Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Onomatopeja juz niedlugo napewno ! ja znowu mam tak z dymem z papierosow ze jak widze w filmie jak pala albo przez zamknieta szybke w aucie ze ktos stoi na polu i pali to tak mnie mdli ze musze sie bardzo starać zeby powstrzymac
Ogolnie zawsze mialam wstręt ale teraz to juz nie wiem jak nazwac -
nick nieaktualnyJa mam tak, że jak coś jem to jest ok a jak mi się wieczorem przypomni co jadłam w ciągu dnia, to mi się robi nie dobrze i myślę jak ja mogłam to zjeść?? albo ostatnio nie kroiłam cebuli a kilka dni mi się wydawało podczas zasypiania że ręce mi śmierdzą cebulą i mnie mdliło z tego. Takie atrakcje
Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość
-
Ale robicie smaki... Fasolka, bigos.. Chyba pokusze się w tym tygodniu..
Ogólnie macie aktualnie bardziej smaki na słodkie czy słone?
Bo u mnie stanowczo ogórki kiszone wygrywają..
Dziewczynom które maja wstręt do jedzenia życzę aby jak najszybciej minęło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 15:54
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
Szczesliwa ledwo zywa wrote:Onomatopeja juz niedlugo napewno ! ja znowu mam tak z dymem z papierosow ze jak widze w filmie jak pala albo przez zamknieta szybke w aucie ze ktos stoi na polu i pali to tak mnie mdli ze musze sie bardzo starać zeby powstrzymac
Ogolnie zawsze mialam wstręt ale teraz to juz nie wiem jak nazwac
Też tak mam. Rzuciłam palenie 4 lata temu, bo się bałam, że jak zajdę w ciążę to nie dam rady jeszcze rzucić i będę szkodzić dziecku. A tu taki odrzut na sam widok w TV, a co dopiero jak poczuję na żywo. Bleee...
Piję dzisiaj pierwszą kawę od 3 miesięcy i średnio wchodzi, ale chciałam się czymś pobudzić, bo nie mogę zasnąć, bo impreza nade mną.Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość
Moje szczęście
Filip 20.05.2019, godz. 11:45
3500 g i 53 cm -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPatkaPP wrote:Ale robicie smaki... Fasolka, bigos.. Chyba pokusze się w tym tygodniu..
Ogólnie macie aktualnie bardziej smaki na słodkie czy słone?
Bo u mnie stanowczo ogórki kiszone wygrywają..
Dziewczynom które maja wstręt do jedzenia życzę aby jak najszybciej minęło.
Ja nie mam smaku ani na kwaśne ani na słone czy słodkie ( choć ostatnio lubię zjeść sobie kamyczki, to orzechy w czekoladzie polane lukrem stąd nazwa kamyczki raczej wolę bardziej takie syte jedzenie pizza , frytki itp itd przy córeczkach to fioła miałam na słodkie i cerę miałam ładną, do kwaśnego nie ciągnęło mnie ani trochę przy synku też na takie syte .Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 16:06
-
A ja mam smak na wszystko, nie mam mdłości, od niczego mnie nie odrzuca a muszę mega pilnować diety, przykre to
Średni czas na chorowanie, mam nadzieję że dzidzi nie będzie brakowało składników odżywczych.
Słodkie zawsze uwielbiałam, i dalej mega lubię ale po tej niedroznosci pozwalam sobie czasem na 2 kostki czekolady czy ciastko, jedyny plus tego taki ze nie będę jak słoń w tej ciąży a skłonność do tycia niestety mam
-
Paula_071 wrote:Czyli normy dla doroslych. Te, ktore podalam sa dla ciezarnych, tak mi napisal ginekolog. Oststnio robilam tez krzywa.Ananana
-
Ananana wrote:czyli normy dla ciężarnych sa większe niż te zwykle? Myślałam ze skoro przekroczyłam te zwykle to dla ciężarnych tym bardziej no nic zobaczę co powie na mój gin. S na jedzenie mimo wszystko postaram sie uważać
wlasnie odwrotnie normy dla ciezarnych sa bardziej restrykcyjne niz te normalne. Poczytaj sobie na mama ginekolog. Ona pisze ze w ciazy norma jest to 92. Ja gdzies jeszcze czytalam ze 90. A u zwyklego czlowieka norma jest to 99.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 16:30
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyNo posmak w buzi też mam okropny mycie zębów racja nic nie daje dziś miałam problem zupę kalafiorowa doprawić bo miałam wrażenie że smaku nie mam
Ja ogółem nigdy nie lubiłam słodyczy i nie śledzę od 13 lat ale w ciąży zdecydowanie mam smak na kwasne do surówki tyle octu maleje że tylko ja ja zjem ale mi smakuje tal samo ten bigos czy surówka z kapusty kiszonej mniam -
onomatopeja wrote:Dziewczyny zazdroszczę Wam że możecie pisać i czytać o jedzeniu, ja zawsze te wątki omijam bo mnie mdli od samego czytania ile jeszcze?
Także zazdroszczę jak ktoś może jeść, też bym już chciała.26.08 - pozytywny test
27.08 - bhcg 252
30.08 - bhcg 1053
31.08 - pęcherzyk 2mm
14.09 - zarodek 5mm i bijące
5.10 - Maleństwo ma 2,93cm, 170/min, jest bardzo aktywne podczas USG, wesoło podskakuje, kiedy się śmieję!
19.10 USG genetyczne: Maleństwo ma 5cm, 170/min, niskie ryzyko wad
-
Też mi się wydaje, że normy dla ciężarnych przy glukozie są bardziej rygorystyczne. Ja co prawda mam problem w drugą stronę, ale pamiętam w poprzedniej ciąży jak miałam glukoze na czczo 64 a norma była od 70 w moim laboratorium to ginekolog mówiła, że dziecko teraz ze mnie czerpie energię i cukier więc powinnam jakąś bułkę grahamke przed spaniem jeszcze wcisnąć. Teraz mi cukier 78 wyszedł i chyba ze względu na bardzo mączną i cukrowa dietę. W poprzedniej ciąży nie jadłam słodyczy i mało mącznych potraw, a teraz codziennie, bo słabne albo mnie mdli i tylko chleb pomaga
-
I mi sie tak wydawało ze sa bardziej restrykcyjne. Tylko skoro tak to czemu u mnie w laboratorium norma po np 1h dla dorosłych to 160, a wszędzie w internecie podają ze dla ciężarnych 180. Sama nie wiem, zapytam w.laboratoryjum jak bede odbierać wynik, a w czwartek mam gin
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 17:12
Ananana
-
nick nieaktualnyNo tak.to jest racja że wszędzie normy są inne najlepiej faktycznie poprosić swojego lekarza. Ja nigdy cukrzycy ciążowej nie miałam i mam nadzieję że w tej mnie ominie bo nie mogła bym mieć ciecia u nas w szpitalu bo ciężarne z cukrzycą odsylaja do dużego miasta do szpitala ;/