Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyiwwk wrote:Pytanie do dziewczyn, które są na zwolnieniu. Dostałyście jakieś pismo z zusu? Mi dzisiaj przyszło, że sprawdzają czy podlegam ubezpieczeniom społecznym, no wkurzyłam się, bo nie wiem o co chodzi, a dzisiaj piątek i nic się już nie dowiem.
Nieee ja nic z zusu nie dostałam ..może kontrolę zwolnienia robią ? Byłas może zatrudniona krótko przed ciąża ? Bo oni często kontrolują krótkie zatrudnienia i szybkie l4 pod kątem wyłudzenia swiadczen -
nick nieaktualny
-
Oleander wrote:Ja też nie dostałam żadnego pisma. A co do chrzcin, teraz podliczyłam i wyszło mi 45 osób hahaaha będziemy mieć drugie wesele
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534 03.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
nick nieaktualny
-
Od maja byłam zatrudniona do sierpnia przyszłego roku. Właśnie mąż dzwonił do zus'u i się dowiedział, że to standardowa procedura właśnie ze względu na wyłudzenia i jeśli normalnie pracowałam to nie mam o co się martwić. Ale już zdążyłam się zdenerwowac i popłakac- wyczuwam hustawkę hormonalna u siebie
-
No to i ja się pozale, we wrześniu dostałam połowę pensji z pracy czyli te 2tyg płatne przez pracodawcę. Potem powalczylam z papierologia z ubezpieczalni i nie mam jeszcze zapłacone za połowę września i październik, także no. A jak już wypłaca to tylko do 19 października, bo pptem dostałam znowu nowe zwolnienie i czekam na następną turę dokumentów do wypełnienia. Mnie już roznosi także no. Też fajnie
Urodzony 3.05.2019 ❤️
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
nick nieaktualny
-
Samari wrote:A od.kiedy jesteś na chorobowym ? Bo przy krótkich zatrudnienia i chorobowych do czasu wyjaśnienia sprawy wstrzymuje zapłatę zaislki
Urodzony 3.05.2019 ❤️
nick nieaktualny
-
Jutro idę na krzywą, zapłaciłam 22zł wiec jeszcze spoko pani w rejestracji dziś mi wypisala skierowanie na jutro, żebym nie czekała do rejestracji tylko od razu do pobrania szła tylko ze teraz zauważyłam ze na tym skierowaniu sa dane jakiegoś chłopaka!!! Pomyliła sie? Kurczę ale i tak jutro od razu pójdę do pobrania z tym i niech poprawiają na miejscu, nie bede stałą w kolejceAnanana
-
Od 18.09 do 27.09 na zwolnieniu od rodzinnej. 28.09 przeszłam na ciążowe, a to postępowanie dotyczy tego od 12.10(kolejne i pewnie od tego przeszłam na zasiłek ZUS). Właśnie liczę się z tym, że wstrzymaja i wypłaca później. Ważne, że już wiem o co chodzi. Na szczęście legalnie pracowałam i nic nie kombinowałam więc nie mam się czego bać. To moje pierwsze zwolnienie ciążowe i początkowo się trochę zmartwiłam czy mnie pracodawca do zusu w ogóle zgłosił jak zaczęłam pracę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 17:07
-
KarmeLoVe wrote:No to i ja się pozale, we wrześniu dostałam połowę pensji z pracy czyli te 2tyg płatne przez pracodawcę. Potem powalczylam z papierologia z ubezpieczalni i nie mam jeszcze zapłacone za połowę września i październik, także no. A jak już wypłaca to tylko do 19 października, bo pptem dostałam znowu nowe zwolnienie i czekam na następną turę dokumentów do wypełnienia. Mnie już roznosi także no. Też fajnie
No to faktycznie też ciekawie masz. Chyba nawet więcej papierologii. Z tego co ja się dowiedziałam to ja nic nie muszę uzupełniać tylko księgowość w firmie się tym zajmuje, a ja tylko dostaje pisma co dalej w postepowaniu. -
iwwk wrote:No to faktycznie też ciekawie masz. Chyba nawet więcej papierologii. Z tego co ja się dowiedziałam to ja nic nie muszę uzupełniać tylko księgowość w firmie się tym zajmuje, a ja tylko dostaje pisma co dalej w postepowaniu.
Urodzony 3.05.2019 ❤️
nick nieaktualnyIwwk
No moja koleżanka też legalnie pracowała i oo 3 miesiącach poszła na l4 to zabrali jej zasiłki bo stwierdzili że podjęła zatrudnienie żeby wyłudzić pieniądze i jak by zapłacone składki nie są adekwatne do tego ile by z zysku otrzymała i po dziś dzień od kilku lat toczy wojny z zusem A oni wypierają się przy swoim.
Mam nadzieję że w twoim przypadku będzie inaczej i nie będą wojowac i nie zabiorą ci kasy -
Samari wrote:Iwwk
No moja koleżanka też legalnie pracowała i oo 3 miesiącach poszła na l4 to zabrali jej zasiłki bo stwierdzili że podjęła zatrudnienie żeby wyłudzić pieniądze i jak by zapłacone składki nie są adekwatne do tego ile by z zysku otrzymała i po dziś dzień od kilku lat toczy wojny z zusem A oni wypierają się przy swoim.
Mam nadzieję że w twoim przypadku będzie inaczej i nie będą wojowac i nie zabiorą ci kasy
Niestety ... rzadko kiedy wygrywa się takie sprawy.
-
iwwk wrote:Od maja byłam zatrudniona do sierpnia przyszłego roku. Właśnie mąż dzwonił do zus'u i się dowiedział, że to standardowa procedura właśnie ze względu na wyłudzenia i jeśli normalnie pracowałam to nie mam o co się martwić. Ale już zdążyłam się zdenerwowac i popłakac- wyczuwam hustawkę hormonalna u siebie
A jakie pobierasz bądź będziesz pobierać świadczenie od zusu. Czy pismo które przyszło nazywa się wszczęciem postępowania ? -
Ja jestem na zwolnieniu z kategoria B czyli ciazowym od ginekologa od 27 wrzesnia z tym zr pierwsze 33 dni placili mi w pracy od 1 listopada juz ma placic Zus. Ksiegowa dala mi papiery uzupelnilam i zanioslam do zusu. Zobaczymy kiedy cos wyplaca...
-
nick nieaktualny
-
Samari, a ta koleżanka podjęła pracę będąc w ciąży? Z tego co się dowiadywałam to zus nie ma podstaw żeby nie przyznać mi zasiłku, bo prawnie mi to przysługuje. Przecież jest masa kobiet, które rozpoczynają pracę nie wiedząc, że są w ciąży i przechodzą szybko później na zwolnienie i nie mają problemów. Dla mnie to jakaś paranoja, jeżeli ktoś ma czysto w papierach i zus mu robi problemy Wiem, że jest masa wyłudzeń, ale dlaczego mają cierpieć Ci, którzy uczciwie idą i sobie wypracowują to wszystko. Poza tym ja zarabiam najniższą krajową to co to są za pieniądze do wyłudzenia...
Właśnie ja rozmawiałam ze swoją księgową i ona jest zdania, że nie mam się co martwić i normalnie mi się to należy, nieważne ile pracowałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 17:46
maderdin lubi tę wiadomość