X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolaly cycki w zasadzie na samym poczatku nawet przed zrobieniem testu w dniu spodziewanej @.ogólnie brodawki mega ciemne i jakos tak czuje ze ta siara sie szybko pojawi, sa nabrzmiale ale nie jakies tkliwe

o148o7es5xrrd9s8.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też bolą piersi są większe, twardsze. Brodawki zmieniły kształt i widać od razu, że inaczej to wygląda.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 03:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię Ricka Riordana on pisze książki dla nastolatków, ale tematyka taka historyczna, mitów Greckich, rzymskich, egipskich podoba mi się właśnie dbałość o szczegóły :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Was czytam ale jakoś coś nie mogę się zebrać za napisanie, jednak teraz Puszek zainspirowałas mnie. Co robisz o 3 nad ranem na necie hahah? Dla mnie nie spać o tej godzinie to wejść Jak na everest hehe
    I swoją drogą polecam obie części planety singli, nie jestem fanem komedii romantycznych, a już na pewno nie polskich ale to jest ekstra, śmiechu faktycznie sporo
    Tymczasem lecę do pracy, miłego

gann3e3k0unlohxb.png

• didi123 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Mnie też boli biust (szczególnie sutki) od owulacji w sierpniu. Cycki mam z dwa razy takie i są dni, że mam wrażenie że je rozsadzi. Serio, wyciek może się zdarzyć wcześniej. Nie pocieszyłyście mnie, bo mi też się nie marzy chodzenie z wkładkami.

Jejuś "Dary anioła" - uwielbiam wszystkie części i też szukałam czegoś podobnego, ale póki co mam jeszcze wiele pozycji Kinga to nic nie kupuję :)

Chusy lubi tę wiadomość

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sobie nie wyobrażam nie spanie o 3, no chyba że muszla wzywa XD

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo kina to polecam Bohemian Rapsody. Co za piękny film :) jeśli lubicie muzykę Queen to musicie to zobaczyć!!
    Mnie bolą cały czas piersi od samego początku. A sutki to już w ogóle dramat. Ale za to są duże i pełne jak po operacji :D

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha co robię w środku nocy, zazwyczaj mam przerwę na siku i zanim zasnę to trochę minie:) o 9 prenatalne :)

Ciasteczko777, Chusy lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie maly kurczak tak daje w kosc ostatnio ze spaniem ze chodze jak zombie.. dzisiaj poszla spac o 2 po pobudce o 1 i dala mi spac do 6 rano. Sa mamy ktore maja gorzej niz ja bo dzieciaki nie daja im pospac od urodzenia ale wlasnie w tym problem ze na mnie to spadlo znikad i to w srodku ciazy gdzie i tak jestem non stop zmeczona. Ratunku! Juz kombinuje ze wszystkim, nie daje jej drzemac w srodku dnia wiecej niz godzine, zmieniam czas drzemki na wczesniejsza, chodzi spac pozniej.. nie pomaga, tak czy siak sie budzi.

Didi jak szukasz czegos podobnego to przeczytaj dwie pozostale serie tej samej autorki, szczegolnie ta ostatnia jest lepsza niz Dary Aniola moim zdaniem :P
    Jak byscie znaly jakies podobne ksiazki w tym stylu nie Cassandry Clare to podrzuccie mi tytuly. W ogole jakiekolwiek romansidla fantastyczne/historyczne bo uwielbiam : )

Puszek, kciukasy za prenetalne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 08:04

didi123 lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Haha co robię w środku nocy, zazwyczaj mam przerwę na siku i zanim zasnę to trochę minie:) o 9 prenatalne :)

Kciuki :) Daj znać :)

Też wstaję, ale kompa ani tele. nie włączam, bo bym wcale spać nie poszła.

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:

Didi jak szukasz czegos podobnego to przeczytaj dwie pozostale serie tej samej autorki, szczegolnie ta ostatnia jest lepsza niz Dary Aniola moim zdaniem :P
    Jak byscie znaly jakies podobne ksiazki w tym stylu nie Cassandry Clare to podrzuccie mi tytuly. W ogole jakiekolwiek romansidla fantastyczne/romantyczne bo uwielbiam : )

Dzięki, poszukam. Ja czytam głównie horrory, kryminały itp., ale zdarza mi się wyłamać i poczytać coś innego.

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Mnie maly kurczak tak daje w kosc ostatnio ze spaniem ze chodze jak zombie.. dzisiaj poszla spac o 2 po pobudce o 1 i dala mi spac do 6 rano. Sa mamy ktore maja gorzej niz ja bo dzieciaki nie daja im pospac od urodzenia ale wlasnie w tym problem ze na mnie to spadlo znikad i to w srodku ciazy gdzie i tak jestem non stop zmeczona. Ratunku! Juz kombinuje ze wszystkim, nie daje jej drzemac w srodku dnia wiecej niz godzine, zmieniam czas drzemki na wczesniejsza, chodzi spac pozniej.. nie pomaga, tak czy siak sie budzi.

Jak byscie znaly jakies podobne ksiazki w tym stylu nie Cassandry Clare to podrzuccie mi tytuly. W ogole jakiekolwiek romansidla fantastyczne/romantyczne bo uwielbiam : )

Dzięki przydadzą się :)
    Wiesz mi się swego czasu the crown podobało, wybrani i ci Olimpijscy herosi i inne sagi tego Ricka Riordana. Nie wiem jak Tobie podpasuja, ale mega mnie to wciągnęło :) i trylogia czasu, jest też film niemiecki to nie w sumie zainspirowało do tej serii, ale jest fajna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 07:58

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde napisalam romanse romantyczne, historyczne mialo byc :D
    Zaraz zajrze do opisu, brzmi ciekawie.

Didi tez lubie horrory i kryminaly ale to juz musze miec humor na to, w ciazy sobie strachow oszczedzam :p Chociaz zaczelam ogladac Sabrine, musze przyznac ze fajna nawet. Przypomina troche "Buffy Postrach wampirow", ktore uwielbiam do dzisiaj :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 08:08

iwwk lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, widzę że już aktywnie dzień rozpoczęłyscie :)
    Ja wciaż w stresie czekam na wynik Panoramy w piątek...

Czy któraś z Was miała wynik PAPPA z krwi niższy niż 1:1000?

Zupełnie się nie spodziewałam takiego wyniku u siebie chociaz USG wyszło idealne.
    Z córką miałam super wynik w 1szej ciąży.

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera, a jaki jest dla Twojej grupy w tej trisomi?

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy

Apropo pokarmu bo niestety całą.ciaze począwszy mniej więcej od 20-22 tc aż do samego końca byłam "zalana" mlekiem jak nie ubralam wkładki laktacyjnej to miałam na koszuli wielkie plamy i liczę po cichu że w tej ciąży laktacja nie ruszy tak szybko bo to jest uciążliwe :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek

Kciuki za prenatalne :) wszystko będzie dobrze czekamy na wieści

puszek369 lubi tę wiadomość

• Pantera Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Pantera, a jaki jest dla Twojej grupy w tej trisomi?
    Dla T13 mam około 1:600
    Narazie sama wyliczyłam na oficjalnej stronie FMF na kalkulatorze, dzis gin pewnie potwierdzi

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, ale jak robiłaś Panoramę to będzie klarownie:) trzymam kciuki, żeby wszystko było oki

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Kurde napisalam romanse romantyczne, historyczne mialo byc :D
    Zaraz zajrze do opisu, brzmi ciekawie.

Didi tez lubie horrory i kryminaly ale to juz musze miec humor na to, w ciazy sobie strachow oszczedzam :p Chociaz zaczelam ogladac Sabrine, musze przyznac ze fajna nawet. Przypomina troche "Buffy Postrach wampirow", ktore uwielbiam do dzisiaj :P

Chyba zacznę tę Sabrinę oglądać, zachęciłaś mnie :D Też uwielbiam Buffy, ostatnio oglądałam od 1 sezonu, bo w tv leciała.

Co do piersi to moje są nabrzmiałe, ale uspokoiły się z bólem :)

Pantera, Papp-a czasem tak wychodzi, nie zakładaj od razu nic najgorszego, poczekaj spokojnie co powie lekarz. Może coś źle wyliczyłaś itd. W sumie dobrze, że czekasz już na wyniki Panoramy, bo szybciej się dowiesz co i jak, ale wierzę, że będzie dobrze :) Jaki masz ogólnie wynik papp'y i bhcg po przeliczeniu na MoM?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 08:23

Chusy lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ