X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda to trochę jak ślina z seriem (takim lekko przetrawionym mlekiem) która śmierdzi typowymi wymiocinami, do tego jeśli dziecko dużo wymiotuje na raz to robi to trochę jakby pod ciśnieniem. Dlatego bardzo małe wymioty można pomylić z ulewaniem, ale dużych już nie.

Myślałam, że u nas jest lepiej ale dzisiaj Tymek już 3 razy zwymiotowal :( musimy się ponownie umówić do lekarza, bo to już 7 dzień.

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus kurczę faktycznie lepiej idźcie bo trochę chyba to już trwa. A ma apetyt ogólnie?

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus Oj szkoda maluszka oby wam pediatra pomógł.

Witajcie moje drogie 😊😊.

Mój wielkolódek ma już 3 msc 😱 wkłada często piąstki do buzi i ślini się , jak już ładnie guga i śmieje się w głos ❤❤, ciągle Dominik odpycha się nogami i w łóżeczku tak robi i w wózku , i nie wiem co to może oznaczać próbuje się tak przekręcić żadne z moich pozostałych dzieci nic takiego nie robiło 🤔. Mamy ciągle problem z zasypianiem w dzień już nie mam sposobu ani sił , aby małego uśpić dodam że on wózku nie zaśnie a nawet jeśli jakimś w zaśnie to zaraz się budzi 🙊🙈🙉 , a nosić go w chuście itp nie zamierzam wcześniej robiłam tak że dawałam smoczka puszczałam muzykę i zasypiał , a teraz to nic nie pomaga bujać też go nie będę bo przyzwyczai się znów ciągle marudzi nie potrafi spokojnie poleżeć w łóżeczku , spokojny to jest jak z nim chodzę po domu , odłóżę go do łóżeczka to płacz mało co mogę z robić w dzień , a Ania i pozostałe dzieci też wymagają mojej uwagi .

• Fikus Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apetyt ma, generalnie śpi teraz dużo wiecej niż zwykle, zanim zaśnie jest mocno marudny no i te nieszczęsne wymioty. Reszta bez zmian.

Mamusiu co do usypianie to myślę, że u nas jest podobnie. Tymek zasypia tylko na piersi lub noszony w pionie. W łóżeczku sam nie zaśnie :(

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus A Ty po czy mm?

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus wrote:
    Apetyt ma, generalnie śpi teraz dużo wiecej niż zwykle, zanim zaśnie jest mocno marudny no i te nieszczęsne wymioty. Reszta bez zmian.

Mamusiu co do usypianie to myślę, że u nas jest podobnie. Tymek zasypia tylko na piersi lub noszony w pionie. W łóżeczku sam nie zaśnie :(

To obydwie " jedziemy na tym samym wózku " , ja teraz tak robię może to drastyczne zabrzmi , że daję smoczka puszczam muzykę i wychodzę z pokoju jak coś stoję obok drzwi , nie bujam go itp itd może znów zacznie mi spać tak jak poprzednio 😊 , ile bym dała aby Dominik był taki jak Ania powożę ją w wózku i zaraz śpi grzecznie siedzi nie marudzi .

• ZielonaCytryna Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    To obydwie " jedziemy na tym samym wózku " , ja teraz tak robię może to drastyczne zabrzmi , że daję smoczka puszczam muzykę i wychodzę z pokoju jak coś stoję obok drzwi , nie bujam go itp itd może znów zacznie mi spać tak jak poprzednio 😊 , ile bym dała aby Dominik był taki jak Ania powożę ją w wózku i zaraz śpi grzecznie siedzi nie marudzi .

Ja mam podobnie do was. Mała za nic nie chce się sama wyciszyć i zasnąć w ciągu dnia:/ noce są lepsze bo usypia przy cycku i odkładam ja do łóżeczka. W ciągu dnia otulam ją w rożek taki miękki i noszę to zasypia po jakiś 10 minutach o ile wyłapię za wczas moment że jest senna. Jeszcze jakiś miesiąc temu zasypiała w ciągu dnia przy cycu i w sumie tęsknie teraz za tym czasem, bo Mała była wypoczęta i przez to mniej marudna.

Aha i mamy pierwsze zęby!! 😱 wydaje mi się że to bardzo wcześnie. Ale teraz już wiem dlaczego była taka marudna ostatnimi czasy i śliniła się jak szalona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 18:26

jyrwp2.png[/link]
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jesteśmy w szpitalu. Pediatra w naszej przychodni wysłał nas na pediatrie, tam małego zbadali i zrobili morfologie i gazometrie, wyniki były nie najlepsze. Tymek dostał kroplowke i przewiezli nas karetka do innego szpitala na chirurgie żeby zrobić USG brzuszka. Niestety mały był tak zagazowany, że nic z tego USG nie wyszło i dzisiaj będą je robić jeszcze raz. Wymeczyli bidulka wczoraj okropnie, ale był dzielny.

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze i żebyście szybko wyszli!

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus wrote:
    No to jesteśmy w szpitalu. Pediatra w naszej przychodni wysłał nas na pediatrie, tam małego zbadali i zrobili morfologie i gazometrie, wyniki były nie najlepsze. Tymek dostał kroplowke i przewiezli nas karetka do innego szpitala na chirurgie żeby zrobić USG brzuszka. Niestety mały był tak zagazowany, że nic z tego USG nie wyszło i dzisiaj będą je robić jeszcze raz. Wymeczyli bidulka wczoraj okropnie, ale był dzielny.

O boziu szybkiego powrotu do zdrowia dla Tymusia 😘.

ZielonaCytryna O matko 😱😱😱😱😱😱 już pierwsze zęby wow, może mój też przez to tak marudzi 🤔🤔🤔.

• Veri Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus dawaj koniecznie znać co u Was. Trzymam kciuki żeby nic poważnego, ale już samego pobytu szpitalu współczuję 😕

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, my już na szczęście jesteśmy spowrotem w domu. Dzisiaj na chirurgii zrobili małemu USG brzuszka i wszystko wyszło prawidłowo, więc odesłali nas spowrotem na pediatrie, a tam skoro po wczorajszej kroplówce wymioty ustały, wysłali nas do domu. Widać już znaczącą poprawę 😁

Swoją drogą muszę przyznać, że trafiliśmy na fajnych lekarzy (z wyjątkiem pierwszych pielęgniarek, które upały się żeby pobrać małemu krew z nóżki, były mile, ale nie potrzebny stres mu zafundował, bo uparły się ba nóżke, mimo, że Pani doktor mówiła, żeby zrobić to z palca, ostatecznie i tak też z palca krew pobrano, ale robila to już inna pielęgniarka i poszło raz dwa), oddział chirurgiczny też był 3 lata temu remontowany, więc był super, szkoda tylko że nie pomyśleli o rodzicach, bo dla rodziców był taki fotel rozkładany do spania, twardy jak decha i piszczący przy każdym ruchu, spałam na nim na kocu a i tak był dramat, cud że Tymka nie pobudzilam 😉

Szczęśliwa Mamusia, Veri lubią tę wiadomość

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Fikus A Ty po czy mm?

My jesteśmy KP. MM dokarmialiśmy przez pierwsze 1.5 tyg.

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus Nie ma to jak w domu 😊.To super ze się Tymusiowi poprawiło 💪❤.

A ja się pochwalę dziś tak zmieniam sobie pościel u małego i położyłam Dominika na łóżku Gabrysi , i chwilą pięć i leży na boku sam się przekręcił z pleców na bok ❤💪 nie wiem czasami czy rzeczywiście mu zęby nie wychodzą , to tylko moje podejrzenia okropnie się ślini marudzi i co chwilę do buzi rączki pcha , gorączki nie ma dziąseł spuchniętych itp zauważyłam takie białe w dolnym dziąśle moje pozostałe dzieci to ząbkowały około 6/7 msc no nic zobaczymy , 6 Września mamy szczepienie i się pediatry zapytam czy mogą to być już zęby 🙈🙈🙈 .

• Fikus Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusiu bardzo fajnie że Dominiki już potrafi się obrócić na boczek, Tymcio też już się tego nauczył :) Do tego mój mały też się strasznie ślini i pcha rączki do buzi, ale z tego co czytałam to chyba normalne w tym wieku, więc chyba nie musi to oznaczać zębów? Ale popraw mnie jeśli się mylę ;)

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus wrote:
    Mamusiu bardzo fajnie że Dominiki już potrafi się obrócić na boczek, Tymcio też już się tego nauczył :) Do tego mój mały też się strasznie ślini i pcha rączki do buzi, ale z tego co czytałam to chyba normalne w tym wieku, więc chyba nie musi to oznaczać zębów? Ale popraw mnie jeśli się mylę ;)

No normalne 😀 zęby mogą i miesiąc wychodzić 😁.
    Prawo dla Tymusia ❤❤.

Matko ale w rodzinie mam wręcz tragedię chrzestny mojego synka Grzesia jest w więzieniu 😱😱😱😱😱😱😱😱, Boże jego rodzice to w gronie się przywracają był w domu tam do domu przyszedł jego kolega i wspólny ich znajomy , i chyba po pijaku lub pod wpływem narkotyków byli i tego chłopaka pobili młotkiem boli go po żebrach i głowie 😱, i to z powodu głupich pieniędzy 😱.Jego siostra tego mojego brata ciotecznego taką wcześniej awanturę mu zrobiła i wywiozła go do takiego opuszczonego domu który do nich należy, ten mój brat cioteczny to kłamie zmyśla, oszukuje i zadaje się z ciemnymi typami zatrzymali go na 3 msc, jeszcze nie wiadomo w jakim stanie jest ten ich znajomy , no w głowie to się nie mieści facet 30 lat i tak sobie życie zniszczyć. Jego siostra się go wyrzekła. i powiedziała że żałuje że go na chrzestnego wybrała i zrywa z nim wszelki kontakt , ze ona ręki do tego nie przyłożyć że nie wyciągnie go z więzienia że dostał to na co zasłużył, nie dziwię jej się tyle obiecywał że się zmieni itp itd i co wyszło że do kicia trafił 🙈🙊🙉😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2019, 16:33

• Veri Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki,

Co u Was?
    Napiszcie w wolnej chwili czy jakoś wyjątkowo wspieracie rozwój motoryczny Waszych dzieci. A jeśli tak, to jak? Np jak wspomóc obracanie się?

I czy któraś z Was zaczęła już rozszerzać diete? Mi pediatra powiedziała, że możemy powoli próbować, ale ja zdecydowanie poczekam jeszcze ok 1,5 miesiąca.

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri wrote:
    Cześć Dziewczynki,

Co u Was?
    Napiszcie w wolnej chwili czy jakoś wyjątkowo wspieracie rozwój motoryczny Waszych dzieci. A jeśli tak, to jak? Np jak wspomóc obracanie się?

I czy któraś z Was zaczęła już rozszerzać diete? Mi pediatra powiedziała, że możemy powoli próbować, ale ja zdecydowanie poczekam jeszcze ok 1,5 miesiąca.

A nas jakoś leci byłam z Dominikiem na szczepieniu waży już 8000 gram 😱😱 ciuszki zakładam na 80/86 cm i przechodzimy na spacerówkę bo już mi się w gondoli mię mieści 🙊. Dominik prawie tak sam siedzi trzymam go w pasie i tak na półsiedząco , kręci się już jak bączek ja nic nie robiłam Dominik sam nóżkami die odpycha i się przekręca może tak z boku na bok sama przekręcaj 🤔🙃.

Ja zacznę rozszerzać dietę po skończonym 4 msc , teraz 23 Września będzie mieć 4 msc mi Pani pediatra powiedziala że na razie jest za mały aby cokolwiek mu wprowadzać.
    W tą Niedzielę 15 Września będzie chrzest św Dominika już mam serce w gardle najfajniejsze jest to że chrzestna Dominika jest w kolejnej ciąży 😱❤ to jej trzecia ciąża jest to 6 tc , oby nie wystawiła mnie do wiatru , jak chciałam aby była chrzestną dla Gabrysi to mi odmówiła bo też była w ciąży i nie chciała ryzykować że coś ich dziecku się stanie.

Veri lubi tę wiadomość

• Nistera Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , hej u nas chyba ten skok jest bo młody w nocy się budzi na jedzienie co 2 godziny gdzie wcześniej od 20 do 6 spał z jedną pobudka . My 8 skończyliśmy 4 mc i młody się jeszcze nie przekreca , dietę myślę pod koniec mc rozszerzać bo widzę że Tymuś interesuje się jedzeniem , jak jemy to śledzi ruch ręki, i patrzy tak jakby miał nam to zaraz zabrać 😂 bardzo dużo "gada". Puszcza mu się cały dzień nie zamyka 😁

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Veri Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia, a ja myślałam, że mój jest klocek a waży trochę ponad 7kg ;) Teraz właśnie zaczęłam już chować do pudła pajace na 68, bo o ile rzeczy bez stópek są ok, to takie zabudowane już za krótkie 😐

Nistera, to trochę mnie pocieszyłaś tym brakiem obrotów, bo mój tylko na boki póki co się "turla". Ale nie będę go przymuszac... Teraz zaczął robic taką kolyske na brzuchu i macha łapkami w powietrzu :)
    A Ty kp czy mm?

qb3cg7rfwkxw9axa.png
‹‹ 1305 1306 1307 1308 1309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ