X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari
    Dzięki :) Ja też ten brak seksu bardziej przezywałam na początku niż teraz. Jakoś te wymioty, mdłości odbierają mi ochotę na cokolwiek.

Ja mam płaszcz rozmiar większy i póki co się mieszczę. No i mam kurtkę starą, ale jak nowa- dużą i rozciągliwą, więc nic nie będę szukać na jeden sezon. Teściowa mi mówiła, że są jakieś podpinki pod płaszcz dla ciężarnych, ale jakoś nie dopytałam, bo nie nie planuję kupować.

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwwl

Zazdroszczę daj teoche libido haha A bo ja nie wiem jak mąż że mną wytrzyma do porodu dziś powiedział że na dobry seks z żoną to poczeka do 2 miesiące po porodzie haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Ok... tylko krótko bo NFZ ;) pani dr potwierdza, że stres może powodować skurcze macicy i to dlatego znowu (!!) to miałam .. zrobiła badanie i wszystko Ok z szyjka - uff; oczywiście zakaz stresu ;) młody leżał tyłkiem do nas i guzik z badania, ale serce Ok. Jutro mamy za to wizytę prv :) aaa posiewu dalej nie mam wyniku (!?!!).
    Dziewczyny gratuluje wizyt!!! :) Didi fajnie, że już możecie - ja jutro też spytam ;)

didi123, Oleander, Milka1991, 4me, PatkaPP lubią tę wiadomość

• didi123 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    U nas Ok... tylko krótko bo NFZ ;) pani dr potwierdza, że stres może powodować skurcze macicy i to dlatego znowu (!!) to miałam .. zrobiła badanie i wszystko Ok z szyjka - uff; oczywiście zakaz stresu ;) młody leżał tyłkiem do nas i guzik z badania, ale serce Ok. Jutro mamy za to wizytę prv :) aaa posiewu dalej nie mam wyniku (!?!!).
    Dziewczyny gratuluje wizyt!!! :) Didi fajnie, że już możecie - ja jutro też spytam ;)

No to teraz musisz zluzować i koniec!
    Super, że wszystko dobrze! <3
    Moje dziecko od 3 usg tak leży, zaczynam wierzyć że tak jej/jemu wygodnie :D

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho

Gratulacje:) dobrze że jesteś spokojniejsza teraz już nie stresuj się A ma forum czytaj tylko dobre wieści

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Dziewczyny :) ulga. Jestem spokojna.
    :D ha ha No oglądać plecy i pupę średnio fajne ;) uparte te nasze dzieci ;) jutro zapodam kawę z cukrem :) nie ma spania !!!! Ha ha :) żeby tylko ten posiew doszedł ... ileż można czekać (9 dni).

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho

Na posiew czekasz 9 dni to gdzie on szedł do chin czy co kurde zawsze tak 3 dni i są wyniki

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Ciacho

Na posiew czekasz 9 dni to gdzie on szedł do chin czy co kurde zawsze tak 3 dni i są wyniki
    Chyba tak :D
    ha ha - lux med ... jutro robię aferę

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie to przesada może.zgubili gdzie materiał albo wyniki dziwne. No masz rację jutro tam dzwon

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Chyba tak :D
    ha ha - lux med ... jutro robię aferę
    Jeżeli nic nie wyhoduja to zgadza się wynik jest szybko, ale jeśli coś zaczyna rosnąć to może potrwać i to jest normalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 20:55

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja faktycznie jeśli w posiewie coś wyszło i hoduja to może to potrwać bo to jest potrzebne żeby dokładnie wykryć co żeby ewentualnie antybiotyk dobrać w razie potrzeby

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 21:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zakładam :) musieli niezłą hodowlę osiągnąć ;) oj będzie antybiotyk

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho

Pewnie lepiej antybiotyk i wtedy zdrowie dziecka i twoje jest bezpieczne nie ma co w ciąży nie trudno i infekcje dróg moczowych. Ja uparcie 2 poprzednie ciążę miałam grzybice to dopiero upierdliwe ... mimo najlepszej higieny osłabiony organizm i widzisz stałe coś było brałam 3 antybiotyki i 3 razy w szpitalu byłam z synem w ciąży masakra :/ liczę że teraz ciąża będzie łagodnie przebiegać... A zaś z córką miałam polpasiec w ciąży i na zakaznym lezalam to na masakra byla dopiero

• iwwk Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko super wiadomości :) Teraz niczym się już nie stresuj tylko wypoczywaj i ciesz się ciążą :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj faktycznie żeś przeszła ... to tez strachu się najadłaś! Ale grunt, że dzieci zdrowe- wiadomo, że antyb ma więcej korzyści niż infekcja ... ciekawe tylko, że nie czuję tej infekcji, ale dr mówiła, że w ciąży wcale nie muszą występować objawy. Takie zdradliwe - bo nawet nie wiesz, że masz infekcję...
    No nic ... spróbuję dziś odespać poprzednią noc :) dobranoc !!

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Oj faktycznie żeś przeszła ... to tez strachu się najadłaś! Ale grunt, że dzieci zdrowe- wiadomo, że antyb ma więcej korzyści niż infekcja ... ciekawe tylko, że nie czuję tej infekcji, ale dr mówiła, że w ciąży wcale nie muszą występować objawy. Takie zdradliwe - bo nawet nie wiesz, że masz infekcję...
    No nic ... spróbuję dziś odespać poprzednią noc :) dobranoc !!
    No niestety w ciąży zmienia się pH pochwy, jest mniej kwaśne przez co jesteśmy narażeni na infekcje pochwy i ukl moczowego. Trzymam kciuki, żeby wynik był dobry, może czekają na komplet, podiew bakteryjny jest zazwyczaj po 5 dniach, ale na mykologie, czyli grzyby czeka się ponad 7. Mogła przychodnia na drugi dzień dopiero wysłać (maja 48h)więc dodatkowo dzień się robi

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje :) Dziewczyny !!
    To tylko zadzwonię dopytam/ bez afery ;) ciekawe co tam wyszło ...

puszek369 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na TVN style leci fajny program co nas truje dziś odcinek o mleku kto chętny można ciekawych rzeczy się dowiedzieć ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grupa na fejsie została otwarta dla wszystkich każdy może dołączyć spoza belly . Informacyjnie wszystkie prywatne rzeczy z tej grupy które wstawialyscie nie zostały usunięte wraz lista waszych nazwisk i loginów z belly. Jeśli się na to zgadzacie okej nie moja sprawa. Pisze informacyjnie bo może ktoś nie ma.ochoty żeby cały fejsbuk wiedział kto jakim.loginem się posługuje na anonimowym.portalu dla ciężarnych lub oglądał zdjęcia naszych usg czy dzieci.

• Syska2202 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samaria weź skończ robisz się żenująca ;-) usunęłam cię z grupy na fcb bo nawet tam zaczynasz rządzić . Zdjęcia Twoje usunę spokojnie

qdkke6yd1ouxxkf6.png
‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ