X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera ja po kalafiorze miałam taką jazdę ostatnio w nocy, że więcej nie zjem, a go uwielbiam. Przed ciążą taka wrażliwa nie byłam, nawet świąteczna wyzerka nie była mi straszna, a teraz czuję, że święta będą postne :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie - co tu zjeść na Świeta? Pierogi z kapustą i grzybami, smażona ryba, barszcz grzybowy, kompot też ciężkostrawny :)
    Może chociaż ziemniaki gotowane będą ;)

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Pantera ja po kalafiorze miałam taką jazdę ostatnio w nocy, że więcej nie zjem, a go uwielbiam. Przed ciążą taka wrażliwa nie byłam, nawet świąteczna wyzerka nie była mi straszna, a teraz czuję, że święta będą postne :D

nie strasz, wlasnie jadlam kalafior :O ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja ambitnie robie pierogi ruskie. A nie znosze sie babrac w mace. Co to robia z ludzmi zachcianki ciazowe.. :D

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde może to tylko na mnie tak zadziałał :) nie martw się na zapas :D ja się teraz uczę co mi wolno jeść, a czego nie, metodą prób :D

Chusy no to narobiłaś teraz, pierogi będą lepione niedługo i u mnie w takim razie :D

Pobolewa Was nadal macica jak na okres?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 15:32

atdcjw4ziax1my6y.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk nie no nie martwię się, żartowałam ;) problemy z trawieniem u mnie sporadyczne, za to od kwietnia męczą mnie biegunki :/

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk pobolewa mnie nie raz, tylko ze teraz mnie to stresuje bo boje sie tych cholernych plamien :/

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj brzuch boli, nie ma plamien czy coś, mam wrażenie, że raczej to jelita, aczkolwiek martwię się

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk mnie często boli w dole brzucha właśnie jak na okres

Mmm pierogi ruskie, ostatnio narobiłam tyle farszu, że połowę musiałam zamrozić :D Ale to w sumie fajny sposób bo za kilka dni tylko ciasto zrobiłam, farsz już był i szybki obiad gotowy :)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie niby te bóle normalne, ale też mnie martwią, za każdym razem w toalecie zaglądam czy jakiś plamień nie ma. Z nimi to bym oszalała. Im bliżej wizyty tym gorszy stres czy na pewno jest ok eh.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mimo ze nigdy plamien nie mialam jak poczuje cos mokrego to odrazu do toalety podcieram sie papierem i patrze.brzuch jak na okres tez czuje nieraz zwłaszcza wieczorem jak sie poloze

o148o7es5xrrd9s8.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy się zastanawiacie co zjeść na święta??? Ja to mam problem bo na diecie cukrzycowej nic co na stole nie będę mogła zjeść..... Zrobię sobie rybę na parze i to będzie moja uczta wigilijna :(

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Wy się zastanawiacie co zjeść na święta??? Ja to mam problem bo na diecie cukrzycowej nic co na stole nie będę mogła zjeść..... Zrobię sobie rybę na parze i to będzie moja uczta wigilijna :(
    Ej nie - ryby w galarecie, pierogi zrób z maki żytniej, kapusta i grzyby do woli, śledzie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie mogę doczekać potraw wigilijnych bo już mam smaka na karpia w śmietanie czy pierogi z zurkiem mniam . Nie wyobrażam sobie co bym mogła zjeść jak bym na diecie byla

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Ej nie - ryby w galarecie, pierogi zrób z maki żytniej, kapusta i grzyby do woli, śledzie...

Ciasteczko 90%tego co wymienilas jest dla mnie niezjadliwe. Niecierpie ryby w galarecie śledzi a wyroby z mąki żytniej jem na siłę. Masakra dla mnie. Ta dieta tak ograniczyła mój jadłospis że większość rzeczy w siebie wmuszam bo po prostu nie lubię a wręcz co do niektórych mam odruch wymioty. Jest mi naprawdę ciężko.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Ciasteczko 90%tego co wymienilas jest dla mnie niezjadliwe. Niecierpie ryby w galarecie śledzi a wyroby z mąki żytniej jem na siłę. Masakra dla mnie. Ta dieta tak ograniczyła mój jadłospis że większość rzeczy w siebie wmuszam bo po prostu nie lubię a wręcz co do niektórych mam odruch wymioty. Jest mi naprawdę ciężko.
    Oj :( to nie pomogę ... a co lubiłaś jeść? To może przerobić to na mniej wegow i bedzie dobrze :)? Podpytaj swojego lek też.. wystarczy w sumie wywalić make pszenna :)
    Współczuje Ci tej męczarni / ja make żytnia b lubię czy ciemne razowe itp.. ale nawet nie myśle o jedzeniu, bo mnie meczy wiesz co i nic nie jest lepiej ...nawet gotować czasem nie mogę

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Mnie dzisiaj brzuch boli, nie ma plamien czy coś, mam wrażenie, że raczej to jelita, aczkolwiek martwię się
    Puszku - weź No spa i leż ... wiem, to zawsze jest stres .. a może z nerwów?? / mnie nawala jak sie denerwuje czy stres - miałam już skurcze przez to :(

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho no tych mdłości to ci nie zazdroszczę. Ja tam jeszcze zwrócę z raz w tygodniu ale tylko dlatego że zjem za wcześnie. Nie mogę zjeść szybciej śniadania niż ok8. 30-9.00 bo inaczej zwymiotuje. Ale później już przyjmuje wszystko. Wręcz ciągle jestem glodna

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Ciacho no tych mdłości to ci nie zazdroszczę. Ja tam jeszcze zwrócę z raz w tygodniu ale tylko dlatego że zjem za wcześnie. Nie mogę zjeść szybciej śniadania niż ok8. 30-9.00 bo inaczej zwymiotuje. Ale później już przyjmuje wszystko. Wręcz ciągle jestem glodna
    To u mnie do południa nawet pić nie mogę :( potem powoli wraca ale też apetytu nie mam (zaczynam jeść i mi staje w gardle), ost to mnie zemdliło i wymioty w centrum handl :( i to wieczorem ...
    Albo nie mogę gotować bo mi słabo - moj biedny syn -nie wiem jak on rośnie skoro tak źle jem.. tylko mierze cukry na czczo i po 1 posiłku i tyle... diety nie mogę w pełni stosować bo nie zjem tylu posiłków :( są dni kiedy zjem 2 posiłki to Max/ Np kanapki i kefir :(
    Lekarze wiedza ale nic nie robią z tym... mówią, że przejdzie ...
    Co gorsza, żeby chudnąć powinnam jeść a tu guzik ... teraz waga mi stanęła w miejscu/ od tyg jest bez zmian.

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko a bierzesz jakieś witaminy ciążowe? U mnie mdłości powodowały właśnie witaminy. Odstwialam i jest spoko. Biorę teraz tylko kwas i jod. Powiem Ci ze trochę olewaja twój stan lekarze. Morfologia dobrze ci wychodzi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 17:32

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ