X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko usg jest bezpieczne :)

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) No to jadę ;)

ago91, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka83 wrote:
    Ja ugotowałam rosół :) i nawet mi pachnie!
    Za 2 h wizyta, już mam stresa i wc odwiedzam.

Kciuki!!!!.

Ciasteczko Daj koniecznie znać co i jak ;-).

Mi siostra poradziła abym chodziła jednak na NFZ chyba oszalała, po pierwsze nie mam do kogo iść na NFZ mój Pan gin wszak przyjmuje na NFZ ale nie prowadzi ciąż, a że nasz szpital jest w stanie zamknięcia więc i wizyty na NFZ się skończą, a gdzieś jeździć i szukać to nie mam takich możliwości, z resztą ufam mojemu Panu gin prowadził moja 5 ciążę to po co mam chodzić na NFZ wolę do niego jechać co to jest te 10 km raz na miesiąc .

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sie boje końcówki bo moja dr nie pracuje w zadnym szpitalu. W oierwszej ciazy mialam lekarza ktory pracowalw szpitalu w ktorym rodzilam wiec czulam sie zaopiekowana a teraz nie wiem jak to bedzie

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy poród w Polsce to odbiera położna czy lekarz?
    Ja rodziłam pierwsze w Londynie to położna odbierała. Lekarz tylko do awarii i tak też było u mnie - wparowała ekipa lekarzy jak parłam bezskutecznie 2,5h, vaccum i poszło.

U mnie dziś na obiadek makaron razowy z awokado i pomidorkami cherry, mascarpone i parmezanem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie :)
    Ginekolog potwierdził to co wcześniej mówili mi lekarze: ciąża wysokiego ryzyka przez wcześniejsze problemy ze zdrowiem. Badania prenatalne będę mieć za darmo, a na kolejną wizytę idę już za tydzień z badaniami krwi i moczu, później będę chodzić co 2 tygodnie.
    Z pozytywnych wiadomości: widziałam serduszko!! To jest niesamowite aż sama w to nie wierzę :) zdjęcie usg mam słabe ale w trakcie badania widziałam dzidziusia pięknie, maluch ma 14mm :)

cookiemonster, ago91, iwwk, Samari, Szczęśliwa Mamusia, didi123, Milka1991, maderdin, Chusy, puszek369 lubią tę wiadomość

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    Ja rodziłam pierwsze w Londynie to położna odbierała. Lekarz tylko do awarii i tak też było u mnie - wparowała ekipa lekarzy jak parłam bezskutecznie 2,5h, vaccum i poszło.

U mnie dziś na obiadek makaron razowy z awokado i pomidorkami cherry, mascarpone i parmezanem :)
    U mnie lekarz byl na końcu jak Mloda nie chciala wyjsc i poprzez nacisk łokcia na brzuch ją wypchnal. Polecam położna swoją do porodu.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander super, że jest serduszko i wszystko ok. Na pewno będzie wszystko dobrze do samego rozwiązania :)

Oleander lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogółem wszędzie są położne przy porodzie A.lwkarz na w razie "w" jest albo do szycia albo do nagłej akcji jak coś pójdzie nie tak. Ja pierwszy poród sn z konplikacjami po 22 H i 2.5 h bólach opartych zakończonych na cito cc druga ciąża już zakończyła się cc na zimno i aktualna też będzie rozwiązana przez cc na zimno

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:

Jak rodziłam moje dzieci to zawsze był przy mnie ordynator Pani położna nie moja i Pani doktor, czasem asystenci mój 3 poród asystentka odebrała ;-) do dziś pamiętam tą Panią fajnie miała nazwisko Wódka , a mój 5 poród miałam w innym szpitalu gdzie chciałam rodzić nie było tam miejsc teraz zastanawiam się który szpital wybrać czy ten gdzie rodziłam Anię tam mój Pan gin ma kolegów i znajomych a z drugiej strony wolała bym rodzic tam gdzie mój Pan gin tylko ze on różne godziny pracy ma na oddziale on robi zabiegi CC przy mojej poprzedniej ciąży był przy mnie może z 3/4 razy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 18:02

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jest ze wskazaniami do cc. Ja pierwszy porod przez cc ze wzgledu na zanik tetna. Takze nie wiem co to bóle porodowe bo mialam cc na szybko. Twraz tez bym chciala cc ale u nas naciskają na sn. Z trgo co wiem clexane nie jest wskazaniem do cc. Z jakiego powodu mialyscie drugie cc po pieewszym cc

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Pomarańczka83 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracam od lekarza. Serduszko niestety nie bije. Muszę jakoś sobie z tym poradzić.

• Angie1212 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka83 wrote:
    Dziewczyny wracam od lekarza. Serduszko niestety nie bije. Muszę jakoś sobie z tym poradzić.

Przykro mi :(

h4zpyx8di03rzb31.png

Aniołek 22.03.2018r. 9tc [*]

zem3df9hktjtbque.png
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka83 Tak mi przykro :( Trzymaj się! :*

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka mocno cie sciskam i zycze ci duzo sily w tym ciezkim okresie. Bardzo mi przykro

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka83 wrote:

Boże mój kochany tak mi przykro :-( , tulę Cię mocno do serca.

MaMaMi83 Ja nie miałam CC ale prawie o włos bym miała zrobioną operację, juz nawet termin miałam wyznaczony na 2 Kwietnia, Ania cały czas była ułożona pośladkowo co tydzień USG modliłam się, aby się przekręciła jadę na przed ostatnie USG a tu hop była ułożona tak jak należy aż się ze szczęścia popłakałam.

• iwwk Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka nie wiem co powiedzieć, okropnie mi przykro :( Trzymaj się

atdcjw4ziax1my6y.png

Wysłany: 16 października 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka83 wrote:
    Przykro mi ogromnie:(

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże :( Pomaranczka / bardzo, bardzo mi przykro :( tule Cie mocno, dużo sił w tym trudnym okresie ... :(

Wysłany: 16 października 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, jak u Ciebie?

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ