Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cherry87 wrote:MaMaMi83, 4me - a macie stwierdzony zespół antyfosfolipidowy?2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
MaMaMi83 wrote:Nie u mnie i zespol i trombofilia wyszly wyniki negstywne. Ja mam mutacje genwtyczna PAI 1 heterozygota 4G i dlatego dostalam clexane
A do trombofilii to jakie badania robiłaś? Ja robiłam v-leiden i wynik ujemny ale nie wiem czy na podstawie tylko tego badania mogę stwierdzić że nie mam trombofilii..? Tych badań na mutacje nie robiłam.. -
Cherry87 wrote:A do trombofilii to jakie badania robiłaś? Ja robiłam v-leiden i wynik ujemny ale nie wiem czy na podstawie tylko tego badania mogę stwierdzić że nie mam trombofilii..? Tych badań na mutacje nie robiłam..
Jal wroce do domu to ci napisze cala liste ktora robilam.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
MaMaMi ja też się mega stresuję, przeszłam na szczęście te najgorsze tygodnie, poprzednio na tym etapie wyniki były tragiczne i straciłam zaraz po tym ciąże, także teraz troszkę ulga. Na pocieszenie powiem Ci, że wiek jest tylko statystyką i nie ma reguły więc nie bierz tego kompletnie pod uwagę. Na pewno wszystko będzie dobrze musimy w to wierzyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 15:37
-
Wiecie co ja miałam u mojego lekarza przeziernosc 1.2 a na prenatalnych 1.8, oboje twierdzili ze to nisko jest więc nie rozumiem. A tętno ciągle się waha między 165 a 170 i też twierdzą że w ruchu to dobrze, a nie za szybko, bo te podawane normy 160 to średnia jest, a ja też się martwiłam wcześniej
-
Cherry87 wrote:MaMaMi83, 4me - a macie stwierdzony zespół antyfosfolipidowy?
Nigdy bym do tego nie doszla gdyby nie to ze leczyłam sie w klinice niepodlnosci a oni tam badaja WSZYSTKO.
W pierwszej ciąży o niczym nie wiedzialam i dziecko i ja zdrowe-moze to cud a moze teraz troche lekarze dmuchaja na zimne.
-
Ja tez dzis po USG genetycznym. Z obrazu wszystko ok. Lekarz badal, dlugo i dokladnie. Nie podal mi wyniku ale powiedzial, ze przeziernosc niska i to dobrze, kosc nosowa poprawna, inne parametry tez. Niestety na opis i wynik musze czekac dwa tygodnie-takie glupie zasady w invicta. Gdybym wiedziala to bym pewnie poszla gdzie indziej.
Ciasteczko Gniadek jak dla mnie spoko. Nie wiem co mozna by mu zarzucicgburowaty nie byl w ogole
Lubię_czekoladę, Szczęśliwa Mamusia, Oleander, Ciasteczko777, PatkaPP lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnychcebardzobycmama wrote:Czuje juz ktoras z was ruchy ?
Za wcześnie na ruchy jescze na tych etapach ciąży. Myślę że najwcześniej od około 17-18 tydzień jeśli kolejna ciąża A po 20 tc jak pierwsza ciąża moja jest to trzecia i dam sobie głowę obciąć że nie ma szans żeby wcześniej ruchy czuc chyba że jelit -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnychcebardzobycmama wrote:Czuje juz ktoras z was ruchy ?
Na te prawdziwe ruchy musimy cierpliwie poczekać już nie pamiętam kiedy i w którym tc poczułam takie te prawdziwe ruchy ja na razie jedynie co czuję to łaskotki i wiem że to na pewno nie moje jelita gdyż zawsze je czuję w podbrzuszu a tam jest maleństwo ❤️.
4me Ale musisz długo czekać ja od razu mam wyniki mój Pan gin wszystko mi mówi co i jak.
-
Ja w poniedziałek będę odbierać pełne wyniki usg prenatalnego + papp'y, już skorygowane i trochę zaczynam się martwić
Chociaż usg było ok, ale ta nieszczęsna krew
Za 3 tygodnie kolejna wizyta już odliczam. Chcieliśmy ostatnio się pochwalić ciążą, ale znów zapał zgasł i czekamy do kolejnej wizyty.
-
Szczęśliwa Mamusia wrote:Na te prawdziwe ruchy musimy cierpliwie poczekać już nie pamiętam kiedy i w którym tc poczułam takie te prawdziwe ruchy ja na razie jedynie co czuję to łaskotki i wiem że to na pewno nie moje jelita gdyż zawsze je czuję w podbrzuszu a tam jest maleństwo ❤️
.
4me Ale musisz długo czekać ja od razu mam wyniki mój Pan gin wszystko mi mówi co i jak.
Jednak te dwa tygodnie u mnie to długo...
Nie martwie sie tym jakos super bo jeszcze robilam Panorame i wyniki poiwnny byc za kilka dni ale gdyby nie to bym sie powaznie wkurzyla