X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi połówkowe wypadnie akurat po nowym roku w drugim tygodniu stycznia :) Zaraz po nowym roku wizyta u mojej gin, a na połówkowe pewnie dostanę skierowanie do tego samego lekarza co byłam na prenatalnych, bo zapisał tak w karcie żeby do niego się zgłosić między 20 a 22 tyg.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam o to pytać.
    Ja też mam zapis na wyniku z prenatalnych że "zgłosić się na usg między 18 a 20 tyg" i w sumie jak robicie- polowkowe tam gdzie prenatalne czy u swojego gin???

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziś zaczynam 16tc. Pół nocy nie spałam po tym, jak przeczytałam od mojego byłego wiadomość, ze chce zabrać naszą córkę w marcu na Karaiby... on i jego genialne pomysły :(

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Ja jestem ciekawa na kiedy mi dr wyznaczy bo jutro mam wizytę i w sumie będzie to 14t4d chodzę raz w miesiącu więc biorąc pod uwagę święta albo będzie mi kazała przyjść przed świętami i będzie to za wcześnie na polowkowe albo dopiero po nowym roku czyli za ok 6 tygodni u będzie to już jakiś 21tc. No zobaczymy jak ona to ustali.

I Ja także oby nie przed świętami no chyba rozumy by postradał i tak mam za dużo wydatków w tą Sobotę wizyta to mi powie kiedy mam przyjść zawsze mi mówi .

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Właśnie miałam o to pytać.
    Ja też mam zapis na wyniku z prenatalnych że "zgłosić się na usg między 18 a 20 tyg" i w sumie jak robicie- polowkowe tam gdzie prenatalne czy u swojego gin???
    U tego co prenatalne, on właśnie specjalizuje się w tych badaniach.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ide do tego lekarza u ktorego mialam prenatalne. I szczerze mowiac ja bym chciala sie zalapac przed swietami jeszcze zeby miec taki prezencik w postaci poznania plci.

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja też zapisuje się na połówkowe tam gdzie robiłam prenatalne, ale mam dzwonić w 18tc żeby się umówić na 20tc.
    Jestem po pierwszej wizycie u nowej pani ginekolog, jestem zadowolona z wizyty i już u niej będę prowadzić ciążę. Z maleństwem wszystko dobrze, znów było bardzo ruchliwe, jak na każdym badaniu :) pani doktor mówiła że to niezły akrobata ;)
    Spytałam też o wagę, mówiła że do 20 tygodnia nie należy się w ogóle martwić jeśli waga nie rośnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 12:53

puszek369, iwwk lubią tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    U tego co prenatalne, on właśnie specjalizuje się w tych badaniach.
    Moja dr też robi i prenatalne i polowkowe tylko że u niej prywatnie a tam robiłam na NFZ. Dlatego się zastanawiam czy wyśle mnie znowu tam czy już u siebie mi zrobi.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też idę do lekarza u którego robiłam prenatalne, zresztą miałam skierowanie na pierwsze, i ono od razu obowiązuje mnie w Angeliusie na drugie, mówili żebym zapisała się gdzieś na 7 stycznia, Ale jeszcze nie mieli grafiku na nowy rok

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny nie dawno były testy A teraz już o poloqkowym gadamy matko jak ten czas leci ! Zaraz nowy rok styczeń parę miesięcy i zaczną się wypakowywac mamy 2019 ♥️♥️♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 13:30

• iwwk Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari tak jak mówisz, dopiero testy :O Choć ten moment kiedy test wychodzi pozytywny jest piękny to i tak bardzo się cieszę, że już jestem w tym miejscu :D Ale pamiętam tego mojego bladziocha 4 dni przed terminem miesiączki, jak się popłakałam chociaż 2 dni wcześniej była biel i nie wiedziałam czy naprawdę coś tam jest :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam przeczucie ze cos jest na rzeczy bo mnie zaczelo mulic, poszlam test zrobic a i tak mi bylo ciezko uwiezyc ze zaciazylam bo na pierwsze dziecko czekalismy ponad trzy lata : )

Leci mi czas w tej ciazy strasznie szybko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 13:31

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na dyżurze miałam takie uderzenia gorąca i zimna i koleżanka do mnie może w ciąży jesteś, ja mówię nie na pewno nie, ten cykl był spisany na straty testy owu nie wychodziły, ale okazało się po temp, że owu w 20dc była i mieliśmy mieć na drugi dzień imprezę to mówię, a sikne czy mogę pic czy nie i już się nie napilam :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam przeczucia, że coś się kroi, ale bałam się tak myśleć. W dniu kiedy testowałam pierwszy raz i była biel( ok. 9 dni po owu) płakałam, ze coś ze mną nie tak, a czułam się trochę słabiej wtedy, jakby mnie jakaś choroba rozkładała i dwa dni później bladzioch. Strasznie mi się ten czas przyjemnie wspomina. Każde dziwne ukłucie w macicy i już myślałam, że się dzidziek wgryza i nie myliłam się :)

Standardowo, co dzisiaj na obiadek u Was? :D

atdcjw4ziax1my6y.png

Wysłany: 27 listopada 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nigdy nie zapomne tego czasu robienia testu. Początki ciazy jeszcze w pracy i wgl. Liczylam sie z tym ze moze byc dzidzia ale nieraz byla juz taka mozliwosc i zawsze konczylo sie to okresem nawet sie martwilam ze cos jest moze nie tak. Od dawna szliśmy na zywiol. Po 8 latach zwiazku nawet przed slubem nie bylo by to dla mnie zadna przeszkoda. I tak sie stalo. Wzięliśmy kredyt na slub ktory mial byc w czerwcu ale wszystko sie pozmieniało. Bedzie szybki cywilny jeszcze w marcu:) zawsze bylismy udani:D troche tylko zla jestem ze nie zmieniłam pracy na bardziej dogodne godziny ale niczego nie zaluje! Pamietam bicie serca gdy po 30 sek na tescie byla juz mega mocna krecha. Odrazu zadzwoniłam do faceta i tak strasznie plakalam:D

o148o7es5xrrd9s8.png

Wysłany: 27 listopada 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis na obiad kapusniaczek z barszczem:) dzis jem czesto i malo wiec nie ma jakiegos wypasnego obiadu:D

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide na NFZ plus prv :) czyli 2...
    No u mnie ciąża to celowana dosyć ;) IVF ... długa historia z choroba M w tle ..
    ale stał się cud i mamy :) a dawali nam max 10% szans

Szczesliwa ledwo zywa, ago91, Pani Moł lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle my w lipcu zrobiliśmy ślub kościelny po 7 latach i wesele ( cywilny mieliśmy jak córka się urodziła) i tak właściwie ha chciałam dziecko za parę lat A mąż mówi że jak już jesteśmy w pieluchach to od razu A ja mówię jak od razu zrobisz to okej jak nie to za parę lat zostawiłam w sierpniu tabletki i w tym 1 cyklu w ciążę zaszłam . A ja nie myślałam że tak szybko się uda bo o syna 2 lata się staraliśmy
    I nic nie orsecyzwajac do ginekologa poszłam na kontrolę w sierpniu na koniec żeby sprawdzić czy w razie co już mogę się starać A ten lekarz mówi no kto wie może już pani jest w ciąży a ja wielkie oczy :O i 3.09 w dzień spodziewane miesiączki były blade kreski. A 17.09 już serduszko było ♥️♥️

• Pantera Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też miesiąc był spisany na straty z powodu endo 5mm 4 dni po owulacji. Pojechałam z córką nad morze pociągiem - dźwigałam ją i walizkę. Zrobiłam test na miejscu, bo mąż tego dnia dojeżdżał i chciałam się wina napic - 11dpo mocna druga kreska na facelle, byłam na 95% pewna że to pomyłka, biochemiczna czy coś, ale wina się juz nie napiłam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zrobiłam frytki i kapustę kiszoną bo mięso kupione w Lidlu okazało się śmierdzące mimo terminu ważności byłam wściekła jak osa ale co zrobić .

‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ