Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNorma w ciąży glukozy na czczo jest do 92 - poza ciążą do 99. Mi przy glukozie 95 już gin kazał robic test obciążenia glukozą.
A z palca sprawdzają najpierw (i powinni to robić) żeby sprawdzić, czy można bezpiecznie przeprowadzić test, bo jeśli glukoza na czczo z palca będzie mocno ponad normę, test jest niewskazany bo obciążenie glukozą 75 g może podnieść niebezpiecznie poziom cukru, czyli kontrolnie z palca biorą żeby wykluczyć hiperglikemię.
U mnie też był dziś bigosik na tapecie (wege), trochę przesadziłam i teraz.mam rewolucję w brzusiuWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 22:56
MaMaMi83, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Iwwk jak tam wizyta?
Ja wczoraj pojechałam do gina bo w nocy obudziły mnie skurcze podbrzusza, bardzo bolesne jak przy miesiączce a nospa nic nie dała, do tego ból pleców (lędźwie), noo zmartwiłam się. Ale wszystko ok, wygląda na to że ból był na tle nerwowym i dziś już nie boli nic a nic. Doktor mówi że może boleć macica bo się powiększa i wszystko tam ciągnie, do tego jestem szczupła w biodrach więc bardziej to odczuwam. Uspokoiłam się )
Moja dzidzia wygląda na trochę większą niż 10tc,jest kilka dni do przodu. Na usg chyba spała, a jak się rozbudziła to przykładała rączki do twarzy ❤️ no co za cudny widok
7.11 idę do swojej gin i wtedy już powinnam znać datę badań prenatalnych. Bo jeśli dzidzi jest starsze to już czas nas goni by te badania wykonać.ago91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo tak nie martwcie się w czuciu ruchów też będą rozbieżności ja w 1 ciąży czulam ruchybdopiero po 20 tygodniu w drugiej ciąży już w 17 A teraz się okaże wiadomo in więcej ciąż tym wszystko szybciej czuć i widać 1 ciąża zawsze najdłużej się na wszystko czeka
-
nick nieaktualny
-
Zleci te pare tygodni ani sie obejrzymy : ) Poza tym licze ze w tej ciazy bede czula wczesniej, bo w pierwszej tez kolo 20 tyg. Jakos szybko mi leci czas w tej ciazy, a chcialabym sobie jeszcze w glowie poukladac jak sie zorganizowac i w ogole przygotowac sie mentalnie na drugie dziecko, bo jakos tak wyszedl pelen spontan a teraz mnie strach oblatuje jak sobie poradze.
Szczegolnie jak mala mi daje popalic w nocy jak dzisiaj. Ja susel jestem a tu jeden dziec sie bedzie budzic co pare godzin, druga jak zrobi awanture w srodku nocy to tez bedzie odlot i w ogole mamuska zombie. Ktos jeszcze ma stresa?
-
nick nieaktualnyChusy
W pełni Cię rozumiem też miałam takie obawy przed drugim dzieckiem na początku teściowa mi pomagała przy starszej córce tylko ja mam 4 lata różnicy między dziećmi. A między młodym A 3 będzie 3 lata różnicy .
Ja to dopiero mam.stresa w domu będzie 3 latek przedszkolak.7 letnia pannica do 1 klasy i mały wrzeszczeć dzidziuś nie wiem jak.to ogarnę jescze nas tym nie myślałam