X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    94d33ad4c64269demed.jpg

Pokażcie swoje piękne brzuszki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 17:09

Pani Moł, Szczesliwa ledwo zywa, Oleander, Milka1991, iwwk, Pantera, Chusy, 4me, maderdin, Paula_071 lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago, o rany, Ale masz brzuszek super, ja nie mam co pokazywać, nigdy nie był płaski ale jest dalej taki jak przed ciążą, może trochę bardziej wzdety hahaha

ago91 lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago, fajny brzuś! :)

No i ja od dzis nocną insulinę będę sobie wstrzykiwac. Uh! Z jednej steony chcialabym jeszcze kilku rzeczy dietowych slrobowac o ktorych czytalam na cukrzycowej grupie na fb ale z drugiej strony moze skoro mam brac od dzis to lepiej nie kombinowac...

ago91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No way :) moj brzuchol to wstyd pokazać :)

• ago91 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    No way :) moj brzuchol to wstyd pokazać :)
    Nie przesadzaj, na pewno jest piękny <3

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 pięknie wyglądasz! Ja wrzucę zdjęcie jak coś będzie widać, narazie płasko ;)

U mnie na obiad rosołek i kaczka z sałatką ziemniaczaną i buraczkami mmm

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejkuu Ago to Twoja pierwsza ciaza? Jestes chudziutka a juz tak widac! Super:) jakbym tylko ogarnela jak sie dodaje te zdjęcia to dodam ale niech mi ktos to wytlumaczy na chlopski rozum!

o148o7es5xrrd9s8.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago śliczny brzuszek! Ja się pochwalę jak coś ruszy, na razie nie ma czym :D co tydzień w sobotę robię sobie zdjęcie żeby zobaczyć różnice, może tym razem coś będzie widać.

Oleander gratuluję wizyty :) ile cm dzidzia dzisiaj miała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 17:53

Oleander, ago91 lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga

Fajnie wyglądasz ;) ja nie jestem zwolennikiem wrzucania zdjęć akurat na to forum które jest publiczne i każdy może sobie to obejrzeć nie mając nawet konta. A dla mnie bezpieczeństwo w sieci jest ważne

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk dziękuję :) kurcze wiesz że nawet nie wiem, doktor mierzyła kość udową (ponoć ma długie nogi), obwody itp. ale długości chyba nie hmm nie mam tych wymiarów na zdjęciu :( byłam pierwszy raz w tym gabinecie i jakoś nie pomyślałam o tym

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które miały cukier na granicy i zaraz lekarz wysyłał do diabetologa, powtarzajcie badania. Byłam dzisiaj na podstawowych badaniach, dodatkowo postanowiłam sobie powtórzyć glukoze i tsh bo ostatnio glukoza była prawie 93 ale lekarz się tym nie przejął i mówił że nic nie trzeba robić. No a dzisiaj wyszła Mi 81, czyli wszystko jest bardzo dobrze. Za to wyjaśniło się chyba czemu na wadze nic mi nie przybywa, chyba z niedoczynnosci tarczycy zrobiła nadczynnosc. Wynik 0.14, pięknie, ciekawe gdzie znajdę jakiego endokrynologa na szybko

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago :) Ty masz śliczny i super figurę- uwierz mi, nie będę straszyć moim ;)
    MaryJane / nie powtarzałam póki co ... na razie tylko badam cukier glukom. Ale to prawda - cukier może niezle szaleć - tak jak tsh
    Mi np z 2.5 spadło aż do 0.19...

• iwwk Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane ja mam teraz zrobić morfologie i mocz, ale też postanowiłam dodatkowo zbadać tsh że względu na to, że biorę euthyrox, a tarczycę mam zdrowa i boję się żeby sobie nie zaszkodzić. Zaczęłam brać, bo wiadomo profilaktycznie w ciąży, ale wiem, że przy zdrowej jak się bierze tabletki to może być szybki spadek tsh. Biorę na zlecenie ginekolog, żeby nie było, że na własną rękę :D Przed ciążą nie brałam, zaszłam z wynikiem ok. 2,5, a w ciąży do 2,8 urosła więc dlatego gin zaleciła brać euthyrox, po miesiącu spadek do 1,6 więc szybko i sporo.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maryjane

Ciężarna że skierowaniem muszą przyjąć w przeciągu 7 dni więc idź do rodzinnego.i od razu do szpitala do poradni się zapisać będziesz mieć szybko wizyte

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz też na ta.wizyte mam mocz i morfologia do zrobienia bo w sumie większość badań zrobiłam.na początku i wyniku były okej

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Dziewczyny, które miały cukier na granicy i zaraz lekarz wysyłał do diabetologa, powtarzajcie badania. Byłam dzisiaj na podstawowych badaniach, dodatkowo postanowiłam sobie powtórzyć glukoze i tsh bo ostatnio glukoza była prawie 93 ale lekarz się tym nie przejął i mówił że nic nie trzeba robić. No a dzisiaj wyszła Mi 81, czyli wszystko jest bardzo dobrze. Za to wyjaśniło się chyba czemu na wadze nic mi nie przybywa, chyba z niedoczynnosci tarczycy zrobiła nadczynnosc. Wynik 0.14, pięknie, ciekawe gdzie znajdę jakiego endokrynologa na szybko
    Ja tak miałam na początku ciąży z niedoczynności zrobiła się nadczynność. Poszłam do mojej endo bez zapisywania (ona w ciąży przyjmuje bez problemu jeśli zachodzi taka konieczność) zmniejszyła mi leki i znowu się zrobiła niedoczynność więc znowu mi zwiększyła dawki i teraz jest ok. W ciąży ważniejszym parametrem niż tsh jest ft4. Ono musi być w normie a najlepiej jak jest blisko górnej granicy. Tsh w ciazy lubi szaleć dlatego kontroluje się też ft4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 18:54

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie - ważne jest ft4 a nie tsh.
    Ja mam teraz tsh 0.66 i dawki mi nie zmienia bo mamy dobre ft4
    Kurczę ja musze robić mocz i krew raz w msc :( i tarczyce też

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 18:56

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Dokładnie - ważne jest ft4 a nie tsh.
    Ja mam teraz tsh 0.66 i dawki mi nie zmienia bo mamy dobre ft4
    Kurczę ja musze robić mocz i krew raz w msc :( i tarczyce też
    Ja też raz w miesiącu morfo mocz Tsh ft4 ft4 wizytę u endo mam raz na 3-4 tyg więc na każdą muszę mieć świeży wynik. Ostatnio miałam Tsh 1.2 ale jestem na 100 mg euthyroxu

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to dobrze wiedzieć. Zrobię sobie też ft4 przy okazji. Właśnie o tym, że tsh skacze i nie jest do końca miarodajne wiedziałam, ale nie mając problemów nigdy z tarczycą jakoś nie myślałam żeby teraz robić ft3 albo ft4, ostatnio miałam w marcu badane wszystko. Na wszelki wypadek zrobię, żeby sobie nie rozstroić tej tarczycy euthyroxem niepotrzebnie.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dziewczyn jak ja wam współczuję mieć te wszystkie przypadłości cukrzycę tarczyca plamienia masakra :/ chyba że stresu bym oszalala

‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ