WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch26 gratulacje świetne wiadomości!! Zazdroszczę że poznaliście już płeć :)
    Pieczone ziemniaki z kwaśną świętaną.. Moja ś.p. babcia mi robiła.. Najlepsze wspomnienia i jedno z ulubionych dań do dziś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 20:00

Goldfinch26 lubi tę wiadomość

• Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. Zaraz siadam i nadrabiam dzisiejsze wiadomości. Jestem z Wami cały czas i wszystko czytam ;*

Dzień pełen emocji, oczywiście tych pozytywnych :)

f2w3csqv689n39p9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch

Gratulacje udanej wizyty! Kolejny kolega na forum :)

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Nadrobiłam.. Zajęło mi to prawie godzinę :D Ale przeczytałam wszystko :)

Gratuluję pozytywnych wizyt i wyników :)

Ja jestem na zwolnieniu od pierwszego plamienia i choć w planach było pracowanie ile się da, to przy zagrożeniu ciąży nie w głowie było mi wracać do pracy. Jedyne o czym myślałam to aby z maleństwem było wszystko dobrze i robiłam wszystko aby ciążę utrzymać. Przez krwiaka przeleżałam prawie 8 tygodni plackiem i się bardzo cieszę, że już sytuacja opanowana. Może właśnie dzięki temu. Otarliśmy się o poronienie i nie wyobrażam sobie teraz wrócić do pracy. Uważam, że w takich sytuacjach jak ciąża zagrożona trzeba wiedzieć co jest ważne a co jest ważniejsze. Dla mnie ambicja jest na drugim miejscu. W tej sytuacji moje dziecko jest na pierwszym.

Dziękuję za odpowiedzi na temat kilogramów :) Dziś na kolację zrobiłam zapiekankę z cukinii i pomidorów i co? Ssie mnie, że chyba wjedzie druga kolacja :D

Wczoraj zrobiłam ten makaron: makaron, cebula, cukinia, śmietana, ser :) Smażyłam na masełku :) Wyszło smaczne :) Na jutro planuję spaghetti z pesto. Chociaż tu znowu temat jedzenia to teraz bym wciągnęła i naleśniki z dżemem i sajgonki :D Ciekawe czy jakbym mojego wysłała po sajgonki to czy by mnie wyśmiał czy by pojechał :D

Miałam napisać wcześniej ale od wczoraj mnie biorą takie śpiochy, że co sięgam po komputer i ledwo coś odpalę to mnie sen łapie i drzemka musi być.. :)

Mi już chyba w końcu mdłości minęły ale coś kręgosłup daje popalić :) Muszę chyba zmienić pozycję spania i siedzenia :)

Szczesliwa ledwo zywa, Pani Moł, PatkaPP lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo sajgonek mój mąż ostatnio gadał.o sajgongach z naszej ulubionej restauracji i chyba w któryś dzień się po nie tam wybiorę pyszne są :)

Szczesliwa ledwo zywa, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe tak sie sklada ze pracuje w orientalnej restauracji i sajgonki i dania kuchni wietnamskiej sa mi dobrze znane:D

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa ledwo żywą

No pyszne są wolę nie wiedzieć co w nich jest haha bo i tak mi smakują

A oprócz tego uwielbiam krem borowików z groszkiem ptysiowym z tej samej restauracji ale się nakrecilam że chyba jutro pojadę i kupię :D

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 13.12 mam urodziny i już się oblizuje na myśl o obiecanym sushi i sajgonkach. Wiem że warzywka są spoko. A co myślicie o wędzonych rybach w tym sushi ? Mam taaaka chęć...

Teściowa mi obrala dynię więc jutro krem z dyni na obiad :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 20:28

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari nieraz przechodze przez kuchnie jak babeczki lepia sajgonki i przynajmniej u mnie robia to w rękawiczkach sterylnych warunkach a w farszu jest mieso mielone z lopatki wieprzowej, makaron sojowy, marchewka, kapusta i grzybki mung no i wiadomo w papierze ryzowym. Takze znajomi nieraz sie smieja ze psy koty itp ale naprawde u nas by to nie przeszlo jednakze u nich to normalka i kucharze tego nie ukrywaja...

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    O, ja bede miala rowno 4 lata roznicy, pociesza mnie troche to co piszesz, bo boje sie, ze za duza roznica. Ja jestem starsza od brata o 6 at i to przepasc dla nas.
    U nas będzie 9 lat i 2 miesiące niestety...

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i koniec. Zażyczyłam sobie na jutro sajgonki na kolację :D

Ja sushi jem z grillowanym łososiem. Z paluszkiem krabowym też można ale jakoś nigdy nie przepadałam. Jeszcze grillowana krewetka jest ok :) Nie mam wiedzy na temat ryb wędzonych :) I mi się sushi zachciało.. Chyba się wypiszę z tego forum :D

Ja zrobiłam dziś galaretki z owocami na szybko :) Codziennie rozmrażam jakieś owocki (truskawki, maliny czy borówki) na koktajle. Mama ma całą zamrażalkę i tak zwozimy :) I dziś miałam maliny i borówki właśnie i jakoś wpadłam na pomysł galaretki i nie żałuję :D <3

Szczesliwa ledwo zywa, Milka1991 lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja po.tych namowach jutro jadę po mój najulubienszy krem z borowików i po sajgonki i nie robię obiadu:)

Uffd dzięki za info przynajmniej wiem że nie ma tam psa zmielonego z buda :D

• iwwk Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za sushi strasznie tęsknię :( Chyba w końcu trzeba będzie się wybrać na sushi "wersja dla ciężarnych" :D A co do kuchni wietnamskiej uwielbiam kurczaka w cieście sezamowym, kokosowym z ryżem i tą ich surówką z orzeszkami ziemnymi, no dzisiaj aż męża o to prosiłam i mam nadzieję, że na dniach się wybierzemy, albo kurczak w sosie słodko-kwaśnym z warzywami o mamooo, ale bym jadła :) Raz sama sobie takiego kurczaka w cieście kokosowym zrobiłam, ale to niestety nie jest ten sam smak co u nich, choć całkiem smaczny wyszedł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 20:59

Lubię_czekoladę, Szczesliwa ledwo zywa, PatkaPP lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    To co ja pamiętam z dzieciństwa to chleb maczany w jajku i na patelnię oraz kogel-mogel z jajka i kakao <3
    Kanapka że śmietana i cukrem :D mniam ale sobie smaka nadrobilam... Ale chyba nie mam 18% w domu :/

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Ja za sushi strasznie tęsknię :( Chyba w końcu trzeba będzie się wybrać na sushi "wersja dla ciężarnych" :D A co do kuchni wietnamskiej uwielbiam kurczaka w cieście sezamowym, kokosowym z ryżem i tą ich surówką z orzeszkami ziemnymi, no dzisiaj aż męża o to prosiłam i mam nadzieję, że na dniach się wybierzemy, albo kurczak w sosie słodko-kwaśnym z warzywami o mamooo, ale bym jadła :) Raz sama sobie takiego kurczaka w cieście kokosowym zrobiłam, ale to niestety nie jest ten sam smak co u nich, choć całkiem smaczny wyszedł :)
    Ja już przed ciąża marzyłam o sushi... Ostatnio koleżanka była i mówiła, że jest też wersja bez surowego mięsa i było równie pysznie więc może w końcu się z nią wybiorę bo mąż niestety nie przepada :/

Milka1991 lubi tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, przebrnelam przez kilka stron w końcu. :)

Iwwk to Alicja pisała o linii, u mnie co najwyżej linia odbita od leginsow heheh:D

Co do l4, kiedyś pracowałam dwa lata w banku i jeśli zaszlabym wtedy w ciąże na pewno od razu wzięłabym l4, tam był terror psychiczny i duza odpowiedzialność, mimo pracy siedzącej przed komputerem. Nie zawahalabym się :) no ale każda praca i sytuacja jest inna.

Teraz na DG pracuje do końca raczej, nie ma to jak praca dla siebie, ale wiadomo wszystko ma swoje wady i zalety, na szczęście w każdej chwili mogę poleniuchowac i odpocząć :)

Goldfinch26 gratulacje!!! Piękne wiadomości <3 tyle chłopców już na grupie :)

U mnie dzisiaj bigos mniam, sajgonek nigdy nie jadłam, chętnie bym spróbowała. Natomiast sushi jadłam kilka razy i te dobre i te złe i jednak nigdy więcej hehe :D

Edit: też kocham ziemniaki że śmietana!!!
    Frytki też zawsze jem że śmietana, żaden ketchup, majonez, tylko śmietana <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 21:09

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przyznam się szczerze że jescze nigdy sushi nie jadłam u nas nie ma.zadnej takiej knajpy która by to serwowala A takie marketowe to raczej szkoda pieniędzy tak mi się wydaje. A wy najczęściej kupujecie gotowe robicie same czy sprawdzona knajpa?

• iwwk Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, myślałam Alicja napisałam Agata hahahaha, nawet musiałam zerknąć w wiadomość, bo aż się zdziwiłam co Ty do mnie piszesz haha :D

Agata :) lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    A ja przyznam się szczerze że jescze nigdy sushi nie jadłam u nas nie ma.zadnej takiej knajpy która by to serwowala A takie marketowe to raczej szkoda pieniędzy tak mi się wydaje. A wy najczęściej kupujecie gotowe robicie same czy sprawdzona knajpa?

U mnie sprawdzona knajpa, bałabym się kupić takie marketowe. Chciałam się nauczyć robić sama więc może kiedyś :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadlam domowe, pakowane z marketu i takie z restauracji również (ponoć bardzo dobrej), żadne mi nie podeszlo, chyba po prostu nie moje smaki :D
    Mój K. Też nie przepada :)

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ