X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Dzis przyszedl na swiat przez cc moj synek Aleksander. Wazy 3900. Czujemy sie dobrze.

Ogromne gratulacje moja droga 😘❤❤.

agao Może prywatnie poszukaj okulisty, trzynam micnonkciuki aby wszystko było dobrze z Twoim wzrokiem ✊✊✊😘 .

• Fikus Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami, ogromne gratulacje! <3

Ago, ja bym jeszcze dzisiaj starała się nawet prywatnie umówić do okulisty, bo to może być coś poważnego i jak by to była odklejająca się siatkówka, to czas jest na wagę złota.

Agata, to musi być super uczucie jak obserwujesz jak się Twoje dzieciątko zmienia z dnia na dzień, już się nie mogę tego doczekać <3

Agata :), Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • Bibs Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi gratuluję!

Ago trzymam kciuki za Twój wzrok, działaj.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi <3 <3 <3 gratulacje!!!

Olek, rośnij duży i silny chlop!!

• 4me Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Mamami gratulacje <3

Wiecie co mi się dzisiaj stało straciłam widzenie na jakieś 20 min. Nie wiem jak nie wiem dlaczego nic mi nie było i tak nagle przestałam widzieć tzn widziałam ale bardzo niewyraźnie obraz mi skakal nie mogłam nic przeczytać a jak spojrzalam w lustro to nie widziałam swojej twarzy. Tak się przestraszylam że od razu za telefon i do męża chciałam zadzwonić ale nawet nie byłam w stanie wybrać jego kontaktu, zaczęłam płakać bo sama w domu byłam dobrze że Szymek spal chociaż, polozylam się zamknęłam oczy i tak przelezalam trochę w między czasie otwieralam oczy sprawdzić czy przechodzi ale nic spogladalam w telewizor to nawet nie mogłam bardzo patrzeć bo wszystko było tak jaskrawe i skaczace że aż gałki oczne mnie bolały! Mówię Boże niech mi to przejdzie. W końcu trochę lepiej mi się zrobiło i zaczelam odzyskiwac wzrok mogłam już przeczytać co kolwiek w telefonie i zobaczyć twarz normalnie Szymka. Strasznie się przestraszylam tym, myślę że to coś z oczami bo nigdy nie miałam nic takiego ani na tle nerwowym ani w ciąży, przy porodzie trochę słabiej widziałam też ale myślałam że to od wdychania gazu. Jutro biegiem lecę do rodzinnego po skierowanie do okulisty:(
    Ago bez jaj to moze byc siatkowka. Odzaluj kase i idz dzis lub jutro do okulisty prywatnie. Czas gra role. Nic nie dziwgaj i nie przemeczaj sie.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago ja bym na ip jechała z takimi objawami...

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za gratulacje, mamy sie dobrze.

Szczęśliwa Mamusia, Veri lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka czy Ty urodzilas????
    Pisalas z IP kilka dni temu, co u Ciebie?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej 😊😊😊 .

Co tak tu tak cicho ostatnio 😝 , ale wczoraj u nas bylo oberwanie chmury cake ulice w wodzie nie na jak przejść , kto by to widział żeby w Maju w kaloszach chodzić 🙉🙊🙈 . Wizyta już pojutrze a u mnie ani widu ani słuchu porodu , a tu coraz bliżej do terminu z ostatniej @, mały ma często czkawki jest aż nad to aktywny czasami zdarzy się że śpi , ale zaraz po paru minutach się kręci . Mówię Wam już chciałabym tak urodzić a tu nic nie czuje ani skurczy brzuszek nie boli , czasami tylko stawia mi sie i napina i tyle , ani plecy nic kompletnie się nie dzieje , pozostaje Mi tylko mieć nadzieję że nagle może mnie weźmie na co nie liczę , ale no wszystko jest możliwe no nic teraz czekać cierpliwie do wizyty na pewno dam wam znać :-) :-) :-) .

• Fikus Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj wkraczamy w 39 tc, byłam rano na KTG ale też cisza, macica w spoczynku. Położna się śmiała, że już teraz przestajemy się oszczędzać i może wtedy coś się zacznie przed terminem, bo brzuszek nisko ;)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus wrote:
    My dzisiaj wkraczamy w 39 tc, byłam rano na KTG ale też cisza, macica w spoczynku. Położna się śmiała, że już teraz przestajemy się oszczędzać i może wtedy coś się zacznie przed terminem, bo brzuszek nisko ;)

Ja tez mam nisko i nic się nie dzieje ale u każdej z nas jest inaczej 😊.

Biała Azila Moja droga jak tam , co tam u Ciebie ? , o ile pamięć mnie nie myli chyba miałaś iść dziś na oddział ? .

Biała Azlia lubi tę wiadomość

• NW Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi - gratulacje, niech Synek chowa się zdrowo.

Ja też dziś po ktg, słowa mojej położnej "piękny zapis, mało która taki ma" i "no to już w sumie taki zapis porodowy" (ze skurczami), które już mam od 2 tygodni :D
    Wg niej do tygodnia powinnam urodzić.

Szczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa, Biała Azlia lubią tę wiadomość

1usap07w8e5qgit9.png
    qdkkvcqgfnfmlhsw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NW wrote:
    MaMaMi - gratulacje, niech Synek chowa się zdrowo.

Ja też dziś po ktg, słowa mojej położnej "piękny zapis, mało która taki ma" i "no to już w sumie taki zapis porodowy" (ze skurczami), które już mam od 2 tygodni :D
    Wg niej do tygodnia powinnam urodzić.

To mocne kciuki aby cisik się zaczęło tam dziać u mnie nic nie było na KTG zadnych skurczy , no oprócz wzorowego tętna dziecka bardzo co mnie ogromnie cieszy może i ja do tygodnia urodzę 😂😂😂😝, w tą Sobotę wizyta porozmawiam z moim ginem może obmyślimy jakiś plan działania co do porodu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w szpitalu pod ktg leżę. Dopiero dostałam łóżko. Po badaniu lekarz powiedział że szyjka jeszcze nie gotowa. Pytał czy chcę jeszcze poczekać czy już koniecznie rodzić to mi balonik założy. Powiedziałam żeby jeszcze poczekać. No zobaczymy. Oby samo coś ruszyło. Poprostu mam źle wyliczony termin porodu ze względu na długie cykle i dlatego taka sytuacja.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała Azlia kciuki żeby samo ruszyło szybciutko!
    Ja niestety 3 dzień mam wywoływanie. Wczoraj o 21 odeszły mi wody zaczęły się skurcze po oxy co 4 min i nagle akcja znikla:( teraz mam zaaplikowana tasiemke która ma zacząć działać za ok 6 godz to ostatnia deska ratunku na sn chyba

o148o7es5xrrd9s8.png
  • NW Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow... Szczęśliwa ledwo żywa, to jeśli zależy Ci bardzo na psn to próbuj może jeszcze sutki masować i schody, jeśli jest możliwosć?
    Trzymaj się!

1usap07w8e5qgit9.png
    qdkkvcqgfnfmlhsw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa ledwo żywa powodzenia. Umęczą Cię tam 😞 dlatego chcę jeszcze poczekać bo jak szyjka nie gotowa to tak samo pewnie by u mnie było. Jakoś musimy dać radę.

Wysłany: 16 maja 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NW wrote:
    Wow... Szczęśliwa ledwo żywa, to jeśli zależy Ci bardzo na psn to próbuj może jeszcze sutki masować i schody, jeśli jest możliwosć?
    Trzymaj się!

Dzięki! Ale niestety chodzenie odpada odlaczaja mnie od ktg tylko na siku i jedzenie.
    Białą Azlia jak nie ma wskazań do wywołania to lepiej poczekać aż samo się zacznie!

Szczęśliwa Mamusia, Biała Azlia lubią tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Biała Azlia kciuki żeby samo ruszyło szybciutko!
    Ja niestety 3 dzień mam wywoływanie. Wczoraj o 21 odeszły mi wody zaczęły się skurcze po oxy co 4 min i nagle akcja znikla:( teraz mam zaaplikowana tasiemke która ma zacząć działać za ok 6 godz to ostatnia deska ratunku na sn chyba

Według mnie juz moja droga powinni cos robić tu wody już odeszły a oni ciągnął Bóg wie ile i Cie tylko męczą trzymam mocno kciuki aby cosik zaczęło się.

Biała Azila Jak coś jesteście pod obserwacją , mocno trzymam kciuki za Ciebie i za szczęśliwą dacie radę moje drogie 💪💪💪💪😘.

Biała Azlia, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość

Wysłany: 16 maja 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś zaczyna boleć może wkoncu ruszy

Biała Azlia, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
‹‹ 1279 1280 1281 1282 1283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ