Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Właśnie miałam pisać, żebyście dziewczyny pamiętały o tym, że w takich miejscach jak laboratoria gdzie sa badania, apteki ciężarne mają pierwszeństwo. Mi też było wstyd na poczatku się upominać. Ale i lekarz i położna cały czas powtarzały, że mam podchodzić bez kolejki i tu chodzi o bezpieczeństwo wasze i maleństwa, nigdy nie wiadomo z jakimi chorobami tam ludzie czekaja i czym mozecie się zarazić.
-
nick nieaktualny
-
Ananana wrote:Dziewczyny przeżyłam dziś koszmar. Poszłam na ta glukoze na czczo, byłam mega głodna to sie jeszcze kolejka spora trafiła... Stałam stałam aż w końcu oblecial mnie pot, zrobiło sie słabo, twarz cala mokra. Powiedziałam dla pani za mną w kolejce ze jestem przed nia jak cos ale musze na chwile odejść usiąść. Posiedziałam troszkę i przeszło. Nie lubie takich sytuacji publicznych hehe ale nie mialam wyjścia.
Samari czy te leginsy z hm sa w miarę nieprzeswitujace na pupie? Tez planuje zakup wlasnie leginsow, w dżinsy jeszcze wchodzę ale juz styki, tak samo staniki
Mnie to czeka w poniedzialek bo musze zrobić krzywą cukrową. Raz ze kolejka bedzie masakryczna ale ja zawsze biore ze sobą cos cxym moge sie wahlowac bo mi jest slabo w takich kolejkach nawet jak nie jestem w ciazy. W tych laboratoriach jest zawsze tak gorąco a jeszcze jak stanie ktos wyperfumowany kolo mnie to juz wogole masakra.
Ale bardziej przeraca mnie wypicie tej glukozy. Ja nie jestem w stanie wypic 300ml plynu na raz. Moze poprosze mamę zeby przyjechala do mnie i poszla ze mną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 11:05
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Ananana wrote:O kurczę współczuję ze jeszcze musisz cos wypić. A ta glukoza podają od razu tam przy pobieraniu krwi? Ja robiłam zwykłą glukoze, nie żadna krzywą chociaz pewnie to czeka każdego?
Najpierw pobieraja krew i daja glukoze do wypicia (tylko ten proszek kupujesz sama w aptece) po godzinie wchodzisz na drugie pobranie i później znowu po godzinie na trzecie. Każdego ta krzywa czeka tak w połowie ciąży, chyba ze lekarza zaniepokoi ten pierwszy wynik to ja np mialam praktycznie od razu zrobiona i pewnie bede musiała to powtórzyć też tak w połowie. -
A miejsca parkingowe dla ciężarnych? Stawiacie już samochody czy nie? Tak sobie myślę, że jeszcze się przejdę, ale jak w tym 7miesiacu pojadę na zakupy to chyba będzie ciężej i zostawiam te miejsca dla babek dalej
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534 03.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
nick nieaktualny
-
kredka90 wrote:Najpierw pobieraja krew i daja glukoze do wypicia (tylko ten proszek kupujesz sama w aptece) po godzinie wchodzisz na drugie pobranie i później znowu po godzinie na trzecie. Każdego ta krzywa czeka tak w połowie ciąży, chyba ze lekarza zaniepokoi ten pierwszy wynik to ja np mialam praktycznie od razu zrobiona i pewnie bede musiała to powtórzyć też tak w połowie.Ananana
-
Ananana wrote:Wiem ze kobiety w ciąży maja pierwszeństwo jest tam duuuzy taki napis ale mi głupio jeszcze puki nic nie widac brzuszka...
Oleander, KarmeLove - póki dajemy radę to spoko, później będziemy korzystaćWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 11:41
-
Szczesliwa ledwo zywa wrote:Tez slyszalam ze cytrynowa jest duzo bardziej przyswajalna i czasem pozwalaja do niej wcisnac sobie cytryny zeby złamać ta slodycz.
Z cytryną roznie bywa, jedni pozwalaja inni absolutnie nie, bo uważaj, że moze zaburzac wyniki badań. U mnie np mówili, że można, a znowu mojej kuzynce w innym miejscu absolutnie nie pozwalali nic dodawać. -
Ananana wrote:I to wszystko bez jedzenia? Tyle godzin wykoncza mnie te badania na czczo
Mi dr napisala ze musze byc 12h na czczo a potem tak jak dziewczyny piszą pierwsze pobranie wypicie glukozy i co godzinę 2 pobrania.
U mnie glukoza wyszla 5.37 gdzie norma do 5.5 i moja gin powiedziala ze za wysoka i kazala zrobic krzywą a wynik mam jej przesłac mmsem bo wizyte mam diopiero za miesiac.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny