X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z dobrych wieści to te że kupiłam w biedronce polecana przez was na fejsie poduszkę dla ciężarnych fajna jest :) i w Rosmanie kupiłam kosmetyki na -55% te co chcialam

ago91, Ciasteczko77 lubią tę wiadomość

• ago91 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny A czym będziecie się smarować przeciw rozstępom? Mam zamiar już cos kupić w rossmanie jest duży wybór.

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Dziewczyny A czym będziecie się smarować przeciw rozstępom? Mam zamiar już cos kupić w rossmanie jest duży wybór.

Oj nie wiem czy rzeczywiście jest jakiś dobry czy sprawdzony krem czy cokolwiek na rozstępy, ja smarowałam się wszystkim w mojej pierwszej ciąży i nic te kremy olejki a nawet oliwki dla dzieci nie pomogły . Z tego co słyszałam ponoć Olia lub Bio - Olia taka oliwka pomaga, a ile w tym prawdy to nie wiem nie wszystkie kremy itp można w ciąży stosować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 13:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam w rosmanie oliwke marki rosmanowej MAMAS w fioletowym opakowaniu i jej teraz używam na brzuch i piersi, kupiłam też balsam na rozstępy z bielendy no ma dobre opinie a akurat był w promocji :)

ago91 lubi tę wiadomość

• Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam że bardzo dobry jest Palmers Stretch marks - widziałam że jest dostępny w Rossmanie

ago91 lubi tę wiadomość

f2w3csqv689n39p9.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybiorę się niedługo coś kupię. Wiem że to może nic nie dac takie smarowanie wiem że rozstępy jak mają być to i tak będą Ale nie zaszkodzi mi się smarować. :)

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smarowalam się bio-oilem

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Oj nie wiem czy rzeczywiście jest jakiś dobry czy sprawdzony krem czy cokolwiek na rozstępy, ja smarowałam się wszystkim w mojej pierwszej ciąży i nic te kremy olejki a nawet oliwki dla dzieci nie pomogły . Z tego co słyszałam ponoć Olia taka oliwka pomaga, a ile w tym prawdy to nie wiem nie wszystkie kremy itp można w ciąży stosować.
    Dokładnie - nie ma cudów ;) ja np mam naturalne olejki z rossman awokado itp - jest to seria naturalna :)
    ja i tak jestem jeden wielki rozstęp ;) nic mi nie pomoże :D

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogółem też nie wirze wcudowna moc tych wszystkich kosmetyków jedynie dla.nawilzenia skóry bo ja dałam o brzuch i co jak mam.go jak zebra w paski.... I teraz już się czerwone pasy pojawiają

• Iza_86 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, widzialam dzis w Pepco maskotki ciasteczkowe potwory :) i pomyslalam o Tobie :D

Ciasteczko77, Alicja-33 lubią tę wiadomość

Henio (*) 12tc - 12.2014
    Adaś (*) 11tc - 03.2018
    8p3ow1d32o1tu82h.png

l22ng7rf6rkhpy84.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z racji, że mam bardzo wrażliwą skórę, a teraz w ciąży jeszcze bardziej to używam głównie tylko olejków naturalnych, albo olejki z allterry z rossmana, albo olej kokosowy. Niedawno kupiłam olejek z nacomi z olejkiem z kakaowca, cudowny zapach i świetnie nawilża skórę. W te typowo dla kobiet w ciąży przeciw rozstępom nie wierze, bo są drogie i skład często mają fatalny.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza_86 wrote:
    Ciasteczko, widzialam dzis w Pepco maskotki ciasteczkowe potwory :) i pomyslalam o Tobie :D
    :) jak miło :) ❤️ Dziękuje
    To chyba skocze kupić ;)

Cookie monster - to coś dla nas ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 14:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza_86 wrote:
    Kochana a jak sie czujesz ??? Przeszły plamienia ?

• kredka90 Znajoma

Wysłany: 15 października 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny jak u Was z plamieniami? Macie jakieś, ja na początku, koło 4 tygodnia miałam takie dosłownie pare kropel krwi, jednorazowo. Okazalo sie później, że podobno był krwiak ale w szpitalu go nie widzieli na usg. To było miesiac temu, ale tak raz w tygodniu mam jakieś delikatne plamienie np przy sikaniu, jasno rozowe albo jasno brązowe. Maluch rośnie, serduszko bije. Już sama nie wiem od czego to moze być.

LNYhp2.png
  • Adzia86 Koleżanka

Wysłany: 15 października 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam plamienia 2 tygodnie temu, pojechałam od razu do szpitala i dostałam więcej leków, wczoraj miałam lekkie brudzenie ale jeszcze nie panikuję bo dzisiaj jest ok. całe szczęście odpukać, już plamień nie mam

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja plamie od początku, co kilka dni - średnio (nie leje sie). U mnie na usg nic nie widać.
    Lekarz kazał siedzieć w domu na zwolnieniu i oszczędzać sie :( leki biorę.

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Czytam was dzisiaj ale nie mialam czasu nic napisac. Wzielam sie troche za robote chodz nie powiem moj małżonek wszystko robi zs mnie. Pewnie juz z 2 tyg garow nie mylam heheh .

A ja narazie niczym sie nie smaruje. Odrzucają mnie wszelkie zapachy balsamow dezodorantów perfum itp. Nawet drazni mnie zel pod prysznic meża i spie z corką. Od razu mnie mdli. A w pierszej ciazy smarowalam sie tym samym balsamem co przed ciazą nie kupowalam nic na rozstepy ani serii dedykowanych dla mam. Nie mialam ani pol rozstepu ale to moze tez kwestia genow.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie umówionych genetyków po prenatalnych ??? Ja teraz umówiłam na 14 tydz bo 2 tyg na pappa sie czeka :( późno trochę

• Adzia86 Koleżanka

Wysłany: 15 października 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, czyli usg genetyczne będziesz miała w 14 tygodniu? czy to nie za późno? z tego co wiem płód musi mieć określoną wielkość i nie może być też za duży do tego badania

• Adzia86 Koleżanka

Wysłany: 15 października 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha teraz doczytałam że pytasz o lekarza PO badaniu :)

‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ