X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari az mnie ciekawi, moze akurat kupilam sledzie twojej produkcji haha :D
    W plastikowym przezroczystym opakowaniu z fioletowa przykrywka. Nazwy ci nie podam bo mi sie nie chce do lodowki leciec :D

PatkaPP, wspolczuje zakazow ale przynajmniej maluszek rosnie jak nalezy! <3

4me, z tego co pamietam Naczelny Rabin Polski zrobil liste koszernych produktow, ktore mozna kupic w sklepie, calkiem znane marki tam sa. Poza tym jak chesz zobaczyc czy jest koszerne, to na opakowaniu masz literke "K" lub "U" w kolku.

Z reszta u nas w Izraelu widzialam duzo polskich produktow na polkach, szczegolnie mi wpadly w oko Jezyki ostatnio :D Albo pierniczki torunskie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 22:19

4me lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Samari az mnie ciekawi, moze akurat kupilam sledzie twojej produkcji haha :D
    W plastikowym przezroczystym opakowaniu z fioletowa przykrywka. Nazwy ci nie podam bo mi sie nie chce do lodowki leciec :D

PatkaPP, wspolczuje zakazow ale przynajmniej maluszek rosnie jak nalezy! <3

4me, z tego co pamietam Naczelny Rabin Polski zrobil liste koszernych produktow, ktore mozna kupic w sklepie, calkiem znane marki tam sa. Poza tym jak chesz zobaczyc czy jest koszerne, to na opakowaniu masz literke "K" lub "U" w kolku.

Z reszta u nas w Izraelu widzialam duzo polskich produktow na polkach, szczegolnie mi wpadly w oko Jezyki ostatnio :D Albo pierniczki torunskie :D
    A wiesz, ze sobie to sprawdze :)
    Dobranoc dzoewczeta. Ja jutro pobudka o 5 :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 03:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja już wstałam.ogarniam się u jedziemy do Gdańska bo jak.zlapia nas korki to czasem na 7 nie zdążymy do tego szpitala.ale spać mi się chce .... masakra
    Będę się odzywać trzymajcie kciuki ;) dzięki

Ciasteczko777, didi123, MaMaMi83, Szczęśliwa Mamusia, Paula_071 lubią tę wiadomość

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki!

Samari lubi tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dzisiaj stres o 11.15 wizyta o.o
    Miłego dnia

Milka1991, PatkaPP, Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek

Trzymam kciuki za wizytę wszystko będzie dobrze ;)

My czekamy na oddziale na jakieś informacje co jak i o której

puszek369 lubi tę wiadomość

• didi123 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Też się pomału zbieram na prenatalne, stresuje się, już się w nocy z boku na bok przewracałam. A do tego z rana jeszcze straszne wymioty. Już nic nie jem, póki nie wrócę, bo inaczej z domu nie wyjdę.

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Trzymam kciuki za operacje i wizyty!! Ja sie obudzilam jakas taka pelna energii oby nie opuscila mnie w ciagu dnia:D dzis mam pare zalatwien. Urzedy, ubezpieczalnia i poszukiwanie garnituru dla faceta na nasz slub;)

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari

Trzymam kciuki !!

Samari lubi tę wiadomość

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari, trzymam kciuki za męża, dziewczyny powodzenia na badaniach, czekamy na wieści. Ostatnia same dobre wiadomości, oby tak dalej było!

Samari lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• iwwk Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny dzisiaj! :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzisiaj wielki dylemat. Otóż na 12:00 umówiona jestem do fryzjera. Rozjaśniam włosy od lat. Chwile przed ciążą rozjaśniałam jak zwykle i dostałam dziwnej reakcji alergicznej, bolała mnie szyja. Przy kolejnej wizycie powiedziałam mojej fryzjerce o tym i zafarbowała mi farba dla alergikow - efekt to powiększone węzły na szyi przez tydzien (wtedy już w ciąży byłam ale o niej nie wiedziałam :)

Nie mam nic do farbowania włosów w ciazy. No ale powiększone węzły to poważna sprawa. Wyglądam jak typowa baba w ciąży z odrostami, muszę coś z tym zrobić

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilam wlasnie odrosty wczoraj bo juz nie moglam w lustro patrzec, ale obylo sie bez zadnych alergii na szczescie.

Alicja moze niech ci zrobi probe uczuleniowa zwykla farba, a nuz sie okaze ze jestes wrazliwa na skladnik farby dla alergikow, a zwyczajna dziala na ciebie normalnie.

Kciukasy za wizyty dziewczyny! Samari za twojego meza rowniez : )

puszek369, Alicja-33 lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari - kciuki za operacje !!!

Dziewczyny - Puszek, Didi/ kciuki za wizyty !!
    Będzie wszystko dobrze :) !!

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pofarbuje dopiero na święta. Niby nie ma przeciwwskazań ale wstrzymam sie. Mam ciemne wlosy wiec bardzo odrostu nie widac. Tylko te kilka siwych...bede miec naturalne pasemka heheh

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek, Didi - trzymam kciuki za wizyty!

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onomatopeja wrote:
    dziewczyny, mam pytanie o 500+, czy jak mamy termin na maj 2019 to brane pod uwagę będą dochody z 2018 czy 2017 roku? logiczne się wydaje że 2018 ale chciałam się upewnić

Może w Opiece do pytaj się wydaje mi się że za ten rok ale pewności nie mam :-).

puszek369,Didi i inne dziewczyny które mają dziś wizytę Trzymam mocno kciuki ;-) :-).

Samari Mocno zaciśnięte kciuki, za pomyślną operację Twojego męża sama wiem jaki to stres.

Hej hej :-) :-).

No to witam się w kolejnym tc a to już 13 ❤❤, a zarazem II trymestr ciąży :O :O :O , szok nie dowieżanie że te tygodnie tak szybko lecą. Niestety objawy zamiast ustępować to jest coraz gorzej dziś omal że nie zemdlałam :-\ dobrze że mąż był w domu. Zawroty głowy, mdłości dobrze że tylko rano tak mam, nie wiem jak bym dalej funkcjonowała jeszcze w domu mam małą córeczkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 11:05

Chusy, Oleander, puszek369, 4me lubią tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczny brzuszek <3 u mnie podobne rozmiary : ) Dopiero 13 tydz a juz mi sie wydaje ze taki duzy!

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny brzuszek ❤️ ja jestem w 11 tygodniu a wydaje mi się że jestem ciągle płaska jak na początku...

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14tc+0d. Z pierworodnym na tym etapie bylaam plaska :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/53f1d452b72b.jpg

Oleander, Szczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa, Chusy, Alicja-33, KarmeLoVe, maderdin, Paula_071, cookiemonster lubią tę wiadomość

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ