X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Pantera :)!!!! Cudownie
    Kolejny chłopiec do naszej listy :) mamy męska przewagę ;)
    A przewijak i materac które z ikea ?

Pantera lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera super wieści gratuluję zdrowego synka!! :)

U nas się nie sprawdzi przewijak na łóżeczko bo będziemy mieć to dostawiane z chicco next 2 me.
    Niektóre komody mają przewijak ustawiony bokiem, wtedy dziecko leży bokiem do nas i tak się je przewija? Nie śmiejcie się serio pytam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 22:48

• Pantera Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ciasteczko :)
    Materac do przewijania mam taki z dmuchanymi boczkami, na to od razu dokupuje się poszewki
    A deska do przewijania na łóżeczko to chyba nie w Ikei upolowaliśmy (mozliwe ze w Argos w UK), w internecie jest tego trochę.

Właśnie ok 3 mca dziecko tak się rusza, gnie, wierzga że bezoieczniej jest sam przewijak kłasć na duże łóżko w sypialni, aby nie spadło :)
    Dlatego też ja jestem przeciwniczką kosza mojżesza, ale wiem, że u niektórych w pierwszych tygodniach się sprawdza

Ciasteczko777, Alex008 lubią tę wiadomość

• Pantera Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander nie wiem o jakim przewijaku konkretnie piszesz, ale na pewno nie da się albo jest to bardzo trudne, by przewijać bokiem :) no chyba ze trzeba w toalecie publicznej, ale wtedy są pasy do przypięcia malucha, by nie spadł :)
    Myślę, że tak na codzień to kręgosłup móglby ucierpieć od niesymetrycznej pozycji, poprawcie mnie jeśli się mylę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 22:58

Oleander lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.3kiwi.pl/product-pol-45578-STOKKE-R-HOME-TM-CHANGER-WHITE-PRZEWIJAK.html
    Dla przykładu taki, dalej w galerii są zdjęcia komody z przewijakiem i chyba on jest bokiem ustawiony? No ale już nie będę nawet na takie patrzeć skoro mówisz że to by było nie wygodne :)

• Chusy Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest normalnie przewijak postawiony na komodzie i mi z tym wygodnie : ) Mala juz nie jest taka mala ale dalej sie na nim miescimy. Dokladnie tak jak tutaj:

https://cdn.arena.pl/6681bfd82347ab782939eb9c4284c6b2-product_lightbox.jpg

Oleander lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera super ! Gratuluję synka :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera gratulacje <3 ja Wam mówię, część z tych chłopców które są chłopcami tylko z usg a nie z panoramy i innych tych badań stanie się przy połowkowych dziewczynkami

Szczęśliwa Mamusia, Pantera, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Pantera gratulacje <3 ja Wam mówię, część z tych chłopców które są chłopcami tylko z usg a nie z panoramy i innych tych badań stanie się przy połowkowych dziewczynkami

Hehe pewnie tak jak w sobotę u mojej szwagierki po porodzie dziewczynka stała się chłopcem. (cała wyprawka do wymiany)

Ja jeszcze nie wiem co mam. Jutro mam wizytę może dr coś napomkni ale specjalnie pytać nie będę. Poczekam do połówkowych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 09:45

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:

Co prawda to prawda ja w mojej 3 ciąży miałam mieć synka , sama nawet na USG widziałam że synek jak malowanie ;-) przychodzi czas porodu , a tu co szok nie dowierzanie córeczka byłam w ogromnym szoku .

Pantera Ogromne gratulacje ❤️❤️.
    Wczoraj tak czytałam sobie z ciekawości Styczniowe mamy 2019 , i jedna z tych mam już urodziła synka :O ❤️ ciekawa jestem ile z nas dotrwa do terminu porodu ;-) .

Ale mrozi ponoć idzie ocieplenie a niech idzie nie cierpię zimna , a wczoraj koło pępka poczułam takie mocne uderzenie :O❤️ no takie zaskoczenie dla mnie oczywiście nadal czuję jak coś mi się przelewa w brzuszku i wiem że to maleństwo ❤️ . Jej do wizyty już tylko 4 dni pojutrze na badania i 1 Grudnia wizyta o godzinie 8 rano pewnie znów po 9 wejdę B-) . Ledwo co Ani wirusówka przeszła to teraz jak na złość ma katar :-( i znowu noc nie przespana . U nas jutro ma już być ksiądz po kolędzie :O :O no w szoku jestem zawsze co roku po Nowym roku chodził ksiądz a tu nagle już jutro na być i to od naszej ulicy zaczyna . Siostra moja pyta się czy na święta przyjedziemy nie wiem tak rzadko się widzimy ostatnio widzieliśmy się w Maju :-( :-( , tak w jednym samochodzie szyba nam pękła więc nie nadaje się do jazdy a na zakup nowej szyby nas teraz nie stać a to koszt ponad 500 zł :O , mamy wszak drugi samochód tylko że mąż zapracowany i nie ma czasu aby ogrzewania naprawić .

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty :-) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 09:58

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cooooo? Ksiądz po koledze w listopadzie? Chyba kasa mu się skończyła i potrzebuje podreperowac parafialny budżet. Jak dla mnie przegięcie. Ogólnie dla mnie te wizyty są zupełnie niepotrzebne. U mnie w bloku na 33 mieszkania księdza przyjmuje jakieś 8-10 rodzin. Po pierwszym roku jak blok wybudowali i się wszyscy wprowadzili i otrzymali od proboszcza list "wezwanie do wpłaty na rzecz kościoła rocznej obowiązkowej opłaty" ludzie się tak w.... ze powiedzieli ze nie będą go przyjmować po koledze.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera

Gratulacje chłopca ;)

Maryjane

Oby to co napisałaś się nie sprawdziło haha :D ja od początku czułam że syn i musi zostać synem :)

• Pantera Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję! :)

MaryJane masz rację, mogą byc jeszcze zaskoczenia na połówkowych, bo w 11tc to wyrostki męskie i żenskie wygladają podobnie :)
    Szczęsliwa Mamusia niezła historia :)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nie przywiązuje do płci jeszcze, zobaczę co za tydzień pani doktor powie :D

Szczęśliwa mamusia ten ksiądz to chyba niepoważny jest !

MaMaMi jak byłam w podstawówce i ksiądz był u nas w domu po kolędzie, potrafił rodzicom powiedzieć, że nie odnotował żadnych wpłat od nas na konto parafii i dlaczego tak jest :D Rodzice w szoku i mu mówią, że mają dzieci do wykarmienia :D Na kazaniu też często wspominał, że jest dużo rodzin, które nie płacą, mój stosunek do kościoła się bardzo wtedy zmienił. Na kolędę księdza rok temu wpuściliśmy normalnie, ale gdyby coś o pieniądzach wspomniał to byłby to ostatni raz pewnie :)

Coraz gorzej mi się wstaje rano i więcej snu potrzebuję :D Z 7 zrobiła się 8 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 10:38

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Cooooo? Ksiądz po koledze w listopadzie? Chyba kasa mu się skończyła i potrzebuje podreperowac parafialny budżet. Jak dla mnie przegięcie. Ogólnie dla mnie te wizyty są zupełnie niepotrzebne. U mnie w bloku na 33 mieszkania księdza przyjmuje jakieś 8-10 rodzin. Po pierwszym roku jak blok wybudowali i się wszyscy wprowadzili i otrzymali od proboszcza list "wezwanie do wpłaty na rzecz kościoła rocznej obowiązkowej opłaty" ludzie się tak w.... ze powiedzieli ze nie będą go przyjmować po koledze.

U Mojej siostry np już we Wrześniu chodzi po kolędzie :O :O , ale u nich to duża parafia i tylko jeden ksiądz , u nas to jest dużo księdzy może dlatego chodzą bo proboszcz chory , i jest jakiś tam za niego i np postanowił sobie że o teraz pójdę a nie jak co roku to będą mieć nie którzy zaskoczenie , nie każdy chodzi do kościoła a u nas nie robią jakoś ostatnio aktualizacji strony internetowej tam naszej parafii , to skąd taki Kowalski lub taka moja sąsiadka która jest niepełnosprawna ma wiedzieć że rzeczywiście ma spodziewać się tego księdza .

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy najlepiej iśc na połowkowe żeby nie było ani za wczesnie ani za poźno?

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolo 22 tygodnia

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka37 wrote:
    Dziewczyny kiedy najlepiej iśc na połowkowe żeby nie było ani za wczesnie ani za poźno?
    18-22tc, bo po 22 następuje uwapnienie żeberek i serduszka się tak dobrze nie oceni. Ja idę w 20. Bliżej 22 masz ładniejsze zdjęcia w 3d, ale ja jeszcze w 30 chce iść na dokładnego dopplera

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi polowkowe też wypadnie po nowym roku to będzie 22 tydzień . A za tydzień nie cały wizyta ale super spotkamy się z maleństwem ♥️♥️♥️♥️

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa na kiedy mi dr wyznaczy bo jutro mam wizytę i w sumie będzie to 14t4d chodzę raz w miesiącu więc biorąc pod uwagę święta albo będzie mi kazała przyjść przed świętami i będzie to za wcześnie na polowkowe albo dopiero po nowym roku czyli za ok 6 tygodni u będzie to już jakiś 21tc. No zobaczymy jak ona to ustali.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ