X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Ananana Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozostało nie schizowac i czekać na lekarza. A jutro u teściowej blok czekoladowy ehhhh

Ananana
    f2w343r80bhcqysk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananas
    .
    No pozostaje ci obejść się smakiem do czasu wizyty :(

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zjadlam tyle mandarynek ze moj język to jeden wielki piekacy bąbel i musze go wystawiac zeby chlodzic:D

Oleander lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie moze byc tak, ze kazde labolatorium ma inne normy. Normy sa jedne. Roznic sie moga jednostka, ktora mozna bez problemu przeliczyc na inna.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula

To tak samo jak w jednym.labo krzywą zrobisz bez skierowania A w drugim nie zrobia. Tak samo z normami mogą odbiegać od siebie ale nie znacząco.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoją drogą narobilam1 się dziś jak.szalona nie wiem co za przypływ mocy dziś miałam albo głupoty ? Zrobiłam bigos wuzetke chłopaki garnek u zupę kalafiorowa A teraz mi kręgosłup daje popalić że ledwo siedzę :O przynajmniej czas szybko zleciał

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norma w ciąży glukozy na czczo jest do 92 - poza ciążą do 99. Mi przy glukozie 95 już gin kazał robic test obciążenia glukozą.

A z palca sprawdzają najpierw (i powinni to robić) żeby sprawdzić, czy można bezpiecznie przeprowadzić test, bo jeśli glukoza na czczo z palca będzie mocno ponad normę, test jest niewskazany bo obciążenie glukozą 75 g może podnieść niebezpiecznie poziom cukru, czyli kontrolnie z palca biorą żeby wykluczyć hiperglikemię.

U mnie też był dziś bigosik na tapecie (wege), trochę przesadziłam i teraz.mam rewolucję w brzusiu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 22:56

MaMaMi83, Paula_071 lubią tę wiadomość

• Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2018, 03:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk jak tam wizyta?

Ja wczoraj pojechałam do gina bo w nocy obudziły mnie skurcze podbrzusza, bardzo bolesne jak przy miesiączce a nospa nic nie dała, do tego ból pleców (lędźwie), noo zmartwiłam się. Ale wszystko ok, wygląda na to że ból był na tle nerwowym i dziś już nie boli nic a nic. Doktor mówi że może boleć macica bo się powiększa i wszystko tam ciągnie, do tego jestem szczupła w biodrach więc bardziej to odczuwam. Uspokoiłam się :))
    Moja dzidzia wygląda na trochę większą niż 10tc,jest kilka dni do przodu. Na usg chyba spała, a jak się rozbudziła to przykładała rączki do twarzy ❤️ no co za cudny widok :)
    7.11 idę do swojej gin i wtedy już powinnam znać datę badań prenatalnych. Bo jeśli dzidzi jest starsze to już czas nas goni by te badania wykonać.

ago91 lubi tę wiadomość

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2018, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - co labo to normy też mogą być inne niestety. Ja sprawdzałam np. awidność cmv i moje labo podaje np przy wysokiej normę >0,250 gdzie na innych forach dziewczyny podawały u nich wysoką awidność przy >0,8.

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • kredka90 Znajoma

Wysłany: 4 listopada 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny posiadajace detektor tętna, w którym tygodniu i w jakim miejscu udało Wam się znaleźć malucha?

LNYhp2.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka u mnie pod koniec 8 już tygodnia udało się znaleźć ale bardzo nisko, kilka cm poniżej linii włosów.

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny co do detektorów to mamy na grupie położna ba fejsie wrzucila informację wprost z medycznych książek.i nie jest wskazane słuchanie tętna i używanie detektorów przed 20 tc.

Pani Moł lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jutro wizytujwmy, stresu i niewielki ale jest snil mi się już ginekolog :D

I.witamy się w kolejnym tygodniu ❤❤❤

Chusy, PatkaPP lubią tę wiadomość

• Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam u gina i chwilę słuchaliśmy, mówił że teraz można bezpiecznie słuchać bo to dziecku nie szkodzi. Jak zwykle są 2 prawdy :)

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam dziewczyny, niedlugo juz bedziemy mogly wyczuc ruchy dziecia, to juz w ogole bedziemy spokojne :P

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Ananana Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy do diabetologia potrzebne jest skierowanie? Myślicie ze wystawi mi je lekarz rodzinny? Bo do gin chodzę prywatnie. I czy dla kobiet w ciąży sa szybsze terminy?

Ananana
    f2w343r80bhcqysk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak nie martwcie się w czuciu ruchów też będą rozbieżności ja w 1 ciąży czulam ruchybdopiero po 20 tygodniu w drugiej ciąży już w 17 A teraz się okaże :) wiadomo in więcej ciąż tym wszystko szybciej czuć i widać 1 ciąża zawsze najdłużej się na wszystko czeka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananas

Do diabetologia ciężarna jest przyjmowana w przeciągu tygodnia zazwyczaj bo ma się 1 do specjalistów A czy skierowanie jest potrzebne to ja nie wiem

Ananana lubi tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zleci te pare tygodni ani sie obejrzymy : ) Poza tym licze ze w tej ciazy bede czula wczesniej, bo w pierwszej tez kolo 20 tyg. Jakos szybko mi leci czas w tej ciazy, a chcialabym sobie jeszcze w glowie poukladac jak sie zorganizowac i w ogole przygotowac sie mentalnie na drugie dziecko, bo jakos tak wyszedl pelen spontan a teraz mnie strach oblatuje jak sobie poradze. :P
    Szczegolnie jak mala mi daje popalic w nocy jak dzisiaj. Ja susel jestem a tu jeden dziec sie bedzie budzic co pare godzin, druga jak zrobi awanture w srodku nocy to tez bedzie odlot i w ogole mamuska zombie. Ktos jeszcze ma stresa? :D

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy

W pełni Cię rozumiem też miałam takie obawy przed drugim dzieckiem na początku teściowa mi pomagała przy starszej córce tylko ja mam 4 lata różnicy między dziećmi. A między młodym A 3 będzie 3 lata różnicy .

Ja to dopiero mam.stresa w domu będzie 3 latek przedszkolak.7 letnia pannica do 1 klasy i mały wrzeszczeć dzidziuś nie wiem jak.to ogarnę jescze nas tym nie myślałam :D

‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ