Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Super wieści dzisiaj dziewczyny :** ja dzisiaj się mega słabo czułam, strasznie niedobrz emo było (.
W ogóle zastanawia mnie jak każda z was pisze ze już widza zarodek i serduszko boje a ja byłam w 7 po spodziewanej miesiączce przywykłych 28dni i było tylko pęcherzyk ciążowy widac....trochę się martwię ze nie było jeszcze zarodka .( -
Alicja-33 wrote:Kurcze a ja już się zaczynam martwić czy serduszko 107/min to nie za małe tętno jak na 6 tydzien 4 dzień. Lekarz mówi, ze niby ok
-
Goldwinch u mnie narazie tylko czasami boli brzuch, bez nudności. Dziś miałam usg 4+2 i był pęcherzyk. Usg dziś było przypadkiem bo miałam kolizję samochodową. Na szczęście nic się nie stało.https://www.suwaczki.com/tickers/w4sqvkcb7ylvfsz3.png
Synek 11.05.2017
Aniołek 2016 12 tc -
nick nieaktualnyJa z objawów mam tylko piersi i metaliczny posmak w ustach jakiś tydzień temu miałam bóle brzucha i pleców a tak jest ok
Miałam USG 11.09 i wyszło że ciąża młodsza zauważył dwa pęcherzyki 0.55 i 0.50 ale powiedział że tak naprawdę na drugim USG będzie wszystko jasne bo ciąża jest za młoda by powiedzieć czy to są naprawdę bliźniaki. Kazał mi zrobić betę wyszła 616,9 dziś jadę powtórzyć i zobaczymy jaki bd wynik. Strasznie się boje ale co ma być to bd -
Dzień dobry dziewczęta,
melduję, że wczoraj miałam wizytę i nieprzespaną nockę przez galopujące myśli.
Według usg ciąża starsza o 3dni niż myślałam - 6t+1d, piękny pierścionek z diamentem wielkości 4,1mm i bijące serduszko 100bpm. Wszystko wygląda ładnie, a i tak mam łykać duphaston 3x1 (dla wzmoceninia progesteronu 24,6) i przyjmować heparynę. Pisałam, że mam opory przed braniem leków - wzięłam to co zalecił lekarz, ale ja jednak wariat jestem bo po tych lekach bardziej się martwiłam, że zaszkodzę maleństwu niż wcześniej.
Samych dobrych wiadomości na Waszych usg życzę!Szczęśliwa Mamusia, Mama dwojki, cookiemonster lubią tę wiadomość
ewa1d -
Dziewczyny powtorzylam test rano i znowu kreska jest blada, czy ona nie powinna byc juz tlusta i czerwona? Jestem w 38 dc dzisiaj, ale mam dlugie cykle nieraz 35 dniowe. Musze przestac czytac internety bo jak sie czlowiek naczyta to potem panika
http://ifotos.pl/zobacz/IMG201809_qeapqne.jpg
U gory dzisiejszy test na dole wczorajszyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 08:24
-
u mnie z tymi objawami ciążowymi to różnie, raz są, raz ich nie ma, obecnie od kilku dni nie ma prawie nic, czuję się wyśmienicie prócz tego że tyję w wodę, ciągle piję a prawnie nie sikam :< no i waga w górę :< czuję się jak napompowany balon. o i sutki wrażliwe na maxa, to jedyny ciągły objaw
a najpierwszejsze objawy to ciągłe odbijanie (jeszcze przed terminem miesiączki), potem doszedł ból brzucha i krzyża i tyle
pierwsze USG w 6w2d, piękny pęcherzyk z zarodkiem 2,96mm, serduszko 113/min
teraz mam porobić wszystkie badania i następna wizyta za miesiąc już na prenatalne lekarz powiedział, że za miesiąc bardzo często już płeć widzi, trochę mi się wydaje, że to za szybko ale kto wie
Chusy jak taki długi cykl to ciąża jeszcze młodziutka, nie przejmuj się, u mnie po 4-5 dniach dopiero była tłusta
-
ewa1d wrote:Dzień dobry dziewczęta,
Według usg ciąża starsza o 3dni niż myślałam - 6t+1d, piękny pierścionek z diamentem wielkości 4,1mm i bijące serduszko 100bpm. Wszystko wygląda ładnie, a i tak mam łykać duphaston 3x1 (dla wzmoceninia progesteronu 24,6) i przyjmować heparynę. Pisałam, że mam opory przed braniem leków - wzięłam to co zalecił lekarz, ale ja jednak wariat jestem bo po tych lekach bardziej się martwiłam, że zaszkodzę maleństwu niż wcześniej.
Samych dobrych wiadomości na Waszych usg życzę!
Ewa
Czy rozmawiałaś o swoich watpliwościach z lekarzem?
Nie wiem jak Ci pomóc...
Duphaston jest na podtrzymanie ciazy, ma uzupełniać ewentualny niedobór progesteronu. Nie można tego leku przedawkować. To jest tak, ze może pomoc na pewno nie zaszkodzi. Większość z nas bierze progesteron w różnych formach. Heparyna zapobiega powstawaniu skrzepów na każdym etapie ciazy. To dobry lek, wiele ciąż zostało donoszonych właśnie przez m.in. Taki wystaw leków. Nie ma raczej możliwości żeby leki Toboe zaszkodziły. No oczywiście po heparynie siniaki na brzuchu ale to już oczywiście kwestia priorytetów. -
Nie moglam zdjecia wkleic to wrzucilam linka.
No wlasnie u mnie poza tym ze mi sie biust napompowal to raczej nic nowego. NO i rzeczywiscie waga podskoczyla do gory mimo ze jem tyle samo >.< I tak jak mowisz praktycznie nie sikam, czuje sie jak gabka
Agata super wyniki, gratuluje udanej wizytyAgata :) lubi tę wiadomość
-
KamKam1100 wrote:Super wieści dzisiaj dziewczyny :** ja dzisiaj się mega słabo czułam, strasznie niedobrz emo było (.
W ogóle zastanawia mnie jak każda z was pisze ze już widza zarodek i serduszko boje a ja byłam w 7 po spodziewanej miesiączce przywykłych 28dni i było tylko pęcherzyk ciążowy widac....trochę się martwię ze nie było jeszcze zarodka .(
Nie ma powodu do zmartwień. Tydzien po spodziewanej miesiączce jeszcze nic nie widać... byłam w tym samym czasie u lekarza nawet nie było widać jeszcze pęcherzyka. Wiec spokojnie, im w zasadzie później się pójdzie tym więcej będzie widać . Ja drugi raz byłam wg miesiączki w 7 tygodniu 0 dniu i już zobaczyłam fasolkę. -
Chusy wrote:Dziewczyny powtorzylam test rano i znowu kreska jest blada, czy ona nie powinna byc juz tlusta i czerwona? Jestem w 38 dc dzisiaj, ale mam dlugie cykle nieraz 35 dniowe. Musze przestac czytac internety bo jak sie czlowiek naczyta to potem panika
U gory dzisiejszy test na dole wczorajszy
Jaka jest czułość tych testów?
Ja po terminie miesiączki robiłam dwa rodzaje testów- właśnie taki jak Twój plus taki sikany, standardowy. Pomimo takiej samej czułości testów, ciemniejsza kreska zawsze wychodziła na tym drugim.
Przy czym w zasadzie uważam, ze ta kreska ze zdjęcia jest jak najbardziej ok. Tez tak miałam ze przez jakiś nie krótki czas ta druga kreska nie była tak ciemna jak kontrolna. Żeby być spokojna zawsze możesz iść zbadać poziom beta hcg z krwi -
U mnie pierwsze objawy to ból brzucha i zmęczenie. Dzisiaj 6tygodni 3dni i mdłości od tygodnia. Nasilają się z każdym dniem... Nie mogę nic przełknąć. Poza tym od kilku dni czuję też, że piersi są powięszone i troszkę bolą.
Najgorsze jednak mdłości...ten tydzień pracuję z domu, bo byłam przeziębiona, nie wiem jak ja wrócę do pracy Każda próba zjedzenia jest jak wojna.26.08 - pozytywny test
27.08 - bhcg 252
30.08 - bhcg 1053
31.08 - pęcherzyk 2mm
14.09 - zarodek 5mm i bijące
5.10 - Maleństwo ma 2,93cm, 170/min, jest bardzo aktywne podczas USG, wesoło podskakuje, kiedy się śmieję!
19.10 USG genetyczne: Maleństwo ma 5cm, 170/min, niskie ryzyko wad
-
Chusy wrote:Dziewczyny powtorzylam test rano i znowu kreska jest blada, czy ona nie powinna byc juz tlusta i czerwona? Jestem w 38 dc dzisiaj, ale mam dlugie cykle nieraz 35 dniowe. Musze przestac czytac internety bo jak sie czlowiek naczyta to potem panika
U gory dzisiejszy test na dole wczorajszy -
ewa1d wrote:Dzień dobry dziewczęta,
Samych dobrych wiadomości na Waszych usg życzę!