Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Niestety ustępowanie kobietom w ciąży to cały czas temat tabu dla niektórych ludzi.szczególnie w środkach komunikacji publicznej. Sama raz miałam problem czy ustąpić miejsca, bo zastanawiałam się cały czas czy kobieta jest w ciąży czy też nie, a nie chciałam ublizyc Nigdy nie umiałam korzystać z jakiś przywilejów, ale myślę że jak ciąża będzie na tyle widoczna a samopoczucie złe to będę korzystać.
Co do seriali to u mnie aktualnie na topie polskie: diagnoza i o mnie sie nie martw. Potrzebowałam takich lekkich komedii wcześniej mąż mi serwował superbohaterow typu gotham, flash, arrow ale póki co mam ich dość, choć lubie. Polecano mi też good wife,pułapkę czy dark.
A co do książek to harry oczywiście na duży plus.. A teraz wkrecilam się w kryminały mroza.
A z ciuchów to udało mi się upolować ostatnio w lidlu dwie bluzki ciążowe i legginsy sportowe ciążowe, mama natomiast jeansy tylko musi mi je wysłać pocztą. Dla dzieciątka jeszcze nic nie kupiłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 13:54
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa tam nawet posunela bym się o stwierdzenie że ludziom potrzebne są kampanie społeczne nawołujące do uprzejmości i ustąpienia miejsca zarówno ciezanym jak osobom starszym wszystko co jest naglasniane przez massmedia nie pozostaje bez echa
Tylko szkoda.ze nikt nie wpadł żeby taka kampanię zrobicOleander, PatkaPP lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaMaMi83 wrote:Ciasteczko a wiesz moze jak sie przelicza na te normalne wartosci bo u mnie w labo podaje jakos tak dziwinie po przecinku mam 5.37 (3.9-5.5) a nie jaku was 70-99
To co podajesz to mmol. Za wysoko też ...niestety
Róbcie badanie będąc 12 h na czczo- ja gdy robię cukier po 7-8 też mam za wysoki a po 12 mam np jak dziś 78... diab mówi że trzeba mieć 12 h przerwy na czczo do badania
https://cukrzycapolska.pl/narzedzia-kalkulatory/przelicznik-jednostek-cukru-we-krwi/Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 14:02
Paula_071, MaMaMi83 lubią tę wiadomość
-
Najgorsze w tym wszystkim jest to ze to walsnie kobiety sa najmniej uprzejme. A tekst ciaza to nie choroba jest juz tak oklepany ze az uszy bolą.
Ja słyszałam raz w sklepie taki tekst. Stala kobieta z widoczną ciążą i pani ekspedientka poprosila ją do przodu na to inna "baba" wyskakuje z tekstem "jak sie chcialo p....ć to teraz trzeba znosic niedogodnosci" na vo ta dziewczyna dlugo nie mysląc odwrocila sie do tej baby i mowi " ma pani corkę"? To niech jej pani powie zeby sie nie p....ła bo napewno jakies wredne babsko nie bedzie chciało przepuscic jej w kolejce.
Pół sklepu buchnelo smiechem a baba zostawiła zakupy i wyszla.Ciasteczko777, Chusy, Oleander, PatkaPP lubią tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Ciasteczko777 wrote:Wychodzi 97 mg/dl.
To co podajesz to mmol. Za wysoko też ...niestety
Róbcie badanie będąc 12 h na czczo- ja gdy robię cukier po 7-8 też mam za wysoki a po 12 mam np jak dziś 78... diab mówi że trzeba mieć 12 h przerwy na czczo do badania
https://cukrzycapolska.pl/narzedzia-kalkulatory/przelicznik-jednostek-cukru-we-krwi/
Tak wlasnie moja gin mi kazala po 12h. Tamto badanie napewno nie bylo po 12h po ja podjadalam wtedy w nocy jak mialam mdlosci2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Ananana wrote:Za wysoka mi ta glukoza wyszła. Norma 70-99 a u mnie wyszło 104. Ciekawe co dalej. Martwić sie? Omijać słodycze?
Kawy też nie pije juz ponad miesiac
A cała krzywa jak Ci wyszła? Jak nie robiłaś to koniecznie zrób. Powinnaś dostać skierowanie do diabetologa.
Tu jest fajnie rozpisana dieta cukrzycowa:
http://www.szpitalkarowa.pl/dieta-dla-ciezarnej-chorej-na-cukrzyce13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyMaMaMi83 wrote:Najgorsze w tym wszystkim jest to ze to walsnie kobiety sa najmniej uprzejme. A tekst ciaza to nie choroba jest juz tak oklepany ze az uszy bolą.
Ja słyszałam raz w sklepie taki tekst. Stala kobieta z widoczną ciążą i pani ekspedientka poprosila ją do przodu na to inna "baba" wyskakuje z tekstem "jak sie chcialo p....ć to teraz trzeba znosic niedogodnosci" na vo ta dziewczyna dlugo nie mysląc odwrocila sie do tej baby i mowi " ma pani corkę"? To niech jej pani powie zeby sie nie p....ła bo napewno jakies wredne babsko nie bedzie chciało przepuscic jej w kolejce.
Pół sklepu buchnelo smiechem a baba zostawiła zakupy i wyszla.
mi dalej głupio u lek, gdzie indziej też ... co z tego, że w rej wejdę szybciej jak pod gab ślęczę potem godzinę ?
Ostatnio baba sie kłóciła przed lab, bo ona też ma pierwszeństwo (babka Ok 40 lat) bo jest przewlekłe chora i ona ma gdzieś ciężarne ...
są też niemile ciężarne / jedna mnie pyta „ a pani też w ciąży !?!! Dziwne” bo się wkurzyłam, że mi sie wpycha przed nos i odważyłam się powiedzieć że też jestem w ciąży ...
No chamstwo ... chyba musze sobie wkładkę wsadzać a’la 9 msc !??? masakra !!!!!!! -
Ananana wrote:ja tez ostatnio troszkę wiecej tych słodyczy jadłam i coli sie zachciało... A najlepsze jest to ze wyniki przeczytałam z ciastkiem w buzi A jaki miałaś wynik? W sumie nie jest jeszcze aż tak mocno ponad normę ale jednak. Mam nadzieje ze to nie jakąś cukrzyca ciążowa ja to panikara jestem
Jest bardzo dużo podwyższone, norma dla ciężarnych to do 92.
https://mamaginekolog.pl/cukrzyca-ciazowa/Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualny
-
Samari wrote:Dziewczyny informacyjne
Od dziś też ciuszki dziecięce w Kauflandzie w dobrych cenach zobaczcie w gazetce 3 bodyi 22.99
Te są zakładane przez głowę. Na początek polecam kopertowe. Ja mało nie umarłam ze strachu jak miałam dziecku zakładać coś przez głowę, przez pierwsze tygodnie lepiej zakładać zapinane rzeczy.Szczęśliwa Mamusia, 4me lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Kurczę ale mnie nastraszylyscie. U mnie te 104 wyszło na pewno po upływie 12h czy przed krzywa trzeba dzień wcześniej przestrzegać jakiś zasad, czegoś nie jeść? Moze jutro sama z siebie bym zrobiła te badanie, nie czekając co powie gin na ten wynikAnanana
-
nick nieaktualnyAnanana wrote:Kurczę ale mnie nastraszylyscie. U mnie te 104 wyszło na pewno po upływie 12h czy przed krzywa trzeba dzień wcześniej przestrzegać jakiś zasad, czegoś nie jeść? Moze jutro sama z siebie bym zrobiła te badanie, nie czekając co powie gin na ten wynik
Spytaj w lab czy masz kupić swoją glukozę czy jak - u mnie dawali i mogłam dodać cytryny- ale każde lab inaczej. -
nick nieaktualnyPaula_071 wrote:Te są zakładane przez głowę. Na początek polecam kopertowe. Ja mało nie umarłam ze strachu jak miałam dziecku zakładać coś przez głowę, przez pierwsze tygodnie lepiej zakładać zapinane rzeczy.
A nie wiem jakie bo w gazetce widziałam na żywo nie widziałam. No jak.wkladane przez głowę to też nie polecam pisałam nawet kilka postów wcześniej że tylko kopertowe pajace i kaftanikiSzczęśliwa Mamusia, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ananana wrote:Kurczę ale mnie nastraszylyscie. U mnie te 104 wyszło na pewno po upływie 12h czy przed krzywa trzeba dzień wcześniej przestrzegać jakiś zasad, czegoś nie jeść? Moze jutro sama z siebie bym zrobiła te badanie, nie czekając co powie gin na ten wynik
Sprawdź w laboratorium czy bez skierowania zrobią Ci krzywą, nie wszędzie się na to godzą.
Nie masz numeru do gina? Kiedy wizyta? Zawsze możesz podejść do rodzinnego po skierowanie.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Sprawdź w laboratorium czy bez skierowania zrobią Ci krzywą, nie wszędzie się na to godzą.
Nie masz numeru do gina? Kiedy wizyta? Zawsze możesz podejść do rodzinnego po skierowanie.
Prywatnie nie trzeba miec skierowania chyba.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyAnanana wrote:Kurczę ale mnie nastraszylyscie. U mnie te 104 wyszło na pewno po upływie 12h czy przed krzywa trzeba dzień wcześniej przestrzegać jakiś zasad, czegoś nie jeść? Moze jutro sama z siebie bym zrobiła te badanie, nie czekając co powie gin na ten wynik
Masz właśnie jeść jak zawsze na codzień bo tylko to da wiarygodny wynik jedynie około 20 zjeść kolację i rano na badanie bo nagła dieta jednorazowa zafalszuje jedynie wyniki -
nick nieaktualny
-
Paula_071 wrote:Sprawdź w laboratorium czy bez skierowania zrobią Ci krzywą, nie wszędzie się na to godzą.
Nie masz numeru do gina? Kiedy wizyta? Zawsze możesz podejść do rodzinnego po skierowanie.
Wizytę mam w czwartek (prenatalne) i tak sobie myślę czy nie zrobic krzywej jutro i iść do gin już z tym wynikiem. I tak i tak pewnie kazalby mi zrobicAnanana