WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    A ja przyznam się szczerze że jescze nigdy sushi nie jadłam u nas nie ma.zadnej takiej knajpy która by to serwowala A takie marketowe to raczej szkoda pieniędzy tak mi się wydaje. A wy najczęściej kupujecie gotowe robicie same czy sprawdzona knajpa?
    Sushi się albo kocha albo nienawidzi :) Ja osobiście ubóstwiam :) Z marketu nie ma co brać.. Albo knajpka albo samemu robimy :) Choć ja to nie umiem tak dobrze tego ryżu ugotować i zawsze rozgotuję..

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie z knajpy. Raz wzięłam z marketu i było to paskudne...

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    O, ja bede miala rowno 4 lata roznicy, pociesza mnie troche to co piszesz, bo boje sie, ze za duza roznica. Ja jestem starsza od brata o 6 at i to przepasc dla nas.

U mnie tez bedzie 4 lata roznicy i tez mam 6 lat starszego brata. Teraz kontakt jest ok, ale za malucha to jednak mielismy odrebne swiaty.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra 7 lat starsza i całe życie wojna była, bardzo źle wspominam zycie z nią pod jednym dachem.
    Mam w głowie przez to zakodowane - różnica nie więcej niż 2-3 lata :D

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też prawie 8 lat różnicy z siostra, to była katastrofa, Do teraz wypomina mi ze na swoją pierwsza randkę do parku szła z chłopakiem i ze mną haha. A to ile ja się naryczałam i nawkurzałam przez nią to nie do opisania. Teraz żyjemy już bardzo dobrze, trochę to czasu zajęło

Goldfinch, super że wszystko dobrze! Tylko coś mi podejrzanie za dużo chłopców Jak na ten moment i mam wrażenie że na polowkowym niejeden chłopiec stanie się dziewczynka haha
    Mój lekarz który robił prenatalne też podejrzewa ze chłopiec ale mówi że na tym etapie pewności nie może mieć w ogóle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 22:17

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Goldfich ;) super !!!
    Och sushi .... mniammmm ... ja niestety nie jem w ciąży (boje się nawet wersji wędzonej/ używają obok surowizn jednak)...wytrzymam :)
    A ziemniaki jak robicie ?? Mniammmmm
    Faktycznie dużo chłopców :) ha ha, zdziwiłabym się gdyby bad DNA płodu okazało się błędne :D po usg jednak można nie mieć pewności ;) w wątku po IVF akurat taka pomyłka miała teraz miejsce ;) i z chłopca wyszła dziewczynka ;)

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sushi najbezpieczniej z knajpy, aczkolwiek szczerze, to po sushi w Japonii to w Polsce niestety jest daleko w tyle. Ale i tak co jakiś czas skusimy się;)
    A z kolei wietnamskie knajpy w Polsce o dziwo serwują jedzenie w miarę podobne do pierwowzoru.
    Między mna a bratem są 4 lata różnicy i też pamiętam, że musiałam go wszędzie zabierać, duzo się nim zajmowalam. Kontakt jak już przestaliśmy się tłuc to był dobry. Teraz różnie. Między moim mężem a jego bratem jest 8 lat i kontakt mają świetny!

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam to między mną a siostra jest 8 lat różnicy mam.rylko jedna siostrę i przez.to.nigdy się z nią nie dogadyaalam i nie dogaduje po.dzis dzień akurat ja jestem starsza .może kiedyś będziemy mieć.o.czym gadać narazie szkoda.czaaow i nerwów

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też ma być chłopak.. jak się okaże dziewczynka to będzie miała lekko chłopięce ciuszki do rozmiaru 68 :D

Między mną a moim bratem jest 15 lat różnicy. Gdy ja byłam mała to jego już praktycznie nie było w domu, kontakt zlapalismy dopiero po mojej 20tce i jest świetny.

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) wyspane ?? Jak dziś samopoczucie ? U nas przymrozki kurczę zima idzie wielkimi krokami !

• iwwk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z braćmi różnicę 6 i 8 lat :D I pamiętam jak jeden z braci miał dziewczynę, a ja sobie postawiłam za cel pilnować go czy jest wierny, brałam koleżanki i go śledziłyśmy. Tak nieudolnie, że potem mamie naskarżył, na mnie był wściekły, bo mu tylko obciachu narobiłam jak wystawałam za jakimś drzewem albo śmietnikiem i się śmiałam z koleżankami. Nam się wydawało, że jesteśmy niewidzialne :D teraz z braćmi jest kontakt super, ale pamiętam, że w dzieciństwie wykorzystywali to, że jestem najmłodszą siostrzyczką i wszystkie pieniądze i słodycze jak miałam pochowane to trafiały do nich. Teraz się bardzo wstydzą jak opowiadam historie opłat za komputer itp. :D Mam nadzieję, że u mnie będzie właśnie taka 2-3 lata różnica :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o jedzeniu i zglodnialam ;P ja to nie mam raczej zachcianek, tak samo w,pierwszej ciąży, chociaż wtedy mnóstwo lodów jedynie jadłam ;) mi się za to okrutnie chce czerwonego wytrawnego wina, no nie mogę... Jeszcze mój brat, nie wiedząc, że jestem w ciąży, przywiózł mi moje ukochane wino z Chorwacji... A dziś idziemy ze znajomymi do knajpy... oni też konserzy wina, więc będą pić, a ja... zjem sobie chociaż coś dobrego i zapije wodą ;P co do wagi, to ja w pierwszej ciąży przytylam tylko 6,5-kg! Bynajmniej nie trzymalam jakiejś diety. Po porodzie byłam szczuplejsza niż przed o miałam płaski brzuch (a przed oponę). Chciałbym żeby było i teraz tak, ale już mam 2kg na plus ;P a wtedy na tym etapie miałam 2-na minusie. Ale przy kp pewnie zleci ;) miłego dnia!

Chusy lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde

Podaj termin porodu i wizyty to chusy Cię wpiszę na 1 stronie jak jesteś majówka bo nie masz aktualnego suwaczka ;)

• Maćka Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dawno mnie nie było, trochę miałam zawirowań z cytomegalią i innymi badaniami, ale już wszystko ok, dzidziuś zdrowy,ja zdrowa, mogę spokojnie cieszyć się ciążą :)))
    Witam sie w 17 tygodniu, wstępna diagnoza chłopiec :) czyli może będę mieć dwóch synków :)

PatkaPP, Oleander, Agata :), Szczęśliwa Mamusia, 4me, Chusy, cookiemonster, maderdin, Paula_071 lubią tę wiadomość

n59yj44jw8byd09a.png

3jgxyx8dbqo9jekb.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Hej dziewczyny ;) wyspane ?? Jak dziś samopoczucie ? U nas przymrozki kurczę zima idzie wielkimi krokami !

hej, dziś rządzę od 3.40 zatoki, a raczej brak oddychania i kaszel mnie wybudziły.. I głowa zaś doskwiera, ledwo oddycham ale wam marudzę z rana..
    Oj tak zima.. Jutro w nocy ma być do -7 przynajmniej na południu..
    Dobrego dnia

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie są tylko 3 stopnie, zbieram się właśnie na zakupy :) Póki co mam całkiem sporo energii :) Dzisiaj rano jak co tydzień zrobiłam zdjęcie brzuszka i ani drgnął, nadal płasko, chociaż jak śpię na brzuchu to coś tam czuję, że lekko uwiera. Teraz nie mogę się doczekać aż zacznie rosnąć, a jak urośnie to będę klnąć, że przeszkadza haha :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane :)

w końcu piątek!!! wyjeżdżam dzisiaj sama do rodzinki odpocząć od wszystkiego i poleniuchwać na maxa!!! :D cały week dla mnie i dzidzi <3

co do zachcianek to ja nie mam żadnych szczególnych, za to mój K. szaleje, naprawdę ta ciąża odbija się na nim (i w jedzeniu i zachowaniu - czyt. jak baba) ostatnio zrobił sobie kanapki, a na wierzch góóóóóóóra kapuchy kiszonej (więcej jej niż kanapki), potem cała tabliczka czekolady. szok :O

za mną też chodzi winko, piwo cokolwiek, muszę gdzieś dorwać wino bezalkoholowe, bo te piwa 0% są tragiczne.

u mnie waga chyba w górę, już 1,3 na plusie, coś czuję że zacznie rosnąć, brzusio z rana taki piękny, okrąglutki <3 jestem zakochana! :D

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    U mnie też zimno zaledwie 3 stopnie , a
    od Poniedziałku u nas zapowiadają opady śniegu :O .

O samopoczuciu już nic nie piszę czuje się fatalnie :-\ .

Co do smaków z dzieciństwa to ja lubiłam jeść rabarbar u mojej kochanej babci rósł , i truskawki ze śmietaną maczane z chlebem babcia jeszcze jaką pyszną pomidorówkę gotowała .

Gratuluję udanych wizyt i poznania płci ❤️❤️.

Trzymam kciuki za kolejne dzisiejsze wizyty ;-) .

Ja jestem najstarsza z rodzeństwa zaraz po mnie jest moja siostra B , potem jest M i G niestety moje kontakty z siostrami są różne najbardziej jestem zżyta z B mama nas urodziła rok po roku i jesteśmy można tak powiedzieć w pewnym sensie jak bliźniaczki z moją 3 siostrą mam słaby kontakt a z trzecią to już w ogóle najmłodsza ma już 23 lata i niestety mamy z nią same zmartwienia .

Jutro kierunek USG ❤️❤️ o 8 rano nigdy więcej na tak wcześnie się nie zapiszę i tak dzień w dzień wstaję o 6.20 .

• iwwk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata za mną piwo strasznie chodzi, jak widzę, że mąż pije to mi się już zdarzyło kilka razy powiedzieć "daj łyka" po czym on się na mnie patrzy ja na niego i o kurde przecież nie mogę :D Zapominam się, na szczęście rozum się po chwili zapomnienia uruchamia :D

Agata :), Oleander lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde, jak by sie dalo to bym 50 razy polubila twojego posta za prawidlowe uzycie slowa "bynajmniej" ;D Powinni jakas kampanie spoleczna zrobic, bo ludzie uzywaja go nagminnie, szczegolnie w internetach i ZAWSZE w zlym kontekscie :P Nie jestem jakas zbzikowana gramatycznie ale to mnie razi na potege.

Iwwk - ty nie wiesz jak za mna piwo chodzi! Mamy w lodowce jednego Carlsberga sprzed paru miesiecy mojego i on jest taki zieloniutki, taki schlodzony i tak do mnie wola :D
    Musze go dac komus bo mnie denerwuje! :P

Dziewczyny gratuluje wspanialych wiesci <3

aktyde85, iwwk, Pani Moł lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ