X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę pregne start, bo po pregnie plus było mi niedobrze bardziej niż bez. I nie wiem, co mam kupić teraz.

Ja mam olejek z babydream i mi pasuje.

Mi taki brzuch wywaliło, że zaczynam się bać co będzie później. Teraz na mój widok już wszyscy pytają czy to będą bliźniaki. To moja pierwsza ciąża i myślałam, że długo nie będzie widać.

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi też wywalilo brzuchal, tzn to oczywiscie nie dzidzius, ale jakby cały brzuch wypchnęło mi do przodu i nie da się tego wciągnąć, ech!

Samari - to powodzenia! :) ja tez mam nadzieję poznac płeć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pytanie do mam.ktore biorą magnez jaki magnez bierzecie w ciąży ?? Bo mam.slircxe łydek i ginekolog kazał mi kupić magnez z witaminą b6 tylko w sumie nie wiem który najlepszy z najlepszym składem i orzyswajalnoacoa hmm

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Właśnie pytanie do mam.ktore biorą magnez jaki magnez bierzecie w ciąży ?? Bo mam.slircxe łydek i ginekolog kazał mi kupić magnez z witaminą b6 tylko w sumie nie wiem który najlepszy z najlepszym składem i orzyswajalnoacoa hmm
    NeoMag forte :)

• Pantera Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnez to może Magne B6 - Lek.

Do dziewczyn wymiotujących - w 1szej cìazy wymiotowałam co tydzien-dwa, dwa dni wyjęte z życia. Ale po 5tym miesiacu sie skończyło! Tylko potem zołądek miałam ściśniety przez brzuch i też nie mogłam jesć normalnej całej porcji do końca ciąży, mężowi oddawałam.

• MaryJane Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pomoc, kupię w takim razie prenatal duo, 13 tydzień już niebawem

gann3e3k0unlohxb.png

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Iwwk, mnie byli zmuszeni naciac, bo malej lecialo tetno i musieli ja szybko wyciagnac. Nie poczulam tego na znieczuleniu, wiec jako tako nie bolalo podczas porodu, niestety w pologu jak epidural przestal dzialac to naciecie dalo o sobie znac. Bylam bardzo mocno zszyta, lekarz sie staral zebym nie miala duzej blizny i wszystko wygladalo "pieknie" ale minus niestety ze przez tydzien wylam z bolu. Przeciwbolowe na to nie dzialaly chociaz lykalam je jak mietowki. Po tygodniu poprosilam o poluzowanie szwow i odcieli mi jeden szew ktory najbardziej ciagnal i wreszcie przestalo tak piekielnie bolec.Po mniej wiecej tygodniu i pol nie czulam juz zadnego bolu, a po tzrech tygodniach szwy sie rozpuscily (trzeba sie bardzo czesto podmywac, z reszta po wizycie w toalecie i tak nie macie ochoty sie dotykac papierem w tych okolicach, najlepiej sie umyc woda z mydlem delikatnie i polac na koniec tantum rosa). Niestety przez pierwszy tydzien krzywilam sie bardziej niz babki po CC, nie moglam chodzic wyprostowana, plakalam jak siadalam na lozku. Wiem ze to brzmi nieciekawie, ale tak naprawde to tylko tydzien z zycia, pozniej szybko wrocilam do siebie.
    Tez w szpitalu to widzialam - babki po cc smigaly, a ponacinane zgiete w pol. To siadanie, chodzenie po schodach...no ciężki tydzień po prostu. Nie mialam cc, ale wydaje mi się, że po kiepskin sn można bardziej się umordowac czasami niż po cc.

Co do rodzenia w salach zbiorowych - ja tak rodzilam..jedna sala, 4 boksy, ale oczywiście z mężem. W trakcie jak ja rodzilam to 6-7 dzieci przyszło na świat obok mnie. Strasznie demotywujace to było. Teraz szukam szpitala w lepszym standardzie co oznacza dojazd ok 60km.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FORMEDS F-MAG B6 bardzo dobrze przyswajalny magnez w postaci cytrynianu. Kupowałam w saszetkach i proszek rozpuszczałam w wodzie. Ja go brałam jeszcze przed ciążą ze względu na dość aktywny tryb życia. W ciąży co drugi-trzeci dzień jeżeli czułam, że potrzebuję. Teraz pewnie będę codziennie zażywać, bo chyba się powoli zaczynają skurcze w łydkach :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie

Oj pokaże się o stwierdzenie że nawet skopany sn nie można porównać do cesarki
    To ejst tylko takie śmiganie na pozór bo nie ma wyjścia . Ale ból jest niesamowity i blizna daje znaki nawet kilka lat po cięciu A do tego zrosty2 i cały ten bajzel
    .. ehh Az nie wierze że 3 raz się na to dalam

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też biorę Prenatal duo. Mój ginekolog był sceptycznie nastawiony ogólnie do suplementów, ale ja jednak biorę bo wymiotuję codziennie i nie jestem w stanie jeść jakoś bardzo zdrowo

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal na pregna start i teraz jak skończę tabletki to wchodzimy w prenatal duo.
    Strasznie ciągnie mnie od krzyża do lewej nogi do podudzia :( miał ktos tak? Idę jutro do rodzinnego, mam nadzieję, że to nie rwa kulszowa, czasami ból jest tak silny, że ciężko iść

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam trochę inny bol bo ciagnie mnie z boku plecow do tylka tak ze sie wyprostowac nie moge. I to zazwyczaj jak wstaje z lezenia do wyprostu. Nieraz nie dowytrzymania a nieraz pare dni spokoju. Smaruje mascia Ibalgin rozgrzewajaca

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi trochę dokucza rwa kulszowa, jak córka ma nieodkładalność albo jak jakieś porzadki w chacie robię, leczyłam się na dyskopatię.

To prswda Samari, ja też nadal czuję miejsce cięcia. CC polega na rozcięciu macicy, mięśni i skóry i zszyciu każdej warstwy osobno, jak schodzi znieczulenie to jest konkret. Osobiście bardzo bym chciała tym razem urodzić naturalnie, ale moj szpital nie jest zbytnio pro vbac i obawiam się, że automatycznie wezmą mnie na cc. Ja po cc zaczęłam w miarę funkcjonować tak w 3 dobie. W pierwszej nie mogłam się przewrocic na bok na łóżku, córka w inkubatorze na innym oddziale a mnie mąż musiał tam na wózku wozic z cewnikiem pod kocykiem. Nic fajnego.

• 4me Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie CC to powazna operacja a nie jakis tam zabieg. Ja dziękuję za to, poprosze znów SN.
    Niestety znam kilka dziewczyn po CC i wszystkie wspominaja to srednio dobrze. Jedna koleżanka rodzila i SN i CC i mowi, ze CC znacznie gorsze...

Co do sal rodiznnych to u nas jest tak, ze jest kilka i jak duzo porodow to nie wiesz na co trafisz. Ja rodzilam w noc, kiedy byla tragicznie duza ilosc porodow. Zabrali nas na gore i nagle pokazuja miejsce na wspólnej sali i dziekuja mezowi juz odsylajac go do poczekalni... Myslalam, ze wroce do domu z tymi bolami i skurczami. W ostatniej chiwli przechodzila jakas lekarka i powiedziala, ze przeciez dwojeczka już wolna po przednim porodzie i mozna isc. To byl największy stres podczas calego porodu ;) no praaaawie ;)

Dziewczyny dzis mnie lekko bolal brzuch wieczorem, tak myslalam, ze moze sie przeciazylam w pracy a teraz moj telefon pokazal mi, ze zrobilam dzis 6km! :O

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na grupe krwi sama bez innych badan trzeba byc na czczo? Moj chlop sie jutro wybiera i nie wie. Hehe wyciaglam go zeby bylo mi razniej;)

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Ananana Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Na grupe krwi sama bez innych badan trzeba byc na czczo? Moj chlop sie jutro wybiera i nie wie. Hehe wyciaglam go zeby bylo mi razniej;)
    wątpię bo przecież jedzenie raczej grupy krwi nie zmienia :D

Ananana
    f2w343r80bhcqysk.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Tez mi sir wydaje ze nie trzeba. Ale zadzwon sobie do laboratorium zanim chop sie wezmie za sniadanie ;)

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o cc to nie w każdym się wszystkie warsty tnie i czasami cześć ma sama się zrosnac.
    W poprzecznych cc można wyróżnić :
    Pfannenstiela – nacina się skórę, otrzewną i mięsień macicy, po czym wszystkie warstwy po kolei się zszywa.
    Cohena uważa się za najprostszą i najkorzystniejszą: lekarz nacina skórę poprzecznie nad spojeniem łonowym, przy otwieraniu kolejnych warstw powłok posługuje się bardziej palcami niż nożem i nożyczkami. W tej metodzie nie zszywa się otrzewnej ani mięśni brzucha, a więc jest mniej szwów i krótszy czas operacji.
    Misgav-Ladach stosuje się mało cięć i szwów – większość warstw otwiera się „na tępo”, nie zszywa się wszystkich warstw macicy, tylko jedną. Dzięki temu mniejsza jest utrata krwi i kobieta odczuwa mniejszy ból po operacji.
    Niestety cc to poważna operacja, ale jak trzeba to trzeba
    U nas w szpitalu robią raczej tylko to 3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 21:10

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma takiej potrzeby, ja też dzisiaj byłam i zjadłam :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    A ja tak całkiem Poza tematem mam pytanie, jakie przyjmujecie witaminy? Z wrażenia oczywiście zapomniałam lekarza spytać a nie biorę nic poza kwasem foliowym od dobrych 3 tygodni. Coś bym musiała z racji tego że moja dieta uboga w owoce i warzywa
    Mi lekarz powiedział jak go zapytałam co brać że mam zielonego wybrać na stragan i tam są witaminy a nie faszerować się tabletkami ;-) i 2 rzecz endokrynolog zalecił branie jodu w tabletkach ;-)

qdkke6yd1ouxxkf6.png
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ