X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • KamKam1100 Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści dzisiaj dziewczyny :** ja dzisiaj się mega słabo czułam, strasznie niedobrz emo było :((.
    W ogóle zastanawia mnie jak każda z was pisze ze już widza zarodek i serduszko boje a ja byłam w 7 po spodziewanej miesiączce przywykłych 28dni i było tylko pęcherzyk ciążowy widac....trochę się martwię ze nie było jeszcze zarodka .(

ckaigov31lklx1rk.png
  • Talisa Koleżanka

Wysłany: 12 września 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pierwszą wizytę umówioną na 28 września, wg kalkulatora będzie to 6t 6d, więc chyba powinno być już coś widać ;)

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Kurcze a ja już się zaczynam martwić czy serduszko 107/min to nie za małe tętno jak na 6 tydzien 4 dzień. Lekarz mówi, ze niby ok
    Ja w 6w2d miałam 113/min i lekarz powiedział że prawidłowo, więc chyba nie mamy się czym przejmować :)

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jest serducho:)
    Crl 0.54 :)

Talisa, milamila, Szczęśliwa Mamusia, Nowa0289, Angie1212, KasiaH lubią tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    U mnie też jest serducho:)
    Crl 0.54 :)

Super :)))) ❤️❤️❤️❤️

cookiemonster lubi tę wiadomość

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co u nas tak cicho? ;) opowiadajcie Jakie mialyscie pierwsze objawy zafasolkowania ? Jakie objawy macie teraz ? A może żadnych ? :) Kiedy planujecie pierwsze usg, albo może już jesteście po? :)

f2w3csqv689n39p9.png
  • martek88 Koleżanka

Wysłany: 13 września 2018, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldwinch u mnie narazie tylko czasami boli brzuch, bez nudności. Dziś miałam usg 4+2 i był pęcherzyk. Usg dziś było przypadkiem bo miałam kolizję samochodową. Na szczęście nic się nie stało.

https://www.suwaczki.com/tickers/w4sqvkcb7ylvfsz3.png
    Synek 11.05.2017 <3
    Aniołek 2016 12 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z objawów mam tylko piersi i metaliczny posmak w ustach jakiś tydzień temu miałam bóle brzucha i pleców a tak jest ok :)
    Miałam USG 11.09 i wyszło że ciąża młodsza zauważył dwa pęcherzyki 0.55 i 0.50 ale powiedział że tak naprawdę na drugim USG będzie wszystko jasne bo ciąża jest za młoda by powiedzieć czy to są naprawdę bliźniaki. Kazał mi zrobić betę wyszła 616,9 dziś jadę powtórzyć i zobaczymy jaki bd wynik. Strasznie się boje ale co ma być to bd :(

• ewa1d Debiutantka

Wysłany: 13 września 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczęta,
    melduję, że wczoraj miałam wizytę i nieprzespaną nockę przez galopujące myśli.
    Według usg ciąża starsza o 3dni niż myślałam - 6t+1d, piękny pierścionek z diamentem wielkości 4,1mm i bijące serduszko 100bpm. Wszystko wygląda ładnie, a i tak mam łykać duphaston 3x1 (dla wzmoceninia progesteronu 24,6) i przyjmować heparynę. Pisałam, że mam opory przed braniem leków - wzięłam to co zalecił lekarz, ale ja jednak wariat jestem bo po tych lekach bardziej się martwiłam, że zaszkodzę maleństwu niż wcześniej.
    Samych dobrych wiadomości na Waszych usg życzę!

Szczęśliwa Mamusia, Mama dwojki, cookiemonster lubią tę wiadomość

ewa1d
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powtorzylam test rano i znowu kreska jest blada, czy ona nie powinna byc juz tlusta i czerwona? :D Jestem w 38 dc dzisiaj, ale mam dlugie cykle nieraz 35 dniowe. Musze przestac czytac internety bo jak sie czlowiek naczyta to potem panika

http://ifotos.pl/zobacz/IMG201809_qeapqne.jpg

U gory dzisiejszy test na dole wczorajszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 08:24

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie z tymi objawami ciążowymi to różnie, raz są, raz ich nie ma, obecnie od kilku dni nie ma prawie nic, czuję się wyśmienicie prócz tego że tyję w wodę, ciągle piję a prawnie nie sikam :< no i waga w górę :< czuję się jak napompowany balon. o i sutki wrażliwe na maxa, to jedyny ciągły objaw :D

a najpierwszejsze objawy to ciągłe odbijanie (jeszcze przed terminem miesiączki), potem doszedł ból brzucha i krzyża i tyle :)

pierwsze USG w 6w2d, piękny pęcherzyk z zarodkiem 2,96mm, serduszko 113/min
    teraz mam porobić wszystkie badania i następna wizyta za miesiąc już na prenatalne :) lekarz powiedział, że za miesiąc bardzo często już płeć widzi, trochę mi się wydaje, że to za szybko :D ale kto wie :D

Chusy jak taki długi cykl to ciąża jeszcze młodziutka, nie przejmuj się, u mnie po 4-5 dniach dopiero była tłusta :)

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa1d wrote:
    Dzień dobry dziewczęta,
    Według usg ciąża starsza o 3dni niż myślałam - 6t+1d, piękny pierścionek z diamentem wielkości 4,1mm i bijące serduszko 100bpm. Wszystko wygląda ładnie, a i tak mam łykać duphaston 3x1 (dla wzmoceninia progesteronu 24,6) i przyjmować heparynę. Pisałam, że mam opory przed braniem leków - wzięłam to co zalecił lekarz, ale ja jednak wariat jestem bo po tych lekach bardziej się martwiłam, że zaszkodzę maleństwu niż wcześniej.

Ewa
    Czy rozmawiałaś o swoich watpliwościach z lekarzem?
    Nie wiem jak Ci pomóc... :(
    Duphaston jest na podtrzymanie ciazy, ma uzupełniać ewentualny niedobór progesteronu. Nie można tego leku przedawkować. To jest tak, ze może pomoc na pewno nie zaszkodzi. Większość z nas bierze progesteron w różnych formach. Heparyna zapobiega powstawaniu skrzepów na każdym etapie ciazy. To dobry lek, wiele ciąż zostało donoszonych właśnie przez m.in. Taki wystaw leków. Nie ma raczej możliwości żeby leki Toboe zaszkodziły. No oczywiście po heparynie siniaki na brzuchu ale to już oczywiście kwestia priorytetów.

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie moglam zdjecia wkleic to wrzucilam linka.

No wlasnie u mnie poza tym ze mi sie biust napompowal to raczej nic nowego. NO i rzeczywiscie waga podskoczyla do gory mimo ze jem tyle samo >.< I tak jak mowisz praktycznie nie sikam, czuje sie jak gabka ;D

Agata super wyniki, gratuluje udanej wizyty <3

Agata :) lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamKam1100 wrote:
    Super wieści dzisiaj dziewczyny :** ja dzisiaj się mega słabo czułam, strasznie niedobrz emo było :((.
    W ogóle zastanawia mnie jak każda z was pisze ze już widza zarodek i serduszko boje a ja byłam w 7 po spodziewanej miesiączce przywykłych 28dni i było tylko pęcherzyk ciążowy widac....trochę się martwię ze nie było jeszcze zarodka .(

Nie ma powodu do zmartwień. Tydzien po spodziewanej miesiączce jeszcze nic nie widać... byłam w tym samym czasie u lekarza nawet nie było widać jeszcze pęcherzyka. Wiec spokojnie, im w zasadzie później się pójdzie tym więcej będzie widać . Ja drugi raz byłam wg miesiączki w 7 tygodniu 0 dniu i już zobaczyłam fasolkę.

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Dziewczyny powtorzylam test rano i znowu kreska jest blada, czy ona nie powinna byc juz tlusta i czerwona? :D Jestem w 38 dc dzisiaj, ale mam dlugie cykle nieraz 35 dniowe. Musze przestac czytac internety bo jak sie czlowiek naczyta to potem panika

Jaka jest czułość tych testów?
    Ja po terminie miesiączki robiłam dwa rodzaje testów- właśnie taki jak Twój plus taki sikany, standardowy. Pomimo takiej samej czułości testów, ciemniejsza kreska zawsze wychodziła na tym drugim.
    Przy czym w zasadzie uważam, ze ta kreska ze zdjęcia jest jak najbardziej ok. Tez tak miałam ze przez jakiś nie krótki czas ta druga kreska nie była tak ciemna jak kontrolna. Żeby być spokojna zawsze możesz iść zbadać poziom beta hcg z krwi

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • Nowa0289 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwsze objawy to ból brzucha i zmęczenie. Dzisiaj 6tygodni 3dni i mdłości od tygodnia. Nasilają się z każdym dniem... Nie mogę nic przełknąć. Poza tym od kilku dni czuję też, że piersi są powięszone i troszkę bolą.

Najgorsze jednak mdłości...ten tydzień pracuję z domu, bo byłam przeziębiona, nie wiem jak ja wrócę do pracy :( Każda próba zjedzenia jest jak wojna.

26.08 - pozytywny test
    27.08 - bhcg 252
    30.08 - bhcg 1053
    31.08 - pęcherzyk 2mm
    14.09 - zarodek 5mm i bijące <3
    5.10 - Maleństwo ma 2,93cm, <3 170/min, jest bardzo aktywne podczas USG, wesoło podskakuje, kiedy się śmieję!
    19.10 USG genetyczne: Maleństwo ma 5cm, <3 170/min, niskie ryzyko wad
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzialyscie już rodzinie o ciazy ? My poki co się wstrzymujemy;)

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png

Wysłany: 13 września 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:

Chusy, z testami to jest tak, że szkoda na nie nerwów, lepiej betę zrobić. Ja maniakalnie robiłam testy żeby spr kreskę (promocja w Rossmanie na facelle była;p) i ta zmiana nie była spektakularna! Ba! Czasami wręcz słabiej odbarwiało, a beta rosła o ponad 200%. Test badania stężenie bety w moczu, a ten może być mniej lub rozwodniony, itd.

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje objawy to troche mdlosci,bol piersi jak przy nawale pokarmu :P i nie moge jesc ..

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png

Wysłany: 13 września 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa1d wrote:
    Dzień dobry dziewczęta,
    Ewa, nie rozkminiaj tyle z tymi lekami. Dwóch lekarzy każe brać, to bierz. Popatrz ile nas tutaj też bierze heparynę.

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ