X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera ja po kalafiorze miałam taką jazdę ostatnio w nocy, że więcej nie zjem, a go uwielbiam. Przed ciążą taka wrażliwa nie byłam, nawet świąteczna wyzerka nie była mi straszna, a teraz czuję, że święta będą postne :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie - co tu zjeść na Świeta? Pierogi z kapustą i grzybami, smażona ryba, barszcz grzybowy, kompot też ciężkostrawny :)
    Może chociaż ziemniaki gotowane będą ;)

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Pantera ja po kalafiorze miałam taką jazdę ostatnio w nocy, że więcej nie zjem, a go uwielbiam. Przed ciążą taka wrażliwa nie byłam, nawet świąteczna wyzerka nie była mi straszna, a teraz czuję, że święta będą postne :D

nie strasz, wlasnie jadlam kalafior :O ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja ambitnie robie pierogi ruskie. A nie znosze sie babrac w mace. Co to robia z ludzmi zachcianki ciazowe.. :D

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde może to tylko na mnie tak zadziałał :) nie martw się na zapas :D ja się teraz uczę co mi wolno jeść, a czego nie, metodą prób :D

Chusy no to narobiłaś teraz, pierogi będą lepione niedługo i u mnie w takim razie :D

Pobolewa Was nadal macica jak na okres?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 15:32

atdcjw4ziax1my6y.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk nie no nie martwię się, żartowałam ;) problemy z trawieniem u mnie sporadyczne, za to od kwietnia męczą mnie biegunki :/

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk pobolewa mnie nie raz, tylko ze teraz mnie to stresuje bo boje sie tych cholernych plamien :/

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj brzuch boli, nie ma plamien czy coś, mam wrażenie, że raczej to jelita, aczkolwiek martwię się

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk mnie często boli w dole brzucha właśnie jak na okres

Mmm pierogi ruskie, ostatnio narobiłam tyle farszu, że połowę musiałam zamrozić :D Ale to w sumie fajny sposób bo za kilka dni tylko ciasto zrobiłam, farsz już był i szybki obiad gotowy :)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie niby te bóle normalne, ale też mnie martwią, za każdym razem w toalecie zaglądam czy jakiś plamień nie ma. Z nimi to bym oszalała. Im bliżej wizyty tym gorszy stres czy na pewno jest ok eh.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mimo ze nigdy plamien nie mialam jak poczuje cos mokrego to odrazu do toalety podcieram sie papierem i patrze.brzuch jak na okres tez czuje nieraz zwłaszcza wieczorem jak sie poloze

o148o7es5xrrd9s8.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy się zastanawiacie co zjeść na święta??? Ja to mam problem bo na diecie cukrzycowej nic co na stole nie będę mogła zjeść..... Zrobię sobie rybę na parze i to będzie moja uczta wigilijna :(

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Wy się zastanawiacie co zjeść na święta??? Ja to mam problem bo na diecie cukrzycowej nic co na stole nie będę mogła zjeść..... Zrobię sobie rybę na parze i to będzie moja uczta wigilijna :(
    Ej nie - ryby w galarecie, pierogi zrób z maki żytniej, kapusta i grzyby do woli, śledzie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie mogę doczekać potraw wigilijnych bo już mam smaka na karpia w śmietanie czy pierogi z zurkiem mniam . Nie wyobrażam sobie co bym mogła zjeść jak bym na diecie byla

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Ej nie - ryby w galarecie, pierogi zrób z maki żytniej, kapusta i grzyby do woli, śledzie...

Ciasteczko 90%tego co wymienilas jest dla mnie niezjadliwe. Niecierpie ryby w galarecie śledzi a wyroby z mąki żytniej jem na siłę. Masakra dla mnie. Ta dieta tak ograniczyła mój jadłospis że większość rzeczy w siebie wmuszam bo po prostu nie lubię a wręcz co do niektórych mam odruch wymioty. Jest mi naprawdę ciężko.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Ciasteczko 90%tego co wymienilas jest dla mnie niezjadliwe. Niecierpie ryby w galarecie śledzi a wyroby z mąki żytniej jem na siłę. Masakra dla mnie. Ta dieta tak ograniczyła mój jadłospis że większość rzeczy w siebie wmuszam bo po prostu nie lubię a wręcz co do niektórych mam odruch wymioty. Jest mi naprawdę ciężko.
    Oj :( to nie pomogę ... a co lubiłaś jeść? To może przerobić to na mniej wegow i bedzie dobrze :)? Podpytaj swojego lek też.. wystarczy w sumie wywalić make pszenna :)
    Współczuje Ci tej męczarni / ja make żytnia b lubię czy ciemne razowe itp.. ale nawet nie myśle o jedzeniu, bo mnie meczy wiesz co i nic nie jest lepiej ...nawet gotować czasem nie mogę

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Mnie dzisiaj brzuch boli, nie ma plamien czy coś, mam wrażenie, że raczej to jelita, aczkolwiek martwię się
    Puszku - weź No spa i leż ... wiem, to zawsze jest stres .. a może z nerwów?? / mnie nawala jak sie denerwuje czy stres - miałam już skurcze przez to :(

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho no tych mdłości to ci nie zazdroszczę. Ja tam jeszcze zwrócę z raz w tygodniu ale tylko dlatego że zjem za wcześnie. Nie mogę zjeść szybciej śniadania niż ok8. 30-9.00 bo inaczej zwymiotuje. Ale później już przyjmuje wszystko. Wręcz ciągle jestem glodna

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Ciacho no tych mdłości to ci nie zazdroszczę. Ja tam jeszcze zwrócę z raz w tygodniu ale tylko dlatego że zjem za wcześnie. Nie mogę zjeść szybciej śniadania niż ok8. 30-9.00 bo inaczej zwymiotuje. Ale później już przyjmuje wszystko. Wręcz ciągle jestem glodna
    To u mnie do południa nawet pić nie mogę :( potem powoli wraca ale też apetytu nie mam (zaczynam jeść i mi staje w gardle), ost to mnie zemdliło i wymioty w centrum handl :( i to wieczorem ...
    Albo nie mogę gotować bo mi słabo - moj biedny syn -nie wiem jak on rośnie skoro tak źle jem.. tylko mierze cukry na czczo i po 1 posiłku i tyle... diety nie mogę w pełni stosować bo nie zjem tylu posiłków :( są dni kiedy zjem 2 posiłki to Max/ Np kanapki i kefir :(
    Lekarze wiedza ale nic nie robią z tym... mówią, że przejdzie ...
    Co gorsza, żeby chudnąć powinnam jeść a tu guzik ... teraz waga mi stanęła w miejscu/ od tyg jest bez zmian.

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko a bierzesz jakieś witaminy ciążowe? U mnie mdłości powodowały właśnie witaminy. Odstwialam i jest spoko. Biorę teraz tylko kwas i jod. Powiem Ci ze trochę olewaja twój stan lekarze. Morfologia dobrze ci wychodzi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 17:32

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ