X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Ja w 6 i w 9 tygodniu wiedziałam bijące serduszko i wszystko było w porządku wiec przy kol3jnej wizycie nie zakladam żeby było inaczej
    Grunt to pozytywne nastawienie :) moja gon w 5t5d powiedziała że jak za 2tyg będzie to samo co teraz to znaczy że mamy to. No i jest :) rośnie pięknie. Możemy już powiedzieć rodzicom :)

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro ma wizytę i mam nadzieję, że serduszko będzie bilo bo naprawdę nie czuje się jakbym była w ciąży. Szczególnie od tygodnia wszystko mi minęło. Piersi bolą ale bardzo bardzo delikatnie. Muszę je mocniej nagniesc żeby coś poczuć a wcześniej nie mogłam spać przez nie. Do jutro chyba osiwieje!

Ja na razie pracuje. Prowadzę własną działalność i muszę pracować chociaż chętnie posiedzialabym na L4 szczególnie że jest taka piękna pogoda a ja uwielbiam spacery! Tak To zaczynam zajęcia od 13 kończę po 21 i cały dzień z głowy. Rano domowe obowiązki i do 13 szybko zlatuje. Czasami uda mi się wygospodarowac godzinę na spacer a czasami nie :( planuję pracować do 8msc :p właściwie to jak najdłużej. Zobaczymy czy samopoczucie mi na to pozwoli. Jeżeli z dzidzia wszystko jest dobrze i rozwija się prawidłowo to szczęście, że nie mam nasilniych objawów i mogę normalnie funkcjonować i pracować bo w sumie nie miałabym innego wyjścia :p A miałam wizję że będę wymiotowala na zajęciach i co ja wtedy zrobię:p na szczęście jeszvze ani razu mi się nie zdarzyło :)

f2w3csqv689n39p9.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch - z objawami podobno już tak jest że raz są raz ich nie ma i to niekoniecznie musi źle wróżyć ciąży gdy objawy osłabna. Na innym wątku dziewczyny miały mdłości raptem kilka razy a mnie już 3 tydzień męczą. I też czuję że piersi mniej wrażliwe a z ciążą wszystko jest dobrze :) nie martw się kochana u Ciebie też będzie :)

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch - to Twoja pierwsza wizyta ciążowa czy byłaś już wcześniej?

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Szczęśliwamamusia

To masz łącznie 5 dzieci I teraz spodziewasz się 6?

Mam 4 dzieci jedną ciążę straciłam :-( obecnie czekamy na 5 dziecko ❤, ciążę stracone też się wlicza czyli mam 5 ciąż za sobą wraz z tą co straciłam to obecnie moja 6 ciąża a poród 5 trochę to skomplikowane :-P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 12:29

• mumoftwo Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nie czuję jakbym była w ciąży. Dzisiaj wieczorem idę na prenatalne i już się nie mogę doczekać.

Ja niedawno przeszłam na wychowawczy, bo też się przeprowadziliśmy do innego miasta i nie chciałam na razie szukać nowej pracy, bo planowaliśmy kolejną ciążę, a po drugie siedzę z młodszą w domu, a do żłobka nie miałam zamiaru jej posyłać. Też się nie nudzę. Jest co robić z dwójką, ale z czwórką to Ty - Szcześliwa Mamusia już w ogóle masz co robić :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

f2w3vfxm2ace54m7.png

l22nvcqgnwwqjptj.png

l22ndf9h0baemvap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow podziwiam Cię ja się martwie czy sobie poradzę z 3 dzieci a ty 5 ogarniesz :) super ja też zawsze chciałam mieć duża rodzinę ale cesarki pokrzyzowaly mi plany :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry87 wrote:
    Grunt to pozytywne nastawienie :) moja gon w 5t5d powiedziała że jak za 2tyg będzie to samo co teraz to znaczy że mamy to. No i jest :) rośnie pięknie. Możemy już powiedzieć rodzicom :)

No ja ogółem z żadna ciąża nie miałam problemów zawsze wszystko było super.poza poradami i wizytami w szpitalu. Więc mam nadzieję że i tym razem tal będzie
    .mam też świadomość.ze 3 cc to dzidzius musi być cały i zdrowy bo mam.pietra przed tym.jak.cholera

• Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry87 wrote:
    Goldfinch - to Twoja pierwsza wizyta ciążowa czy byłaś już wcześniej?

Dziękuję Ci za wsparcie. Są obawy ale cały czas wierzę że jest wszystko dobrze serduszko będzie jutro pięknie biło <3

Mialam już usg w 6t4d ciąży. Serduszko bilo a zarodek miał 7mm. Gin nie włączyła mi do posłuchania, ale widziałam na monitorze jak pulsowało. Jutro mam wizytę po dwóch tygodniach z badaniami i będę miała założona kartę ciąży + Gin chce zrobić usg piersi i muszę odebrać cytologię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 12:36

f2w3csqv689n39p9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej mi się marzy czwóreczka, sama mam 5 rodzeństwa, teraz już dzieci w rodzinie jest mnóstwo i jestem przyzwyczajona do dużej ilości osób :D ale to moja pierwsza ciąża i zobaczymy jakie moje zdanie na ten temat będzie później :D
    A dzisiaj mi się śnił dzidziuś, śmiał się, był chłopcem i miał niebieskie oczy po tacie hahaha zaczynam świrować

• Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy którejs z Was gin też nie włączył serduszka do posłuchania? Byliśmy razem z mężem na wizycie i miałam nadzieję, że da nam posłuchać, ale nie dała a ja też nie zapytałam. Może jutro po prostu sama zapytam

f2w3csqv689n39p9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też nie włączył tylko pokazywał na ekranie jak bije. Nawet nie pomyślałam o słuchaniu jakoś wyleciało mi z głowy

• iwwk Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też nie włączył, ponoć na tak wczesnym etapie jest niewskazane.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też nie włączył tylko pokazywał widać było na ekranie bijące serce z tego co pamiętam to z synkiem też w granicy 14 tc dopiero włączam i i na monitorze wykresy bicia serca dziecka wyskakiwaly

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mumoftwo No nie ukrywam jest co robić dobrze ze dziewczynki Marysia i Gabrynia dużo bawią się z Anią Marysia ma 7 lat Gabrysia 6 synek ma prawie 14.

Samari Jakoś trzeba dać sobie radę mam tez duze wsparcie w mężu i dzieci nasze tez mi dużo pomagają ;-) :-D.

Goldfinch26 Ja tak miałam widziałam zarodek z pulsującym sercem sama nie wiem z tego stresu się nie zapytałam o to czy mogę posłuchać teraz jak nic od razu o tym ginowi wspomnę. Przy mojej poprzedniej ciąży to był 7 tc od razu mi powiedział ze jest zarodek i pik pik ( serce), a tu sama zobaczyłam jak pulsuje nic mi mój Pan gin nie mówił juz zaczynam mieć czarne myśli że może coś jest nie tak .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 12:50

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez nie wlaczyla. Widzialam jak pulsuje i to mnie uspokoilo. Nie bede naciskac. Wierzę swojej gin ze wszystko jest ok. Jesli wymiar z usg idealnie pokrywal sie z tygodniami i dniami z OM to chyba nie mam podstaw ze podczas wizyty bylo cos nie tak.
    Co oczywiscie nie znaczy ze sie nie martwie czy na kolejnej wizycie bedzie dobrze.
    Dzis mdlosci jakby mniejsze i nawet wypilam juz jakies 600ml plynu co do tej pory bylo mega wyczynem przy mdlosciach. Moze uda mi sir dzis wypic choc z 1.5 litra.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja.ide. A prenatalne w sumie 2 razy bo idę do mojego lekarza aktualnego i mojego.lekarza byłego do którego termin pierwszy wolny był na 8.11 mimo ze dzwonilam na koniec sierpnia z wielkim żalem.sie zapisałam ale potwierdzić ciążę i prowadzić zaczęłam gdzie indziej A dokładnie.u lekarza któremu bardzo.ufam.bo robił mi obydwa ciecia bo to za późno 8.11

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 13:01

• Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziewczyny w takim razie zdaje się na Panią doktor i nie będę pytała. Na pewno wie co robi i jakby można było to by włączyła :)

Cherry87 lubi tę wiadomość

f2w3csqv689n39p9.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch26 wrote:
    Czy którejs z Was gin też nie włączył serduszka do posłuchania? Byliśmy razem z mężem na wizycie i miałam nadzieję, że da nam posłuchać, ale nie dała a ja też nie zapytałam. Może jutro po prostu sama zapytam
    Ja słyszałam 2 mocne pikniecia na wizycie 5t5d a na przedwczorajszej tylko nam na monitorze pokazała jak pulsuje.

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch26 wrote:
    Ja jutro ma wizytę i mam nadzieję, że serduszko będzie bilo bo naprawdę nie czuje się jakbym była w ciąży. Szczególnie od tygodnia wszystko mi minęło. Piersi bolą ale bardzo bardzo delikatnie. Muszę je mocniej nagniesc żeby coś poczuć a wcześniej nie mogłam spać przez nie. Do jutro chyba osiwieje!

Ja na razie pracuje. Prowadzę własną działalność i muszę pracować chociaż chętnie posiedzialabym na L4 szczególnie że jest taka piękna pogoda a ja uwielbiam spacery! Tak To zaczynam zajęcia od 13 kończę po 21 i cały dzień z głowy. Rano domowe obowiązki i do 13 szybko zlatuje. Czasami uda mi się wygospodarowac godzinę na spacer a czasami nie :( planuję pracować do 8msc :p właściwie to jak najdłużej. Zobaczymy czy samopoczucie mi na to pozwoli. Jeżeli z dzidzia wszystko jest dobrze i rozwija się prawidłowo to szczęście, że nie mam nasilniych objawów i mogę normalnie funkcjonować i pracować bo w sumie nie miałabym innego wyjścia :p A miałam wizję że będę wymiotowala na zajęciach i co ja wtedy zrobię:p na szczęście jeszvze ani razu mi się nie zdarzyło :)
    Czego uczysz?:)

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ