Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi połówkowe wypadnie akurat po nowym roku w drugim tygodniu stycznia
Zaraz po nowym roku wizyta u mojej gin, a na połówkowe pewnie dostanę skierowanie do tego samego lekarza co byłam na prenatalnych, bo zapisał tak w karcie żeby do niego się zgłosić między 20 a 22 tyg.
-
nick nieaktualnyMaMaMi83 wrote:Ja jestem ciekawa na kiedy mi dr wyznaczy bo jutro mam wizytę i w sumie będzie to 14t4d chodzę raz w miesiącu więc biorąc pod uwagę święta albo będzie mi kazała przyjść przed świętami i będzie to za wcześnie na polowkowe albo dopiero po nowym roku czyli za ok 6 tygodni u będzie to już jakiś 21tc. No zobaczymy jak ona to ustali.
I Ja także oby nie przed świętami no chyba rozumy by postradał i tak mam za dużo wydatków w tą Sobotę wizyta to mi powie kiedy mam przyjść zawsze mi mówi . -
MaMaMi83 wrote:Właśnie miałam o to pytać.
Ja też mam zapis na wyniku z prenatalnych że "zgłosić się na usg między 18 a 20 tyg" i w sumie jak robicie- polowkowe tam gdzie prenatalne czy u swojego gin???
-
nick nieaktualnyHej
ja też zapisuje się na połówkowe tam gdzie robiłam prenatalne, ale mam dzwonić w 18tc żeby się umówić na 20tc.
Jestem po pierwszej wizycie u nowej pani ginekolog, jestem zadowolona z wizyty i już u niej będę prowadzić ciążę. Z maleństwem wszystko dobrze, znów było bardzo ruchliwe, jak na każdym badaniupani doktor mówiła że to niezły akrobata
Spytałam też o wagę, mówiła że do 20 tygodnia nie należy się w ogóle martwić jeśli waga nie rośnieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 12:53
puszek369, iwwk lubią tę wiadomość
-
puszek369 wrote:U tego co prenatalne, on właśnie specjalizuje się w tych badaniach.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualny
-
Samari tak jak mówisz, dopiero testy
Choć ten moment kiedy test wychodzi pozytywny jest piękny to i tak bardzo się cieszę, że już jestem w tym miejscu
Ale pamiętam tego mojego bladziocha 4 dni przed terminem miesiączki, jak się popłakałam chociaż 2 dni wcześniej była biel i nie wiedziałam czy naprawdę coś tam jest
-
Ja mialam przeczucie ze cos jest na rzeczy bo mnie zaczelo mulic, poszlam test zrobic a i tak mi bylo ciezko uwiezyc ze zaciazylam bo na pierwsze dziecko czekalismy ponad trzy lata : )
Leci mi czas w tej ciazy strasznie szybko!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 13:31
-
Ja na dyżurze miałam takie uderzenia gorąca i zimna i koleżanka do mnie może w ciąży jesteś, ja mówię nie na pewno nie, ten cykl był spisany na straty testy owu nie wychodziły, ale okazało się po temp, że owu w 20dc była i mieliśmy mieć na drugi dzień imprezę to mówię, a sikne czy mogę pic czy nie i już się nie napilam
-
Też miałam przeczucia, że coś się kroi, ale bałam się tak myśleć. W dniu kiedy testowałam pierwszy raz i była biel( ok. 9 dni po owu) płakałam, ze coś ze mną nie tak, a czułam się trochę słabiej wtedy, jakby mnie jakaś choroba rozkładała i dwa dni później bladzioch. Strasznie mi się ten czas przyjemnie wspomina. Każde dziwne ukłucie w macicy i już myślałam, że się dzidziek wgryza i nie myliłam się
Standardowo, co dzisiaj na obiadek u Was? -
Ja tez nigdy nie zapomne tego czasu robienia testu. Początki ciazy jeszcze w pracy i wgl. Liczylam sie z tym ze moze byc dzidzia ale nieraz byla juz taka mozliwosc i zawsze konczylo sie to okresem nawet sie martwilam ze cos jest moze nie tak. Od dawna szliśmy na zywiol. Po 8 latach zwiazku nawet przed slubem nie bylo by to dla mnie zadna przeszkoda. I tak sie stalo. Wzięliśmy kredyt na slub ktory mial byc w czerwcu ale wszystko sie pozmieniało. Bedzie szybki cywilny jeszcze w marcu:) zawsze bylismy udani:D troche tylko zla jestem ze nie zmieniłam pracy na bardziej dogodne godziny ale niczego nie zaluje! Pamietam bicie serca gdy po 30 sek na tescie byla juz mega mocna krecha. Odrazu zadzwoniłam do faceta i tak strasznie plakalam:D
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa to w ogóle my w lipcu zrobiliśmy ślub kościelny po 7 latach i wesele ( cywilny mieliśmy jak córka się urodziła) i tak właściwie ha chciałam dziecko za parę lat A mąż mówi że jak już jesteśmy w pieluchach to od razu A ja mówię jak od razu zrobisz to okej jak nie to za parę lat zostawiłam w sierpniu tabletki i w tym 1 cyklu w ciążę zaszłam . A ja nie myślałam że tak szybko się uda bo o syna 2 lata się staraliśmy
I nic nie orsecyzwajac do ginekologa poszłam na kontrolę w sierpniu na koniec żeby sprawdzić czy w razie co już mogę się starać A ten lekarz mówi no kto wie może już pani jest w ciąży a ja wielkie oczyi 3.09 w dzień spodziewane miesiączki były blade kreski. A 17.09 już serduszko było ♥️♥️
-
U mnie też miesiąc był spisany na straty z powodu endo 5mm 4 dni po owulacji. Pojechałam z córką nad morze pociągiem - dźwigałam ją i walizkę. Zrobiłam test na miejscu, bo mąż tego dnia dojeżdżał i chciałam się wina napic - 11dpo mocna druga kreska na facelle, byłam na 95% pewna że to pomyłka, biochemiczna czy coś, ale wina się juz nie napiłam
-
nick nieaktualny