X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari zapomniałaś dopisać jeszcze przeciwzakrzepowe. Hehehe ale czego nie robi się dla małego Wrzeszczacego szczescia

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama mi

Masz rację. Ja po cc 10 zastrzykow jak mam wziąść to przeżywam bo się boję igły i mąż ki daje A co dopiero w ciąży matko chyba bym padła i się bała że dziecko pokłuje haha :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Ja też raz w miesiącu morfo mocz Tsh ft4 ft4 wizytę u endo mam raz na 3-4 tyg więc na każdą muszę mieć świeży wynik. Ostatnio miałam Tsh 1.2 ale jestem na 100 mg euthyroxu
    150 mcg Euthyrox :) to samo mam z wizytami ...

• iwwk Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też strasznie współczuję, ja sobie tak tylko badam dla wiadomości żeby się utwierdzić, że jest ok, albo żeby w miarę szybko zareagować. Pewnie póki nas coś nie spotka to ciężko jest sobie wyobrazić ja Wy sobie radzicie z tymi wszystkimi rzeczami i dlatego bardziej nas nieświadome to przeraża.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Mama mi

Masz rację. Ja po cc 10 zastrzykow jak mam wziąść to przeżywam bo się boję igły i mąż ki daje A co dopiero w ciąży matko chyba bym padła i się bała że dziecko pokłuje haha :D
    Żeby zrobić IVF musiałam kłuć się 3 zastrzykami z hormonami dziennie przez 3 tyg ;) potem punkcja jajek i miałam na żywca (bez znieczulenia) gdzie wkluwaja sie w jajniki i wysysają te jajka ...po tym miałam komplikacje i leczenie plus zastrzyki .. kobieta wszystko wytrzyma :)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Żeby zrobić IVF musiałam kłuć się 3 zastrzykami z hormonami dziennie przez 3 tyg ;) potem punkcja jajek i miałam na żywca (bez znieczulenia) gdzie wkluwaja sie w jajniki i wysysają te jajka ...po tym miałam komplikacje i leczenie plus zastrzyki .. kobieta wszystko wytrzyma :)

Podziwiam za walkę i cierpliwość do tego, bo na pewno łatwo nie było. Ja od kwietnia zaczęłam brać kwas foliowy, od lipca witaminy prenatalne i w połowie lipca dostaliśmy zielone światło, udało się w 2 cs. Ja jestem w gorącej wodzie kąpana i nie wiem czy dałabym radę dłużej się starać na spokojnie, na pewno bym nie odpuściła, ale byłoby ciężko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 19:26

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Mama mi

Mi robi mąż przed wyjściem do pracy. Nawet patrzeć na to nie mogę. Insulinę w nogę robię sobie sama ale clexan w brzuch to dla mnie masakra. No ale nie mam wyjscia

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago piekny brzuch, piekna figura-wiecej nie wrzucaj bo jestem zazdrosna ;D ;)
    Kiedys tez tak wyglądałam :D
    Ale wlasnie dzis lub jutro bo czuje, ze zara, padne zamawiam sobie diete pudelkowa i chromole kase. Tez mi sie cos od zycia nalezy a pracujac nie mam czasu gotowac :/

Moj dzien wyglada tak:wczoraj wstalam o 5,pojechalam na badanie krwi i pędem do pracy na 7.30, po pracy lekarz bylam w domu po 18 i padlam na twarz. Gdzie tu jeszcze o obiedzie myslec. Dzis wstalam o 5.30,do pracy, po pracy do fryzjera-bo jakos wygladac trzeba-pozniej rosmann i biedra i weszlam do domu dopiero co-wlasnie padlam na kanape i sie nie ruszam. I gdzie tu czas na gotowanie? A jeszcze mam 3 latka w domu, ktorego trzeba troche pokochac ;) dobrze, ze ja mam takiego meza kochanego co dziecka bez problemu ogarnia...

Dzis jadlam w pracy to tluste jedzenie i basta. Bede placic poki nie pojde na zwolnienie i nie bede miec możliwości gotowac;)
    Moze przy okazji az tyle nie przytyje w kolejnym miesiacu. Bedzie test ;)

ago91, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko;) 6 tabletek luteiny, 5 estriadolu, zelazo na recepte, lethrox, witaminy ciazowe, zmetylowane wit B i foliany i codziennie walenie strzykawka w brzuch - hehehhe i sie cieszę bo juz mi sterydy odeszly i ilosc luteiny i estrofemu sie zmniejszyla.
    Ale to i tak nic przed in vitro mialam tyle, ze musialam miec rozpiske na kartce;)
    A na koniec brzuch caly w sincach ciagle.

Ale wiecie to nic. To wszystko bulka z maslem. Ważne, zeby dziecko bylo zdrowe. Na pewno nie bedw tego pamiętać za kilka lat ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 19:49

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja mam tylko;) 6 tabletek luteiny, 5 estriadolu, zelazo na recepte, lethrox, witaminy ciazowe, zmetylowane wit B i foliany i codziennie walenie strzykawka w brzuch - hehehhe i sie cieszę bo juz mi sterydy odeszly i ilosc luteiny i estrofemu sie zmniejszyla.
    Ale to i tak nic przed in vitro mialam tyle, ze musialam miec rozpiske na kartce;)
    A na koniec brzuch caly w sincach ciagle.

Ale wiecie to nic. To wszystko bulka z maslem. Ważne, zeby dziecko bylo zdrowe. Na pewno nie bedw tego pamiętać za kilka lat ;)

Otóż to. Kobieta jest skłonna do wielu poświęceń żeby dojść do upragnionego celu

4me, ago91 lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wam powiem że in vitro szacun nie wiem czy bym dała radę i zarówno bardzo współczuję przez co musialyacie przejść :( ale najważniejsze że będą z tego ludzie :)

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    No ja wam powiem że in vitro szacun nie wiem czy bym dała radę i zarówno bardzo współczuję przez co musialyacie przejść :( ale najważniejsze że będą z tego ludzie :)
    Dokladnie zapominasz o tym co bylo i juz nie myślisz.
    Mi bylo latwiej bo juz mam synka i gdyby nam sie nie udalo to zawsze jest juz on. Dodatkowo mielismy mega farta i udalo nam sie za pierwszym razem. Oczywiście to nie bylo tak, ze idziemy i tydzien pozniej mam zrobione IVF. To bylo kilka miesiecy ciezkich badan, wizyt i przemyslen. Jednak jak widze ile inne kobiety sie mecza z tematem niepodlnosci - kilka, kilkanasxis lat staran, ilosc invitro dochodzaca do podwojnych liczb to naprawde bardzo, bardzo im wspolczuje. Cale zycie wowczas podporzodkowywuja tylko tam i czesto przegrywaja. Straszne...
    Ja moge smialo powiedziec, ze i tak mieliśmy mega farta!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me

Miło się to czyta bo widać że wloazyliscie w te starania całych siebie i serdecznie wam gratuluję że będziecie mieć upragnione drugie dziecko. Ivf to ogromny postep poniekąd pomagający w leczeniu niepłodności bo mama właśnie mi mówiła że bardzo często ruchliwość plemników u mężczyzn jest poniżej normy.

4me, iwwk lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    4me

Miło się to czyta bo widać że wloazyliscie w te starania całych siebie i serdecznie wam gratuluję że będziecie mieć upragnione drugie dziecko. Ivf to ogromny postep poniekąd pomagający w leczeniu niepłodności bo mama właśnie mi mówiła że bardzo często ruchliwość plemników u mężczyzn jest poniżej normy.
    U nas to akurat byl moj problem. Rezerwa jajnikowa już sie konczy. Nie wiem moze gdybysmy dalej probowali to udalo by nam sie naturalnie ale jak masz niska rezerwa to kazdy miesiac sie liczy i nie chcieliśmy czekać bo moglabym sie obudzic kolo 40 juz jez zadnycb szans. Koniec tych smetow ;) serial i spac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 20:49

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me

To nie są smety.to bardzo.ciekawe informacje i wiedzą ktorej nie posiadałam w dziedzinie ivf A ja lubię posiadać wiedzę żeby łatwiej zrozumieć innych ludzi ich problemy i obawy wtedy też człowiek jakiejś głupoty nie walnie przynajmniej. No to bardzo dobrze że wam.sie udało spełnić wasze marzenie :)

4me lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoś lubi oglądać programy i chemii w żywności to o 21.40 za chwilę na tvn style będzie lecieć program Pt. "Co nas truje"

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam też się udało za pierwszym razem, przy czym to pierwsze dziecko- nasz mały i wielki cud.
    Decyzje przyspieszył fakt, że M musiał rozpocząć leczenie cytostatykiem (dalej się niestety leczy) + moja marna rezerwa jajnikowa ... nie było już czasu i szans próbować naturalnie ...
    niepłodność to tragedia ... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko

A planujecie więcej dzieci ogólem ?? Czy to w jakimś odstępie się robi.czy jak ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Ciasteczko

A planujecie więcej dzieci ogólem ?? Czy to w jakimś odstępie się robi.czy jak ?
    Dajemy sobie jeszcze czas na decyzje -3 /4 lata.. ale raczej nie... mój organizm i psychika tego juz nie wytrzymają.
    Dla nas ten Maluszek to dar niebios :)

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj przyszła paczka z ali, którą ze dwa miesiące temu zamawiałam taka pieluszka muślinowa, zadowolona jestem. Zamówiłam dzisiaj też kocyk ;)
    Pieluszka:
    https://pl.aliexpress.com/item/Puseky-100-Bawe-ny-Mu-linu-Koce-Po-ciel-Dla-Niemowl-t-Przewija-Dziecko-R-cznik/32867672074.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.7e895c0fLkiWEh
    Kocyk:
    https://pl.aliexpress.com/item/Hot-102-76cm-baby-cotton-thickened-coral-blanket-newborn-bedding-cartoon-printing-a-variety-of-colors/32748519627.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.7e895c0fLkiWEh
    Macie coś sprawdzonego z ali? To moje początki na tym portalu.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ