzieję, że samo ruszy hehe.

Daj tam znać co i jak 😁✊✊✊ , strasznie ciekawa jestem co mój Pan gin mi w Sobotę powie , że też tyle jeszcze czekać 😁😝 .

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis przyszedl na swiat przez cc moj synek Aleksander. Wazy 3900. Czujemy sie dobrze.

ago91, Chusy, Biała Azlia, Veri, Rudzik1, Pani Moł, Agata :), Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, Fikus, Bibs, didi123, 4me, Ciasteczko777, slodka100 lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami gratulacje <3

Wiecie co mi się dzisiaj stało straciłam widzenie na jakieś 20 min. Nie wiem jak nie wiem dlaczego nic mi nie było i tak nagle przestałam widzieć tzn widziałam ale bardzo niewyraźnie obraz mi skakal nie mogłam nic przeczytać a jak spojrzalam w lustro to nie widziałam swojej twarzy. Tak się przestraszylam że od razu za telefon i do męża chciałam zadzwonić ale nawet nie byłam w stanie wybrać jego kontaktu, zaczęłam płakać bo sama w domu byłam dobrze że Szymek spal chociaż, polozylam się zamknęłam oczy i tak przelezalam trochę w między czasie otwieralam oczy sprawdzić czy przechodzi ale nic spogladalam w telewizor to nawet nie mogłam bardzo patrzeć bo wszystko było tak jaskrawe i skaczace że aż gałki oczne mnie bolały! Mówię Boże niech mi to przejdzie. W końcu trochę lepiej mi się zrobiło i zaczelam odzyskiwac wzrok mogłam już przeczytać co kolwiek w telefonie i zobaczyć twarz normalnie Szymka. Strasznie się przestraszylam tym, myślę że to coś z oczami bo nigdy nie miałam nic takiego ani na tle nerwowym ani w ciąży, przy porodzie trochę słabiej widziałam też ale myślałam że to od wdychania gazu. Jutro biegiem lecę do rodzinnego po skierowanie do okulisty:(

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi gratulacje 😊

Ago 😮 mam nadzieję, że to nic poważnego 😮

• Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 23:47

• Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago to od wysiłku przy porodzie. Musisz dostać skierowanie na badanie dna oka, albo najlepiej jakby od razu okulista mógł wykonać to badanie. To może być odklejajaca się siatkówka. Trzeba wtedy iść szybko na zabieg plombowania. Im szybciej tym lepiej. Nie przemeczaj się i niczego nie dźwigaj.

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago biegusiem do lekarza! 😣😘 Ja tak miałam ale w dzień porodu, rozmazywal mi się obraz, chyba już coś się działo złego wtedy. Ale u mnie to ciśnienie było.

Mamami gratulacje!!! Witamy kolejnego maluszka na świecie😍❤️

A u nas wszystko też dobrze. Mia zajada ciągle pierś i śpi, u nas pobudki co 1,5 - 2h, ale była malutka to jeszcze dużo nie mieści w tym brzuszku. Nocki do zniesienia, 3 razy wstajemy zawsze. Jutro przychodzi położna, ciekawe ile przytyla. Ostatnio w tydzień 360 gramów😍

W ogóle z dnia na dzień tak się zmienia, codziennie jest inna ❤️😍 widac że rośnie maluszek ❤️

Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, Biała Azlia, Bibs, Veri lubią tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
‹‹ 1278 1279 1280 1281 1282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ