X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam że ostatnio jak całe popołudnie wymiotowałam i bez sił leżałam na kanapie, próbujac się wtciszyć i opanować ból głowy, córka wcisnęła się koło mnie i miała pretensje że się rozpycham :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie się że mnie śmiać ale ja co parę lat muszę przeczytać harrego.pottera to moja ulubiona książka fantasty :D

A tak w wolnym czasie to czytam różnego rodzaju książki psychologiczne i o wychowaniu dzieci. Np. Polecam wam książkę (nie) grzeczni ? Codzienne sytuacje widziane oczami rodzica i dziecka super książka żeby choć teoche zrozumieć dziecięce myślenie ;)

Chusy, iwwk lubią tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananana wrote:
    Za wysoka mi ta glukoza wyszła. Norma 70-99 a u mnie wyszło 104. Ciekawe co dalej. Martwić sie? Omijać słodycze?

Kawy też nie pije juz ponad miesiac

Tez zapewne bedziesz musiala zrobic krzywą cukrową tak jak ja.
    Ja odstawiłam slodycze i slodkie napije ktore pożeralam ostatnio sporo

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari z Harrym mam to samo :D nawet ostatnio czytałam, teraz 4 cześć będę zaczynać :D dla mnie to najlepszy sposób na taki wewnętrzny spokój.

Mnie mąż straszy, że za rok mi drugie zrobi i nawet się nie będzie pytał. Ale widząc jak się teraz czułam na pewno będę chciała odczekać i dopiero jak dziecko do żłobka odstawie to wtedy o drugim pomyślę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 12:55

atdcjw4ziax1my6y.png
  • KasiuniaH Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga narazie stoi.
    Co do wpuszczania w kolejkę ciężarnych. Byłam dwa tyg przed terminem porodu na ostatnich badaniach. Okazało się że Ada będzie malutka i pojechałam kupić do lidla jakieś malutkie ciuszki bo akurat były. Stoję w kolejce gdzieś 5 czy 6 z jednymi bodami. Kasjerka mnie zauważyła i mnie woła że mam podejść poza kolejką. Wszyscy się przesuneli oprócz starszego małżeństwa, nawet wózkiem nie drgneli. Podchodzę do nich i mówię przepraszam i niech przesuną wózek bo tego brzucha nie uda mi się wciągnąć :) z łaską się przesuneli ale już mnie w domu napewno obgadali :) także różnie z tym bywa

km5sj48adanxrso3.png

f2w39n73gdywzzbm.png
  • Ananana Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Tez zapewne bedziesz musiala zrobic krzywą cukrową tak jak ja.
    Ja odstawiłam slodycze i slodkie napije ktore pożeralam ostatnio sporo
    ja tez ostatnio troszkę wiecej tych słodyczy jadłam i coli sie zachciało... A najlepsze jest to ze wyniki przeczytałam z ciastkiem w buzi :P A jaki miałaś wynik? W sumie nie jest jeszcze aż tak mocno ponad normę ale jednak. Mam nadzieje ze to nie jakąś cukrzyca ciążowa :( ja to panikara jestem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 12:58

Ananana
    f2w343r80bhcqysk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk

Prawda ? Ja też uwielbiam i teraz na chłodne jesienne wieczory odkopie harego bo to już ten czas żeby odświeżyć pamięć A potem poczytam komercyjnego greya :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dziś byłam zawieźć wspomniany nie dawno mocz do badania na poniedziałek A że.labo zamknięte to byłam zawieźć do szpitalnego labo oczywiście kolejka ludzi podchodze do jej początku i grzecznie pytam czy teraz tej pani kolej ona że tak to mówię że jestem w ciąży i bym prosiła o przepuazczenie babka okej facet za nią nic nie mówi A babcia którą juz czkwqla na pobranie się drze że kolejna jest A ja mówię do niej ciężarne są bez kolejki babcia się zamknela mine na mnie zrobiła i nic. A najlepsze jest to że kartka na prost nosa jak wół "ciężarne poza kolejnością" ale ja tam przy 3 ciąży już nie martwię się co ludzie powiedzą bo sami nauczył mnie tego że nie przejmuj się nimi bo oni się Tobą nie przejmują

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 13:04

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja np nie cierpie Harrego..pamietam jak dostalam w pierwszej klasie podstawowki na urodziny od chrzestnej 1 część. Pamietam ten zawod jak otwarlam paczke z prezentem i potem jak plakalam ze po co mi taka glupia ksiazka:P

o148o7es5xrrd9s8.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananana wrote:
    ja tez ostatnio troszkę wiecej tych słodyczy jadłam i coli sie zachciało... A najlepsze jest to ze wyniki przeczytałam z ciastkiem w buzi :P A jaki miałaś wynik? W sumie nie jest jeszcze aż tak mocno ponad normę ale jednak. Mam nadzieje ze to nie jakąś cukrzyca ciążowa :( ja to panikara jestem

Mialam 5.37 u mnie w labo podają w innej jednoatce niz u ciebie

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa

Haha to Cię uszczesliwili.prezentem nie ma.co xD ja ogółem nie lubię np. Żadnych trilerow1 czy horrorów to nie dla mnie ale żadnych filmów gdzie leje się krew to nie na moja wrażliwość. Za to czasami lubię czytać harlequiny I romansidla :)

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiuniaH wrote:
    U mnie waga narazie stoi.
    Co do wpuszczania w kolejkę ciężarnych. Byłam dwa tyg przed terminem porodu na ostatnich badaniach. Okazało się że Ada będzie malutka i pojechałam kupić do lidla jakieś malutkie ciuszki bo akurat były. Stoję w kolejce gdzieś 5 czy 6 z jednymi bodami. Kasjerka mnie zauważyła i mnie woła że mam podejść poza kolejką. Wszyscy się przesuneli oprócz starszego małżeństwa, nawet wózkiem nie drgneli. Podchodzę do nich i mówię przepraszam i niech przesuną wózek bo tego brzucha nie uda mi się wciągnąć :) z łaską się przesuneli ale już mnie w domu napewno obgadali :) także różnie z tym bywa

Masz dużo racji ja kiedyś byłam świadkiem takiej sytuacji pełno ludzi też pisało że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo szła taka Pani z pojemnikiem na mocz i w pewnej chwili taka inna Pani gdzie Pani się pcha to ta że jest w ciąży i że ma pierwszeństwo to ta dalej, a jakoś po Pani nie widać tej ciąży a ta Pani dalej że to początki i nie musi od razu widać, że nawet jakby miała ogromny brzuszek to by tez ta Pani co zwróciła jej uwagę miała jakieś ale więc na prawdę różnie z tym jest.

• Chusy Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari akurat romansidla to ja tez lubie, szczegolnie historyczne : ) Ale najbardziej z elementammi fantastyki jak juz wspomniane wyzej "Dary aniola" albo Sage o Ludziach Lodu .. Wlasnie ja odswiezam po raz 123989499sty.

Szczesliwa ale mnie zdziwilas tym Harrym : ) Jak bylam mala to tez nie chcialam go czytac, ale glownie przez to ze wszystkim sie podobalo a ze byl ze mnie maly hipster to nie chcialam robic tego co wszyscy. Odmienilo mi sie w gimnazjum i hapnelam cala serie , jedna ksiazke na dzien nieraz (te 800 stron :D) tak mnie wciagnelo. A juz film naprawde lubie, moge oglada milion razy, uspokaja mnie i wprowadza w dobry nastroj. Do dzisiaj zaluje ze nie odwiedzila mnie ta cholerna sowa z Hogwartu.

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze miałam w zwyczaju przepuszczać kobiety w ciąży albo z małymi dziećmi. Samej mi jakoś głupio się dopominać. W poprzedniej ciąży rejestrowałam się do endokrynologa i mnie kobieta zjechała jak powiedziałam, że ciężarne powinny mieć przyspieszony termin... Ostatecznie gdzie indziej poszłam. A teraz na kardiologia czekam 2 miesiące, też nie wzięli pod uwagę ciąży, ale idę do niego i nie szukałam innego, bo to z polecenia rodzinnej.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy ja wciąż czekam na sowę. Ale jak nie do nas to może do naszych dzieci chociaż przyleci :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na szczęście świetną nefrolog. Jeszcze zanim staraliśmy się o dziecko powiedziała mi, że jak tylko będę w ciąży mam przyjść i wejść do gabinetu bez kolejki, żeby mogła zapisać mnie na wcześniejszy termin. I takie rzeczy na NFZ :D szok

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny A ja zawsze chciałam przebiec przez ta magiczna ścianę i wylądować tam gdzie sobie pomyśle :D

• Chusy Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcialam sie zawsze wybrac na Pokatna i zrobic tam zakupy xD I do Hogsmead!

Samari lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananana wrote:
    Za wysoka mi ta glukoza wyszła. Norma 70-99 a u mnie wyszło 104. Ciekawe co dalej. Martwić sie? Omijać słodycze?

Kawy też nie pije juz ponad miesiac
    Bezwzględnie musisz zrobić krzywa z obciążeniem 75, badanie po 1 i 2 godz. I pilnie iść do diabetologa.
    Ja miałam podwyższony wynik tylko na czczo - normy w ciąży sa do 92!!! I już jestem u diabet i mierze każdego dnia cukier (póki co mam idealnie i na czczo też), ale mierzyć musze (glukometr), chodzić do lek i dbać o diete.
    Cukrzyca ciążowa to nie żarty .. :( teraz obserwujemy co sie dzieje kiedy łożysko juz produkuje hormony.. też się bardzo boję...
    Np godzinę po pieczywku wasa mam 102, co jest dużo jak na mnie ... z reg mam poniżej 100 po jedzeniu, norma godz po jedzeniu jest do 140, dobrze jednak mieć do 120.
    Możliwe, że przez błąd w badaniu (zrobiłam krzywą, będąc tylko niecałe 8 godz na czczo) wpakowałam się w diabet, ale lepiej w sumie tak... niebawem bede powtarzać krzywą :) a na czczo miewam cukry 73-88

Netflix - tylko filmy oglądam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 13:54

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko a wiesz moze jak sie przelicza na te normalne wartosci bo u mnie w labo podaje jakos tak dziwinie po przecinku mam 5.37 (3.9-5.5) a nie jaku was 70-99

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ