X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe też się boję tego zakładania przez główkę :D Chyba kwestia indywidualna :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wiem ze do szpitala tylko zapinane na te zatrzaski dla swietego spokoju i wygody. I pewnie 56 chociaz moj chrzesniak mial 49 cm jak sie urodzil i topil sie we wszystkim. Mniejsze rozmiary to chyba tylko jako ubranka dla lalek

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa ledwo zywa te mniejsze rozmiary to chyba dla wcześniaków są?

Ja też się boję zakładania ubranek przez głowę :D ja w ogóle takiego maleństwa nigdy nie trzymałam nawet, dzieciaki rodzeństwa bawiłam takie od roczku w górę, jak już w miarę kontakowe były :D

Oglądałam komody z przewijakiem na allegro, kurczę fajne są niektóre naprawdę stylowe, chyba będę zamawiać za niedługo

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk

Powiem ci że moje 3 dziecko A nadal nie mam zamiaru zakładać body przez głowę wcześniej jak dziecko będzie dosyć sztywne. Boję się tego jak nie wiem co i mimo doświadczenia w obchodzebiu się z dziećmi to nie dla mnie są prostsze rozwiązania :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander

Ja ogółem miałam przeijak nakładamy na łóżeczko i organizery z kiwszonkani było to praktyczne i nie zajmowało miejsca oczywiście zależy ile ty masz miejsca ale komody to meble one muszę już mieć swoje miejsce

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari ale komode i tak musimy kupić na rzeczy maleństwa, więc wydaje mi się że takie 2w1 będzie fajnym rozwiązaniem dla nas :)

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Szczęśliwa ledwo zywa te mniejsze rozmiary to chyba dla wcześniaków są?

Ja też się boję zakładania ubranek przez głowę :D ja w ogóle takiego maleństwa nigdy nie trzymałam nawet, dzieciaki rodzeństwa bawiłam takie od roczku w górę, jak już w miarę kontakowe były :D

Oglądałam komody z przewijakiem na allegro, kurczę fajne są niektóre naprawdę stylowe, chyba będę zamawiać za niedługo
    Myślę ze tak;) ja kupuje sama komode zeby tam bylo rzeczy tylko dzidzi bo niechce mieszac z rzeczami z mojej komody. U mnie moze byc balagan a tam jak uloze wszystko ladnie to bede dbac by tak bylo:)

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dużo za dużo :) wstyd pisać
    A też planuje organizery .. to chyba sie sprawdzi - co trzymałas w środku ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho

Ja w organizatorzy miałam rzeczy 1 potrzeby pampersy mokre chusteczki i sudocrem

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Organizer fajny. Do tej pory używam. W środku pampersy, chusteczki, krem, wcześniej waciki, sól fizjo i inne pierdoły :)

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    nie strasz, wlasnie jadlam kalafior :O ;)
    A u mnie dziś na obiad byla zupa-krem z kalafiora z grzankami ziołowymi. Jak na razie nic mi nie jest, dobrze się czuje.

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wam w ciąży też krwawi dziasla ??

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Czy wam w ciąży też krwawi dziasla ??
    Mi akurat nie. Ale czytalam że to częsta przypadłość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Kurcze ja przy pierwszej ciąży przy wzroście 173 ważyłam 53 kg przytyłam 16kg ale miałam wtedy 25 lat byłam bardzo aktywna fizycznie a teraz startowała z 73kg i tak się trzymam.
    Ja w pierwszej ciąży startowałam z waga 58 kg, do 7 miesiąca schudłam do 53 kg przez wymioty a do porodu miałam +25kg od wagi wyjściowej!!! Za to teraz zaczęłam z nadwagą :/ waga na starcie 71 kg, schudłam 2 kg i tak się na razie trzymam, ciekawe jak długo. Przeraża mnie myśl ile teraz będę ważyć na koniec bo już teraz źle się czuję z tą waga...

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Puszek hmm nie wiem czy się cieszyć haha. Mi odeszły wody bez skurczy więc poród indukowany. Od pierwszej dawki oksy urodzilam po 3,5h. Tak więc szybciej się chyba już nie da urodzić nie ?
    Widocznie taka uroda do ekspresowych porodów ;) PS da się szybciej chociażby tzw porody uliczne, co kobiety nie czują nic i ledwie do szpitala zdążą, albo nie ;) albo dość często panie wjeżdżają na s por w II okresie porodu i w zasadzie już trzeba szykować, bo za 5 min będzie po porodzie, a mówią, że czuły skurcze od godziny i zaczęły się zbierać. Wszystkim życzę takich porodów.
    Dodam tylko, że przy takich porodach te dzieciaczki są w dobrym stanie, jedynie przy szybkim porodzie są bardziej zmęczone i mogą mieć więcej wybroczyn.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 21:56

Milka1991 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka jakbym slyszala sama siebie! Identyczna historia.. normalna waga 57, schudlam do 4 miesiaca do 53 a potem przytylam 25 kg.. Tyle ze potem sie zaparlam zeby to zrzucic i katowalam sie dieta i silownia, udalo mi sie dojechac 65. Przez pierwszy trymestr schudlam do 62 ale juz mi waga idzie w gore. Teraz jest 65. Czyli jestem na 0, ale znowu sie musze pilnowac, nie chce swoich bledow powtorzyc.

puszek369 lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też chcemy komodę z przewijakiem.
    Co do ubranek ja będę celowała w body/pajace. Na pewno nie kaftaniki, bo mnie irytują do zakładania. Bliżej marca skompletuję rzeczy;)
    Znaczy ja o wszystkim muszę decydować, mąż twierdzi, że woli się nie wtryniać bo się nie zna itp, teraz hormony szaleją i czasami mam wrażenie, że się nie interesuje ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 22:07

Menka888 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek co sie przejmujesz, ja tam sie ciesze ze mi sie malz nie wtraca :D On zawsze mowi ze ja wiem lepiej i ma racje, bo naprawde wiem lepiej, siedze w necie, czytam na ten temat, buszuje po sklepach. On nie ma na to czasu, poza tym w sprawach praktycznych glownie mamy sie zajmuja dzieckiem, kupuja, porzadkuja, ukladaja. Ja wybralam cala wyprawke od A-Z, on tylko kupil wozek kiedy bylam w szpitalu ale i tak bylismy w porozumieniu, bo mi przedstawil wszystkie plusy i minusy przez telefon, wysylal zdjecia i pytal ktory chce. Ciesz sie Puszku to jest zaleta nie wada :D Jakby ci sie wtrynial na kazdym kroku to dopiero by cie to wkurzalo ;D

puszek369, Oleander lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie pod tym względem masz rację, zbyt wtrącający byłby chyba gorszy do zniesienia ;) Chusy umiesz pocieszyć ;)

Chusy lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praktyczny jest taki drewniany przewijak nakladany na łóżeczko, na to kupuje sie specjalny materacyk z Ikei. Potem jak się dziecko duzo rusza czyli od 3m mozna już sam materacyk kłasc na duze lózko w sypialni czy kanapę w salonie. A komodę wtedy mozna kupić zwykłą pojemną z Ikei :)
    Praktycznie i ekonomicznie :)

Pochwalę się, a co - ZDROWY CHŁOPCZYK - odebrałam wyniki Panoramy!
    Mąż dumny jak paw, chociaż wiadomo z dzuewczynki też by się bardzo cieszył :)

Może nie intuicyjnie ale przeczuwałam chłopaka z uwagi na duzo nizsze wartosci testu Pappa plus lekarz na usg w 12tc przez chwile chyba widział ze coś odstaje :)

Nie wierzę chyba w przesądy, ale z córką w ciąży miałam ochotę na slodkie i duzo wymiotowałam, a teraz z synem słodkie może dla mnie nie istnieć i prawie nie wymiotuję.

Ciasteczko777, puszek369, Oleander, Chusy, Milka1991, iwwk, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ