X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Szczęśliwa mamusia jaki cudny brzuszek!
    Cherry87 u mnie to samo, płaski brzuch chyba, że akurat mam wzdęcie hahaa :D ale wtedy na ciążowy też nie wygląda :D z jednej strony się cieszę że jest płaski, a z drugiej strony chciałabym już jakiś inny objaw oprócz wymiotów :] widziałam zdjęcie teściowej jak była w ciąży w 6 miesiącu. Nie było widać w ogóle!

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• ago91 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef76e9377c0a.jpg

A mój taki :)

Oleander, Szczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa, Chusy, maderdin, KasiuniaH, PatkaPP, Paula_071, skarb15, cookiemonster lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niezmiennie tłuszcz :D
    wyobraźcie sobie kulę- taką wielką...
    Macie ?....
    Noo... to jestem ja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 11:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 Pięknie moja droga wyglądasz ;-).

Oleander Bardzo mi miło ❤.

Dziękuje Wam ❤❤.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 11:47

ago91 lubi tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slicznie wygladacie. Jednak w drugiej ciazy brzuszek wychodzi ekstremalnie szybko. Wydaje mi sie ze im blizej do poprzedniej ciazy tym szybciej sie pojawia : )

Apropos wczoraj sie dowiedzialam ze moja kuzynka jest w drugiej ciazy, a nie byloby w tym nic dziwnego gdyby nie to, ze jej pierwsze dziecko ma 3 miesiace teraz :P I malo tego karmi piersia, okresu nie bylo widac a tu bach :D

Ciacho na pewno slodka z ciebie kulka, nie przejmuj sie waga : ) Poza tym na diecie jestes, wiec bankowo zrzucisz co nieco. Slyszalam nawet o babeczkach ktore po porodzie mialy mniejsza wage wyjsciowa niz przed ciaza.

Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mąż o 7.30 na oddział przyjęty ale nadal.czeka jescze na operacje siedzę z nim w szpitalu A jak to zabiorą to wtedy pojadę na jakiś obiad i potem po operacji na chwilę wpadnę bo zabiorą to na pooperwcyjna2 to nie będziemy mogli być masakra. Tylko się stresuje :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Hej dziewczyny mąż o 7.30 na oddział przyjęty ale nadal.czeka jescze na operacje siedzę z nim w szpitalu A jak to zabiorą to wtedy pojadę na jakiś obiad i potem po operacji na chwilę wpadnę bo zabiorą to na pooperwcyjna2 to nie będziemy mogli być masakra. Tylko się stresuje :(
    Nie denerwuj sie - bedzie wszystko dobrze - na 100%! Kciuki mocne i oby już było po !! Ściskam mocno.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:

Będzie dobrze ❤ , ja to 5 godzin czekałam aż mój mąż mi napisze że jest już po operacji niestety nie mógł rozmawiać przez tel gdyż musial dojść do siebie po operacji to było najgorsze 5 godzin w moim życiu .

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie i że mogę na was liczyć to bardzo miłe że podtrzymujecie mnie na duchu. Czekam nie cierpliwie staram się nie denerwować :(

Szczęśliwa Mamusia, Chusy lubią tę wiadomość

• Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne brzuszki dziewczyny! Mój też już dosyć pokaźny hehe. Rośnie jak na drożdżach a to moja pierwsza ciąża. Zawsze miałam słabe mięśnie brzucha i jak ćwiczyłem to brzuch był dla mnie największym wyzwaniem i najtrudniej mi sie właśnie jego mięśnie ćwiczyło.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Samari będzie dobrze <3 Zaraz mąż będzie po operacji i zobaczysz, że wszystko będzie w porządku. Głowa do góry :*

Dziewczyny wczoraj mnie zainteresowałyście tymi koszernymi sledziami i innymi potrawami. Mieszkałam przez jakiś czas e Stanach i tam był ogromny wybór produktów koszernych i pamiętam, że były one pyszne. Uwielbiałam koszerną sałatkę z karbów , coś pysznego albo ser żółty. Zupełnie inny niż nasz ser.

Jak Wasze samopoczucie dzisiaj ? :) Mnie okropnie ssie od rana. Muszę jeść co pół godziny a najgorsze jest to Ze nie wiem już co jeść :( w sobotę robię sobie krew i nie wiem jak ja dam radę wytrzymać bez jedzenia tylko czasu :(

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

f2w3csqv689n39p9.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b61872cd1b1.jpg

Co prawda zdjęcie zrobione po wizycie w Pizzy Hut hehe, ale krągłosci ciążowe też są <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 12:09

Szczęśliwa Mamusia, Cherry87, Paula_071, skarb15 lubią tę wiadomość

f2w3csqv689n39p9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zjadłam za małą kolację no i skończyło się wymiotami rano.. Też muszę ciągle jeść, ale glukoza na górnej granicy, co tu chrupać non stop żeby było zdrowo?

• Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander, mam identycznie. Jak zjem za mała kolację to spać nie mogę. Najgorsze jest to ze ja czuje się najedzona a mój zoladek nie :( W nocy budzę się z głodu tak że aż mnie mdli. Wczoraj rano nie zjadłam śniadanie od razu, czymś się zająłem i skończyło się wymiotami:(

f2w3csqv689n39p9.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam glukozę 94 i też się boję żeby cukrzyca się nie rozwinęła, ale wchodzi mi ttlko to co ten cukier podwyższa czyli owoce, pieczywo i jakieś kasze, ryż, ziemniaki :(

f2w3csqv689n39p9.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby ktos potrzebował info to
    W CIAZY DO SPECJALISTY MUSZA PRZYJAC W CIAGU 7 DNI!!!!

Wlasnie siedzę w przychodni i czekam do rodzinnego po skierowanie do diabetologa i od razu bede miala termin

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 12:24

Ciasteczko777, Cherry87 lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak samo jak Wy, muszę zjeść przed samym spaniem, jak nie zjem odpowiedniej kolacji, to zasnąć nie mogę, bo boli mnie brzuch z głodu. Nie wymiotuję na szczęście, ale mdli i ciągnie na wymioty. Rano jeszcze muszę po euthyroxie odczekać 30 min nim zjem śniadanie, masakra..:( A wydaje mi się, że jem sporo, co 1,5-2 godziny.

Zabrałam się w końcu za ten bigos, tak pięknie pachnie teraz kapusta kiszona jak się dusi, o matko, kocham ten zapach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 12:19

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch26 wrote:
    Ja mam glukozę 94 i też się boję żeby cukrzyca się nie rozwinęła, ale wchodzi mi ttlko to co ten cukier podwyższa czyli owoce, pieczywo i jakieś kasze, ryż, ziemniaki :(

Mam to samo. A najlepszym lekarstwem na mdlosci są landrynki

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch26 Piękny masz brzuszek :-);-).

Co do samopoczucia to rano było mi nie dobrze i miałam takie zawroty głowy że myślałam że zemdleję piękny początek II trymestru .

Ja nie cierpię badań a w ten Czwartek idę do laboratorium na badania na czczo dużo wody wypić padnę tam z głodu :-P dobrze że cukiernia jest obok to kupię sobie coś do jedzenia ;-) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 12:37

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko Oki na wizycie na fejsie wrzucilam zdjęcia :)

Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia, Cherry87, PatkaPP, Paula_071, cookiemonster lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zalatwilam wszystko. Jutro mam diabetologa. Jeszcze spacerek sobie zafundowalam w ta piekna pogode

Cherry87, PatkaPP lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ