Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Bede musiała sie porozgladac w hm w sumie dziś mialam plan pojechać. Ale po wizycie w laboratorium nic sie nie chce i leżę plackiem zjadłam dwie miseczki zupy i po 5 minutach czuje lekkie ssanie jakby jeszcze jeść sie chciało. W ogóle ostatnio czesto tak mam, ze raz nie dam rady nic zjeść, a za chwile taki wilczy glod dopada. Albo np jestem mega głodna, ale jak sie dorwe juz do jedzenia to nagle mi niedobrze. W sumie ciezko dogodzić heheAnanana
-
MaMaMi83 wrote:Mi dr napisala ze musze byc 12h na czczo a potem tak jak dziewczyny piszą pierwsze pobranie wypicie glukozy i co godzinę 2 pobrania.
U mnie glukoza wyszla 5.37 gdzie norma do 5.5 i moja gin powiedziala ze za wysoka i kazala zrobic krzywą a wynik mam jej przesłac mmsem bo wizyte mam diopiero za miesiac.
Bo to jest norma dla zdrowych dorosłych, a nie kobiet w ciąży. Dla ciężarnych norma jest do 92 (czyli coś w okolicach 9,1-9,15). Więc masz zdecydowanie za wysoką.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualny
-
Samari wrote:Dziewczyny
Czy wy w ciąży też nie możecie pić kawy ? Uwielbiam mała czarna z mlekiem ale od dobrego miesiąca nie pije w ogóle bo za każdym razem niedobrze mi było i brzuch mnie bolał jest nadzieja że w 2 trymestrze minie ?Samari lubi tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534 03.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
Samari, ja tak miałam na samym początku, odrzuciło mnie od kawy strasznie. Dopiero od niedawna pije, ale z mlekiem i to lekką. Nie mogę już pić takiej fusiary jak dawniej, bo mi nie smakuje. Do tego raz na dwa dni piję i to jedną dziennie. A przed ciążą dwie, trzy
Samari lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo to widzę że nie tylko ja tak.mam.bede musiała zrobic próbę kawowa i albo się przyjmie albo rzucam kawę
P.s przytylyscie już coś dziewczyny ?? Ja wchodzę na wage A tu +3 kg A gdzie tu do 9 miesiącaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 12:29
-
W pierwszej ciazy mi odrzucilo kawe teraz sama odstawiłam j jakos mi nie teskno za nią. Ale faktycznie pewnie przez trn posmak w buzi tez bym nie dala rady wypic. Robie sobie czaem cappucino ale wypijam 2-3 lyki i odstawiam2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Samari przejdzie, przejdzie : ) w poprzedniej tez mialam wstret w pierwszym trymestrze, a w drugim juz sie musialam po lapach walic zeby nie pic wiecej niz dwoch Uwielbiam kawe z mlekiem i cukrem. A raczej mleko z kawa w moim przypadku.
Co do testu glukozy to wam powiem ze w pierwszej ciazy mocno sie zdziwilam. Tez bylam na ciazowym watku i wszyscy mowia ze na czczo, ze syrop paskudny, ze ciezko wytrzymac. Po czym poszlam na test, pielegniarka mnie opierniczyla ze jak to na czczo jestem, wyslala mnie do sklepu po cos do jedzenia. Pytam sie czy moze byc batonik, ona mowi ze nie ma problemu. Wtrazolilam batonika i dala mi ten syrop. Ja juz cala pospinana ze paskudne, a smakowalo poprostu jak woda z cukrem. Test wyszedl normalnie, mialam troche powyzej normy ale to nie byla cukrzyca ciazowa. Co kraj to obyczaj : )
Ciacho to jak ty masz Netflix i serialow nie ogladasz To jest chyba kopalnia seriali
Lubie jeszcze "shadowhunters" ale to dlatego ze mam absolutnego swira na punkcie ksiazek z tej serii (ktos moze..? )
i "Gilmore Girls" w polsce to chyba sie nazywalo "Kochane klopoty", uwielbiam, taki cieply, przytulny serial akurat na wieczor z herbatka i kocykiem.
-
Ja chyba 0,5 kg, raz mam na wadze 55, a raz 55,5. Piersi znowu poszły do góry, wczoraj myślałam, że sflaczały i zmalały, a dzisiaj obudziłam się znów z dużymi Ale zauważyłam też minimalnie brzuszek większy, już nie dam rady wciągnąć
Jutro wizyta, jak to zleciało szybko! Chcę żeby już było po wszystkim, bo coraz większe schizy, dzisiaj w nocy się budziłam ciągle mi się śniło badanie. Nawet mężowi przez sen mówiłam, o której wstajemy żeby zdążyć, bo mi się ubzdurało, że to dzisiaj On tego nie pamięta, a mi się chciało rano z tego śmiać jak już głupiejeWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 12:35
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarmeLoVe wrote:A miejsca parkingowe dla ciężarnych? Stawiacie już samochody czy nie? Tak sobie myślę, że jeszcze się przejdę, ale jak w tym 7miesiacu pojadę na zakupy to chyba będzie ciężej i zostawiam te miejsca dla babek dalej
U mnie w mieście nie ma miejsc parkingowych dla ciężarnych, tylko dla rodziców z dziećmi i dla niepełnosprawnych.
Co do krzywej cukrowej to tez kupowałam o smaku cytryny , ledwo co wypiłam potem godzinę siedzieć pobieranie krwi i znowu godzinę siedzieć i drugie pobieranie najgorzej jest po ble to chyba najgorsze badanie w ciąży.
Co do kawy nigdy nie piłam takiej prawdziwej, jedynie jak byłam mała to piłam Inkę.
Ja osobiście nigdy nie lubiłam czytania książek kiedyś przeczytałam Baśnie 10001 nocy , no lektury szkole i to były moje jedyne książki w życiu , a seriali żadnych nie oglądam mam co robić przy mojej 4 dzieci.
iwwk Kciuki za jutrzejszą wizytę .
Co do wagi ja nie mam w domu żadnej wagi nawet łazienkowej .Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 12:48
-
Ja kawy nie piłam do zeszłego tygodnia. Wcześniej odrzucilo mnie z dnia na dzien, właściwie jeszcze przed Tym jak wiedziałam że jestem w ciąży już kawa mi nie smakowała. W zeszłym tygdniu naszlo mnie któregoś dnia na kawkę i tak pije po jednej słabej dziennie.
Do ostatniej wizyty miałam.+3 kg. Nie wiem ile będzie na kolejnej ale czuje że tendencje mam mocno wzrostową -
Ciężko was nadrobić ale zawsze miło się czyta. Chociaz widzę że jedna koleżanka nas opuściła.
U mnie wczoraj wieczorem bardzo nerwowa sytuacja - córka 18kg skoczyła mi z impetem niefortunnie na brzuch, przez chwilę miałam najgorsze przeczucia...
Byłam dziś na usg i wszystko ok dzidzia ładnie rośnie, rusza rączkami i nóżkami
Mówię wam dziewczyny, cieszcie się te które jesteście w 1szej ciaży, z dzieckiem na pokładzie to juz nie jest tak łatwo, nie ma że ciaża i można odpocząć, wymiotowac w samotnosci i spokojuPaula_071 lubi tę wiadomość
-
Puszek "Mroczne Intrygi" to jej najlepsza seria bez dwoch zdan.. uwielbiam Nie moge wysiedziec do grudnia : ))))
Ananana nie przejmuj sie, mnie wyszlo 103 wtedy i lekarka sie nie przejela, wiec badz dobrej mysli : )
Pantera mi mala juz tak kilka razy zrobila, ale wszystko jest ok. Wprawdzie ma 11 kg ale i tak jak rozmach wezmie to potrafi przywalicWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 12:48
Ananana lubi tę wiadomość