X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    Alicja 33 to ja bym na Twoim miejscu przesunęła Sanco na termin po usg, abyś była spokojna. Chyba że wraz z Sanco wynegocjujesz kontrolne usg.

Dlaczego akurat Sanco wybrałaś? Ja właśnie rozważam, ale nie wiem który wybrać: Sanco, Harmony, Panorama, Nimfy
    Ja robiłam Panoramę- mega szeroki zakres a cena najlepsza

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a robicie te testy z jakichś powodów, czy poprostu dla spokoju serca? Ja mam 23 lata, to moje pierwsza ciąża i zastanawiam się nad tym ale sporo to kosztuje i sama nie wiem..

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Ja mam przeczucie na chłopca, u męża sami chłopcy w rodzinie i wydaje mi się że wyglądam lepiej :D zobaczymy czy się sprawdzi

U mnie w rodzinie jest więcej dziewczynek niż chłopców ja mam 3 siostry, moj mąż ma braci ciotecznych ( nie wiem czy ma rodzeństwo) może ma jakieś przyszywane o którym nic nie wie. Ja mam przeczucie na synka przy moich poprzednich ciążach nie miałam przeczuć, choć jak byłam w 5 ciąży to jakoś tak właśnie przeczuwałam że będzie kolejna córka ;-), ta moja obecna 6 ciąża bardzo różni się od mojej poprzedniej ciąży.

Hej hej :-D.

Weekend mi szybko minął jak zawsze w biegu wczoraj poszliśmy na spacer, dziś u mnie w mieście będzie strajk związany z zamknięciem szpitala juz dawno powinni to zamknąć nic tam nie ma nie ma do kogo iść dług długiem poganina wstydu nie maja i tyle żeby tak szpital zaniedbać. Ja i tak tam nie chodzę badania robię w innym takim lab co nie należy do szpitala. Izba przyjęć też ma dużo braków. Samopoczucie dobre piersi mam bardzo wrażliwe i bolesne i wilczy apetyt a kolejną wizytę mam dopiero 10.11 o godz 9.00 badania mam zrobić takie morfologia krwi, mocz, WR, HBS o ile dobrze napisałam ;-) :-P.

• Pantera Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panorama ma 1 opcje? Ok 2300zł? Chyba Nifty ma 3 opcje, ale nam zależy na tej najbardziej standardowej.

Na mdłości cudownie działają grejpruty... plus pomarańcze. Jak zjem wieczorem, to następnego ranka mnie nie mdli.

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko a jaka cena tego testu?
    Oleander ja robię bo jestem po 2 poronieniach, z czego wiem, ze jedno było spowodowane właśnie wadą genetyczną. W Twoim przypadku zrobiłabym takie badania tylko i wyłącznie w momencie kiedy usg prenatalne i te wszystkie testy krwi wyszłyby źle.
    Jestem tez 10 lat od Ciebie starsza ;))
    Pantera chyba testu Nifty już nie ma, z tego co zrozumiałam został wycofany i zamieniony na właśnie te o których piszemy

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia86 wrote:
    Dziewczyny, czujecie płeć swojego dziecka? Myślicie że to prawda że dobrze się wygląda na chłopaka, A dziewczynka zabiera urodę? :)

Ja mam trzy córki i nie miałam ani jednego syfu , przy synku tez podobnie miałam.

Samari To będzie moje 5 dziecko i też mam takie schizy noszę wkładki i latam jak głupia do WC i patrzę czy nie ma plamień, w poprzedniej ciąży też tak było o wszystko się bałam, nawet detektor tętna płodu kupiłam i taki żel do USG do brzuszka, i chodziłam tak z tym dzień w dzień i szukałam tętna dziecka trzęsłam się jak osika żyłam od wizyty do wizyty, od USG do USG modliłam się aby tylko tętno było, abym szczęśliwie donosiła dopiero jak urodziłam Anię ten lęk odszedł.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam panel najpełniejszy (plus płeć)2500 zł -masz 3 opcje
    Masz porównania na necie np http://www.panorama-test.pl / i to oni w tej cenie maja najpełniejszy zakres. Temat wałkowany już na innych wątkach..
    Ze względu na mój wiek (35). To pierwsza ciąża. Bardzo się boje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 10:51

• iwwk Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Pantera, pije codziennie wyciskany grejfruit i pomarańcz i serio te mdłości są zdecydowanie lżejsze :)

Kurczę coś mnie piersi mniej bolą i jakby mniej nabrzmiałe są, albo sobie wkręcam :(

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Ja robiłam panel najpełniejszy (plus płeć)2500 zł -masz 3 opcje
    Masz porównania na necie np http://www.panorama-test.pl / i to oni w tej cenie maja najpełniejszy zakres. Temat wałkowany już na innych wątkach..
    Ze względu na mój wiek (35). To pierwsza ciąża. Bardzo się boje :(

:) kiedy wyniki ? I w jakiej formie je dostaniesz?

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Zgadzam się z Pantera, pije codziennie wyciskany grejfruit i pomarańcz i serio te mdłości są zdecydowanie lżejsze :)

Kurczę coś mnie piersi mniej bolą i jakby mniej nabrzmiałe są, albo sobie wkręcam :(

Ja ostatnio mały apetyt miałam nie chciało mi się jeść i też już sobie wmawiałam że o już coś nie tak . U każdej z nas ciąża wygląda inaczej czasami tak jest że o czujemy np że piersi nie bolą, a potem się nawraca mi raz na jakiś czas jeszcze rano się zdarzy że nie dobrze mi jest a to już 9 tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 11:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    :) kiedy wyniki ? I w jakiej formie je dostaniesz?
    Ok 14 dni roboczych. Badanie robią w USA.
    Odbiór osobisty w lab gdzie robiłam.

• iwwk Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia niby to wszystko wiem, ale zawsze jakaś obawa jest, jak się źle czuje to czekam aż minie, a jak dobrze to się niepokoję, chociaż ani jeden ani drugi objaw o niczym nie musi świadczyć :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Szczęśliwa mamusia niby to wszystko wiem, ale zawsze jakaś obawa jest, jak się źle czuje to czekam aż minie, a jak dobrze to się niepokoję, chociaż ani jeden ani drugi objaw o niczym nie musi świadczyć :)

To zawsze z nami będzie " te obawy " czy jak teraz jesteśmy w ciąży, czy jak urodzimy to nadejdą nowe obawy ja mam 4 dzieci i zawsze mam obawy czy dziewczynką nic złego się nie dzieje , czy nikt im nie dokucza, czy synek sobie poradzi z tym wszystkim ma teraz dużo nauki dzień w dzień sprawdziany i kartkówki, plus bierzmowanie, a jeszcze dojdą egzaminy gimnazialne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, nie martw się. My mamy 2 pokoje i 4 dzieci. Dajemy radę. Wy z jednym to luksus.
    Jeszcze nie robiłam nifty, nie wiem,znów się waham. Nie mam siły o tym myśleć.

• Adzia86 Koleżanka

Wysłany: 15 października 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie, już na zawsze martwienie mamy wpisane w role matek :)

myślę że po poronieniu ciąża jest też cięższa do przetrwania że względu na tragiczne przeżycia, ja też nie mogę się cieszyć swoim stanem i odliczam godziny do kolejnego usg

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• ago91 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero co się wam chwalilam że nie mam wcale mdłości ani żadnych objawów A dziś od śniadania mnie mdli strasznie i w dodatku głowa mnie rozbolala... :(

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    A ja dopiero co się wam chwalilam że nie mam wcale mdłości ani żadnych objawów A dziś od śniadania mnie mdli strasznie i w dodatku głowa mnie rozbolala... :(

Współczuję i mdłości i bólu głowy, ja miałam przez 4 dni taki ból głowy że masakra. Taka moja znajoma jest w II trymestrze ciąży i w sam raz ma mdłości itp itd mi ostatnio w łydkę skurcz taki okropny wszedł że szok potem przez 3 dni łydka mnie bolała w mojej poprzedniej ciąży to magnez brałam na te skurcze w łydkach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dziewczyny ale.wie zdenerwowałam masakra... te pieprzone parkingi są tak waskie że mimo najlepszych umiejętności zahaczylam kobiecie tylny zderzak no niby nic się nie stało bo się odczepia i farba odprysla ale mimo to nerwów mnie to kosztowało dobrze z ludzie ugodowi chcieli 200 L i po temacie ...lepsze to niż policja i Abrane znizki.... Az mnie brzuch rozbolal :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi1906 wrote:
    Ciasteczko, nie martw się. My mamy 2 pokoje i 4 dzieci. Dajemy radę. Wy z jednym to luksus.
    Jeszcze nie robiłam nifty, nie wiem,znów się waham. Nie mam siły o tym myśleć.
    Wow .. kochana jak sobie radzicie ? W sumie dzieci razem a Wy oddzielnie tak ?
    Smutno mi i ostatnio wszystko mnie dobija ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Matko dziewczyny ale.wie zdenerwowałam masakra... te pieprzone parkingi są tak waskie że mimo najlepszych umiejętności zahaczylam kobiecie tylny zderzak no niby nic się nie stało bo się odczepia i farba odprysla ale mimo to nerwów mnie to kosztowało dobrze z ludzie ugodowi chcieli 200 L i po temacie ...lepsze to niż policja i Abrane znizki.... Az mnie brzuch rozbolal :/
    Nie denerwuj się - grunt że nic poważnego, że Tobie sie nie stało a 200 zł to pół biedy ;) uff!
    No to prawda - wszędzie mało miejsca

‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ