Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySzczęśliwa ledwo zywa te mniejsze rozmiary to chyba dla wcześniaków są?
Ja też się boję zakładania ubranek przez głowęja w ogóle takiego maleństwa nigdy nie trzymałam nawet, dzieciaki rodzeństwa bawiłam takie od roczku w górę, jak już w miarę kontakowe były
Oglądałam komody z przewijakiem na allegro, kurczę fajne są niektóre naprawdę stylowe, chyba będę zamawiać za niedługo -
nick nieaktualnyIwwk
Powiem ci że moje 3 dziecko A nadal nie mam zamiaru zakładać body przez głowę wcześniej jak dziecko będzie dosyć sztywne. Boję się tego jak nie wiem co i mimo doświadczenia w obchodzebiu się z dziećmi to nie dla mnie są prostsze rozwiązania -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Oleander wrote:Szczęśliwa ledwo zywa te mniejsze rozmiary to chyba dla wcześniaków są?
Ja też się boję zakładania ubranek przez głowęja w ogóle takiego maleństwa nigdy nie trzymałam nawet, dzieciaki rodzeństwa bawiłam takie od roczku w górę, jak już w miarę kontakowe były
Oglądałam komody z przewijakiem na allegro, kurczę fajne są niektóre naprawdę stylowe, chyba będę zamawiać za niedługo -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
aktyde85 wrote:nie strasz, wlasnie jadlam kalafior
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
nick nieaktualny
-
MaMaMi83 wrote:Kurcze ja przy pierwszej ciąży przy wzroście 173 ważyłam 53 kg przytyłam 16kg ale miałam wtedy 25 lat byłam bardzo aktywna fizycznie a teraz startowała z 73kg i tak się trzymam.
waga na starcie 71 kg, schudłam 2 kg i tak się na razie trzymam, ciekawe jak długo. Przeraża mnie myśl ile teraz będę ważyć na koniec bo już teraz źle się czuję z tą waga...
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Milka1991 wrote:Puszek hmm nie wiem czy się cieszyć haha. Mi odeszły wody bez skurczy więc poród indukowany. Od pierwszej dawki oksy urodzilam po 3,5h. Tak więc szybciej się chyba już nie da urodzić nie ?
PS da się szybciej chociażby tzw porody uliczne, co kobiety nie czują nic i ledwie do szpitala zdążą, albo nie
albo dość często panie wjeżdżają na s por w II okresie porodu i w zasadzie już trzeba szykować, bo za 5 min będzie po porodzie, a mówią, że czuły skurcze od godziny i zaczęły się zbierać. Wszystkim życzę takich porodów.
Dodam tylko, że przy takich porodach te dzieciaczki są w dobrym stanie, jedynie przy szybkim porodzie są bardziej zmęczone i mogą mieć więcej wybroczyn.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 21:56
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Menka jakbym slyszala sama siebie! Identyczna historia.. normalna waga 57, schudlam do 4 miesiaca do 53 a potem przytylam 25 kg.. Tyle ze potem sie zaparlam zeby to zrzucic i katowalam sie dieta i silownia, udalo mi sie dojechac 65. Przez pierwszy trymestr schudlam do 62 ale juz mi waga idzie w gore. Teraz jest 65. Czyli jestem na 0, ale znowu sie musze pilnowac, nie chce swoich bledow powtorzyc.
puszek369 lubi tę wiadomość
-
My też chcemy komodę z przewijakiem.
Co do ubranek ja będę celowała w body/pajace. Na pewno nie kaftaniki, bo mnie irytują do zakładania. Bliżej marca skompletuję rzeczy;)
Znaczy ja o wszystkim muszę decydować, mąż twierdzi, że woli się nie wtryniać bo się nie zna itp, teraz hormony szaleją i czasami mam wrażenie, że się nie interesuje ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 22:07
Menka888 lubi tę wiadomość
-
Puszek co sie przejmujesz, ja tam sie ciesze ze mi sie malz nie wtraca
On zawsze mowi ze ja wiem lepiej i ma racje, bo naprawde wiem lepiej, siedze w necie, czytam na ten temat, buszuje po sklepach. On nie ma na to czasu, poza tym w sprawach praktycznych glownie mamy sie zajmuja dzieckiem, kupuja, porzadkuja, ukladaja. Ja wybralam cala wyprawke od A-Z, on tylko kupil wozek kiedy bylam w szpitalu ale i tak bylismy w porozumieniu, bo mi przedstawil wszystkie plusy i minusy przez telefon, wysylal zdjecia i pytal ktory chce. Ciesz sie Puszku to jest zaleta nie wada
Jakby ci sie wtrynial na kazdym kroku to dopiero by cie to wkurzalo
puszek369, Oleander lubią tę wiadomość
-
Praktyczny jest taki drewniany przewijak nakladany na łóżeczko, na to kupuje sie specjalny materacyk z Ikei. Potem jak się dziecko duzo rusza czyli od 3m mozna już sam materacyk kłasc na duze lózko w sypialni czy kanapę w salonie. A komodę wtedy mozna kupić zwykłą pojemną z Ikei
Praktycznie i ekonomicznie
Pochwalę się, a co - ZDROWY CHŁOPCZYK - odebrałam wyniki Panoramy!
Mąż dumny jak paw, chociaż wiadomo z dzuewczynki też by się bardzo cieszył
Może nie intuicyjnie ale przeczuwałam chłopaka z uwagi na duzo nizsze wartosci testu Pappa plus lekarz na usg w 12tc przez chwile chyba widział ze coś odstaje
Nie wierzę chyba w przesądy, ale z córką w ciąży miałam ochotę na slodkie i duzo wymiotowałam, a teraz z synem słodkie może dla mnie nie istnieć i prawie nie wymiotuję.Ciasteczko777, puszek369, Oleander, Chusy, Milka1991, iwwk, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość