Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAż głupio mi pisać co u nas ..
Byłam pierwsza wizytę na NFZ u starej mojej dr. Czyli w sumie teraz chodzę pryw i na NFZ - oboje sie wpisują do karty ciąży, a to lekarze którzy pracują w dwóch szpitalach w których chciałabym rodzić.
U nas wszystko Ok - ma 3,8 cm, serce wali 183/ min; a oglądaliśmy pupę .. tak... wypiął się na nas ..
Mimo mojego tłuszczu miałam usg tylko przez brzuch ... szokWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 19:55
cookiemonster, Angie1212, Oleander, didi123, MaMaMi83, Chusy, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaMaMi83 wrote:A jak to jest ze wskazaniami do cc. Ja pierwszy porod przez cc ze wzgledu na zanik tetna. Takze nie wiem co to bóle porodowe bo mialam cc na szybko. Twraz tez bym chciala cc ale u nas naciskają na sn. Z trgo co wiem clexane nie jest wskazaniem do cc. Z jakiego powodu mialyscie drugie cc po pieewszym cc
Ja przez to że mam.cechy zwężenia miednicy nie otwiera mi się macica do porodu (to wada
Genetyczna rodzinna) i w ogóle nie powinnam.rodzic sn ani pierwszy raz ani w ogóleMaMaMi83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Oleander wrote:Jestem po wizycie
Ginekolog potwierdził to co wcześniej mówili mi lekarze: ciąża wysokiego ryzyka przez wcześniejsze problemy ze zdrowiem. Badania prenatalne będę mieć za darmo, a na kolejną wizytę idę już za tydzień z badaniami krwi i moczu, później będę chodzić co 2 tygodnie.
Z pozytywnych wiadomości: widziałam serduszko!! To jest niesamowite aż sama w to nie wierzę zdjęcie usg mam słabe ale w trakcie badania widziałam dzidziusia pięknie, maluch ma 14mm
Pomarańczka, tak bardzo mi przykro, nie wiem jak w takiej sytuacji że można Cię pocieszyć... Głupio to zabrzmi ale czy już nie ma szans na pozytywne zakończenie historii? W sensie czy serduszko już biło wcześniej czy po prostu jeszcze nie pojawiła się akcja serca?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPomarańcza przykro mi strasznie trzymaj się kochana...
MaryJane od kilku lat choruję na przewlekłe zapalenie nerek, udało się je wyciszyć sterydami w zeszłym roku i dostaliśmy zielone światło na ciążę właśnie teraz kiedy choroba jest w remisji bo może tak zostać już na zawsze a może też wrócić w każdej chwili -
nick nieaktualny
-
Trzymaj sie Pomaranczko, nie poddawaj sie!
Mamami - ostatnio nie badalam ale nie mam z tym problemu raczej. Wiem za to ze mam tendencje do anemii. Mialam w poprzedniej ciazy, a i nie bedac w ciazy mam z tym klopot.
Samari - suplementuje, lekarka mi nic nie mowila na ten temat jeszcze bo nie robilam badania krwi do tej pory, pare dni temu mialam wizyte pierwsza dopiero. Suplementuje dlatego ze wiem ze normalnie sie borykam z anemia a w ciazy to juz w ogole mam hardcore. Ale lepiej nie bierz bez porozumienia z lekarzem bo u ciebie dusznosci moga byc objawem czego innego.
-
Pomarańczka mi również przykro
Ja dzisiaj byłam w kinie na serce i sługa i nie polecam dla ciężarnych, film spoko, ale końcówkę przeżywam do tej pory.
Co do wskazań do cc najlepiej przeczytać zalecenia ptg i tam są wymienione wskazania względne i bezwzględne
-
Samari wrote:Dziewczyny
Czy zdarza wam.sie w ciąży mieć duszności i trudności oddychaniem ? Ja już drugi dzień mam takie problemy i się zastanawiam czy jestem.jakaa poddenerqowana czy o co chodzi
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
nick nieaktualny
-
Też tak mam z tym sercem, nawet wczoraj przy zasypianiu tak dziwnie waliło. W ciąży zwiększa się przepływ krwi i to ponoć od tego. Na 20 listopada mam umówioną wizytę u kardiologa, bo u rodzinnej wyszło przyspieszone bicie serca. W poprzedniej ciąży miałam podobnie, po poronieniu jakaś arytmia na EKG wyszła, miesiąc później już było czysto, u mnie to ponoć też trochę na tle nerwowym może być. Ginekolog też mówiła, że w ciąży tak może być, ale lepiej skonsultować z kardiologiem.
A zażywacie magnez?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 07:29
-
Ja nie. No i jak do tej pory prawie nie miałam objawów tak teraz się chyba dopiero zacznie. Wczoraj wieczorem tak mnie głowa bolała na dodatek mnie mdlilo, teraz właśnie zjadłam zapiekankę, zdążyłam popic leki i od razu mnie mdli.
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4