Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Ja w 6 i w 9 tygodniu wiedziałam bijące serduszko i wszystko było w porządku wiec przy kol3jnej wizycie nie zakladam żeby było inaczej
    Grunt to pozytywne nastawienie :) moja gon w 5t5d powiedziała że jak za 2tyg będzie to samo co teraz to znaczy że mamy to. No i jest :) rośnie pięknie. Możemy już powiedzieć rodzicom :)

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro ma wizytę i mam nadzieję, że serduszko będzie bilo bo naprawdę nie czuje się jakbym była w ciąży. Szczególnie od tygodnia wszystko mi minęło. Piersi bolą ale bardzo bardzo delikatnie. Muszę je mocniej nagniesc żeby coś poczuć a wcześniej nie mogłam spać przez nie. Do jutro chyba osiwieje!

Ja na razie pracuje. Prowadzę własną działalność i muszę pracować chociaż chętnie posiedzialabym na L4 szczególnie że jest taka piękna pogoda a ja uwielbiam spacery! Tak To zaczynam zajęcia od 13 kończę po 21 i cały dzień z głowy. Rano domowe obowiązki i do 13 szybko zlatuje. Czasami uda mi się wygospodarowac godzinę na spacer a czasami nie :( planuję pracować do 8msc :p właściwie to jak najdłużej. Zobaczymy czy samopoczucie mi na to pozwoli. Jeżeli z dzidzia wszystko jest dobrze i rozwija się prawidłowo to szczęście, że nie mam nasilniych objawów i mogę normalnie funkcjonować i pracować bo w sumie nie miałabym innego wyjścia :p A miałam wizję że będę wymiotowala na zajęciach i co ja wtedy zrobię:p na szczęście jeszvze ani razu mi się nie zdarzyło :)

f2w3csqv689n39p9.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch - z objawami podobno już tak jest że raz są raz ich nie ma i to niekoniecznie musi źle wróżyć ciąży gdy objawy osłabna. Na innym wątku dziewczyny miały mdłości raptem kilka razy a mnie już 3 tydzień męczą. I też czuję że piersi mniej wrażliwe a z ciążą wszystko jest dobrze :) nie martw się kochana u Ciebie też będzie :)

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch - to Twoja pierwsza wizyta ciążowa czy byłaś już wcześniej?

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Szczęśliwamamusia

To masz łącznie 5 dzieci I teraz spodziewasz się 6?

Mam 4 dzieci jedną ciążę straciłam :-( obecnie czekamy na 5 dziecko ❤, ciążę stracone też się wlicza czyli mam 5 ciąż za sobą wraz z tą co straciłam to obecnie moja 6 ciąża a poród 5 trochę to skomplikowane :-P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 12:29

• mumoftwo Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nie czuję jakbym była w ciąży. Dzisiaj wieczorem idę na prenatalne i już się nie mogę doczekać.

Ja niedawno przeszłam na wychowawczy, bo też się przeprowadziliśmy do innego miasta i nie chciałam na razie szukać nowej pracy, bo planowaliśmy kolejną ciążę, a po drugie siedzę z młodszą w domu, a do żłobka nie miałam zamiaru jej posyłać. Też się nie nudzę. Jest co robić z dwójką, ale z czwórką to Ty - Szcześliwa Mamusia już w ogóle masz co robić :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2w3vfxm2ace54m7.png

l22nvcqgnwwqjptj.png

l22ndf9h0baemvap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow podziwiam Cię ja się martwie czy sobie poradzę z 3 dzieci a ty 5 ogarniesz :) super ja też zawsze chciałam mieć duża rodzinę ale cesarki pokrzyzowaly mi plany :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry87 wrote:
    Grunt to pozytywne nastawienie :) moja gon w 5t5d powiedziała że jak za 2tyg będzie to samo co teraz to znaczy że mamy to. No i jest :) rośnie pięknie. Możemy już powiedzieć rodzicom :)

No ja ogółem z żadna ciąża nie miałam problemów zawsze wszystko było super.poza poradami i wizytami w szpitalu. Więc mam nadzieję że i tym razem tal będzie
    .mam też świadomość.ze 3 cc to dzidzius musi być cały i zdrowy bo mam.pietra przed tym.jak.cholera

• Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry87 wrote:
    Goldfinch - to Twoja pierwsza wizyta ciążowa czy byłaś już wcześniej?

Dziękuję Ci za wsparcie. Są obawy ale cały czas wierzę że jest wszystko dobrze serduszko będzie jutro pięknie biło <3

Mialam już usg w 6t4d ciąży. Serduszko bilo a zarodek miał 7mm. Gin nie włączyła mi do posłuchania, ale widziałam na monitorze jak pulsowało. Jutro mam wizytę po dwóch tygodniach z badaniami i będę miała założona kartę ciąży + Gin chce zrobić usg piersi i muszę odebrać cytologię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 12:36

f2w3csqv689n39p9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej mi się marzy czwóreczka, sama mam 5 rodzeństwa, teraz już dzieci w rodzinie jest mnóstwo i jestem przyzwyczajona do dużej ilości osób :D ale to moja pierwsza ciąża i zobaczymy jakie moje zdanie na ten temat będzie później :D
    A dzisiaj mi się śnił dzidziuś, śmiał się, był chłopcem i miał niebieskie oczy po tacie hahaha zaczynam świrować

• Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy którejs z Was gin też nie włączył serduszka do posłuchania? Byliśmy razem z mężem na wizycie i miałam nadzieję, że da nam posłuchać, ale nie dała a ja też nie zapytałam. Może jutro po prostu sama zapytam

f2w3csqv689n39p9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też nie włączył tylko pokazywał na ekranie jak bije. Nawet nie pomyślałam o słuchaniu jakoś wyleciało mi z głowy

• iwwk Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też nie włączył, ponoć na tak wczesnym etapie jest niewskazane.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też nie włączył tylko pokazywał widać było na ekranie bijące serce z tego co pamiętam to z synkiem też w granicy 14 tc dopiero włączam i i na monitorze wykresy bicia serca dziecka wyskakiwaly

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mumoftwo No nie ukrywam jest co robić dobrze ze dziewczynki Marysia i Gabrynia dużo bawią się z Anią Marysia ma 7 lat Gabrysia 6 synek ma prawie 14.

Samari Jakoś trzeba dać sobie radę mam tez duze wsparcie w mężu i dzieci nasze tez mi dużo pomagają ;-) :-D.

Goldfinch26 Ja tak miałam widziałam zarodek z pulsującym sercem sama nie wiem z tego stresu się nie zapytałam o to czy mogę posłuchać teraz jak nic od razu o tym ginowi wspomnę. Przy mojej poprzedniej ciąży to był 7 tc od razu mi powiedział ze jest zarodek i pik pik ( serce), a tu sama zobaczyłam jak pulsuje nic mi mój Pan gin nie mówił juz zaczynam mieć czarne myśli że może coś jest nie tak .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 12:50

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez nie wlaczyla. Widzialam jak pulsuje i to mnie uspokoilo. Nie bede naciskac. Wierzę swojej gin ze wszystko jest ok. Jesli wymiar z usg idealnie pokrywal sie z tygodniami i dniami z OM to chyba nie mam podstaw ze podczas wizyty bylo cos nie tak.
    Co oczywiscie nie znaczy ze sie nie martwie czy na kolejnej wizycie bedzie dobrze.
    Dzis mdlosci jakby mniejsze i nawet wypilam juz jakies 600ml plynu co do tej pory bylo mega wyczynem przy mdlosciach. Moze uda mi sir dzis wypic choc z 1.5 litra.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja.ide. A prenatalne w sumie 2 razy bo idę do mojego lekarza aktualnego i mojego.lekarza byłego do którego termin pierwszy wolny był na 8.11 mimo ze dzwonilam na koniec sierpnia z wielkim żalem.sie zapisałam ale potwierdzić ciążę i prowadzić zaczęłam gdzie indziej A dokładnie.u lekarza któremu bardzo.ufam.bo robił mi obydwa ciecia bo to za późno 8.11

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 13:01

• Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziewczyny w takim razie zdaje się na Panią doktor i nie będę pytała. Na pewno wie co robi i jakby można było to by włączyła :)

Cherry87 lubi tę wiadomość

f2w3csqv689n39p9.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch26 wrote:
    Czy którejs z Was gin też nie włączył serduszka do posłuchania? Byliśmy razem z mężem na wizycie i miałam nadzieję, że da nam posłuchać, ale nie dała a ja też nie zapytałam. Może jutro po prostu sama zapytam
    Ja słyszałam 2 mocne pikniecia na wizycie 5t5d a na przedwczorajszej tylko nam na monitorze pokazała jak pulsuje.

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch26 wrote:
    Ja jutro ma wizytę i mam nadzieję, że serduszko będzie bilo bo naprawdę nie czuje się jakbym była w ciąży. Szczególnie od tygodnia wszystko mi minęło. Piersi bolą ale bardzo bardzo delikatnie. Muszę je mocniej nagniesc żeby coś poczuć a wcześniej nie mogłam spać przez nie. Do jutro chyba osiwieje!

Ja na razie pracuje. Prowadzę własną działalność i muszę pracować chociaż chętnie posiedzialabym na L4 szczególnie że jest taka piękna pogoda a ja uwielbiam spacery! Tak To zaczynam zajęcia od 13 kończę po 21 i cały dzień z głowy. Rano domowe obowiązki i do 13 szybko zlatuje. Czasami uda mi się wygospodarowac godzinę na spacer a czasami nie :( planuję pracować do 8msc :p właściwie to jak najdłużej. Zobaczymy czy samopoczucie mi na to pozwoli. Jeżeli z dzidzia wszystko jest dobrze i rozwija się prawidłowo to szczęście, że nie mam nasilniych objawów i mogę normalnie funkcjonować i pracować bo w sumie nie miałabym innego wyjścia :p A miałam wizję że będę wymiotowala na zajęciach i co ja wtedy zrobię:p na szczęście jeszvze ani razu mi się nie zdarzyło :)
    Czego uczysz?:)

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Akcesoria do gondoli – co warto mieć pod ręką?

Komfortowy spacer z maluchem zaczyna się od dobrze dobranych akcesoriów do gondoli. Sprawdź, co naprawdę warto mieć pod ręką, by zadbać o wygodę i bezpieczeństwo dziecka.      

CZYTAJ WIĘCEJ