WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Ananana Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Iwwk, nic się nie martw, wszystko będzie super, to nasza głowa płata nam tylko figle
    Ja mam badanie 8 listopada, 13go prenatalne, pewnie będę tak samo panikować, zwłaszcza że ciągle trzymają mnie szpitalne przeżycia
    A ja śpię nad wyraz dobrze, zwłaszcza jak mój mąż jest w domu, Jak idzie na nockę to się budzę ale z nim to noc bez ruchu chyba przysypiam
    zazdrosze :D bo ja wlasnie z mężem spać nie mogę :) tak chrapie, sapie ze czasami mam ochotę zadusic!! Jestem wrażliwa na dźwięki :D a i w związku z tym zastanawiałam sie jak bedzie ze spaniem jak juz bedzie dziecko.. Planujecie wszyscy w jednym pokoju? Czy jakoś sie podzielić? Ja najchętniej spalabym z dzieckiem oddzielnie, a mąż oddzielnie. Kurczę wydaje mi sie ze to opcja dobra dla nas dwojga bo on będzie pracował to sie lepiej wyspi sam. A ja bede wstawać do dziecka co bedzie i tak wyczerpujące a przynajmniej jego chrapanie mi nie będzie dobijac. Maz sie buntuje oczywiście chciałby razem. Ale mi chodzi o te chociaz pierwsze miesiace

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 08:48

Syska2202 lubi tę wiadomość

Ananana
    f2w343r80bhcqysk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananas

Cukier z palca ? U nas są 3 pobrania z zyly na krzywa

Ananana lubi tę wiadomość

• Ananana Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Ananas

Cukier z palca ? U nas są 3 pobrania z zyly na krzywa
    mialam najpierw z palca, później z żyły 3 razy, nie wiem po co ta z palca była

Ananana
    f2w343r80bhcqysk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się czujesz ?

• Ananana Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze,trochę spać sie chce po tej glukozie

Ananana
    f2w343r80bhcqysk.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananana ktorą glukoze kupowalas? Zwykłą czy smakową?

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Ananana Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Ananana ktorą glukoze kupowalas? Zwykłą czy smakową?
    nie kupowałam, u mnie sami dają w laboratorium cytrynową

Ananana
    f2w343r80bhcqysk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę kupować cytrynową

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananana wrote:
    zazdrosze :D bo ja wlasnie z mężem spać nie mogę :) tak chrapie, sapie ze czasami mam ochotę zadusic!! Jestem wrażliwa na dźwięki :D a i w związku z tym zastanawiałam sie jak bedzie ze spaniem jak juz bedzie dziecko.. Planujecie wszyscy w jednym pokoju? Czy jakoś sie podzielić? Ja najchętniej spalabym z dzieckiem oddzielnie, a mąż oddzielnie. Kurczę wydaje mi sie ze to opcja dobra dla nas dwojga bo on będzie pracował to sie lepiej wyspi sam. A ja bede wstawać do dziecka co bedzie i tak wyczerpujące a przynajmniej jego chrapanie mi nie będzie dobijac. Maz sie buntuje oczywiście chciałby razem. Ale mi chodzi o te chociaz pierwsze miesiace
    U mnie to nie do pomyslenia ;)
    Łóżko malzenskie jest dla mnie i meza a slub bralismy na dobre i zle ;)
    Oddzielne spanie to dla mnie początek do rozmow tylko o dzieciach i życiu tylko dla dzieci a jeszcze warto w tym wszytskim nie zatracic siebie co jest cholernie! trudne... Wiem po pierwszym dziecku ;)

Szczesliwa ledwo zywa, KarmeLoVe lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Ananana Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie mieliście wtedy łóżeczko? W tym samym pokoju?

Ananana
    f2w343r80bhcqysk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My i dziecko będziemy spać razem.w jednym pokoju każde dziecko ten etap spędzilo z nami q sypialni mąż też Chrapal i na 6 do pracy chodzi A jak już nie miałam siły to ejscze w nocy wstawal i mi pomagał. Nie wyobrażam.sobie żeby teraz było inaczej. Wspólnie chcieliśmy dziecko więc i wspólnie będziemy dzielić trudy opieki nad nim

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A łóżeczko normalnie z nami w pokoju etap na przeprowadzkę dziecka przyjdzie z wiekiem nasz syn ma 2 lata i zaczęliśmy stopniowo uczyć to spać w oddzielnym pokoju mimo że u nas nadal jest jego łóżeczko bo nie raz woli spać z nami.

• Ananana Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma od razu dziecko trzymała w innym pokoju. Ja sie trochę boje czy je w porę usłyszę...

Ananana
    f2w343r80bhcqysk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananana wrote:
    A gdzie mieliście wtedy łóżeczko? W tym samym pokoju?
    Tak do 7 miesiaca maly spal z nami w pokoju ale w swoim łóżeczku. ja do niego wstawalam w tygodniu a w weekendy często mąż.

Ale w łóżku jednak mialam męża do ogrzewania ;)

Zresztą powiem Ci, ze jak dziecko Ci sie obudzi w nocy z prawdziwym placzem i nie wystarczy wsadzenie cycka w buzię to to jest taka ilosc decybeli, ze ten czy inny pokoj i tak wszyscy sie budza ;) moge jedynie udawac, ze nie slysza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 09:51

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananana wrote:
    Moja znajoma od razu dziecko trzymała w innym pokoju. Ja sie trochę boje czy je w porę usłyszę...
    Ja tez myslalam, ze tak zrobie ale spekalam i nie dalam rady. Jednak po 7 miesiącach eksmisja do swojego pokoju nie byla juz takim wyzwaniem a my odzyskalismy sypialnie do wieczornego czytania ksiazek i uzywania swiatla przed snem-alez było mi dziko i radosnie ze nie musze sobie telefonem drogi oswietlac ;) :D ze juz nie wspomne o intymnych momentach, ktore mogly wrocic na normalne tory...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 09:51

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Ananana Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede musiała pomyśleć jak zmodernizwac nasza sypialnie zeby weszło łóżeczko, jest dość mała ;)
    ale wam fajnie ze juz wyprawki szykujcie :) ja narazie mam w mieszkaniu remont dwóch pokoi i pewnie dopiero jak sie skończy bede cos szukać...

Ananana
    f2w343r80bhcqysk.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My niestety mamy tylko 2 pokoje, póki co nie planowalismy zmiany mieszkania ale nie ma opcji żebyśmy spali z mężem osobno. Też będzie wstawał do pracy, Ale nie do pomyślenia u nas jest żebyśmy mieli być w dwóch różnych pokojach hehe. Dziecko będzie z nami w sypialni, Jak będzie starsze będziemy myśleć co z tym fantem zrobić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 09:54

gann3e3k0unlohxb.png

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na poczatku myśleliśmy polaczyc dwa pokoje poprzez przebicie sciany zeby dziecko spało w lozeczku u siebie w pokoiku i bylo do niego szybkie dostanie ale w sumie stwierdzilismy ze za 3-4 lata ta sciane znow bysmy musieli postawic wiec lozeczko bedzie obok naszego:)

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie i córka i syn do 2 lat z nami w pokoju byli ja spokojniejsza wtedy byłam . Teraz jak są więksi to już nie muszę co.rusz wstawac i się martwić. A jak syn idzie spać do siebie to tak strasznie dziwnie jest u nas jak sami leżymy ze szok ale są dni takie jak dziś że syn spał.w swoim łóżeczku i dał mi popalić plakaniem. Ale ja się nie przyzwyczajam do samotności bo za pół roku będzie następny lokator w naszej sypialni :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    My niestety mamy tylko 2 pokoje, póki co nie planowalismy zmiany mieszkania ale nie ma opcji żebyśmy spali z mężem osobno. Też będzie wstawał do pracy, Ale nie do pomyślenia u nas jest żebyśmy mieli być w dwóch różnych pokojach hehe. Dziecko będzie z nami w sypialni, Jak będzie starsze będziemy myśleć co z tym fantem zrobić
    My identycznie / dwa pokoje/ ewentualnie zamieszkamy w salonie ale raczej sprzedamy dwa mieszkania i kupimy coś większego?
    Ja dzis od rana wymioty gigant - sama woda :( masakra ... znowu leki wydaliłam przez to :(

‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ