X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż głupio mi pisać co u nas .. :(

Byłam pierwsza wizytę na NFZ u starej mojej dr. Czyli w sumie teraz chodzę pryw i na NFZ - oboje sie wpisują do karty ciąży, a to lekarze którzy pracują w dwóch szpitalach w których chciałabym rodzić.
    U nas wszystko Ok - ma 3,8 cm, serce wali 183/ min; a oglądaliśmy pupę .. tak... wypiął się na nas ..
    Mimo mojego tłuszczu miałam usg tylko przez brzuch ... szok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 19:55

cookiemonster, Angie1212, Oleander, didi123, MaMaMi83, Chusy, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    A jak to jest ze wskazaniami do cc. Ja pierwszy porod przez cc ze wzgledu na zanik tetna. Takze nie wiem co to bóle porodowe bo mialam cc na szybko. Twraz tez bym chciala cc ale u nas naciskają na sn. Z trgo co wiem clexane nie jest wskazaniem do cc. Z jakiego powodu mialyscie drugie cc po pieewszym cc

Ja przez to że mam.cechy zwężenia miednicy nie otwiera mi się macica do porodu (to wada
    Genetyczna rodzinna) i w ogóle nie powinnam.rodzic sn ani pierwszy raz ani w ogóle

MaMaMi83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza

Trzymaj się moje słowa.na nic się zdadzą. Bądź silna nie poddawaj się

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Jestem po wizycie :)
    Ginekolog potwierdził to co wcześniej mówili mi lekarze: ciąża wysokiego ryzyka przez wcześniejsze problemy ze zdrowiem. Badania prenatalne będę mieć za darmo, a na kolejną wizytę idę już za tydzień z badaniami krwi i moczu, później będę chodzić co 2 tygodnie.
    Z pozytywnych wiadomości: widziałam serduszko!! To jest niesamowite aż sama w to nie wierzę :) zdjęcie usg mam słabe ale w trakcie badania widziałam dzidziusia pięknie, maluch ma 14mm :)
    Oleander, a mogę wiedzieć co to za problemy zdrowotne? Też miałam ich trochę w wakacje, nawet w szpitalu byłam, Ale nie mówiłam nic ginekolog bo nie sądziłam że to istotne, a teraz się wystraszyłam trochę

Pomarańczka, tak bardzo mi przykro, nie wiem jak w takiej sytuacji że można Cię pocieszyć... Głupio to zabrzmi ale czy już nie ma szans na pozytywne zakończenie historii? W sensie czy serduszko już biło wcześniej czy po prostu jeszcze nie pojawiła się akcja serca?

gann3e3k0unlohxb.png

• Chusy Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomaranczka ogromnie mi przykro :(((( Trzymaj sie mocno :(!

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny

Czy zdarza wam.sie w ciąży mieć duszności i trudności oddychaniem ? Ja już drugi dzień mam takie problemy i się zastanawiam czy jestem.jakaa poddenerqowana czy o co chodzi :/

ago91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza przykro mi strasznie trzymaj się kochana...

MaryJane od kilku lat choruję na przewlekłe zapalenie nerek, udało się je wyciszyć sterydami w zeszłym roku i dostaliśmy zielone światło na ciążę właśnie teraz kiedy choroba jest w remisji bo może tak zostać już na zawsze a może też wrócić w każdej chwili

• Chusy Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam Samari. Rowniez kolatanie serca i zawroty glowy co mi sie nie zdarzalo wczesniej. Mysle ze to przez niedobor zelaza.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy

A suplementujesz żelazo dodatkowo ? Coś lekarz mówił ? Bo aj wizytę mam.dopiero 5.11 to Jesz że trochę czasu jest A to uciążliwe strasznie :/

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy, Samari ja takie dusznosci ( w sensie ze ciezko mi sie oddycha) i kolatania mam jak tsh mam za wysokie. Badalyscie tarczyce.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Pomarańczka83 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki za słowa otuchy.
    Pozdrawiam Was serdecznie i życzę wszystkiego dobrego. Trzymajcie się!

• Chusy Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj sie Pomaranczko, nie poddawaj sie!

Mamami - ostatnio nie badalam ale nie mam z tym problemu raczej. Wiem za to ze mam tendencje do anemii. Mialam w poprzedniej ciazy, a i nie bedac w ciazy mam z tym klopot.

Samari - suplementuje, lekarka mi nic nie mowila na ten temat jeszcze bo nie robilam badania krwi do tej pory, pare dni temu mialam wizyte pierwsza dopiero. Suplementuje dlatego ze wiem ze normalnie sie borykam z anemia a w ciazy to juz w ogole mam hardcore. Ale lepiej nie bierz bez porozumienia z lekarzem bo u ciebie dusznosci moga byc objawem czego innego.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka bardzo mi przykro :'(

f2w3csqv689n39p9.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka mi również przykro :(
    Ja dzisiaj byłam w kinie na serce i sługa i nie polecam dla ciężarnych, film spoko, ale końcówkę przeżywam do tej pory.
    Co do wskazań do cc najlepiej przeczytać zalecenia ptg i tam są wymienione wskazania względne i bezwzględne

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Dziewczyny

Czy zdarza wam.sie w ciąży mieć duszności i trudności oddychaniem ? Ja już drugi dzień mam takie problemy i się zastanawiam czy jestem.jakaa poddenerqowana czy o co chodzi :/
    Też tak mam. Czasem nawet jak leżę to czuje że serce mi szybko wali i ciężko złapać normalnie oddech. Ja mysle że to od tarczycy mogę mieć. Miałam badana w 6 tygodniu i wynik miałam ok biorę leki już od paru lat Ale wiem że w ciąży tsh może skakać nawet przy braniu leków. Teraz w nastepnym tyg będę robić morfologie mocz i tsh zobaczymy jaki wynik Ale coś czuje że mam podwyższony. A z tym oddychaniem to czytałam w necie że ciężarne często tak mają.

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde na robiłam wyniki niedawno przed wizytą którą miałam 8 i wszystko było okej hmm dziwne no zapytam ai lekarza ja tam leków q ciemno nie biorę nigdy A zwłaszcza q ciąży ale warto popytać innych :)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak mam z tym sercem, nawet wczoraj przy zasypianiu tak dziwnie waliło. W ciąży zwiększa się przepływ krwi i to ponoć od tego. Na 20 listopada mam umówioną wizytę u kardiologa, bo u rodzinnej wyszło przyspieszone bicie serca. W poprzedniej ciąży miałam podobnie, po poronieniu jakaś arytmia na EKG wyszła, miesiąc później już było czysto, u mnie to ponoć też trochę na tle nerwowym może być. Ginekolog też mówiła, że w ciąży tak może być, ale lepiej skonsultować z kardiologiem.

A zażywacie magnez?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 07:29

atdcjw4ziax1my6y.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie. No i jak do tej pory prawie nie miałam objawów tak teraz się chyba dopiero zacznie. Wczoraj wieczorem tak mnie głowa bolała na dodatek mnie mdlilo, teraz właśnie zjadłam zapiekankę, zdążyłam popic leki i od razu mnie mdli.

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka83 bardzo mi przykro, żadne słowa teraz nie pomogą, jedynie czas. Wiem bo 2x przez to przechodzilam... Trzymaj się dzielnie!

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari - mi bardzo często się zdarza! Ból w klatce, kołatanie, duszności itp. Pomaga wyjście na świeże powietrze i głębokie oddechy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 08:57

c55fxzkrvmf1b5up.png
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ