Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ananana wrote:Macie sprawdzone balsamy, olejki przeciw roztepom? Cos na uelastycznienie skory, tak zapobiegawczo...
Perfecta mama Stosowalam z 2 corka od 3 msc ciazy i polecam nie mam rozstepow teraz tez uzywam z tej firmyAnanana lubi tę wiadomość
-
jodła30 wrote:Też mam krwiaka, ale przy ujściu i się sączy od ponad 2 tyg, w pon mina 3 trafiłam do szpitala z krwawieniem, szczerze myślałam że to koniec, ale okazało się, że z dzieckiem wszystko ok. Biorę 3 x Luteina, magnez plus No spa forte (dziennie) i mam odpoczywać, ale nie muszę non stop leżeć. Dziecko tydzień temu w piątek miało 6.33 cm (11 tc), więc już spore. Podobno krwiak się zasklepi jak dziecko trochę urośnie, lekarz jest dobrej myśli że względu na lokalizację tego paskudztwa. Zero seksu - smuteczek. Ale najważniejsze że z dzieckiem ok. Dostałam oczywiście l4 i do pracy myślę, że już nie wrócę. A Ty jak się czujesz ? Masz jeszcze plamienia ?
Bedzie dobrze trzymam kciuki tez mialamkrwiaka wykryl go lekarz w 8t0d bylam w szpitalu oszczedny tryb zycia duzo lezalam bralam luteine i na szcescie w ok 4 tyg sie wchlona teraz nie ma ani sladuWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 16:54
-
W Londynie to menu codziennie przynosili... wybor był: dania z kurczakiem, wieprzowiną, wołowina, wege po kilka z kategorii do wyboru!
Bosze wy o wyprawce a ja sie boję nawet o tym myśleć, by nie zapeszać.
Mi sie przydały:
* małe butelki wody (brak siły po porodzie)
* ibuprom (silne skurcze w nocy przy karmieniu, zamiast wołać pielegniarkę w nocy, miałam swoj)
* ciemne reczniki dla mnie do wyrzucenia po szpitalu
* wiele ciemnych rozpinanych na dekolcie koszul nocnych do wyrzucenia (po zabrudzeniu krwią)
* własny odciągacz pokarmu (od tego szpitalnego mozna złapac gronkowca i koniec karmienia)
* na sutki bez lanoliny Multi-Mam Balm (sprawdzony na bolesnych strupkach),
* własna witamina K dla maleństwa (wycofują ta witaminę na rzecz zastrzyków, które nie są aprobowane dla dzieci do 2 lat tylko w Polsce, za granicą jest wybór)Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
Ananana wrote:Macie sprawdzone balsamy, olejki przeciw roztepom? Cos na uelastycznienie skory, tak zapobiegawczo...
Obecnie stosuję masło z 4 szpaków, kolejne czeka Zielone LabolatoriumAnanana lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko777 wrote:Ja mam Palmers.
Byłam u diab i póki co dalej cc nie mam i b dobre cukry, mam mierzyć na czczo i jeden dzień w tyg cały.
Zero leków i monitorujemy dalej bo jazda zacznie sie pewnie po 20 tc dopiero ale dr mówiła ze jest duża szansa że jednak mnie ominie cc ... No zobaczymy ... moze panikuje ale wole kontrolować niż obudzić sie z ręka w cukrzycy
Super. Ja dzis pierwszy dzien pomiarow. Rano za wysoko reszta jak narazie ok. Ta dieta dla mnie jest masakryczna. Oprocz tego nic z tego nie rozumiem z tych weglowodanow wymiennych to wiekszosc rzeczy ktore mozna ja zwyczajnie nie lubie.
Myslalam ze wymioty mam za sobą... jednak nie.
Zresztą Ciasteczko wiesz moze jak to jest przy wymiotach z tym cukrem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 18:22
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Deli wrote:Cześć dziewczyny. U mnie termin 29.05. Poki co stwierdzona cukrzyca ciążowa. Niestety z krwiakiem i rozwarstwiona kosmówka narazie musze leżeć. Miala ktoras taka sytuację? Po jakim czasie "przykleila" sie wam ponownie.
-
Dziewczyny na pocieszenie dla tych co boja sie naciecia krocza. Ja mialam nacinane, bez zadnego znieczulenia. Robia to podczas skurczu i nawet nie czujesz. Smigalam następnego dnia juz calkiem sprawnie. Komplikacji nie ma zadnych.
Wiadomo to mocno indywidualna sprawa ale nie ma sie co nakrecac, ze bedzie zle
Zawsze lepsze kontrolowane naciecie niz rozerwanie połowy tylka, ze tak dosadnie napisze
Ja w ogóle mialam podejście, ze lekarze maja robić wszystko, co potrzebne do szczęśliwego końca.
Dla mnie wiekszym strachem niz naciecie jeat np brak wolnych sal porodowych do rodiznnego porodu. U nas sie wtedy rodzi na sali ogolnej z innymi babkami, przegrodzone parawanem! bez partnera! MASAKRA!Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaMaMi83 wrote:Super. Ja dzis pierwszy dzien pomiarow. Rano za wysoko reszta jak narazie ok. Ta dieta dla mnie jest masakryczna. Oprocz tego nic z tego nie rozumiem z tych weglowodanow wymiennych to wiekszosc rzeczy ktore mozna ja zwyczajnie nie lubie.
Myslalam ze wymioty mam za sobą... jednak nie.
Zresztą Ciasteczko wiesz moze jak to jest przy wymiotach z tym cukrem.
Ja nie musze przeliczać WW- póki co - tylko jem zgodnie z zasadami... ale czasem zjem pizzę czy ciacho ...i wtedy mierze też cukier chyba z ciekawości jak reaguje organizm
A pytałam i Euthyrox mogę brać przed mierzeniem / bo i tak pomiary mam po tabl i ta ilość laktozy nie wpływa; bardziej stres- on mega podwyższa cukier ... a ja kłębek nerwów ...MaMaMi83 lubi tę wiadomość
-
Iwwk kurczę ja średnio wspominam nacięcie ale wiem że było potrzebne. Dwa razy parlam i dziecko uciekalo. Za trzecim razem polozna naciela i od razu wyskoczyło samo naciecie nie bolało, poczulam tylkp mocne uszczypniecie. Ale potem strasznie się to paprze i boli pewnie teraz też tego nie unikne no ale trudno. Aha i w moim przypadku masaż krocza nic mi nie dał. Po co ja się tak gimnastykowalam tyle tygodni wcześniej to nie wiem
-
A ja tak całkiem Poza tematem mam pytanie, jakie przyjmujecie witaminy? Z wrażenia oczywiście zapomniałam lekarza spytać a nie biorę nic poza kwasem foliowym od dobrych 3 tygodni. Coś bym musiała z racji tego że moja dieta uboga w owoce i warzywa
-
MaryJane wrote:A ja tak całkiem Poza tematem mam pytanie, jakie przyjmujecie witaminy? Z wrażenia oczywiście zapomniałam lekarza spytać a nie biorę nic poza kwasem foliowym od dobrych 3 tygodni. Coś bym musiała z racji tego że moja dieta uboga w owoce i warzywaAnanana
-
MaryJane wrote:A ja tak całkiem Poza tematem mam pytanie, jakie przyjmujecie witaminy? Z wrażenia oczywiście zapomniałam lekarza spytać a nie biorę nic poza kwasem foliowym od dobrych 3 tygodni. Coś bym musiała z racji tego że moja dieta uboga w owoce i warzywa
Ja biore Pregna plus ale jest mi po nich m3ga niedobrze i od jutea biore sam kwas foliowy dr pozowlila.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyJa zapobiegawczo na rozstępy smarowałam oliwką dla ciężarówek z babydream i bio oil i dupsko, jakos koło 32 tc wyskoczyło mi mnóóóóóstwo małych takich rozstępów i na brzuchu, i na boczkach o dziwo, i w gorze pośladkow. Teraz są bardzo jasne i w duecie z blizną po cc stanowią moje znaki ciążowe, które nawet lubię, hehe!
Cześć Deli!
Gratulacje udanych wizyt ja jutro mam prenatalne - już teraz nie mogę usiedzieć, stres i emocje mnie pożerają
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 19:05
-
nick nieaktualny
-
Ja teraz jakies tam biore ale np w pierwszej ciazy moj ginek uwazal, ze witaminy sa przereklamowane-ich branie nie zaszkodzi ale tez nie pomoze a minus taki, ze rodza sie po nich większe dzieci. Moj mial 4150 bez witamin! Także skoro teraz biore to moge zacząć sie bac co to bedzie za waga
-
nick nieaktualnyMaryJane wrote:A ja tak całkiem Poza tematem mam pytanie, jakie przyjmujecie witaminy? Z wrażenia oczywiście zapomniałam lekarza spytać a nie biorę nic poza kwasem foliowym od dobrych 3 tygodni. Coś bym musiała z racji tego że moja dieta uboga w owoce i warzywa
Ja używam mama dha Premium plus w poprzedniej ciąży brałam o
Prenatal -
nick nieaktualny
-
U mnie te same olejki co przed ciążą, nic specjalnego na rozstępy nie kupuję. Lubie olejki altterry, hipp, olej kokosowy, nacomi kakao o ciasteczkowym zapachu. Mam wrażliwą skórę więc muszę tylko naturalne. Ostatnim hitem o boskim zapachu jest u mnie balsam olejkowy organique macademia oil i masło shea, cudowny
Co do witamin, to obecnie prenatal uno, magnez, kwas foliowy. I już niedługo na prenatal duo przechodzę, bo się uno kończyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 19:25