X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Szczęśliwa mamusia jaki cudny brzuszek!
    Cherry87 u mnie to samo, płaski brzuch chyba, że akurat mam wzdęcie hahaa :D ale wtedy na ciążowy też nie wygląda :D z jednej strony się cieszę że jest płaski, a z drugiej strony chciałabym już jakiś inny objaw oprócz wymiotów :] widziałam zdjęcie teściowej jak była w ciąży w 6 miesiącu. Nie było widać w ogóle!

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• ago91 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef76e9377c0a.jpg

A mój taki :)

Oleander, Szczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa, Chusy, maderdin, KasiuniaH, PatkaPP, Paula_071, skarb15, cookiemonster lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niezmiennie tłuszcz :D
    wyobraźcie sobie kulę- taką wielką...
    Macie ?....
    Noo... to jestem ja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 11:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 Pięknie moja droga wyglądasz ;-).

Oleander Bardzo mi miło ❤.

Dziękuje Wam ❤❤.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 11:47

ago91 lubi tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slicznie wygladacie. Jednak w drugiej ciazy brzuszek wychodzi ekstremalnie szybko. Wydaje mi sie ze im blizej do poprzedniej ciazy tym szybciej sie pojawia : )

Apropos wczoraj sie dowiedzialam ze moja kuzynka jest w drugiej ciazy, a nie byloby w tym nic dziwnego gdyby nie to, ze jej pierwsze dziecko ma 3 miesiace teraz :P I malo tego karmi piersia, okresu nie bylo widac a tu bach :D

Ciacho na pewno slodka z ciebie kulka, nie przejmuj sie waga : ) Poza tym na diecie jestes, wiec bankowo zrzucisz co nieco. Slyszalam nawet o babeczkach ktore po porodzie mialy mniejsza wage wyjsciowa niz przed ciaza.

Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mąż o 7.30 na oddział przyjęty ale nadal.czeka jescze na operacje siedzę z nim w szpitalu A jak to zabiorą to wtedy pojadę na jakiś obiad i potem po operacji na chwilę wpadnę bo zabiorą to na pooperwcyjna2 to nie będziemy mogli być masakra. Tylko się stresuje :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Hej dziewczyny mąż o 7.30 na oddział przyjęty ale nadal.czeka jescze na operacje siedzę z nim w szpitalu A jak to zabiorą to wtedy pojadę na jakiś obiad i potem po operacji na chwilę wpadnę bo zabiorą to na pooperwcyjna2 to nie będziemy mogli być masakra. Tylko się stresuje :(
    Nie denerwuj sie - bedzie wszystko dobrze - na 100%! Kciuki mocne i oby już było po !! Ściskam mocno.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:

Będzie dobrze ❤ , ja to 5 godzin czekałam aż mój mąż mi napisze że jest już po operacji niestety nie mógł rozmawiać przez tel gdyż musial dojść do siebie po operacji to było najgorsze 5 godzin w moim życiu .

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie i że mogę na was liczyć to bardzo miłe że podtrzymujecie mnie na duchu. Czekam nie cierpliwie staram się nie denerwować :(

Szczęśliwa Mamusia, Chusy lubią tę wiadomość

• Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne brzuszki dziewczyny! Mój też już dosyć pokaźny hehe. Rośnie jak na drożdżach a to moja pierwsza ciąża. Zawsze miałam słabe mięśnie brzucha i jak ćwiczyłem to brzuch był dla mnie największym wyzwaniem i najtrudniej mi sie właśnie jego mięśnie ćwiczyło.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Samari będzie dobrze <3 Zaraz mąż będzie po operacji i zobaczysz, że wszystko będzie w porządku. Głowa do góry :*

Dziewczyny wczoraj mnie zainteresowałyście tymi koszernymi sledziami i innymi potrawami. Mieszkałam przez jakiś czas e Stanach i tam był ogromny wybór produktów koszernych i pamiętam, że były one pyszne. Uwielbiałam koszerną sałatkę z karbów , coś pysznego albo ser żółty. Zupełnie inny niż nasz ser.

Jak Wasze samopoczucie dzisiaj ? :) Mnie okropnie ssie od rana. Muszę jeść co pół godziny a najgorsze jest to Ze nie wiem już co jeść :( w sobotę robię sobie krew i nie wiem jak ja dam radę wytrzymać bez jedzenia tylko czasu :(

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

f2w3csqv689n39p9.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b61872cd1b1.jpg

Co prawda zdjęcie zrobione po wizycie w Pizzy Hut hehe, ale krągłosci ciążowe też są <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 12:09

Szczęśliwa Mamusia, Cherry87, Paula_071, skarb15 lubią tę wiadomość

f2w3csqv689n39p9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zjadłam za małą kolację no i skończyło się wymiotami rano.. Też muszę ciągle jeść, ale glukoza na górnej granicy, co tu chrupać non stop żeby było zdrowo?

• Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander, mam identycznie. Jak zjem za mała kolację to spać nie mogę. Najgorsze jest to ze ja czuje się najedzona a mój zoladek nie :( W nocy budzę się z głodu tak że aż mnie mdli. Wczoraj rano nie zjadłam śniadanie od razu, czymś się zająłem i skończyło się wymiotami:(

f2w3csqv689n39p9.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam glukozę 94 i też się boję żeby cukrzyca się nie rozwinęła, ale wchodzi mi ttlko to co ten cukier podwyższa czyli owoce, pieczywo i jakieś kasze, ryż, ziemniaki :(

f2w3csqv689n39p9.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby ktos potrzebował info to
    W CIAZY DO SPECJALISTY MUSZA PRZYJAC W CIAGU 7 DNI!!!!

Wlasnie siedzę w przychodni i czekam do rodzinnego po skierowanie do diabetologa i od razu bede miala termin

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 12:24

Ciasteczko777, Cherry87 lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak samo jak Wy, muszę zjeść przed samym spaniem, jak nie zjem odpowiedniej kolacji, to zasnąć nie mogę, bo boli mnie brzuch z głodu. Nie wymiotuję na szczęście, ale mdli i ciągnie na wymioty. Rano jeszcze muszę po euthyroxie odczekać 30 min nim zjem śniadanie, masakra..:( A wydaje mi się, że jem sporo, co 1,5-2 godziny.

Zabrałam się w końcu za ten bigos, tak pięknie pachnie teraz kapusta kiszona jak się dusi, o matko, kocham ten zapach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 12:19

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch26 wrote:
    Ja mam glukozę 94 i też się boję żeby cukrzyca się nie rozwinęła, ale wchodzi mi ttlko to co ten cukier podwyższa czyli owoce, pieczywo i jakieś kasze, ryż, ziemniaki :(

Mam to samo. A najlepszym lekarstwem na mdlosci są landrynki

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch26 Piękny masz brzuszek :-);-).

Co do samopoczucia to rano było mi nie dobrze i miałam takie zawroty głowy że myślałam że zemdleję piękny początek II trymestru .

Ja nie cierpię badań a w ten Czwartek idę do laboratorium na badania na czczo dużo wody wypić padnę tam z głodu :-P dobrze że cukiernia jest obok to kupię sobie coś do jedzenia ;-) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 12:37

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko Oki na wizycie na fejsie wrzucilam zdjęcia :)

Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia, Cherry87, PatkaPP, Paula_071, cookiemonster lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zalatwilam wszystko. Jutro mam diabetologa. Jeszcze spacerek sobie zafundowalam w ta piekna pogode

Cherry87, PatkaPP lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ