Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOff top
Dziewczyny jakie macie ulubione sklepy z dekoracjami artykułami do domu ? Bo ja to zawzze chora jestem jak widzę home&you ❤
A w sklepach już wszędzie pojawiają się święta
I czy ktoś już na tym etapie widzial stacjonarne przyprawę do piernika ? -
nick nieaktualny
-
Cherry87 wrote:Iwwk jak tam wizyta?
Cherry, odesłał mnie, bo maluch za mały i za wcześnie przyszłam, tak jak myślałam, ale przynajmniej dowiedziałam się, że póki co nic niepokojącego nie widział i jest ok więc na chwilę się uspokoiłam 12.11 mam prenatalne i wtedy już będę wszystko wiedziećCherry87, Magdaa88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnanana wrote:Dziewczyny a czy do diabetologia potrzebne jest skierowanie? Myślicie ze wystawi mi je lekarz rodzinny? Bo do gin chodzę prywatnie. I czy dla kobiet w ciąży sa szybsze terminy?
-
nick nieaktualny
-
Samari ja też home&you, no kocham patrzeć na te wszystkie rzeczy, czasami coś kupuję jak się uda wyhaczyć fajną cenę jeszcze Homle bardzo lubię Pepco też spoko, przystępne ceny, choć jakościowo niekiedy to szału nie ma, ale i tak mam kilka rzeczy stamtąd i sobie chwalę
-
Ciasteczko777 wrote:Ja potrzebowałam skierowania od rodzinnego (na NFZ) terminy szybko Ok 7-10 dni zależy ...wiadomo... ale jednak poszłam prv..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2018, 08:47
Ananana
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kredka90 wrote:Dziewczyny posiadajace detektor tętna, w którym tygodniu i w jakim miejscu udało Wam się znaleźć malucha?
Jaką częstotliwość ma detektor? 3 mhz ?
Nie jest łatwo znaleźć tętno, za pierwszym razem jak znalazłam , już miałam sie poddać, ale na sam koniec coś szybko zapukało dziecko na tym etapie jest mniej więcej w linii majtek i tylko w tej okolicy szukaj (nie na wysokości pępka . Mój mały jest bardziej po lewej stronie w stosunku do pępka, jedna z dziewczyn pisała, ze jej maluch jest po prawej. I teraz ważne, ja tylko mogę znaleźć tętno jak lekko przechylam się w prawo, jak leżę prosto to nie znajdę. Daj znać jak znajdziesz. Ja jestem teraz w 14 tygodniu i wczoraj szukałam strasznie długo, nie jest to łatwe zadanie. Powodzenia !!
-
Ananana do diabetologa bez problemu skierowanie wypisze ci rodzinny. Czas oczekiwania w ciazy nax 14 dni. Jeśli bede musiala chodzic chyba pojde na nfz bo prywaynie chodze do gin (160zl wizyta + ok 380zl clexane bo place 100% wizyty co 3 tyg wiec czasem wypadnie 2 w miesiacu) i endokrynolog (110zl +leki a teraz chodze nawet co 2-3 tygodnie) wiex jakby mi jeszcze doszedl diabetolog to ok 1000zl zostawialabym miesiecznie na leki i lekarzy. Masakra2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualny
-
Cherry87 wrote:Paula - co labo to normy też mogą być inne niestety. Ja sprawdzałam np. awidność cmv i moje labo podaje np przy wysokiej normę >0,250 gdzie na innych forach dziewczyny podawały u nich wysoką awidność przy >0,8.
Nie moga byc inne normy. Ustalaja je Towarzystwa Ginekologiczne, Kardiologiczne etc. a nie indywidualnie labolatoria. Trzeba patrzec na jednostki, w ktorych sa podawane normy. 90% mojej rodziny to lekarze, wiem co mowie.maderdin lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Samari wrote:Mama mi
Ginekolog wypisuje ci clexane na 100 procent ? Ja mimo że chodzę prywatnie do ginekologa to jak brałam luteine w poprzedniej ciąży to zawsze wypisywal mi na refundację . Dziwne ci powiem
Clexane jest refundowana dla kobiet w ciazy, ktore maja np. trombofilie. Tym, ktore przeszly np. jedno poronienie lekarze zapisuja czasami profilaktycznie, ale wtedy nie ma refundacji.maderdin lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyMatko przestańcie się już wygadywać o te normy którą mądrzejsza i którą ma rację. Każdy niech sobie patrzy na swoje i olac ten temat tak samo jak tych detektorów bo to mi męczące zaczyna byc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2018, 10:01
ago91 lubi tę wiadomość
-
Samari wrote:Mama mi
Ginekolog wypisuje ci clexane na 100 procent ? Ja mimo że chodzę prywatnie do ginekologa to jak brałam luteine w poprzedniej ciąży to zawsze wypisywal mi na refundację . Dziwne ci powiem
Tak. Przeciez chodze prywatnie to leki mam na 100% . Mam zaświadczenie od immunologa ze musze brac clexane u ktorego bylam tez prywatnie. Mam dawke profilaktyczą ze wzgledu na mutacje pai 1 nie ze wzgledu na trombofilię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2018, 10:13
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Paula_071 wrote:Clexane jest refundowana dla kobiet w ciazy, ktore maja np. trombofilie. Tym, ktore przeszly np. jedno poronienie lekarze zapisuja czasami profilaktycznie, ale wtedy nie ma refundacji.
Masz racje. U mnie jako tako wskazan do clexane ze wzgledu na trombofilię nie ma. Mam mutacje genetyczna PaI 1 i w wyniku histopatologicznym po łyżeczkowaniu wyszly mi mikrozakrzepy dlatego immunolog i ginekolog uznali za stosowne wlaczyc leki przeciwzakrzepowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2018, 10:13
Paula_071 lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Nie wiedziałam że ten wątek ma jakieś z góry ustalone tematy na które można a na które nie można się wypowiadać... Dziwna atmosfera się zaczyna robić, niestety. Mnie jak temat nie pasuje to go nie ciągnę i nie czytam, przewijam dalej.
MaMaMi83, Alicja-33, KarmeLoVe, iwwk, Szczesliwa ledwo zywa, Oleander, maderdin, Pani Moł, Paula_071 lubią tę wiadomość