X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anana

To nie są takie typowe obcisłe leginsy tylko luźne bardziej jak dresy no ja kupowałam te po 79 nie po 39 co na stronie

• Ananana Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze kobiety w ciąży maja pierwszeństwo jest tam duuuzy taki napis ale mi głupio jeszcze puki nic nie widac brzuszka...

Ananana
    f2w343r80bhcqysk.png
  • kredka90 Znajoma

Wysłany: 2 listopada 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam pisać, żebyście dziewczyny pamiętały o tym, że w takich miejscach jak laboratoria gdzie sa badania, apteki ciężarne mają pierwszeństwo. Mi też było wstyd na poczatku się upominać. Ale i lekarz i położna cały czas powtarzały, że mam podchodzić bez kolejki i tu chodzi o bezpieczeństwo wasze i maleństwa, nigdy nie wiadomo z jakimi chorobami tam ludzie czekaja i czym mozecie się zarazić.

LNYhp2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi też było głupio tak bez brzucha :D następnym razem wezmę ze sobą kartę ciąży na wszelki wypadek i gdyby było mi znów słabo to skorzystam z tego :)

• MaMaMi83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananana wrote:
    Dziewczyny przeżyłam dziś koszmar. Poszłam na ta glukoze na czczo, byłam mega głodna to sie jeszcze kolejka spora trafiła... Stałam stałam aż w końcu oblecial mnie pot, zrobiło sie słabo, twarz cala mokra. Powiedziałam dla pani za mną w kolejce ze jestem przed nia jak cos ale musze na chwile odejść usiąść. Posiedziałam troszkę i przeszło. Nie lubie takich sytuacji publicznych hehe ale nie mialam wyjścia.
    Samari czy te leginsy z hm sa w miarę nieprzeswitujace na pupie? Tez planuje zakup wlasnie leginsow, w dżinsy jeszcze wchodzę ale juz styki, tak samo staniki

Mnie to czeka w poniedzialek bo musze zrobić krzywą cukrową. Raz ze kolejka bedzie masakryczna ale ja zawsze biore ze sobą cos cxym moge sie wahlowac bo mi jest slabo w takich kolejkach nawet jak nie jestem w ciazy. W tych laboratoriach jest zawsze tak gorąco a jeszcze jak stanie ktos wyperfumowany kolo mnie to juz wogole masakra.
    Ale bardziej przeraca mnie wypicie tej glukozy. Ja nie jestem w stanie wypic 300ml plynu na raz. Moze poprosze mamę zeby przyjechala do mnie i poszla ze mną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 11:05

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • kredka90 Znajoma

Wysłany: 2 listopada 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze apropo glukozy to ja mogę Wam polecić o smaku cytrynowym (maja ja nornalnie juz w większości aptek) , mi weszła bez problemu, małymi łyczkami i właściwie to nawet smaczna była :D

Oleander lubi tę wiadomość

LNYhp2.png
  • Ananana Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę współczuję ze jeszcze musisz cos wypić. A ta glukoza podają od razu tam przy pobieraniu krwi? Ja robiłam zwykłą glukoze, nie żadna krzywą chociaz pewnie to czeka każdego?

Ananana
    f2w343r80bhcqysk.png
  • kredka90 Znajoma

Wysłany: 2 listopada 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananana wrote:
    O kurczę współczuję ze jeszcze musisz cos wypić. A ta glukoza podają od razu tam przy pobieraniu krwi? Ja robiłam zwykłą glukoze, nie żadna krzywą chociaz pewnie to czeka każdego?

Najpierw pobieraja krew i daja glukoze do wypicia (tylko ten proszek kupujesz sama w aptece) po godzinie wchodzisz na drugie pobranie i później znowu po godzinie na trzecie. Każdego ta krzywa czeka tak w połowie ciąży, chyba ze lekarza zaniepokoi ten pierwszy wynik to ja np mialam praktycznie od razu zrobiona i pewnie bede musiała to powtórzyć też tak w połowie.

LNYhp2.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez slyszalam ze cytrynowa jest duzo bardziej przyswajalna i czasem pozwalaja do niej wcisnac sobie cytryny zeby złamać ta slodycz.

o148o7es5xrrd9s8.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miejsca parkingowe dla ciężarnych? Stawiacie już samochody czy nie? Tak sobie myślę, że jeszcze się przejdę, ale jak w tym 7miesiacu pojadę na zakupy to chyba będzie ciężej i zostawiam te miejsca dla babek dalej :D

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest nowość jeżeli chodzi o glukozę do testu o smaku coli i pomarańczy gluco test:
    https://miralex.pl/produkt/gluco-test/
    https://www.aptekagemini.pl/gluco-test-glukoza-o-smaku-coli-300ml.html
    podobno dużo bardziej znośna ;)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLove mam takie same przemyślenia na ten temat, nie mam narazie problemu z chodzeniem więc zostawiam dla bardziej zaawansowanych :D a jak zrobię się wieksza i cięższa to pewnie będę korzystać :)

• Ananana Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka90 wrote:
    Najpierw pobieraja krew i daja glukoze do wypicia (tylko ten proszek kupujesz sama w aptece) po godzinie wchodzisz na drugie pobranie i później znowu po godzinie na trzecie. Każdego ta krzywa czeka tak w połowie ciąży, chyba ze lekarza zaniepokoi ten pierwszy wynik to ja np mialam praktycznie od razu zrobiona i pewnie bede musiała to powtórzyć też tak w połowie.
    I to wszystko bez jedzenia? Tyle godzin :( wykoncza mnie te badania na czczo

Ananana
    f2w343r80bhcqysk.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananana wrote:
    Wiem ze kobiety w ciąży maja pierwszeństwo jest tam duuuzy taki napis ale mi głupio jeszcze puki nic nie widac brzuszka...
    Ja jeśli się źle czuję, słabo mi czy coś to proszę by mnie przepuscili. Ostatnio czekałam w kolejce i pod rząd przyszły 2 mamy z dziećmi żeby je przepuscic bo dzieci glodne i sie do przedszkola spiesza. One się nie szczypia a ja mam się źle czuć i męczyć i nie skorzystać z pierwszeństwa jeśli mi przysługuje? Dlatego czasem korzystam.

Oleander, KarmeLove - póki dajemy radę to spoko, później będziemy korzystać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 11:41

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • kredka90 Znajoma

Wysłany: 2 listopada 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Tez slyszalam ze cytrynowa jest duzo bardziej przyswajalna i czasem pozwalaja do niej wcisnac sobie cytryny zeby złamać ta slodycz.

Z cytryną roznie bywa, jedni pozwalaja inni absolutnie nie, bo uważaj, że moze zaburzac wyniki badań. U mnie np mówili, że można, a znowu mojej kuzynce w innym miejscu absolutnie nie pozwalali nic dodawać.

LNYhp2.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananana wrote:

Mi dr napisala ze musze byc 12h na czczo a potem tak jak dziewczyny piszą pierwsze pobranie wypicie glukozy i co godzinę 2 pobrania.
    U mnie glukoza wyszla 5.37 gdzie norma do 5.5 i moja gin powiedziala ze za wysoka i kazala zrobic krzywą a wynik mam jej przesłac mmsem bo wizyte mam diopiero za miesiac.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananana wrote:
    Niestety na czczo, chodzi o te konkretną dawke glukozy i każde jedzenie to będzie zaburzalo :(

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananana - ja mam ciążowe joggery z h&m, takie dresy tylko już z tym pasem na brzuch, mniej więcej w cenie legginsów były :)

Ananana lubi tę wiadomość

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowałam też cytrynową glukoze w poprzednich ciazach i jest dobra. Ja lubię cytrynę ogółem więc bez problemu wypilam ale to siedzenie najgorsze i czekanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry

A może te co ja mam.to są joggery.a nie zwróciłam uwagi na nazwę hmm

‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ