X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre z Was pościnały wlosy ciekawe czy to by coś pomogło na wypadanie. Myślę o tym czy by nie ściąć A mój chłopak mi mówi że i tak będą mi wypadac i będę miała ich jeszcze mniej.

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ścięcie włosów nie wpływa na wypadanie, jedynie na to że krótsze włosy zazwyczaj wyglądają na gęstsze :)

ago91 lubi tę wiadomość

• Pantera Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno powiedzieć jakie przeczucia.

Z córką kwitłam do ost miesiąca ciaży, ładna cera i włosy, z tyłu miałam wcięcie w pasie do rozwiązania :) i chęć na słodkie. Z tym że dużo wymiotowałam
    W tej ciąży raczej unikam słodkiego, cera ładna, ale w 8tc brzuszek mam jak na przełomie 5 i 6 mca w pierwszej ciąży :( zamiast wymiotów mam mdłości.
    Adzia86 wrote:
    Dziewczyny, czujecie płeć swojego dziecka? Myślicie że to prawda że dobrze się wygląda na chłopaka, A dziewczynka zabiera urodę? :)

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi przeżyciami najpierw miałam, że dziewczyna, teraz ze raczej chłopak. Co będzie to będzie, byle zdrowe, nie nastawiam się na konkretną płeć :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym ścinaniem włosów to bym była ostrożna, wcale nie wpływa na poprawę kondycji.
    Za kilka - kilkanaście tygodni będziemy się czuły duże i ociężałe, a przede wszystkim nieatrakcyjne.
    Może warto zostawić dłuższe włosy, to taki atrybut kobiecości :) konkurencja nie śpi i włosów nie ścina :)
    Zresztą to dla naszego dobrego samopoczucia ma znaczenie, czy jesteśmy zadbane i atrakcyjne nawet z brzuszkiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 09:42

ago91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przeczucie na chłopca, u męża sami chłopcy w rodzinie i wydaje mi się że wyglądam lepiej :D zobaczymy czy się sprawdzi

• Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam od początku przeczucie że będzie chłopak. U mnie w rodzinie wiekszosc też mówi że myślą że chłopiec.

f2w3csqv689n39p9.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago ja scielam i to naprawde duzo, pomoglo mi to wizualnie, po drugie mam wrazenie ze jednak mniej ich wypada. Wydaje mi sie ze dlugie leca bardziej bo sa bardziej obciazone. Poza tym przyzwyczailam sie juz do krotszych i poprostu mi jest duzo bardziej wygodnie, a teraz i tak nie mam na nic sily wiec ostatnie o czym mysle to jakas rozbudowana pielegnacja wlosow. Wczesniej uzywalam wcierek, olejkow, masek itd itd a teraz ledwo mi sie chce odzywki uzywac.

ago91 lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ścięcie raczej nie wpływa na wypadanie - ja musiałam bo taki kołtun mi się zrobił - siano.
    Moim zdaniem wyglądają lepiej, wypadają dalej, ale też jest im lżej ...
    Dziewczyny - ja łapie doła, mamy tylko dwa pokoje i jak tu dać radę :( czy jak podrośnie i zostawimy mu sypialnie to nasze spanie w salonie się sprawdzi ? Mamy takie fajne mieszkanie - nie chce zmieniać :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od zawsze długie włosy i będę o nie walczyć do końca :D przeszłam już intensywne wypadanie po sterydoterapii i szybko się odbudowały, liczę na to i tym razem :)

ago91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam.wlosy za połowę pleców i nie mam.zamiaru ich w ogóle.obcinac lubię je nawet jak są cienkie i byle jakie ale to dodaje mi kobiecości.

A przeczucia to i ja i mój maz czujemy że będzie syn A się okaże.wazne żeby zdrowe :)

ago91 lubi tę wiadomość

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki
    Właśnie miałam pisać, że mam dzisiaj straszne schizy ale najpierw postanowiłam poczytać co tam u Was i widzę, ze u Was tez. Może taki dzień.... dzisiaj umówiłam się na test Prenatalny Sanco na środę, dzisiaj miałam mieć wizytę u innego ginekologa, który ma super sprzęt ;))) i zrobiłby ładne usg ale niestety wizyta odwołana... jestem po dwóch poronieniach i mam uzasanioną schizę, ze wolałabym sprawdzić przed badaniem za które zapłacę 2300 pln czy wszystko jest ok...

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj wróciło dobre samopoczucie, ale noc masakryczna, takie miałam porąbane sny! Aż rano je rozkminiałam i się schizowalam. Wczoraj spałam w dzień taka słaba byłam. Dzisiaj stanęłam na wagę i waze tyle co przed ciążą czyli kilogram mi ubył więc pewnie to była woda co się zatrzymała, bo nawet lepiej wyglądam i twarz mi się poprawia. Ale żeby za pięknie nie było to boli mnie od wczoraj wyzynajaca się ósemka, jak do jutra nie przejdzie to chyba wycieczka do dentysty się szykuje.

Co do włosów też mi coraz bardziej lecą :( jak przestanie mnie tak mdlić to zacznę pić olej lniany. Wydaje mi się, że dzidziuś zabiera minerały, a z racji tych mdłości miałam ubogą dietę i nie było jak uzupełnić, stąd włosy i cera się popsuły, lepiej się zrobiło na twarzy odkąd zaczęłam więcej jeść wartościowych rzeczy.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja - wiem co czujesz ... ja robiłam w środę test :( jestem przerażona

• Pantera Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja 33 to ja bym na Twoim miejscu przesunęła Sanco na termin po usg, abyś była spokojna. Chyba że wraz z Sanco wynegocjujesz kontrolne usg.

Dlaczego akurat Sanco wybrałaś? Ja właśnie rozważam, ale nie wiem który wybrać: Sanco, Harmony, Panorama, Nimfy

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo diety, mi się wydaje że wysypało mnie delikatnie właśnie przez to że ciągle jem bułki, biszkopty i chleb. Zero warzyw. Właśnie zaopatrzyłam się w warzywa i owoce na domowy sok, tak na początek :) chciałabym wrócić do zdrowej diety w miarę możliwości, przecież to też dla zdrowia dzieciątka.. Ciekawe czy moje mdłości mi na to pozwolą :D

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera
    Kolejne usg mam 26.10 i jest to usg genetyczne. Jak widziałam u mamaginekolog na Facebooku jak to wszystko liczą to wiem, ze mogę się tam nieźle poschizować tą całą statystyką wiec wole iść na to badanie na spokojnie z wiedza, ze dziecko jest zdrowe. Moje wcześniejsze poronienie było z powodu zespołu Turnera wiec można założyć ze jeżeli będzie teraz ok to jest duza szansa na donoszenie ciazy.

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do testu to w mojej okolicy jest tylko do zrobienia możliwy właśnie ten. Zawiera wszystko na czym mi zależy +poznam płeć :)

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander to ja miałam taką dietę przez prawie 2 tyg, staram się jakieś owoce przemycać w stołach, ale głównie to produkty mqczne jak bułki, pierogi itd. Dopiero od piątku zaczęłam jeść zdrowiej i ciemne pieczywo. Tak to nie było szans. Teraz wręcz mam odrzut od takich macznych rzeczy, bo za tłuste i mdłe, tylko na lekkie posiłki mam ochotę. Wczoraj mi mąż robił surowke z marchewki i jabłka i ziemniaki tluczone, bo tak mnie naszło :) Ale jakimś KFC, mcdonaldem albo pizza bym nie pogardziła :)

Oleander lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od wczoraj gorszy dramat niż był. Takie mam mdłości, wszystko mi się cofa, dramat. Niech to się w końcu skończy. Jeszcze mi cukier przy górnej granicy wyszedł i chyba się muszę wziąć za siebie. Ciekawe co mi lekarz powie.

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ