Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Samari wrote:Alicja33
No wiem o tym doskonale moja koleżanka księgowa mówi że często są te kontrole przy krótkich zatrudnieniach i zazwyczaj się koń zy zabranoem świadczeń
Samari, ale to się raczej tyczy osób, które nie są w stanie udowodnić, że gdzieś pracowały, ponieważ jest masa takich osób, które nagle, gdy dowiadują się o ciąży zatrudniają się u jakiegoś znajomego, opłacają sobie pierwszy miesiąc zusu i potem idą na zasiłek. Te kontrole są właśnie przez takie osoby. -
nick nieaktualnyIwwk
Kolezanka nie nie była w ciąży pracowała 3 miesiące zaszła i od początku na l4 i jak płacił jej pracodawca to było spoko A jak się miał wuoalcic świadczenie to wstrzymali wypłatę zasiłku do czasu wyjaśnienia sprawy i wtedy oni z pracodawcą się kontaktują dają mu papiery do wypisania w sprawie Twojego zatrudnienia i on musi uzupełnić taka ankietę o ty wtedy też dostajesz pismo do uzupełnienia . Mimo że siwadcenia jej się należały to z tytułu zatrudnienia u tego konkretnie pracodawcy ZUS stwierdził że zatrudniła się po to żeby wyłudzić siwadcenia.
Mam nadzieje1 z e w twoim przypadku to tylko rutynowe kontrola nie ma co się stresować na zapas . Akurat znam taka sytuację więc napisałam ale każdy przypadek jest inny -
Mój pracodawca dość szybko zgłosił mnie do zusu, bo z tego co widzę to nawet 33 dni nie mineły.. Może, dlatego się Zus czepił. Kobieta z infolinii nas uspokoiła i mówiła, że skoro od maja pracowałam, a na zwolnieniu jestem od września to nie mam się o co martwić. Także okaże się jak będzie, a póki co najważniejsze dla mnie to żeby jutrzejsze badania wyszły dobrze, reszta się jakoś ułoży zawsze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 17:56
-
nick nieaktualny
-
iwwk wrote:Mój pracodawca dość szybko zgłosił mnie do zusu, bo z tego co widzę to nawet 33 dni nie mineły.. Może, dlatego się Zus czepił. Kobieta z infolinii nas uspokoiła i mówiła, że skoro od maja pracowałam, a na zwolnieniu jestem od września to nie mam się o co martwić. Także okaże się jak będzie, a póki co najważniejsze dla mnie to żeby jutrzejsze badania wyszły dobrze, reszta się jakoś ułoży zawsze.
Proponuję spotkać się z osobą, która wszczęła to postępowanie ze strony zusu i zapytać jakie dowody potrzebuje na to, ze wykonywałaś ta pracę. W ogole w jakim charakterze była ta praca ?
-
nick nieaktualnyUuhh! Ale sobie narobilam zaległosci, ale jakoś nadrobilam
Co do Harry'ego to ja jestem fanką i coeszę się, że książki mają dobre ekranizacje, bo bardzo często jestem zawiedziona ekranizacjami.
Seriale - bardzo lubię Stranger things i też czekam na 3.sezon Grę o tron uwielbiam, a ostatnio (ale to na hbo go) wciągnęłam Ślepnąc od świateł- mega! I z polskich tež mega polecam Belfra i Watahę.
Tydzień do prenatalnych - już z górki
Dziś zeżarłam całe opakowanie fety z chili, ledwie bułeczką zagryzając i później chlebek w jaju i trzy pokrojone, wyparzone pomidorki z cebulką - jestem gastrycznie szczęśliwa
No i obcięłam dziś włosy - z długich za pół pleców na takie ledwo za ucho - a tesciowa mnie tak wczoraj powstrzymywała że w ciąży nie woooolnooo (wedle zabobonu)Chusy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Z tą odrą to możliwe, że mama dziewczynki była z nia 2 dni wczesniej na szczepieniu MMR, to jest niestety szczepionka zawierajaca żywe wirusy.
Moja córka bedąc po szczepionce odra świnka różyczka zachorowała na świnkę (nie bezpośrednio po szczepieniu), złapała w przedszkolu, a nikt inny nie zglosił zachorowania, także mozliwe, że po prostu złapała od dziecka bezpośrednio po szczepieniu. -
Ciasteczko777 wrote:Moł to mój syn będzie miał krotki rozum i będzie rudy wg zabobonów bo obcięłam włosy i farbuje
Ciasteczko777, Pani Moł lubią tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534 03.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
Ciasteczko777 - myślisz ze na wynik glukozy mogło mieć również wpływ to co jadlam dzień wcześniej? Jadłam ciasto a na noc kebeba na codzień ich nie jem, ot wczoraj taka zachcianka. Z tym ze 12h minęło, wiec tak czy siak coś jest nie tak przed badaniem tez źle spałam, tak na raty próbuje sie jakoś pocieszyć i znaleźć przyczynę wyniku hehe... Jutro lecę na ta krzywa, juz sie boje co wyjdzie i co ja tam będę robić 2h ehhhAnanana
-
Alicja na razie czekam. Z tego co ta kobieta mówiła to rutynowe postępowanie, wszystkich sprawdzają. Umowę mam cały czas na pełen etat, na czas określony do sierpnia przyszłego roku. Wszystkie składki odprowadzane. Nie ma się do czego przyczepić.
Dziękuję dziewczyny za radyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 19:51
-
Samari wrote:Cookiemonster
Ubmnie w prywatnym laboratorium ciazarnym robią krzywą bez skierowania tylko kartę ciąży pokazywałam który tc i nic więcej nie chcieli i płaciłam za to badanie 36 zł -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCookiemonster
Może te miało wpływ na to że to jest przychodnia mojego ginekologa i to u niego mieści się labo może dlatego nie chcieli skierowania jak wiedzą że jestem jego pacjentka ? Może później hurtem wystawiał.im skierowanie.? Pojęcie nie.mam
Ale.nigdy skierowania nie wymagaliWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 20:06
-
Samari wrote:Cookiemonster
Może te miało wpływ na to że to jest przychodnia mojego ginekologa i to u niego mieści się labo może dlatego nie chcieli skierowania jak wiedzą że jestem jego pacjentka ? Może później hurtem wystawiał.im skierowanie.Ananana
-
nick nieaktualnyJa robiłam krzywą przed ciążą z innych powodów, bez skierowania i nikt o nie nie pytał
Ja mam wizytę w poniedziałek, a prenatalne w kolejny poniedziałek cały weekend spędzę na uczelni to szybko mi zleci, ciekawe ile maluszek będzie już mierzyłWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 20:09
-
nick nieaktualny