Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTeż brzuch mam już wypchnięty a waga na razie na 0.. No spoko! Nie mam nic przeciwko temu, żeby tym razem nie zostać słonikiem
bardzo mi się takie ciąże tylko "w brzuchu" podobają, ja niestety od razu puchnę na twarzy, no ale może nie będzie źle! Loprzednio na tym etapie mialam z +5 jak nic.
-
nick nieaktualny
-
Ja Wam powiem, że się gubię kiedy zaczyna się 2 trymestr i jak się tę ciążę liczy, co strona na necie to inne info. Dlatego, dla własnej satysfakcji po prostu mówię sobie, że już mam 14 tydzień, a drugi trymestr nadal nie wiem czy jest czy jeszcze nie ma
Oficjalnie go chyba uznam jak 14 tydzień będzie skończony
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny dajcie już spokój z tymi tygodniami niech każdy liczy jak.chce jeśli dzięki temu jest szczesliwszy i cieszy się ciąża . Lekarz dobrze się które są tygodnie kiedy i niczyje gadanie tego nie zmieni.
I dokładnie od liczenia naprzód nikt prędzej nie urodzi bo dziecko wie kiedy jest gotowe do przyjścia na świat -
Paula_071 wrote:Wikipedia jest innego zdania
https://pl.wikipedia.org/wiki/Okres_prenatalny
-
Pani Moł wrote:A co tam za różnica tydzien w jedną czy w drugą
od samego liczenia tygodni się przedwcześnie nie urodzi
ja też zawsze wolę myślec "do przodu"
-
nick nieaktualnyPuszek
Nie stresuj się kochana. Masz ten upragniony drugi trymestr ciesz się i bądź wesoła bo nie każdemu jest dane ujrzec w kalendarzu ten 13 tydzień A tobie mi i reszcie dziewczyn się udało !!!! Teraz będziemy już odliczać dni do powitania maleństwa na świeciepuszek369, Oleander, Szczesliwa ledwo zywa, Agata :) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja nie ogarniam podziału na miesiące ciąży, trymestry itd. Mam apkę na telefon i wg niej teraz jestem już w 5 msc ciąży i brzmi gites:p przynajmniej czuję się usprawiedliwiona co do wielkości brzucha.
Co do mniejszego ryzyka poronienia - mój lekarz zawsze powtarza, że granicą jest nie 12, a 16 tygodni. Twierdzi, że dopiero po tym okresie znacząco spada ilość poronień i można przyjąć to za czas "bezpieczny". Jak kiedyś patrzylam na statystki na ang stronach, to raczej nie ma dużej różnicy między 12 a 15 tc, ale nie wiem jak to jest w Polsce. -
Jestem, jestem, zyje
Nie mialam czasu sie odezwac, ale uaktualniam glowna. Znow sie moja osemka odzywa, zdaje sie ze tym razem jej nie podaruje i wyleci z hukiem bo mi spac nie daje :<
Ja tez juz wyczuwam cos tam niesmialo w dole brzucha, takie laskotanie, ale rzadko mi sie zdarza i nie w kazdej pozycji. Jeszcze wczesnie, ale juz niedlugo bede czuc malenstwo, jupiii
-
nick nieaktualny