Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyiwwk wrote:MaMaMi dokładnie, nawet mężowi rano mówiłam jak jechaliśmy, że pewnie mnie odeśle, ale przynajmniej zobaczę jak maluch wygląda. Teraz w czwartek do mojej gin to sobie popatrzę znów i później 12.11 prenatalne. Dalej niepokój jest, zawsze będzie, ale zdecydowanie mniejszy
Super wieści , ten niepokój zawsze będzie i jest ja choć mam 4 dzieci to mam tak zawsze. -
nick nieaktualnyDokładnie nie ważne ile ma się dzieci niepokój jest zawsze dopóki dziecko się nie urodzi potem też ale to już inny etap niż ciąża. Ja też czekam w sumie od wizyty do wizyty i się martwię czy wszystko okej ostatnia wizytę miałam 8.10 minął miesiąc A wydaje się jak by wieki to były. Wróciłam z mini zakupów i ugotuje sobie bigos gdzieś w tv gadali i tak mnie chęć naszła za zaraz się zabieram za robienie
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Ananana wrote:Na czczo w normie. Ale po godzinie 180 a po dwóch 141
Na czczo ile?
Bo normy sa:
Na czczo mniej niz 92
Po 1h mniej mniz 180
Po 2h mniej niż 153
Wiec noe jest u Ciebie tak zle.
Ja tez dzisiaj wymiotowalam.
Edit. Ja tez z tych wrazliwych na dzwieki. Moj mlody byl 6 tygodni z nami w sypialni, pozniej spal u siebie. Ani jednej nocy nie spal z nami w lozku, a ma ponad 3 lata.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 13:26
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Na czczo ile?
Bo normy sa:
Na czczo mniej niz 92
Po 1h mniej mniz 180
Po 2h mniej niż 153
Wiec noe jest u Ciebie tak zle.
Ja tez dzisiaj wymiotowalam.
Edit. Ja tez z tych wrazliwych na dzwieki. Moj mlody byl 6 tygodni z nami w sypialni, pozniej spal u siebie. Ani jednej nocy nie spal z nami w lozku, a ma ponad 3 lata.Ananana
-
nick nieaktualnyNo ja bigos lubię ale jakoś czesto się nie robi jak robicie ? Bo ja z kiszonej kapusty gotuje jakąś łopatką i podsmażam kiełbaske A ugotowaną kapustę odcedzam i duszę na margarynie potem dodaje mięso kiełbasę pieprz sól troche keczupu do smaku i jak mam to przyprawę do bigosu no o 0odlewam wywarem mięsnym który mam z gotowanej osobno łopatki
Dodatkowo wstawiłam zupę kalafiorowa bo rosół ż czwartku mi został i idę upiec wuzetke bo w środę niezdazylam A mam śmietany do niej kupioneWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 14:25
-
Samari wrote:No ja bigos lubię ale jakoś czesto się nie robi jak robicie ? Bo ja z kiszonej kapusty gotuje jakąś łopatką i podsmażam kiełbaske A ugotowaną kapustę odcedzam i duszę na margarynie potem dodaje mięso kiełbasę pieprz sól troche keczupu do smaku i jak mam to odzyoraqe do bigosu
Dodatkowo wstawiłam zupę kalafiorowa bo rosół ż czwartku mi został i idę upiec wuzetke bo w środę niezdazylam A mam śmietany do niej kupione
Ja gotuje pokrojona w kostkę kieblase z zmielonym pieprzem, magą i przecieram pomidorowy.
Osobno obgotowuje kiszoną kapuste potem ja odciskam i kroję drobniej. Potem łącze wywar z kielbasą i kapuste i podbijam troszkę zasmażką. Doprawiam fo smaku2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Ja najpierw gotuję, a raczej duszę kiszona kapustę, do tego wrzucam liść laurowy, ziele angielskie. Na patelni podsmazam cebulkę i kiełbasę z kurczaka. Następnie kiełbasę z cebulką dorzucam do kapusty i to razem się dusi, dodaję trochę masła, przecier i pieprz. I gotowy
-
Widzę ze ogolnie dzis smak na kwaśne. Ja dzis ogorkową sobie zrobiłam. I warzywką na patelnię bedą na drugie z pieczonymi ziemniakami. A jutro małżonek robi żurek i pieczony schab mniam mniam.
Na bigos tez mam smaka2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Tez mialam smaka na bigos, mama mi zrobila.
Anana a to sa normy dla kobiet w ciazy? Jaka masz norme przy tej na czczo?
Zobacz tu: https://mamaginekolog.pl/cukrzyca-ciazowa/Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 14:08
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyJa muszę znaleźć normy z poprzedniej ciąży bo gdzieś ten wynik w teczce mam co mój ginekolog mi pisał jak znajdę to zobaczę jakie on podal
Wyniki mam ale kartki z normami nie mogę znaleźć z synem w 24 tc miałam 89 po 1 H 164 po 2 125 takie miałam wynikiWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 14:52
-
nick nieaktualnyRobicie smaka na bigos ja to mam chęć na fasfood nie ciągnie mnie na kwaśne ostatnio bardzo dobrą fasolkę po bretońsku zrobiłam i gołąbki muszę znów kiedy zrobić. Ostatnio ciągle chodzą za mną paluszki rybne i jadłabym codziennie taką moją ulubioną kiełbasę z Biedronki Kiełbasa ze Spiżarni Babci jest pycha chyba kupię z 10 opakowań zamrożę i będę dzień w dzień jeść .
Ja bigos robię zawsze na oko biała kapusta kiszona tam kiełbasa, żeberka , usmażona cebula plus pieczarki a i kiszoną kapustę też smażę . -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ananana wrote:To sa normy które sa po prostu napisane obok na kartce z wynikami. Takie ogólne dla wszystkich... Na czczo do 99
Czyli normy dla doroslych. Te, ktore podalam sa dla ciezarnych, tak mi napisal ginekolog. Oststnio robilam tez krzywa.13.08.2015 r.
11.05.2019 r.