X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch26 gratulacje świetne wiadomości!! Zazdroszczę że poznaliście już płeć :)
    Pieczone ziemniaki z kwaśną świętaną.. Moja ś.p. babcia mi robiła.. Najlepsze wspomnienia i jedno z ulubionych dań do dziś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 20:00

Goldfinch26 lubi tę wiadomość

• Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. Zaraz siadam i nadrabiam dzisiejsze wiadomości. Jestem z Wami cały czas i wszystko czytam ;*

Dzień pełen emocji, oczywiście tych pozytywnych :)

f2w3csqv689n39p9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch

Gratulacje udanej wizyty! Kolejny kolega na forum :)

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Nadrobiłam.. Zajęło mi to prawie godzinę :D Ale przeczytałam wszystko :)

Gratuluję pozytywnych wizyt i wyników :)

Ja jestem na zwolnieniu od pierwszego plamienia i choć w planach było pracowanie ile się da, to przy zagrożeniu ciąży nie w głowie było mi wracać do pracy. Jedyne o czym myślałam to aby z maleństwem było wszystko dobrze i robiłam wszystko aby ciążę utrzymać. Przez krwiaka przeleżałam prawie 8 tygodni plackiem i się bardzo cieszę, że już sytuacja opanowana. Może właśnie dzięki temu. Otarliśmy się o poronienie i nie wyobrażam sobie teraz wrócić do pracy. Uważam, że w takich sytuacjach jak ciąża zagrożona trzeba wiedzieć co jest ważne a co jest ważniejsze. Dla mnie ambicja jest na drugim miejscu. W tej sytuacji moje dziecko jest na pierwszym.

Dziękuję za odpowiedzi na temat kilogramów :) Dziś na kolację zrobiłam zapiekankę z cukinii i pomidorów i co? Ssie mnie, że chyba wjedzie druga kolacja :D

Wczoraj zrobiłam ten makaron: makaron, cebula, cukinia, śmietana, ser :) Smażyłam na masełku :) Wyszło smaczne :) Na jutro planuję spaghetti z pesto. Chociaż tu znowu temat jedzenia to teraz bym wciągnęła i naleśniki z dżemem i sajgonki :D Ciekawe czy jakbym mojego wysłała po sajgonki to czy by mnie wyśmiał czy by pojechał :D

Miałam napisać wcześniej ale od wczoraj mnie biorą takie śpiochy, że co sięgam po komputer i ledwo coś odpalę to mnie sen łapie i drzemka musi być.. :)

Mi już chyba w końcu mdłości minęły ale coś kręgosłup daje popalić :) Muszę chyba zmienić pozycję spania i siedzenia :)

Szczesliwa ledwo zywa, Pani Moł, PatkaPP lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo sajgonek mój mąż ostatnio gadał.o sajgongach z naszej ulubionej restauracji i chyba w któryś dzień się po nie tam wybiorę pyszne są :)

Szczesliwa ledwo zywa, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe tak sie sklada ze pracuje w orientalnej restauracji i sajgonki i dania kuchni wietnamskiej sa mi dobrze znane:D

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa ledwo żywą

No pyszne są wolę nie wiedzieć co w nich jest haha bo i tak mi smakują

A oprócz tego uwielbiam krem borowików z groszkiem ptysiowym z tej samej restauracji ale się nakrecilam że chyba jutro pojadę i kupię :D

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 13.12 mam urodziny i już się oblizuje na myśl o obiecanym sushi i sajgonkach. Wiem że warzywka są spoko. A co myślicie o wędzonych rybach w tym sushi ? Mam taaaka chęć...

Teściowa mi obrala dynię więc jutro krem z dyni na obiad :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 20:28

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari nieraz przechodze przez kuchnie jak babeczki lepia sajgonki i przynajmniej u mnie robia to w rękawiczkach sterylnych warunkach a w farszu jest mieso mielone z lopatki wieprzowej, makaron sojowy, marchewka, kapusta i grzybki mung no i wiadomo w papierze ryzowym. Takze znajomi nieraz sie smieja ze psy koty itp ale naprawde u nas by to nie przeszlo jednakze u nich to normalka i kucharze tego nie ukrywaja...

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    O, ja bede miala rowno 4 lata roznicy, pociesza mnie troche to co piszesz, bo boje sie, ze za duza roznica. Ja jestem starsza od brata o 6 at i to przepasc dla nas.
    U nas będzie 9 lat i 2 miesiące niestety...

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i koniec. Zażyczyłam sobie na jutro sajgonki na kolację :D

Ja sushi jem z grillowanym łososiem. Z paluszkiem krabowym też można ale jakoś nigdy nie przepadałam. Jeszcze grillowana krewetka jest ok :) Nie mam wiedzy na temat ryb wędzonych :) I mi się sushi zachciało.. Chyba się wypiszę z tego forum :D

Ja zrobiłam dziś galaretki z owocami na szybko :) Codziennie rozmrażam jakieś owocki (truskawki, maliny czy borówki) na koktajle. Mama ma całą zamrażalkę i tak zwozimy :) I dziś miałam maliny i borówki właśnie i jakoś wpadłam na pomysł galaretki i nie żałuję :D <3

Szczesliwa ledwo zywa, Milka1991 lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja po.tych namowach jutro jadę po mój najulubienszy krem z borowików i po sajgonki i nie robię obiadu:)

Uffd dzięki za info przynajmniej wiem że nie ma tam psa zmielonego z buda :D

• iwwk Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za sushi strasznie tęsknię :( Chyba w końcu trzeba będzie się wybrać na sushi "wersja dla ciężarnych" :D A co do kuchni wietnamskiej uwielbiam kurczaka w cieście sezamowym, kokosowym z ryżem i tą ich surówką z orzeszkami ziemnymi, no dzisiaj aż męża o to prosiłam i mam nadzieję, że na dniach się wybierzemy, albo kurczak w sosie słodko-kwaśnym z warzywami o mamooo, ale bym jadła :) Raz sama sobie takiego kurczaka w cieście kokosowym zrobiłam, ale to niestety nie jest ten sam smak co u nich, choć całkiem smaczny wyszedł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 20:59

Lubię_czekoladę, Szczesliwa ledwo zywa, PatkaPP lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    To co ja pamiętam z dzieciństwa to chleb maczany w jajku i na patelnię oraz kogel-mogel z jajka i kakao <3
    Kanapka że śmietana i cukrem :D mniam ale sobie smaka nadrobilam... Ale chyba nie mam 18% w domu :/

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Ja za sushi strasznie tęsknię :( Chyba w końcu trzeba będzie się wybrać na sushi "wersja dla ciężarnych" :D A co do kuchni wietnamskiej uwielbiam kurczaka w cieście sezamowym, kokosowym z ryżem i tą ich surówką z orzeszkami ziemnymi, no dzisiaj aż męża o to prosiłam i mam nadzieję, że na dniach się wybierzemy, albo kurczak w sosie słodko-kwaśnym z warzywami o mamooo, ale bym jadła :) Raz sama sobie takiego kurczaka w cieście kokosowym zrobiłam, ale to niestety nie jest ten sam smak co u nich, choć całkiem smaczny wyszedł :)
    Ja już przed ciąża marzyłam o sushi... Ostatnio koleżanka była i mówiła, że jest też wersja bez surowego mięsa i było równie pysznie więc może w końcu się z nią wybiorę bo mąż niestety nie przepada :/

Milka1991 lubi tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, przebrnelam przez kilka stron w końcu. :)

Iwwk to Alicja pisała o linii, u mnie co najwyżej linia odbita od leginsow heheh:D

Co do l4, kiedyś pracowałam dwa lata w banku i jeśli zaszlabym wtedy w ciąże na pewno od razu wzięłabym l4, tam był terror psychiczny i duza odpowiedzialność, mimo pracy siedzącej przed komputerem. Nie zawahalabym się :) no ale każda praca i sytuacja jest inna.

Teraz na DG pracuje do końca raczej, nie ma to jak praca dla siebie, ale wiadomo wszystko ma swoje wady i zalety, na szczęście w każdej chwili mogę poleniuchowac i odpocząć :)

Goldfinch26 gratulacje!!! Piękne wiadomości <3 tyle chłopców już na grupie :)

U mnie dzisiaj bigos mniam, sajgonek nigdy nie jadłam, chętnie bym spróbowała. Natomiast sushi jadłam kilka razy i te dobre i te złe i jednak nigdy więcej hehe :D

Edit: też kocham ziemniaki że śmietana!!!
    Frytki też zawsze jem że śmietana, żaden ketchup, majonez, tylko śmietana <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 21:09

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przyznam się szczerze że jescze nigdy sushi nie jadłam u nas nie ma.zadnej takiej knajpy która by to serwowala A takie marketowe to raczej szkoda pieniędzy tak mi się wydaje. A wy najczęściej kupujecie gotowe robicie same czy sprawdzona knajpa?

• iwwk Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, myślałam Alicja napisałam Agata hahahaha, nawet musiałam zerknąć w wiadomość, bo aż się zdziwiłam co Ty do mnie piszesz haha :D

Agata :) lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    A ja przyznam się szczerze że jescze nigdy sushi nie jadłam u nas nie ma.zadnej takiej knajpy która by to serwowala A takie marketowe to raczej szkoda pieniędzy tak mi się wydaje. A wy najczęściej kupujecie gotowe robicie same czy sprawdzona knajpa?

U mnie sprawdzona knajpa, bałabym się kupić takie marketowe. Chciałam się nauczyć robić sama więc może kiedyś :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadlam domowe, pakowane z marketu i takie z restauracji również (ponoć bardzo dobrej), żadne mi nie podeszlo, chyba po prostu nie moje smaki :D
    Mój K. Też nie przepada :)

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ