WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według najnowszych badań nie ma czegoś takiego jak bezpieczna ilość alkoholu w ciąży. Rozpowszechnianie mitu, że łyczka można jest szkodliwe, bo to po prostu nieprawda. Tak, piszemy, że chce nam się piwa ale to raczej z przymrużeniem oka i myślę, że żadna z nas nie cierpi jakoś szczególnie z tego powodu

iwwk, Szczęśliwa Mamusia, Pani Moł, Ciasteczko777, Szczesliwa ledwo zywa, maderdin lubią tę wiadomość

• Pantera Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, iwwk

Prawdziwe piwo 0.00% to Bavaria, najlepsza jest WIT (Pszeniczna), ok jest jeszcze staropramen. Sa robione metodą, która nie odbiera walorów i nie mają nawet 0.5% jak ten tragiczny lech

• Pantera Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży trafiłam na gina w lux medzie, który powiedział: ja wole aby pacjentka w ciaży wypiła kufel piwa niz zjadła tort...
    Nie przesadzajcie, lyk nie szkodzi :)
    Z wino bezalko nie polecam. Piłam kilka np torres, cava i nie da sie tego pic. A piwo bavaroa smakuje super

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiadomo jaka dawka alkoholu wywołuje FAS dlatego nie powinno się go spożywać w ciąży, po co kusić los. Niestety w zespole FAS po za wyglądem charakterystycznym dla tych dzieci i niższym ilorazem inteligencji występuje bardzo duża agresywnosc i to nie taka jak w przypadku zespołu Downa, kiedy dziecko robi to nieświadomie, dzieci z zespołem FAS są celowo i świadomie agresywne.
    Przecież jest tyle dostępnych piw i win bezalkoholowych, jeżeli ktoś ma ochotę to może tego się napić.
    Fajki też dla niektórych są dopuszczalne w ciąży, a potem co dzieci mniejsze, bo hipotrofia występuje często, dodatkowo większe ryzyko obumarcia wewnatrzmacicznego, a także SIDS, te dzieci po porodzie są też strasznie krzyczace i niespokojne, bo mają głód nikotynowy. Ten problem jest bardzo powszechny. Nie wolno dawać na to przyzwolenia.

Szczęśliwa Mamusia, Oleander, iwwk, Samari, cookiemonster, Ciasteczko777, Pani Moł, didi123, Katy lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zdania że 9 miesięcy jest to tal krótki okres że tatara piwa alkohole i fajki można porzucić. To nie jest rzecz niezbędna do życia A wszelkie checi zwłaszcza na rzeczy potencjalnie źle dla dziecka można odrzucić :)

Ciasteczko777, iwwk, Pani Moł, Szczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa, didi123 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście że może się urodzić chore dziecko z różnych przyczyn, ale gadanie, że położmy się czy zahibernujmy, jedzmy ryż i ojojojamy nad sobą to skrajność i zupelnie nie o tym mowa. Mowa o alkoholu, nie o schowaniu się w szklanej bańce. Też nie mam przeciwciał na toxo, myję owoce i warzywa w ciepłej wodzie i to całe utrudnienie, nie widzę związku między tym a chocby i "łyczkiem" %

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 11:52

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W lidlu od 22.11. znów będą ubranka dziecięce, zabawki i biustonosze do karmienia :)

Pani Moł, didi123 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    W lidlu od 22.11. znów będą ubranka dziecięce, zabawki i biustonosze do karmienia :)
    Zaraz obczaję gazetkę! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:

Nie dawno co był jakiś szał na zabawki w Lidlu ja nie mam w mieście Lidla , co do biustonoszy do karmienia ja miałam takie a'la sportowe niestety strasznie potem swędziały mnie piersi a nawet miałam rany to nie nosiłam ich wcale muszę sobie jakieś kupić ale zdążę mam czas ;-) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 12:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie biustonosze do karmienia się nie sprawdziły kupiłam sobie zwykle bawełniane do noszenia takie miękkie bez tego otwarcia i zdejmowalam ramionko i wygodniej było mi pierś wyjąć cała i dziecku chyba tez się lepiej póki wtedy tak fajnie lapka sobie chcą trzymał to takie urocze było :) ahhh ale jeść że trochę poznamy nasze maleństwa

Dziewczyny też jesteście ciekawe jak będą wyglądały ? Do kogo podobne czyje oczy ;) ja się zastanawiam chociaż moja dwójka dzieci do męża podobną liczę że trzecie chociaż będzie do mamusi podobne haha

Oleander lubi tę wiadomość

• didi123 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari
    Mój mąż ostatnio stwierdził, że jak będzie miało moją urodę i inteligencję, a jego charakterek to sobie w życiu poradzi :D
    A ja bym chciała, żeby fasolka miała moje oczy, resztę może dostać po mężu :) A co będzie, dowiemy się w maju :)

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari za każdym razem jak u mnie w rodzinie miało pojawić się kolejne maleństwo zastanawiałam się jak będzie wyglądać, czasem oglądam stare zdjęcia rodzeństwa i fascynuje mnie jak ich dzieci są do nich podobne :) i oczywiście chciałabym już wiedzieć jak nasze dziecko będzie wyglądać. Jeśli będzie syn to raczej będzie 100% męża, bo mąż wygląda jak klon swojego ojca :D

• iwwk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari ja się śmieje, ze na usg z profilu buźka cały tata :D nawet na dwóch zdjęciach z usg taki wredniutki uśmieszek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 12:31

Oleander, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym niechciala tylko by miało moj nos bo to moj kompleks a jak bedzie dziewczynka to pewnie by miala tak samo jak ja:( po za tym to usta i oczy zeby mialy meza i fajnie jakby mialo krecone wloski po nim i wygladal by jak cherubinek:D w kazdym razie po naszych charakterach to bedzie wybuchowa bomba i nie da sobie wejsc na glowe;)

o148o7es5xrrd9s8.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa z tym nosem też mam nadzieję, że po mnie nie odziedziczy :) mój największy kompleks.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 12:34

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    U mnie biustonosze do karmienia się nie sprawdziły kupiłam sobie zwykle bawełniane do noszenia takie miękkie bez tego otwarcia i zdejmowalam ramionko i wygodniej było mi pierś wyjąć cała i dziecku chyba tez się lepiej póki wtedy tak fajnie lapka sobie chcą trzymał to takie urocze było :) ahhh ale jeść że trochę poznamy nasze maleństwa

Dziewczyny też jesteście ciekawe jak będą wyglądały ? Do kogo podobne czyje oczy ;) ja się zastanawiam chociaż moja dwójka dzieci do męża podobną liczę że trzecie chociaż będzie do mamusi podobne haha

Ja mam trzy córki i Marysia tylko do mnie jest podobna a tak to Ania i Gabrysia do męża mojego są podobne charakter też mają po nim więc mam wesoło w domu , Ania jako jedyna z naszych dzieci ma jakby nawet niebieskie oczy dodam że ja i mój mąż mamy brązowe Gabrysia , Marysieńka mają brązowe Grześ ma szare . Ania ma mój nos i takie śliczne loki ❤️❤️❤️ dla mnie najważniejsze jest to aby szczęśliwie donosić i urodzić wygląd jaki charakter jest z umiarem czasu , o rodzi się niemowlę i już z rodziny a do Ciebie jest podobne a za parę miesięcy dziecko rośnie i wszystko się zmienia .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 12:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wam powiem hit mój syn jak się urodził to był bardzo podobny do mojego taty mój tata czarne włosy czarny zarost A syn włosy czarne to się dziadek ucieszył dziś ma dwa lata piękne blond włosy i zielone oczy po tatusiu hahah

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Np moj chrzesniak czyli synek siostry to jest cala nasza mama! Mimo ze chlopiec to wygladaja jak dwie krople wody. Ogladajac zdjecia mamy z dziecinstwa to wygladaja tak samo. Wiec moze byc ze po dziadkach odziedziczy wyglad a nie po rodzicach:)

o148o7es5xrrd9s8.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach moja córka od samego początku to skóra zdjęta z taty. Z czego się cieszę, bo jej tata i jego rodzina to bardzo urodziwi ludzie, maja takie delikatne rysy, pelne usta.. ale dosc, bo to mój ex ;) ona w ogole wziela po nas to co najlepsze (poza moim fatalnym zgryzem niestety), oczy ma tak niebieskie, ze az szafirowe (po jednym dziadku), wlosy blond, usta ciemne, takie malinowe (po tacie) i sniada skore (po drugim dziadku) i mega dlugie nogi po mnie ;) no mowie Wam cud miód i orzeszki haha no i charakterek po mamie zlośnica, po tacie uparciuch! Dlatego bym wolała teraz chłopca, bo nie sadze, by druga corka byla tak ładna...

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bratanek jak się urodził to kropla w krople wyglądał jak ja w jego wieku, długo był bardzo do mnie podobny, teraz już podobieństwo do mnie, gdzieś tam zanika. Z kolei siostrzeniec męża wygląda jak mój mąż w dzieciństwie, nawet charakterki podobne. Wszyscy się śmieją, że młody taki cwaniak jak mój mąż :D Z kolei u męża w rodzinie dzieci rodzą się małe, a u mnie duże. Moi bracia byli dużymi dziećmi, ja też nie byłam jakaś mała(nie przekłada się to wcale na dorosłe życie, bo teraz mam 166cm i 55kg i raczej dość szczupła jestem), bratankowie też mali nie byli, chyba obydwaj powyżej 4kg. Ciekawa jestem jak będzie u nas, wolałabym żeby geny męża przeważyły i dzidziuś był mniejszych rozmiarów(zdrowych!), zawsze to lepiej przy porodzie :D

atdcjw4ziax1my6y.png
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ