Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 17:09
Pani Moł, Szczesliwa ledwo zywa, Oleander, Milka1991, iwwk, Pantera, Chusy, 4me, maderdin, Paula_071 lubią tę wiadomość
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
nick nieaktualnyAgo, fajny brzuś!
No i ja od dzis nocną insulinę będę sobie wstrzykiwac. Uh! Z jednej steony chcialabym jeszcze kilku rzeczy dietowych slrobowac o ktorych czytalam na cukrzycowej grupie na fb ale z drugiej strony moze skoro mam brac od dzis to lepiej nie kombinowac...
ago91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ago śliczny brzuszek! Ja się pochwalę jak coś ruszy, na razie nie ma czym
co tydzień w sobotę robię sobie zdjęcie żeby zobaczyć różnice, może tym razem coś będzie widać.
Oleander gratuluję wizytyile cm dzidzia dzisiaj miała?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 17:53
Oleander, ago91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, które miały cukier na granicy i zaraz lekarz wysyłał do diabetologa, powtarzajcie badania. Byłam dzisiaj na podstawowych badaniach, dodatkowo postanowiłam sobie powtórzyć glukoze i tsh bo ostatnio glukoza była prawie 93 ale lekarz się tym nie przejął i mówił że nic nie trzeba robić. No a dzisiaj wyszła Mi 81, czyli wszystko jest bardzo dobrze. Za to wyjaśniło się chyba czemu na wadze nic mi nie przybywa, chyba z niedoczynnosci tarczycy zrobiła nadczynnosc. Wynik 0.14, pięknie, ciekawe gdzie znajdę jakiego endokrynologa na szybko
-
nick nieaktualny
-
MaryJane ja mam teraz zrobić morfologie i mocz, ale też postanowiłam dodatkowo zbadać tsh że względu na to, że biorę euthyrox, a tarczycę mam zdrowa i boję się żeby sobie nie zaszkodzić. Zaczęłam brać, bo wiadomo profilaktycznie w ciąży, ale wiem, że przy zdrowej jak się bierze tabletki to może być szybki spadek tsh. Biorę na zlecenie ginekolog, żeby nie było, że na własną rękę
Przed ciążą nie brałam, zaszłam z wynikiem ok. 2,5, a w ciąży do 2,8 urosła więc dlatego gin zaleciła brać euthyrox, po miesiącu spadek do 1,6 więc szybko i sporo.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MaryJane wrote:Dziewczyny, które miały cukier na granicy i zaraz lekarz wysyłał do diabetologa, powtarzajcie badania. Byłam dzisiaj na podstawowych badaniach, dodatkowo postanowiłam sobie powtórzyć glukoze i tsh bo ostatnio glukoza była prawie 93 ale lekarz się tym nie przejął i mówił że nic nie trzeba robić. No a dzisiaj wyszła Mi 81, czyli wszystko jest bardzo dobrze. Za to wyjaśniło się chyba czemu na wadze nic mi nie przybywa, chyba z niedoczynnosci tarczycy zrobiła nadczynnosc. Wynik 0.14, pięknie, ciekawe gdzie znajdę jakiego endokrynologa na szybko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 18:54
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualny
-
Ciasteczko777 wrote:Dokładnie - ważne jest ft4 a nie tsh.
Ja mam teraz tsh 0.66 i dawki mi nie zmienia bo mamy dobre ft4
Kurczę ja musze robić mocz i krew raz w msci tarczyce też
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
O to dobrze wiedzieć. Zrobię sobie też ft4 przy okazji. Właśnie o tym, że tsh skacze i nie jest do końca miarodajne wiedziałam, ale nie mając problemów nigdy z tarczycą jakoś nie myślałam żeby teraz robić ft3 albo ft4, ostatnio miałam w marcu badane wszystko. Na wszelki wypadek zrobię, żeby sobie nie rozstroić tej tarczycy euthyroxem niepotrzebnie.
-
nick nieaktualny